Odlučite u unutrašnjosti urezana vrata drva

Anonim

Unutarnje dizajn seoske kuće ili klasični stil stan je slučaj na prvi pogled, zahtijeva posebnu pozornost na sve detalje, u rasponu od cjelokupnog stilskog koncepta i završava između vrste unutarnjih i ulaznih vrata.

Odlučite u unutrašnjosti urezana vrata drva

Odaberite urezana vrata drveta

U dobi umjetnih materijala, drvene rezbarene vrata posebno su elegantna, bogato i sofisticirana. Zahvaljujući takvom tradicionalnom završnom obrascu s dobro definiranim vertikalnim uzorcima vrata toliko su neobični i topli, i dom, koji je čak objavljen nakon obrade na stroju, čini se da ručno izrađuju rezultate.

Odlučite u unutrašnjosti urezana vrata drva

Koje je stablo najbolje pogodno za rezbarenu vrata?

Odgovor na ovo pitanje definitivno leži u ravnini cijena. Uostalom, teže i vrijednije je drvo drva, skuplji proizvod je iz njega.

Opcije korištene drva:

  • Najskuplja rješenja su izrezbarena vrata iz hrastovog masiva, koji zadržava svoje estetske i operativne kvalitete do desetljeća; U isto vrijeme, dovoljno je teško obraditi da se povećava samo trošak gotovog proizvoda;
  • Buko u smislu njegovih kvaliteta se ne razlikuje od hrasta, osim što je poseban tonski ton i prirodan uzorak;

Odlučite u unutrašnjosti urezana vrata drva

  • Više opcija proračuna su drvene rezbarene vrata od bora.

Nakon proizvođača baze, nastavite s okrenutim. Ovdje mogu biti mnogo opcija. Ovo je crveno drvo, orah, višnja, furnir. Urezana vrata na fotografiji pokazuju brojne opcije i opcije ukrasa.

Odlučite u unutrašnjosti urezana vrata drva

Značajke proizvodnje i završavanja rezbarenih vrata

Prije svega, vrijedno je napomenuti da mnogi razmatraju proizvode proizvoda od masivnog drva, s najboljim za sve visokokvalitetne i estetski karakteristike. Ali nije. U sobama s visokom vlagom, takve se opcije ne mogu koristiti ni na koji način. Možete ostati na takvom rješenju ako su u uređenim unutarnjim vratima potrebna u prostorije s udobnim uvjetima za boravak.

Članak na temu: Kako spojiti hidroakumulator na vodoopskrbni sustav

Odlučite u unutrašnjosti urezana vrata drva

Ako govorimo o kupki, kuhinju, kadu ili vanjsku vrata, to jest prilika da se brzo raspršuju u vlažnoj klimi i počet će puknuti. Kako bi se zaštitili od takvih neugodnih posljedica, koristi se načelo "spajanja" hotelskih vrsta i komada drva. Takvi se proizvodi smatraju elitom i koštaju dovoljno.

Odlučite u unutrašnjosti urezana vrata drva

Kako bi se povećao vijek trajanja i, prema tome, trajnost izrezbarenih vrata, drvene tračnice koje sprječavaju vjerojatnu deformaciju su položene u nju.

Odlučite u unutrašnjosti urezana vrata drva

Po završetku završne obrade na vratima nužno se primjenjuje poseban poliuretanski laka, očuvanje stabla od vlage, prašine i prljavštine, izglede gljivica i istovremeno obavljanje dekorativne funkcije kao završnog moždanog udara za cijeli tip.

Odlučite u unutrašnjosti urezana vrata drva

Vrata u kupki

Odvojeno, želim živjeti na izboru vrata za kupke i saune, jer osim estetske odgovarajuće slike, moraju imati izvrsnu otpornost na vlagu i toplinsku izolaciju. Da biste to učinili, važno je koristiti vrijedne pasmine drva i dobru specijaliziranu lakionicu za složene sobe.

