Svježe ideje za završni hodnik u apartmanu

Anonim

Koridor je, u pravilu, mala soba koja kombinira sve sobe u stanu ili kući. Čini se da može biti lakše popraviti u hodniku, ali još uvijek je mala soba dodijeljena ovoj maloj prostoriji i dovršavanje hodnika u apartmanu je prilično težak zadatak. Uostalom, ova soba ima razne značajke koje treba uzeti u obzir tijekom popravaka. Reći ćemo vam uporabu koji će završni materijali ne samo biti praktični, već i lijepo rješenje za dizajn hodnika.

Pravila i rješenja u trima hodnika

Koridori u većini tipičnih apartmana su uski i nemaju izvore prirodnog svjetla. U takvoj maloj sobi pokušavamo stisnuti ormare ili vješalice za vanjsku odjeću, kauč kabineta, ogledala i tako osloboditi prostor u sobama. Važno je napomenuti da je hodnik soba koja je najosjetljivija na zagađenje, jer idemo ravno s ulice. Često se u hodniku pojavljuje plijesan zbog vlage. I što govoriti o temperaturnim razlikama, koje se pojavljuju u hladnoj sezoni.

Svježe ideje za završni hodnik u apartmanu

Koridori tipičnih stanova mogu se podijeliti na nekoliko vrsta. Za svaku od njih postoje posebna rješenja za završne obrade.

U ovoj sobi pokušavamo koristiti, a istovremeno oslobađa svaki kvadratni centimetar. Postoji nekoliko značajki koje treba razmotriti završnim radom u hodniku:

  • Budući da je ova soba često mala, onda pri odabiru završnih materijala za zidove i strop, potrebno je dati prednost laganim tonovima. To će pomoći vizualno ga proširiti;
  • Podovi bi trebale biti izdržljive, kao u hodniku, često idu u pete na podu. Jednostavan za njegu je također osnovni zahtjev za pod u hodniku. Boja ne smije biti previše lagana, ali ne i tamna. Najbolje je odabrati nešto prosječno.
  • Rasvjeta je važan čimbenik prilikom završavanja hodnika u apartmanu. Često ovdje nema izvora prirodnog svjetla, te se stoga rasvjeta mora biti ravnomjerno raspoređena u cijeloj sobi.

    Svježe ideje za završni hodnik u apartmanu

  • Postavljanje namještaja u hodniku treba obaviti na temelju planiranja. Uz pomoć ispravnog mjesta i zubac, možete vizualno promijeniti pogled na sobu.

Članak o temi: Kupaonica Projekti - dizajn dizajna i značajke

Razmotrite svaki tip hodnika zasebno:

  1. Kutija je mali prostor hodnika, oko 4-6 četvornih metara. Najčešće se nalaze u Hruščov. Ovdje je vrlo važno da pravilno uljepšavaju i pokupi namještaj. Kabineti i ormari ne smiju biti glomazni.
  2. Duge i uske - organizirati ovaj tip je vrlo težak, ali je još uvijek moguće. Važnu ulogu igra rasvjeta koja treba pravilno rasporediti. Tako da takav hodnik ne izgleda kao nora, podijeljena je na zone ili uz pomoć raznih materijala na zidovima i seksu ili lukovima.

Kako izdati unutrašnjost?

Na temelju gore navedenih značajki potrebno je ispravno odabrati materijale koji su prikladni za završnu obradu i postaju ključne dekorativne unutarnje rješenja. Za zidove potrebno je pokupiti izdržljivo i jednostavno ispiranje materijala. To mogu biti vinilne pozadine - dovoljno dobro reagiraju na mokri sudoper. Možete odabrati crtež, koji će vizualno povećati sobu.

Svježe ideje za završni hodnik u apartmanu

MDF paneli mogu se kombinirati s pozadinom i dekorativnom žbukom. Paneli su prilično izdržljivi građevinski materijal otporan na vlagu, što je vrlo važno za završnu obradu hodnika. Možete izblijediti površinu u cijelosti ili djelomično.

Dekorativni kamen također je pogodan za zidno obloge. Ali vrijedi razmotriti da su kamene ploče dovoljan volumen i oni sudjeluju prostor na sebi. Još jedna izvrsna opcija je bambus pozadina, izgledaju sjajno na zidovima, ali ih koristimo samo djelomično, kombinirajući se s žbukom ili bojom. Cork Premaz je ekološki prihvatljiv, izdržljiv, ali skup materijal. Za hodnik je prikladan idealan, jer je lako čisti i ima izvrsna dekorativna svojstva.

Vanjski premaz, kao i za zidove, trebaju imati visoke karakteristike performansi. Pločica se vrlo često koristi - lako se ispirati i njegova površina odražava svjetlo, što omogućuje proširenje prostora. Parketna ploča je također pogodna za predsoblje, ali cijene za ovaj materijal su dovoljno visoke. Ako razmišljate o podne obloge laminata, onda je vrijedno razmotriti da je jako loše za nošenje vlage.

Članak o temi: Je li moguće ljepilo na starim pozadinama: zaglavljen kao na vrhu, novi vinil, phlizelin, papir, fotografije, video

Korisni savjeti za planiranje i projektiranje unutrašnjosti u hodniku:

  1. Oblik hodnika trebao bi biti što bliže trgu. To se može učiniti s namještajem.

    Svježe ideje za završni hodnik u apartmanu

  2. Koristite namještaj s kliznim ormarićima - to će pomoći u uštedu prostora.
  3. Ogledalo uvelike povećava vizualnu sobu. Može se pričvrstiti na unutarnja vrata.
  4. Ako su stropovi u stanu niski, onda u unutrašnjosti je najbolje koristiti vertikalne pruge.

Završiti strop

  • Strop u hodniku treba biti lagan - to će pomoći u povećanju prostora. Najbrže i jeftinije opcije stropnih završnih obrada - bijele pranje ili slikanje. Ove metode zahtijevaju temeljitu poravnanje površine.
  • Dekorativna žbuka - kuhanje svih nepravilnosti stropa. Ova opcija je također proračuna i možete jednostavno primijeniti žbuku sami, bez ikakvih posebnih vještina popravka.

    Svježe ideje za završni hodnik u apartmanu

  • Stropne ploče su jedan od najčešćih načina za dizajn stropa u hodniku. Brzo i ekonomično.
  • Pozadina na stropu u hodniku ako možete odabrati vizualno proširiti sobu.
  • Suspendirani stropovi su najučinkovitiji način. Prvo, to se može lako instalirati u njoj, što je vrlo važno za ovu sobu. Drugo, reflektirajuća površina će pomoći u proširenju vizualnog hodnika.

Kao što možete vidjeti, mnogo rješenja za registraciju hodnika. Sve ovisi o vrsti sobe i vaših financijskih sposobnosti. Ako razmislite o svim gore navedenim savjetima, možete učiniti vaš koridor ne samo udoban, već i lijep. Uz pomoć malih trikova i ispravnog odabira materijala, čak i najmanji koridor postat će udoban i udoban.

Video "Interijer hodnika i koridora"

Zapis pokazuje proces popravka hodnika.

Čitaj više