Kako napraviti stalak za balkon

Anonim

Na balkonu možete opremiti kutak za spremanje stvari. Čak i ako se ova soba koristi kao mjesto za odmor, naći će mjesto za ugradnju stalak za stvari, alate i očuvanje.

Lako je napraviti stalak na balkonu s vlastitim rukama, može biti s otvorenim police, ako to mjesto dopušta, ili s vratima prema vrsti kupe. Ovaj članak opisuje vrste regala i metode za njihov sklop.

Vrste regala

Kako napraviti stalak za balkon

Regali su ugrađeni, bočni, otvoreni i zatvoreni

Stalak za balkon može biti izrađen od nekoliko vrsta materijala, od drva, metala ili kombiniranja materijala. Prije izrade potrebno je odrediti koju će svrhu koristiti stalak, koji će biti pohranjeni u njemu.

Glavni tipovi:

  • Ugrađeni stalak s montiranim police se uglavnom koristi ako postoji niša na loggiji;
  • Kutna ormarića može biti s otvorenim policama ili zatvorenim, vezanim na zidove na obje strane kuta do zagrada, prilično je kompatibilan;
  • Niske police ugrađene oko perimetra najčešće se koriste na otvorenim balkonima, njihov gornji dio može se napraviti u obliku police, može se koristiti, kao sjedećnica, također možete napraviti stalak s gornjim poklopcem otvaranja;
  • Otvorene police smještene na jednom od zidova, takav stalak može biti bilo koja visina: od poda do stropa, sve do sredine balkona, ili je napravljen u obliku suspendiranih polica, onda je mjesto ostalo na dnu, hajdemo reći, kako bi se stavio bicikl;
  • Polica s vratima pogodna je za uporabu na loggiji, potrebno je osigurati mjesto za otvaranje vrata, možete kupiti gotov sustav ispod vrata coupe ako će se pomaknuti u širini.

Materijali za izradu regala

Kako napraviti stalak za balkon

Drveni regali su jedan od najpopularnijih

Za knjige i boje možete napraviti otvorene police, za skladištenje očuvanja, stvari s neuglednim vrstama, predmeti koji su izgorjeli pod utjecajem sunčevih zraka je bolje napraviti zatvoreni ormarić.

Članak o temi: prirodna kamena ljuska za kupaonicu

Materijali koji se koriste za proizvodnju stalka:

  1. Oslaćujnica, vlakna ploča, OSB ploča su prikladni za proizvodnju police, ako tretirate rubove rubnog materijala (možete kupiti u trgovinama koje prodaju pribor za namještaj), možete napraviti lijep dizajn, ako je potrebno, možete napraviti vrata od isti materijal odabirom rupa u njima petlja. Ovi materijali se ne preporučuju da se koriste u otvorenim balkonima, budući da se boje visoke vlažnosti, iverica se može probuditi, dok će izgled cijele strukture biti izgubljen.
  2. Drvo je pogodno za uporabu na otvorenom i ostakljenom balkonu, otpornije je na ultraljubičastu i vlažnost. Prethodno su svi dijelovi koji se koriste za proizvodnju stalka obrađeni impregnacijom, antisepticima, pripravcima koji štite vlagu, ultraljubičasto i insekte. Stablo se lako obrađuje i izrezuje, iz njega možete napraviti stalak bilo koje konfiguracije, je ekološki prihvatljiv materijal, ima mali trošak. Nedostatak je osjetljivost na atmosferske utjecaje.

    Kako napraviti stalak za balkon

  3. Metal je najtrajniji, pouzdaniji, izdržljivi materijal, prilikom obrade dijelova od korozije, dugo će se održavati čak i na otvorenom balkonu. Za proizvodnju police, aluminijskih i pocinčanih metala. Trošak takvog stalka koštaju više od drvenog, ali na otvorenom balkonu opravdat će se.
  4. Izdržljiva plastika bit će izvrsna alternativa stablu, ne boji se vlage i temperaturnih kapi, možete koristiti plastične prozore kao police, koje se mogu kupiti u tvrtkama za proizvodnju metal-plastičnih prozora. Širina prozora može biti od 150 mm do 700 mm.
  5. Staklena stakla izgledat će vrlo elegantno, a kapi vlage i temperature se ne boje, ne akumuliraju prašinu, ali to je skupo.
  6. U kombinaciji s metalnim ili drvenim okvirom i plastičnim police, nehrđajućim staklom, plastičnim prozorskim pragovima.

Prilikom odabira materijala i dizajna stalka potrebno je uzeti u obzir svojstva objekata koji će se nalaziti u njemu, boje se vlage, izravnog ulaska sunca, visoke ili niske temperature.

Zahtjev kvalitete

Kako napraviti stalak za balkon

Prije izrade, potrebno je razmisliti o tome koja će težina imati stavke pohranjene na policama, pri odabiru materijala i dizajniranje police, morate ispravno izračunati opterećenje.