Odlučite u unutrašnjosti urezana vrata drva

Posebnu pozornost treba posvetiti pojavu vrata za stvaranje toplog atmosfere u kadi, koja se odmara. Zbog toga su isklesana vrata od drveta za takve slučajeve najprikladniji. Savršeno štedi toplina, oni su također prekrasni prirodni materijal koji se može prozračivati, a još više za reći, iscjeljujuće, jer je nemoguće biti bolje prikladan za svrhu kupki i saune.

Rezbarena vrata u kadi mogu se ukrasiti uzorcima ili tematskim slikama koje prikazuju smisleni dio lokacije mjesta. Instaliranjem takvih vrata u kupelji ćete biti iznenađeni našim gostima, stavljajući dušu odmor.

Odlučite u unutrašnjosti urezana vrata drva

Fotografija prikazuje primjere rezbarenih vrata u kadi.

Rezbarene biljke

Jedna od opcija izrezbarenog dekor za vrata su izrezbarene platfords na vratima. Oni su lik od tri ili četiri ploča u obliku pravokutnika i nalaze se uz rubove vrata. Najviši pločst obično ukrašavaju takozvanu krunu, odnosno neku vrstu uzorka koji jako govori o drugim uzorcima. Zanimanja se spuštaju odozgo na bočne linije - ravne dekorativne dijelove, fancy uvijanje jedni s drugima. Najčešće, izrezbarena gotovina na vratima je napravljena u duhu tradicionalnog ruskog slijetanja niti XIX stoljeća ili u kanonima veličanstvenog renesansnog stila. Međutim, ovdje nema jasnih pravila, vi sami možete odabrati najprikladniji stil od vas.

Članak na temu: nebo na stropu to učiniti sami

Odlučite u unutrašnjosti urezana vrata drva

Drvene platforma savršeno se uklapaju u bilo koji interijer, bilo klasicizam, folk, državu, retro ili palače-luksuzne kompozicije. Mnogi vjeruju da se rezbarene dizajnerske otopine mogu koristiti isključivo za vikendice u tradicionalnoj izvršoj zemlji. Ali to je daleko od toga. Ovisno o obliku uzorka, upute "razvoja" i druge dekorativne nijanse u rezbarenju platforma, istočni i arapski stil interijera mogu se utjeloviti.

Osim estetske funkcije, rezbarene detekcije na vratima također obavljaju funkcije zvučne izolacije, a također sprječavaju prodor prašine i prljavštine u utor.

Vrata uklesana iz stabla na fotografiji pokazuju mogućnosti korištenja PlatBorks.

Urezana obloga

Još jedna odluka o ukrašavanju vrata - rezbarene obloge na vratima. Oni mogu biti element platforma ili posjeduju neovisnost. Najpopularnija opcija je ukras vrata s velikim urezanim slojem u centru, na primjer, u obliku ljuske, lima ili samo bizarnog uzorka u antičkom, ruskom ili drugom stilu. Ali to nije jedino rješenje. Vrlo lijepa vrata s kutnim linijama, s fotografijama koje možete upoznati.

Odlučite u unutrašnjosti urezana vrata drva

Ako se odlučite instalirati rezbarena vrata s stabla u vašem apartmanu, seosku kuću ili kadu, razmislite o zajedničkom stilu unaprijed u kojem će se izvesti crtež. Poželjno je da su sva vrata u jednom dizajnom rješenju. Samo u ovom slučaju, opći pregled interijera bit će dovršen. Naravno, važno je da drugi elementi, kao namještaj, strop, pod, zidovi u kombinaciji s vratima u boji i dekorativnom tipu.

Ako vam je teško riješiti ovaj zadatak, uvijek se možete okrenuti profesionalnim dizajnerima interijera. Ne samo da će moći stvoriti jedinstveni originalni pogled na vašu unutarnju kuću za vas, već i razviti pojedinačni dizajn za rezbarenu vrata, naručiti koji može biti iz privatnog čarobnjaka.

Članak o toj temi: Proizvodnja LED svjetiljki to učiniti sami

Čitaj više