Boja breskve u unutrašnjosti, kombinacija boje breskve

Anonim

Boja breskve u unutrašnjosti, kombinacija boje breskve

Ponekad je vrlo teško odrediti osnovni raspon boja interijera. Ali ona je od nje da atmosfera u kući, udobnost i stil svake sobe ovisi o njemu. Boja breskve u unutrašnjosti je dobro rješenje. Prvi je počeo ga koristiti prilikom domova na Dalekom istoku. Prema znanosti o Fen-Shuyi, nijanse breskve su sposobne ne samo brinuti o hosnom fokusu i uskladiti situaciju u stanovima, ali i smirivanju zlih duhova. Da, i moderni dizajneri teže činjenici da je boja breskve simbol nečeg domaćeg, topanja i udobnog. Osim toga, mnogi su ljudi povezani s elegantnim luksuzom.

Značajke boja

Boja breskve u unutrašnjosti ima vlastite karakteristike, nepoznate na druge nijanse:
  1. Osoba koja se nalazi u sobi "breskva", osjećala se u pouzdanom, zaštićenom mjestu.
  2. Čak i najviše i glatke površine napravljene u ovoj boji čini se da su baršunasti. I baršunast u duši mnogih.
  3. Bilo koji interijer breskve izgleda vrlo toplo.
  4. O nježnošću ove boje i ne govoriti. Za romantičare - ovo je najbolji izbor!
  5. Boja breskve u dizajnerima unutarnjih poslova često se nazivaju naivnim. Netko ga smatra nedostatkom, ali netko, naprotiv, prednost.

Stilovi i interijeri

Zbog širokog raspona nijansi, ova se boja može primijeniti u gotovo svakoj sobi. Pogledajmo najčešće opcije dizajna za koje je boja breskve relevantna u unutrašnjosti:

  1. Ako odlučite dati svoj etnički usjek, onda ne možete učiniti bez breskve. U isto vrijeme, etnički dizajn može biti iu spavaćoj sobi iu dnevnoj sobi, hodnik, u kuhinji. Kuće u marokanski stil često kombiniraju zasićenu brescu s bijelom i tamno smeđom. Takvi interijeri svakako uključuju elemente kovanog metala i zlatnih dekor. Meksički stil podrazumijeva korištenje naše glavne nijanse u kombinaciji sa svijetlim bojama - plavom, ljubičastom, zelenom. Zapravo, breskva će biti relevantna u bilo kojem etničkom dizajnu, osim, osim interijera u stilu stana sjevernih naroda.

    Boja breskve u unutrašnjosti, kombinacija boje breskve

  2. Vjeruje se da je ružičasta najizraženija nijansa. Zapravo, takva boja u unutrašnjosti doslovno će "vikati" o invalidnosti i hladnoću stanovnika sobe. Mnogo uspješan u ženskoj sobi će izgledati breskve. Uostalom, on nije ništa manje sladak, nježan i ženstveni od ružičaste. U isto vrijeme, ova opcija je prikladna za dizajn sobe, i djevojčicu i odrasle djevojke.

    Boja breskve u unutrašnjosti, kombinacija boje breskve

  3. Boja breskve u kuhinji interijera i blagovaonica je ukusna! Nije ni čudo što breskve svi ne sviđaju: njihov miris, okus, pa čak i boju mogu uzrokovati apetit. Zato se sjena ovog prekrasnog voća uklapa u kuhinju i blagovaonicu. Osim toga, u tim prostorima, glavna boja će izgledati izvrsno u kombinaciji s drugim toplim voćem i bobica nijansima.

    Boja breskve u unutrašnjosti, kombinacija boje breskve

  4. Ako odlučite nadoknaditi dnevnu sobu ili spavaću sobu u stilu minimalizma, vrlo je važno izbjeći osjećaj hladnoće, beživosti i devastacije. To je boja breskve pomoći će uspješno riješiti ovaj problem. On će napraviti čak i najskromniji dizajn vesela i vesela.

    Boja breskve u unutrašnjosti, kombinacija boje breskve

Članak o toj temi: Kako lijepiti linoleum online kod kuće: dopušteno biti dopušteno, ljepilo za zglobove i pristajanje

Uspješne kombinacije

Ako odlučite dati preferencije s nijansom breskve, naravno, pitanje će biti isključenje: koja boja je uspješno u kombinaciji s njom? Zapravo, ova nijansa je dobro "prijateljska" s mnogo drugih, pa ga pronalazi par za vas neće biti teško.