Članak o temi: Učiniti detektor metala to učiniti sami

Zahtjevi za stalke za balkon:

  • Potrebno je odabrati mjesto za smještaj tako da ne blokira prolaz, nije ometao prolaz svjetla od prozora i od svjetiljki;
  • mora biti kompaktan, a istodobno prostrano;
  • Dizajn se može razviti tako da se skladno uklapa u unutrašnjost prostorije;
  • Elementi za dizajnerske police i police moraju biti jaki, pouzdani ako polica ima veliku duljinu, potrebno je zaustaviti umetanje, čak i debeli materijal može se hraniti pod visokom težinom;
  • Svi privici i veze trebaju biti izdržljivi tako da ne uspije da je polica iznenada pada na glavu:
  • Materijali se moraju obraditi pomoću koji štite vlagu, kalup, koroziju, kako bi se izbjeglo njihovo uništenje i gljivična lezija.

Metalni stalak može izdržati povišene opterećenja.

Drveni stalak s vlastitim rukama

Kako napraviti stalak za balkon

Razmislite o tome kako napraviti stalak na balkonu drva, ovaj materijal najčešće koriste vlasnici.

Pripremite materijale i alate, trebat će vam:

  • Lobicik ili bugarski, ako nema električnog alata, možete koristiti ručno stablo ružičaste;
  • Električna bušilica ili odvijač;
  • rulet, razina izgradnje, čekić;
  • Drvena traka od 50 mm x 50 mm i više, poželjno je da je suha, inače kada se sušenje može deformirati;
  • ploča, šperploča ili drugi materijal za police;
  • Metalni uglovi, nesebičnost, tišina, nokti.

Drvene polaganja polica

Držač drva će imati niske cijene, lako je konstruirati i montirati vlastitim rukama. Za detalje o proizvodnji policije pogledajte ovaj koristan videozapis:

Rad:

  1. Mislimo na postavljanje i opterećenje na dizajnu, napravite crtež na papiru, razmotrite količinu i veličinu polica.
  2. Pripremamo mjesto, uklanjamo sve smeće, stavite u zid, blizu koji ćemo montirati strukturu.
  3. Pročijemo sve drvene elemente sa zaštitnim pripravcima.
  4. Na zidovima s tikovima ili samo-tapkanjem šipki, zidovi se mogu prethodno zatvoriti s laminiranim šperploča tako da stražnji zid izgleda lijepo. Brzo na obje strane na zidu, paralelno jedni s drugima, dva bara. Da biste zatvorili bočne zidove, možete koristiti vlakna ploču, iverice.
  5. Uspostavljamo metalne kutove ili šipke na koje ćemo osigurati police.
  6. Popravite police.

Svi radovi na razini izgradnje.

Metalna širka

Metalni regali se proizvode na otvorenim balkonima iu slučaju kada će se čuvati teške stavke. Kako napraviti stalak na balkonu, pogledajte ovaj videozapis:

Članak o temi: Plavi pozadini: Fotografija za zidove, u unutrašnjosti, tamne boje, pozadina bijela, soba sa zlatom, crnom s cvijećem, sivom, plavom, zelenom, videom

Trebat će vam alat:

  • Uštena za metal, drvo ili bugarsku;
  • rulet;
  • razina izgradnje;
  • odvijač ili odvijač;
  • Kutovi za police za pričvršćivanje;
  • stroj za zavarivanje, elektrode;
  • Metalne ili pocinčane cijevi, kvadrati, P-u obliku slova P ili L-oblika metalni regali, ovisno o preferencijama vlasnika, njihovom proračunu i zahtjevima za pouzdanost dizajna;
  • Drvena ploča za police ili šperploče, debljinu više od 15 mm;
  • Zaštitne smjese za metal i drvo.

Faze proizvodnih metala

Kako napraviti stalak za balkon

Napravite stalak stabilne noge

Određujemo mjesto instalacije, razmišljamo o dizajnu i skiciramo dizajn, napravite izračun materijala, proizvode kupnju. Ako ne postoji stroj za zavarivanje, možete pozvati zavarivač ili naručiti potrebne dijelove, a zatim ih kombinirati s vijcima.

Ne zaboravite koristiti razinu izgradnje u proizvodnji stalka na balkonu s vlastitim rukama. O tome kako napraviti police od metala, pogledajte ovaj videozapis:

Počnite montažu:

  1. Izrađujemo oznaku željenih veličina u krede na regalima, odrezane zapušačke dijelove potrebne veličine.
  2. Uz pomoć zavarivanja, napravimo bočne okvirne dijelove, označite na njih kredu polja polica.
  3. Za svaku policu od uglova kuhamo okvir, duž perimetra buši rupe za pričvršćivanje police.
  4. Obrađujemo metalni okvir anti-korozije.
  5. Pročijemo odbore zaštitnim sastava, vidjeli smo ploču ili paneur za police, željenu veličinu.
  6. Svježe ploče ili phaneur na okvir pomoću vijaka za samostakanje.
  7. Umjesto ploče, možete koristiti trajnu plastiku za police.

Možete naručiti detalje police zavarivača, a zatim ih spojiti pomoću vijaka kuće. Dakle, da su police bile čvrste, bolje ih je položiti preko okvira.

Dobro osmišljen dizajn stalka neće uzeti puno prostora, riješiti problem skladištenja stvari, a proizvodnja neće potrajati mnogo vremena i to će koštati dovoljno jeftino.

Čitaj više