Pravilno skladištenje guma na balkonu

Anonim

Stanje kotača vašeg automobila je jedna od komponenti sigurne vožnje. Nakon sezonske promjene gume, mnogi ljudi ne razmišljaju o pravu pohranu, pitanje skladištenja je najvažnije. Posebno je problematično u standardnom urbanom stanu s ograničenim područjem. Ipak, pitanje o tome kako pohraniti gume - je dovoljno važna, jer To ovisi o uslužnom vijeku guma i, kao rezultat toga, stjecanje učestalosti novih, a ponekad i zdravlje i život vlasnika. Stoga, u uvjetima urbanog stana morate znati je li moguće pohraniti ljetne gume na balkonu zimi.

Priprema za skladištenje

Pravilno skladištenje guma na balkonu

Pokriva za gume

Nakon kada se približite hladnoći, promijenili ste gumu, morate biti sigurni da je komplet prikladan za rad sljedeće sezone. Prvo morate pregledati gume i vizualno odrediti njihovu prikladnost. Tada je potrebno odrediti rok trajanja. Proizvođač prikazuje brojeve koji se primjenjuju na stranu gume i zatvorenika u ovalu. To su obično četiri znamenke koje označavaju tjedan i godinu proizvodnje. Ako je prošlo više od pet ili šest godina od proizvodnje, gume se mogu smatrati neprikladnim za uporabu, osim proizvođača kao što su Michelin, Nokian i Houdier.

Kada se priprema za pohranu, potrebno je ukloniti sva strana tijela iz guma, tj. Ekstrakt male kamenje i isprati kemikalije, inače će dugo negativno djelovati. Čišćenje kotača se izrađuje pomoću otopine sapuna ili posebnih pripravaka. Nakon čišćenja preporučuje se liječenje gume s posebnim konzervansom, na primjer, Atl, Hi-Gear, Xado, Sodax. Navedeni pripravci dobro pomažu u održavanju gume, ali imaju nedostatak - teško ih je ukloniti nakon završetka pohrane. Gume se prerađuju na ovaj način preporuča se smjestiti u posebne pokrivene i u prisutnosti, staviti u poseban okvir. Gume se preporučuju u ožujku, tako da možete ispravno instalirati i time osigurati jedinstvenu habanju.

Nakon promjene gume na kotaču kotača potrebno je pripremiti za skladištenje - čist od prašine, ulja ili masnih mrlja. Nakon čišćenja preporuča se liječiti poseban sastav.

Gume za pohranu

Prilikom odabira lokacije za pohranu, treba imati na umu da česti kretanje guma može dovesti do njihove deformacije, tako da je nepoželjno da ih stavite u prolazi, itd. Optimalno mjesto skladištenja guma - ostave ili izolirane opeke garaže.

Iskustvo guma bilo je dopušteno odrediti osnovne zahtjeve za njihove uvjete skladištenja:

Članak o temi: Kako smanjiti stablo - je li to moguće učiniti sami i gdje ići?

Pravilno skladištenje guma na balkonu

Pravilno skladištenje guma

  • Vlažnost zraka mora biti unutar 50 - 60%;
  • temperature zraka unutar + 10 ° C - + 25 ° C;
  • Soba treba dobro prozračiti;
  • Nije dopušteno izlaganje sunčevim zrakama.

Ljetne gume su kontraindicirane hladno i kada se pohranjuju na ulici, u novoj sezoni možete ostati bez guma. Na temelju preporučenih uvjeta pohrane, možete definirati mjesta gdje se ljetne gume ne preporučuju u zimskom razdoblju. To:

  • Balkoni ili loggia. Temperatura je čak i u ostakljenoj, ali ne i zagrijanoj loggiji ili balkonu samo na 3 - 5 ° C iznad ulice;
  • Ulica. Također će biti negativan utjecaj hladnoće i dodaje se učinak fluktuacija vlage;
  • Mjesta gdje se guma može kontaktirati s uljem, bojom, masnim površinama i raznim otapalima. Takav kontakt može oštetiti gumu, pukotine se mogu pojaviti na njemu.
  • Podrumi nisu prikladni za skladištenje gume zbog visoke vlažnosti, što također može utjecati na vijek trajanja guma.

Optimalno mjesto skladištenja guma - ostava ili izolirane garaže od cigle, u nedostatku takve prilike, može se pohraniti na balkonu, promatrati određena pravila.

Gume za pohranu na balkonu

Pravilno skladištenje guma na balkonu

Kotači suspendirani na lancima

U slučajevima kada nema garaže ili je premala za postavljanje kotača, jedina opcija ih ostaje pohranjivanje na balkonu. Kada ne postoji drugi izbor, možete, ali bolje kada je balkon izoliran ili ostakljen. Glavna prednost ovog pohrane je osobni i kontinuirani nadzor stanja gume. Prije postavljanja guma na balkon za pohranu, potrebno je pripremiti mjesto za njih - očistiti od smeća i stavki trećih strana. Prilikom skladištenja guma na balkonu, treba slijediti opće savjete: ne bi trebalo biti učinka izravnog sunčevog svjetla i značajne fluktuacije temperature i vlažnosti nisu poželjni.

Članak na temu: Wenge boju vrata u unutrašnjosti: kombinacija s pozadinom i pod

Za skladištenje kotača na balkonu preporučljivo je kupiti posebne pokrivene ili ako ne postoji takva mogućnost, pažljivo ih zatvorite gustom krpom. Ako je pohrana na balkonu već dugo planirano, možete okupiti poseban nekomplicirani ormar, koji će samo nadopuniti unutrašnjost.

Još jedan uobičajeni prostor za pohranu kotača na balkonu je objesiti na lancu. U tom slučaju, uzimaju manje prostora, ali će morati napraviti posebne kuke za suspenziju.

Pogledajte videozapis, kako pohraniti gume na balkonu:

Značajke vertikalnog pohrane kotača

Pravilno skladištenje guma na balkonu

Gume za pohranu u usluzi automobila

Uz vertikalno skladištenje kotača, mogu se instalirati na ravnu površinu ili kupiti poseban postotak uzimajući u obzir promjer guma. Ova se isporuka može izvršiti samostalno. Kako bi se spriječila deformacija, preporuča se okrenuti kotači jednom u jednom mjesecu i pol mjeseca. Prema riječima stručnjaka, nije važno, u kojem je položaju pohranjene gume. Glavni uvjet je isključenje deformacije, pa se ne preporučuje da ih često premjesti ili stavljaju teške predmete na njih.

Gume bez diskova ne smiju se pohraniti u suspendiranom stanju ako je izbor nije moguć. Najbolja opcija je objesiti drvenog ili metalnog kućišta u kojem se nalazi guma. Prilikom skladištenja guma na diskovima, trebaju se smjestiti jedni na druge u obliku bunara. Također se preporučuje da se ne smanji tlak u gumama kako bi se izbjegla deformacija čuvanja nosača. Treba pamtiti da se takav bunar mora biti smješten na ravnoj površini, visina nije više od četiri kotača.

Opća preporuka - Ako nije moguće spremiti gume za samostalno, potrebno je kontaktirati specijaliziranu uslugu autobusa pružaju sezonske usluge pohrane.

Za skladištenje kotača na balkonu poželjno je kupiti posebne pokrivene, s njihovom odsustvom, potrebno je pažljivo zatvoriti gume s gustom krpom.

Čitaj više