Najbolje je u kombinaciji sa svim nijansama bijele boje breskve. Bijeli tonovi u sobi dobro ga strukturira, štedi od učinka zamućenja. U isto vrijeme. White ne prepušta dizajn, ali naprotiv, čini ga laganim i zrakom. Idealna kombinacija je zasićena površina breskve, zavjese bijele kule, bijeli strop, bijela katova i slike u bijelim okvirima.

Boja breskve u unutrašnjosti, kombinacija boje breskve

Osim toga, breskva je savršeno usklađena sa svijetlo žutom i svijetlozelom. Sva ta tri tona rade u svim kombinacijama. Na primjer, zidovi prostorije mogu se obojiti u svijetložuti, a dvije druge nijanse koriste za namještaj i dekor elemente. Međutim, obratite pažnju, boju breskve "će igrati" samo u kombinaciji s lakim tonovima žute i zelene, ako uzimate ove nijanse u svijetle varijacije, cjelokupna slika će se zadržati.

Ako se odlučite slikati u zid breskve, onda za namještaj može izabrati neke nijanse tople smeđe: mliječna čokolada, hrast, kesten, maticu, karamelu, sepiju. Kao što možete vidjeti, gotovo svaka opcija smeđa od mraka do najsjajnije je u kombinaciji s breskve. Takva kombinacija će imati kuće posebnu atmosferu topline i udobnosti.

Boja breskve u unutrašnjosti, kombinacija boje breskve

Ako želite kombinirati breskve s ružičastom, zašto ne? Ove dvije nijanse savršeno će "uživati", ako se pridržavate glavnog pravila: zasićenost ružičasta ne smije prelaziti zasićenost breskve. U isto vrijeme, ukupna slika sobe u kojoj se prikupljaju ove dvije boje, trebala bi biti jasna i kontrast, važno je izbjegavati mutnu. Breskva i ružičasta moraju naglasiti, nadopuniti, sjenilo jedni druge, a ne stvoriti u sobi "slatki" Pink-Peach Messenger. Da biste to postigli, morate izmjenjivati ​​stavke svake boje. Nemojte misliti da je breskva-ružičasta unutrašnjost prikladna samo za djecu. Odrasli spavaće sobe će u njoj biti manje skladni.

Članak na temu: Drveni stalak s vlastitim rukama: crteži (fotografije i video)

Bež je sofisticiranija nijansa za kombinaciju s breskve. Međutim, ako jako volite ovaj ton, možete pronaći izlaz. Na primjer, bež namještaj na pozadini zidova oslikanih u breskve će izgledati hir i dosadno, jer nema kontrasta. Ali naprotiv, namještaj u boji breskve na pozadini bež stijenki je dobro rješenje. Međutim, za to je vrijedno uzimati najzasićeniju nijansu breskve i potpuno osjetljivu i svijetlu verziju bež.

Još jedna komplicirana kombinacija je breskva s crvenom i narančastom (kao i njihove varijacije: koralj, cigla, crvena, terakota, ples). Ne može se reći da je to najuspješnija odluka, ali takav interijer će izgledati teška i glomazna, međutim, potrebno je postići taj određeni učinak da se dobije pompozna vrsta.

Delikatna boja breskve u kombinaciji s ne manje nježnom nijansom plave boje izgledat će najmanje tužno. S zasićenom plavom breskvom, to će izgledati bolje, ali je još uvijek potrebno koristiti pažljivo, samo u slučajevima kada slijedite određenu ideju, na primjer, stvoriti meksičku sobu u stilu, koja je gore spomenuta. Ako i dalje želite koristiti plavu u unutrašnjosti breskve, podijelite te cvijeće uz pomoć bijelog. Primjer: Plava slika na zidu breskve izgleda dosadno, ali ako nosite sliku u bijeli okvir, opći pogled na sobu će se igrati s novim bojama.

Boja breskve i rasvjeta

Najvažnija složenost breskve je da je vrlo ovisna o osvjetljenju sobe. