Jednostavan domaći grijač s vlastitim rukama

Anonim

Jednostavan domaći grijač s vlastitim rukama

Koji su ti grijači?

Odavno je poznato da se stanovnici post-sovjetskog prostora odlikuju dobro razvijenim mirisom i sposobnosti da se korisna stvar od bilo kojeg podnesenih sredstava. Pogotovo ova aktivnost postaje relevantna u slučaju akutne potrebe za njom. Domaći grijač je nužnost za mnoge. Razlozi za ovaj čelik:

  1. Nedovoljno centralno grijanje.
  2. Visoka cijena za gotove trgovine.
  3. Velika potrošnja električne energije pri korištenju podataka uređaja.

Jednostavan domaći grijač s vlastitim rukama

Crtanje električnog grijača.

Potonji je osobito vidljiv u sjevernim regijama, gdje je potrebna stalna upotreba dodatnih sredstava za grijanje, ali kao rezultat toga, takva uporaba je znatno pogodila vlasnik grijača.

Prije nego što pokušavate izgraditi takav uređaj, trebali biste saznati koji su infracrveni grijači. Mogu biti duga valna i kratkotrajna.

Ako se u kratkotrajnom grijanju dogodi upravo zbog zagrijavanja same spirale, tada se materijal koji se nalazi oko njega emitira u dugoj valnoj duljini.

Odredite pripadnost uređaja bilo kojoj od ovih skupina može biti nenaoružano oka: dugi valovi grijači ne proizvode vidljivi spektar sjaja, zbog čega su sigurniji kada se koriste u domaćim uvjetima, budući da ne mogu uzrokovati slučajne požare obližnje objekte ,

Kako napraviti ekonomičan i siguran uređaj za grijanje sobe u hladnoj sezoni i što će biti potrebno za to? Postoji nekoliko načina za izgradnju takvih uređaja. Treba uzeti u obzir nekoliko njih. Ti su načini lako provesti u praksi zbog dostupnosti materijala i nedostatka zahtjeva za bilo kakve specifične vještine vlasnika prostora.

Folijski list i radijator

Jednostavan domaći grijač s vlastitim rukama

Ugradnja električnog grijača.

Ova metoda je najjeftiniji i najjednostavniji od svih drugih načina za stvaranje grijača. Također, cijeli postupak traje vrlo malo vremena, ali rezultat se počinje osjećati vrlo brzo. Kako bi se točno razumjelo kako baterija centralnog grijanja i folije će raditi zajedno, potrebno je shvatiti što točno sprječava normalno zagrijavanje prostorije uz pomoć samo radijatora?

Činjenica da baterija može dati malo topline zbog slabog hranjenja grijanjem se ne može uzeti u obzir. Na ovom faktoru, vlasnik prostora ne može utjecati ni na foliju, niti kada koristite neke druge stavke. Problem je u tome što se baterija grijanja obično nalazi na zidu koja graniči na ulici, a ne s drugim prostorijama. To jest, ovaj zid je najhladniji u sobi.

Toplina, zračenje sa stražnje površine radijatora, usmjerena je na ovaj hladni zid, tako da polovica emitirane topline jednostavno ide na zagrijavanje ovog zida. Budući da je temperatura zraka još uvijek niska, akumulatorska snaga nije dovoljna da ga zagrije i onda počnite dati toplinu u samoj sobi, zid će se i dalje stalno hladiti. Tako se dobiva začarani krug, u kojem se gubi točno 50% topline.

Članak o toj temi: Napravimo polusuhu crnu i završnu vezu od poda vlastitim rukama

Kako bi se riješio ovaj problem, potreban je veliki folijski list. Njegova veličina mora odgovarati veličini baterije grijanja (još bolje ako će nastupiti izvan radijatora za nekoliko centimetara na svakoj strani). Ovaj list je fiksiran na zid iza akumulatora, a na zidu je, a ne na samom radijatoru. Ako je list jednostavno priključen na bateriju, ona će ometati povratak topline i neće utjecati na sobnu temperaturu u prostoriji.

Ako je folija, termalne zrake su fiksirane na zid, neće ući u zid i doći će u reflektirajuću površinu i biti preusmjeren u sobu. To jest, zagrijavanje sobe odmah će se povećati 2 puta i vrlo brzo će postati opipljivo. Dakle, većina primitivni grijač se obavlja s vlastitim rukama.

Plastični i grafitno ljepilo

Jednostavan domaći grijač s vlastitim rukama

Distribucija shema zračenja grijača.

Ovaj domaći grijač je vrlo prikladan za uporabu u svakodnevnom životu i jednostavno je. Ima male veličine i dobar prijenos topline, dok je lako popraviti bilo gdje bez predrasuda za dizajn sobe. On također ne zauzima mnogo prostora. Da biste to učinili, trebat će vam:

  1. 2 Plastični list (trebao bi biti višeslojni) s primjerom 1x1 m.
  2. Epoksidno ljepilo.
  3. Grafitni prah.
  4. Žice s vilicom.
  5. Okvir za pričvršćivanje plastičnih listova.
  6. Bakreni terminali.

Početi s otopinom ljepila. Za njegovu pripremu se uzimaju epoksi ljepilo i grafitni prah. Oba bi trebale biti jednake omjere. Komponente se temeljito miješaju dok se ne dobije homogena masa. Ovaj sastav neće biti samo ljepilo, već grafitni dirigent s većom otpornošću.

Višeslojni plastični listovi obično imaju glatku površinu s jedne strane i grubo - s druge strane. Mješavina epoksita mora se nanijeti na njih s grube strane. Međutim, potrebno je ne samo pokrivati ​​cijelo područje lista ljepila, nego ga primijeniti u obliku ZigZagova razmaza. Takvi razmazi se izrađuju na plastičnim listovima, nakon čega se grijač može prikupiti. Obje lime su spojene zajedno, stavljajući grube površine ljepljivim udarcima unutra. Prije spajanja listova, isti se sastav tretira s rubovima oko perimetra kako bi se pojavile plastične komponente.

Ali ne bi trebalo računati da će grafitno ljepilo zajedno održati obje plahte. Da biste dobili snagu uređaja, bolje je koristiti posebno proizvedeni okvir koji popravlja plastiku u traženom položaju.

Članak o toj temi: Kako napraviti drvenu ležaljku s vlastitim rukama

Jednostavan domaći grijač s vlastitim rukama

Shema grijača stropa.

Bakreni terminali pričvršćeni su na suprotne krajeve proizvoda tako da se nalaze na grafitnom dirigent. Električna žica s vilicom je povezana s tim terminalima. Međutim, uređaj se može uključiti samo u mrežu tek nakon što se epoksitno-grafitna mješavina potpuno osuši.

Takav uređaj izrađen vlastitim rukama može se dobro zagrijavati do 65 ° C. Temperatura njegovog zagrijavanja ovisi o tome kako frakcija grafita u ljepljivoj otopini s obzirom na epoksidno ljepilo. Osim toga, duljina i debljina zigzaških razmaza koji se primjenjuju na plastične ploče utječu na grijanje.

Limena kutija i mješavina grafita

Domaći grijač sastavljen na ovoj tehnici je vrlo kompaktan i može se koristiti u malom dnevnom boravku iu drugoj sobi, na primjer u garaži. To je ugodno i istovremeno je vrlo učinkovit, jer obavlja zadatak potreban od nje dobro.

Da biste stvorili ovaj uređaj, trebat će vam:

  1. Limena kutija iz krema za cipele.
  2. Grafitni prah.
  3. Čisti riječni pijesak.
  4. Listački list.
  5. Vilica
  6. 2 žice.

Jednostavan domaći grijač s vlastitim rukama

Shema termostata.

Grafitni prah može se dobiti drobljenjem pite ili da ga dobijete od nepotrebnih baterija (baterija). Prije svega, potrebno je pripremiti limenu kutiju. Ni u kojem slučaju ne bi trebala biti krema za cipele, pa se spremnik temeljito očisti i ispere, a zatim osuši.

Gribrenje grafita i riječni pijesak se mjere u jednakim dijelovima (1: 1) i miješa se u homogenu smjesu. Tada dobivena smjesa zaspi u pripremljenu kutiju, ali ne i na vrh, ali samo pola. Nakon toga morate uzeti list kositra i odrezati krug od njega, koji bi odgovarao promjeru kutije iz krema za cipele. Samo ovaj krug ne smije samo pokriti kutiju, već se slobodno uklapa u njega. Jedna od žica je pričvršćena na rub kruga i zatim položio krug kositra zajedno s pričvršćenom žicom unutar kutija na mješavini grafita i riječnog pijeska.

Na vrhu kruga i žica zaspi još jedan sloj koji se sastoji od smrvljenog grafita i pijeska u jednakim uvjetima. Međutim, količina ove mješavine ne bi trebala ispuniti samo kutiju, ali i neznatno prelazi njezin volumen. To jest, potrebno je da je smjesa nasipala s klizanjem. To je učinjeno tako da kada je kapacitivnost zatvoren kapom u njemu, stvoren je nadtlak.

Zatim je druga žica s vilicom pričvršćena na površinu kutije, s kojom možete spojiti uređaj na električnu mrežu. U slučaju zagrijavanja stana, to će biti redovita mreža, ako je potreban domaći grijač u garaži ili u nekoj drugoj korisnosti, može se spojiti na bateriju.

Članak o temi: zidna izolacija iz pjene - sve za i protiv

Grijanje ovog uređaja može se čak i podesiti. Što je pritisak u spremniku, jači će se zagrijati. Iz toga slijedi da povećati grijanje potrebno je bolje okretati poklopac kutije, i smanjiti - malo odvrnuti. Tijekom dugotrajnog rada prilagodbe, grafita grijeha, tako da grijanje postaje slabiji. Ovaj problem se lako eliminira potresanjem spremnika da razbije grafitni prah. Ogromna prednost takvog grijača je da uređaj jednostavno ništa ne može slomiti i ne uspije.

Spiralna i infracrvena luka

Ovaj grijač se smatra domaćima, ali njezini birači se kupuju u trgovini, stoga je proces stvaranja takvog uređaja mnogo manje vremena nego stvaranje plastičnih uređaja i grafitnih ljepila ili na temelju mješavine limena i grafitne pijeska ,

Odavno je poznato da infracrveni priključak može prenositi informacije pomoću raspona toplinskog vala, što čini njihovo distribucijsko okruženje. Zahvaljujući toj imovini pronađena je još jedna upotreba infracrvene luke, naime, uporabu za grijanje prostora.

Za stvaranje takav grijač potrebno je imati:

  1. Infracrveni port.
  2. Pravokutni blok spojen na električnu mrežu.
  3. Spiralna žarulja.

Spirala se nalazi unutar bloka, a infracrveni priključak je spojen na gotov grijač. Nakon provedenih postupaka, uređaj se može koristiti za izravnu namjenu. Vrlo je učinkovit i ne zahtijeva velike troškove električne energije, što znači da je koristan za svog vlasnika.

Preporuke za odabir grijača

Jednostavan domaći grijač s vlastitim rukama

Konstrukcijski uzorak zračenja.

Od 4 koji se smatraju domaćim grijačima, najjednostavniji u proizvodnji je uređaj stvoren pomoću radijatora i folije. Budući da su baterije grijanja dostupne u bilo kojem apartmanu, dovoljno je dodavati samo foliju kako bi se poboljšala grijanje. Lako je pronaći u trgovinama, a privrženost na zid ne zahtijeva nikakve vještine i ne uzima mnogo vremena.

Najteže se može nazvati posljednji domaći grijač koji koristi infracrvenu luku. Unatoč činjenici da u njemu postoje samo 3 komponente, oni moraju biti u mogućnosti prikupiti jedan kako bi dobili radni i vatrootporni uređaj.

Ostatak načina su dovoljno svjetlo. Sve stavke potrebne za stvaranje ovih grijača su lako pronaći kod kuće ili kupiti u trgovini. Nije potreban poseban alat za okupljanje tih grijača. Potrebno je samo lemljenje željeza za žice. U prvom slučaju, oni bi trebali biti lemljeni na bakrene terminale na plastičnim listovima, a na drugom - na limeni krug i kutiju iz krema za cipele. Sve se to radi vrlo brzo i ne zahtijeva ozbiljne troškove.

Čitaj više