Raspon boja boja za zidove

Anonim

Raspon boja boja za zidove

Slikanje zidova u arsenalu dizajnerskih završnih obrada uspješno se primjenjuje za dugo vremena. Moderne boje omogućuju vam da dobijete prilično spektakularan izdržljivi premaz s različitim teksturama i širokim rasponom boja. Boje su sjajni i mat, oponašajući kamen, granitnu i mramornu površinu.

Prije slikanja zidova u svojoj sobi, morate odabrati vrstu boje i odgovarajuću boju za vaš stil i interijer. U ovom trenutku postoji dosta vrsta visokokvalitetnih i netoksičnih boja koje možete iskoristiti.

Najčešći i najčešće korišteni je:

  1. Ulje. To je mješavina ulja, pigmenta i posebnog punila. Kada se ulje ulje ispari, a punilo je spojen na njega, na površini se formira osebujni film. Prednosti ove boje su prilično niska cijena i dugi vijek trajanja, obojene poput površine boje savršeno. Minusi - loša prozračnost i dugo razdoblje sušenja.
  2. Emulzija vode. Ima nekoliko podvrsta: akril, PVA i lateks. Ovo je posebno mješovita voda s bojan pigment. Poseban plus ovih boja je da praktično ne mirišu i sigurno, pa se koriste čak iu dječjim sobama i spavaćim sobama. Još jedna prednost je u tome što ima dobru propusnost pare i doprinosi stvaranju udobnih uvjeta u sobi. Lako se primjenjuje i četkom i valjkom. Akrilna raznolikost ovih boja razlikuje se većom izdržljivošću (njegovo razdoblje je oko 10 godina!) I vrlo je lijepo na zidovima, ima mat površinu i nježnu teksturu. Površina zidova, oslikana na ovaj način može se lako pratiti. Paleta njezinih boja dolazi do 2000 različitih nijansi, tako da se problem raspona ne isplati. Cijene za takve boje variraju ovisno o njegovoj kvaliteti i varijaciji teksture, koje ima nekoliko. Lateks boja ima dvije mogućnosti - s sjajnim ili mat efektom. Koristi se uglavnom za slikanje pozadine. I zidovi prije slikanja trebaju biti temeljito poravnati, jer će boja idealno ponavljati svoje olakšanje. Također će se brzo sušiti i dobro plakati bilo koju površinu.
  3. Emajl. Dvije komponente su ovdje miješane - laka otapala i pigment. Postoje nitro, alkohol i alkidna emajla. Oni se suši u kratkom vremenu, njihova paleta boja je nešto manja od onog akrilnih sestara, ali i prilično opsežnih, dobro su postignute i drvo i metal. Poželjno je koristiti ih na vanjskim površinama ili u nerezidencijalnim prostorijama, jer imaju snažan miris i lako se mogu transportirati.

Članak o temi: Pozadine za djecu

Odlučio o pogledu - što je sljedeće

Odaberite paletu!

Ako vam je potrebna udobna i toplina, želite stvoriti udobnu vedru atmosferu, a zatim naprijed za toplu neutralne boje: breskve, žute (limun, bež-žuti, svjetlo-rub), krema, kavu s mlijekom, toplo-lil i mnogi drugi opcije.

Ako vam je potrebna naknada za vedrinu i želite ući u unutrašnjost svježeg modernog i smionog dizajna - onda je zelena, narančasta, svijetla plava, ružičasta.

I svijetli hladni tonovi pomoći će da zabilježite u unutrašnjosti bilješki, napravite sobu vizualno više i prostrani (plavo, bijelo, svijetlo ljubičasto, svjetlo smaragdno).

Odlučite glavnu boju u paleti

Razmislite u kojem rasponu boja zamišljate interijer i učinite jednu dominantnu boju. Očistite ono što vidite svaku od soba i dogovorite se na cijeli ansambl.

U izboru boja, pridržavajte se savjeta dizajnera i posebnosti psihološkog učinka boje po osobi.

Imajte na umu da plava paleta djeluje pozitivno na psihu, smiruje živčani sustav, stvara osjećaj hladnoće, široko se koristi u interijerima spavaćih soba, dječjeg. Shema zelene boje će se usredotočiti na posao, uklonit će smetnje, dati snagu. Crvena će povećati aktivnost, dati strast partnerima, vedrini duha. Bijela i njegove nijanse će se osjećati čistim i svjetlom u bilo kojoj sobi. Žuta gama će ispuniti toplinom i udobnost, dodati pozitivno na vaše raspoloženje i uzbuditi apetit. Smeđa prirodna paleta boje izgledat će plemenita i elegantna, strogo i klasično. Ljubičasti zidni ukras je dobar za ženske i djevojke, ova gama je savršena za dječji dizajn.

Odredite svoj stil i povežite boju zidova sa svim ostalim

Za klasične ieriers zidova, odaberite smeđe-bež sa zlatom ili plavomlikom, možete napraviti dnevni boravak strogim tamnim bojama i učiniti boju zidova u bojama svjetlije u odnosu na ostatak, a možete odabrati Obrnuta opcija - zidovi su obojeni u tamnoj boji (smeđi, plavi, ljubičasti), i okolica namještaja i dekor, neka bude svjetlija.

Članak na temu: Bed Clamshell to učiniti sami: dizajn proizvoda

Za skandinavskog stila u asortimanu boja, lako je saznati, nijanse bijele, ispada: magnoliju, snježnobit, badem, antikno, arhitektonski. I još jedan broj nepoznate bijele boje. Pažljivo pogledajte kataloge tvrtki koje prodaju boje, tamo možete pronaći toliko opcija.

Raspon boja boja za zidove

Za pastelni dizajn, poput Provence, također ćete moći pronaći mnogo zanimljivih rješenja. Samo lila može pronaći oko 10 opcija.

Raspon boja boja za zidove

Čak i ako se stvarno sviđaju neka nijansa i odlučili ste se na stilu i cijelu smutu unutarnjih poslova, ne trljati sve zidove odjednom. Učinio si izbor na temelju boje, koja je tiskana u katalogu ili sondi, i kako će to stvarno izgledati kao na zidu, hoće li to poput tebe s kućnom rasvjetom i okruženom podnom i stropom - to je još uvijek nepoznato.

Značajke u boji naslova s ​​funkcijom sobe:

  • Crveno voli bučne tvrtke, komunikaciju, uzbuđivati ​​apetit, to jest, bit će prikladno za kuhinju, blagovaonicu, dnevni boravak;

    Raspon boja boja za zidove

  • Za kuhinju, boje povezane s hranom - narančaste, žute, zelene, oker;

    Raspon boja boja za zidove

  • Za dječju sobu, upotrijebite one boje koje, prvo, kao dijete, i drugo, neće staviti pritisak na psihu i dati sobu radosno i sunčano raspoloženje;

    Raspon boja boja za zidove

  • Za radne urede, prikladnije klasične smeđe gama, umirujuće zelene nijanse;

    Raspon boja boja za zidove

  • Spavaće sobe zahtijevaju mirne pastelne varijante, sočne plave ili tople, dajući udobnost boja.

    Raspon boja boja za zidove

Koristeći boje za zidove, ne možete samo stvoriti važnu atmosferu u jednoj ili drugoj sobi, već i prilagoditi osjećaj količine svjetla i topline, kao i vizualno povećati ili smanjiti sobu.

Čitaj više