Popravak i operativne značajke kalorijana

Anonim

Popravak i operativne značajke kalorijana

Kalorijar se naziva grijač zraka.

Popravak i operativne značajke kalorijana

Dijagram veze električnog nosača.

Ovaj uređaj prolazi kroz sebe i na ventilacijskom sustavu ulični zrak i zagrijava ga na željenu temperaturu, a zatim šalje toplinu na grijanu sobu za potonje. Na temelju načela prijenosa topline zraka, kalorijate su podijeljene na električnu i vodu, potonji su spojeni na centralno grijanje ili drugi izvor tople vode ili pare. Izvana, ovaj uređaj je često samo dio zračnog kanala na kojem se zagrijava zračna masa. U ovom članku ćemo pogledati pitanje rada i popravak kalorijata.

U zraku koji prolazi kroz kanolosku, nametnuti su određeni zahtjevi povezani s njegovom čistoćom. Konkretno, to bi trebao biti sadržaj agresivnih tvari koje nisu viši nego što je navedeno u GOST 12.1.005-88. Ne bi trebalo imati puno prašine, smolastih tvari, vlakana i drugih smeća. U suprotnom, kalorifer će brzo propustiti i zahtijevat će kvalificirani popravak. A popravak radijatora, kao i popravak grijača ventilatora i drugih elemenata nosača, zahtijevat će ne samo odgovarajuću razinu čarobnjaka, već i pristojne financijske troškove. Neki slučajevi, postignuti kanali mogu uzrokovati da morate jednostavno izbaciti uređaj nije uspio.

Sorte kalorijata i značajke njihovog popravka

Popravak i operativne značajke kalorijana

Shema čvorova trapa kalorijanskih sustava.

Kao što je već spomenuto, kalorifikate su podijeljene u 2 sorte: električna i voda. Prvi zagrijava zrak uz pomoć tannesa, a drugi su cjevasti grijači i prema njihovom načelu operacije nalikuju radijatoru u automobilu. Električni kalorifikate su lakše instalirati, raditi i popraviti, ali u isto vrijeme su skupi u smislu plaćanja za električnu energiju, tako da većina kuće radije koristi kalorijate vode.

Što se tiče cijene, s jedne strane, električni kalorifer je jeftiniji od vode, ali potonji zahtijeva instalaciju posebnog čvora trapa, čija je cijena oko 10-20 tisuća rubalja. Sklop za vezanje je sustav opskrbe toplom vodom na jedinicu izmjenjivača topline COOD-a. Uključuje trosmjerni ventil (s električnim pogonom), cirkulacijsku pumpu, zasebnu jedinicu za kontrolu procesa sa skupom senzora koji odgovara sustavu za pričvršćivanje i spojnice. Ovaj se sustav koristi za reguliranje opskrbe toplinom, sredstvima i performansama uređaja, a također je dizajniran za sprečavanje zamrzavanja vode u sustavu.

Članak na temu: ulazna metalna ulična vrata za privatnu seosku kuću ili vikendicu

U idealnom slučaju, instalirani sustav bi trebao spriječiti pojavu niza hitnih slučajeva, posebno, zamrzavanje u hladnoj kalriferu i njegovom neuspjehu. Ali često automatizacija ne nosi s nekim situacijama i funkcijama, a kalon ne uspije.

Popravak ili kupnja nove opreme?

Popravak i operativne značajke kalorijana

Dijagram uređaja za vodu.

Razlog prekida najčešće je zloglasni ljudski faktor, kada se ne iskusni korisnici slučajno preklapaju opskrbu vrućom vodom u sustav i kao rezultat koji se zamrzne. Drugi razlog za štetu koja podrazumijeva popravak može postati pogrešna instalacija automatizacije i čvora u cjelini, što također može dovesti do netočnog rada cjelokupnog sustava u cjelini i njegovom neuspjehu.

Nakon takve nesreće, glavno se postavlja, što učiniti s kaloriornom? Mnogi savjetuju samo kupiti novo, ali je pogrešno, jer će vas popravak koštati mnogo jeftinije od kupnje i instaliranja novog sustava. Rješavanje problema najčešće se izražava ili u lemljenju samog kalorija ili je potrebno popraviti grijači ventilatora, a ponekad je to samo zamjena automatizacijskih senzora.

U dobrom servisnom centru, svaki rad na popravku kalrifera će potrošiti za nekoliko sati, a istovremeno cijena za uslugu će biti znatno niža od zamjene opreme novom. Najčešće je popravak povezan s lemljenjem mjesta protoka, osim toga, Učitelj će držati uvijanju obnovljenog nosača, pranje cijelog sustava cijevi i šupljina od akumuliranog onečišćenja. Uostalom, često je izlaz cijelog sustava posljedica onečišćenja ventilatora. Ovaj postupak se provodi pomoću posebnih kemijskih sastava i na temelju suvremenih tehnologija koje će vaš uređaj učiniti gotovo novim u svojim tehničkim pokazateljima i toplinskom izlazu. Ako se kalorifer ne rastavlja u servisni centar, majstor može doći u vaš dom, a ne samo za popravak, već i uspostaviti sustav i dati brojne savjete, kako izbjeći probleme u budućnosti.

Članak o toj temi: baca u dvorištu privatne kuće s profesionalne podove, fotografije struktura

Za jasnoću dajemo primjere 2 vrste kalorijata: stropno kalorifera i kalorijani vode Remko pwd. Prvi sustav je zgodan jer je ravan i prikladan dizajn za niske prostorije koje su postavljene ispod stropa. Ona je sranje hladnog zraka iznad poda i distribuira na četiri strane već toplo ispod stropa. Ova vrsta kalor je prikladna za njegovu lakoću kada se instalirate i mirni rad.

Druga vrsta prijevoznika namijenjena je velikim prostorijama, najčešće proizvodnje. Jedan od razloga zašto je vrijedan odabira ovog sustava na štetu uobičajenog grijanja vode, to je da kalorifer ima iznimno nisku inerciju pri zagrijavanju prostorije i vrlo brzo ga zagrijava do potrebnih temperatura.

Čitaj više