Vaš vrt u engleskom stilu: Značajke odjeljka

Anonim

Pravi engleski vrt obično se nalazi u dvorištu na malom području u blizini tradicionalne opeke za ovu zemlju. Unatoč skromnim dimenzijama, ona uključuje prilično debele šikare od drveća, grmlja i boja koje se osjećaju sjajno na pola. Ova smeđe vegetacija i stvara to udoban, zeleni kutak za rekreaciju i uživanje u prirodi, za koji je engleski vrt zaljubljen u svijet.

Vaš vrt u engleskom stilu: Značajke odjeljka

Pogriješi se da vjeruje da je tradicionalni vrt engleskog stila može biti samo mali ili, naprotiv, samo veliki. Jedna od njegovih glavnih prednosti je univerzalnost - pogodan je za parcele bilo koje veličine, glavna stvar ovdje je da su zelene zasade u punoj harmoniji s okolnim krajolikom.

Vaš vrt u engleskom stilu: Značajke odjeljka

Vrt u engleskom stilu treba izgledati kao da je stvoren samom prirodom. Stoga, pri odabiru biljaka za njega, svakako istražite okolinu - saznajte koja stabla, grmlje i cvijeće rastu pokraj vašeg vrta. Stoga će vam priroda reći što točno treba staviti u vrt. Budući da će ove biljke biti u njihovom prirodnom okruženju, zahtijevat će vam minimalnu skrb i iskustvo, to jest, nećete morati biti izvanredan vrtlar da vrt učini što je više moguće i zelene.

Vaš vrt u engleskom stilu: Značajke odjeljka

Podrezivanje stabala i grmlja u engleskom vrtu provodi se samo za stimuliranje njihovog rasta i ni na koji način stvoriti neke dekorativne oblike. Asimetrija u ovom slučaju je najpoželjnija, jer je naš glavni cilj da krajolik učini što je moguće prirodnijim. Stoga je engleski vrt često karakterizira visoka stabla i grmlje, kao i plutač-rastući bršljan u ogradama, malim arhitektonskim oblicima i zidovima zgrada. Ovdje, čak i travnjak ne mora presječiti prečesto, glavna stvar je da trava ne preklapa slobodan prolaz duž vrtnih staza.

Članak o temi: Podna vaza kao dekor element

Vaš vrt u engleskom stilu: Značajke odjeljka

U engleskim vrtovima, drveće i grmlje često se koriste kao živa živica (odabir zimzelenih biljaka u isto vrijeme), u blizini koje su posađene bijele, ružičaste i crvene cvjetove. Hydrongea, azaleas i hibiskus stvaraju treperavo pobune boja, raspršene u različitim dijelovima vrta.

Vaš vrt u engleskom stilu: Značajke odjeljka

Mali arhitektonski oblici u engleskim vrtovima trebali bi se skladno uklopiti u cjelokupni krajolik, pa se sjedice, klupe, pergole i čitati elemente su izrađeni isključivo od prirodnih materijala - drvo, metal ili kamen. Kao rezultat toga, sklapaju se cjelokupnu sliku i stvoriti romantični kutak za rekreaciju.

Vaš vrt u engleskom stilu: Značajke odjeljka

Da bi se vrt engleskog stila bio još romantičniji i sentimentalniji, možete izgraditi malu fontanu ili ribnjak. Rasporedite keramičke posude oko njega s cvijećem ili ukrasnim travom, vrtnim namještajem (klupa) i željezne svjetla. Dakle, dobit ćete zeleni, prirodni i romantični vrt, u kojem će se moći opustiti u prirodi nakon teškog i dugog radnog dana.

Čitaj više