Preporuke za završnu obradu koridora MDF paneli

Anonim

Koridor je prva soba koja posjećuje svaka osoba koja je ušla u kuću ili stan. Upravo ta soba zadovoljava domaću kućanstvo, sreću i obitelj. Stoga se soba suočava vrlo je važna za buduću unutrašnjost. Koridor završava MDF paneli sve više dobivaju na popularnosti, pa smatramo detaljno. Koje su prednosti i mane od MDF-a, nego mogu zamijeniti materijal, kako ga instalirati i brinuti za to. Sva ova pitanja ćemo dati puni odgovor u ovom članku.

Prednosti MDF-a.

Fino raspršena frakcija (skraćena MDF) nije samo postala popularna. Ima veliki broj prednosti koje raspoređuju ovaj materijal među ostalima.

  1. Prije svega, ukrasi paneli su vrlo jednostavni i jednostavno izvedeni. Ne trebaju posebne materijale ili alate za to. U osnovi, u svakoj kući možete pronaći te uređaje koji su potrebni prilikom instaliranja MDF-a.

    Preporuke za završnu obradu koridora MDF paneli

  2. Jednostavno čisto i pranje. Ako je zid kontaminiran s bilo čim, mrlje su vrlo lako eliminirati jednostavno pranje ili mokro čišćenje.
  3. Univerzalnost. Hodnik se može izvesti pomoću panela ne samo na zidovima. Sranje, vrata i strop također se mogu liječiti takvim materijalom. Budući da koridor nije stambeni prostori, onda je za njega posebno prikladan MDF.
  4. Jeftini uvijek privlači mnogo kupaca. U usporedbi s plastikom, takva će ploča biti malo skuplje. Ali ako uzmete za analizu pozadine, boje, kamena ili stabla, MDF paneli bit će mnogo jeftiniji, jači i izdržljiviji.
  5. Dovršavanje s takvim materijalom ne zahtijeva dodatne ruke - čak i jedan početnik je sasvim dovoljno da sve izvede u besprijekorno. I privlačenje stručnjaka - uopće nije potrebno.
  6. Sigurnost okoliša. Mnogi su stručnjaci za izgradnju tvrdili mnogo puta da iverice, plastika, pa čak i pozadinu mogu utjecati na zdravlje stanovnika. Za razliku od tih materijala, MDF je testirani materijal i s točnosti može se proglasiti da je ekološki prihvatljiva.

S obzirom na sve pozitivne značajke tih panela, možete nedvosmisleno napraviti izbor u njegovom smjeru. Štoviše, sada u trgovinama postoji prilično širok raspon MDF vrsta. Može se izvesti u bilo kojem dizajnu - u stablu, ispis cvijeta, monofonsku verziju itd. Odabir samo za kupca. Što se tiče minusa materijala, mogu im se pripisati samo da se paneli boje vlage i ne mogu se koristiti u otvorenim prostorima, na ulici. Rijetko se koriste u kupaonicama, toaletima.

Upute za završnu obradu

Najlakši i potreban savjet za sve - stvoriti plan za doradu hodnika na listu, kako bi se potpuno bojali sve veličine, parametri soba i količinu materijala.

Ako jasno odlučite da se cilj mora obaviti isključivo uz pomoć MDF-a, onda je vrijedno proučavati kako ga ispravno instalirati. Evo nekoliko nijansi:

  • Priprema zidova. Vrijedno je pažljivo čišćenje površine, pokrećući velike rupe i nepravilnosti. Panel je sposoban skrivati ​​samo male nedostatke. Ako je hodnik napravljen s kožnim kutovima, odmah ih treba uskladiti i napraviti čak i.

    Preporuke za završnu obradu koridora MDF paneli

  • Izolacija. Prije instaliranja samih traka, vrijedi izolaciju sobe. Zvuči bolje zvuči hodnik i postat će topliji. Pod odabranim materijalom možete koristiti bilo koju od postojećih vrsta izolacije. Čak je dopušteno čak i debeli stakloplastici.
  • Okvir. Kada izolacijski sloj leži glatko i glatko, možete nastaviti s izradom rezanja. Njegova potrebna za obavljanje drvenih dasaka širine širine od oko 3-4 centimetra. Udaljenost između dijelova buduće rešetke treba biti oko 30-40 centimetara. Odmah montirane donje i gornje trake, zatim bočne i unutarnje. Ne zaboravite koristiti razinu kako biste uvučeni izravni kutovi u ovom sanduku. Od kvalitete okvira bit će izravno ovisilo o tome kako će izgledati zid dekoracije.

    Preporuke za završnu obradu koridora MDF paneli

  • Ugradnja prve trake. Ovaj trenutak dobiva određenu važnost jer će početi prvi - to će ići. Budite sigurni da prvi element mora stajati 100% vertikalno, ispod razine. Inače ćete morati smanjiti naknadne trake na obje strane, što će sve više kositi. Prva MDF ploča instalirana je pomoću posebnog zatvarača, koji je jedna strana ulazi u trake, a drugi je pričvršćen na okvir noktiju ili samoizgrađu.
  • Polaganje drugih dijelova. Zatim će svaki brand MDF ući u utore prethodnog. Ako ne želite zid s vremenom umetnuti - možete koristiti i poseban zatvarač za vijak na okvir. Koristite konvencionalne vijke za drva kako biste udovoljili uvjetima čvrstoće.
  • Obrada ruba. Ako se samo zidovi s panelima obrađuju u hodniku, a strop će biti drugačiji - tada se gornji i donji dio instaliranog zida MDF-a mogu prekriti posebnim kutom. Pokriva sve rubove za glavu i stvara vrlo elegantan izgled.

Glavne faze dovršavanja hodnika s MDF pločama koje smo razmotrili. Jasno je da u ovom slučaju nema velikih poteškoća, ali još uvijek postoje male nijanse. Razmotrite ovo:

  1. Kutak za rub letvica treba odgovarati osnovnom motivu materijala. Odaberite i prvo i drugo - pravo u trgovini u isto vrijeme.

    Preporuke za završnu obradu koridora MDF paneli

  2. Ako su ulazne vrata i ulazni otvor izrađeni od MDF panela, a zidovi se planiraju da se izvode pomoću njega, bolje je razlikovati se u boji. Za vrata, preporučljivo je odabrati boje "ispod stabla", a za zidove i strop - bilo koji drugi.
  3. Zapamtite da je za hodnik i hodnik često dano malo mjesto, tako da je bolje provesti obradu zidova u svijetlim pastelnim bojama. Korištenje crne, sive, smeđe - nije neprikladna, pogotovo jer je MDF vrlo dobar.
  4. Uspoređujući materijal s plastikom, zapamtite da je MDF mnogo jači, stabilnije oštećenje. Paneli s debljinom od oko 0.5-1.5 centimetara i ekološki prihvatljivi.
  5. Pogodno je koristiti MDF ploče samo za određeni dio sobe. Na primjer, donja polovica hodnika iz takvog materijala, a gornja stvar je plaća. Često se dno sastavljeno s dekorativnim kamenom, a vrh se temelji na panelima.
  6. Budite oprezni pri odabiru i kupnji materijala. Store bi trebala obratiti pozornost na rubove i utore. Mogu se oštetiti tijekom transporta i stvoriti ne tako spektakularan i besprijekoran pogled na zidove.
  7. Bolje je steći odvijač za dizajn zidova s ​​panelima. Oni će morati ispuniti mnogo stvari - popraviti izolaciju, izgraditi okvir, vijčani zatvarači.

    Preporuke za završnu obradu koridora MDF paneli

Na kraju bih želio strpljenje svaki pridošlica u tako važnom materiju. To je iako nije jako teško, ali to će biti vrlo dobro izračunati sve. Točno izračunati koliko materijala imate i kako ga bolje smanjiti. Uspjesi!

Video "Preporuke za završetak hodnika MDF paneli"

Zapis pokazuje kako pravilno odvojiti hodnike ploče MDF.

Članak o temi: Metrički za djevojčice Veznim shemama: za dječaka dječja, besplatna preuzimanje, setovi bez registracije

Čitaj više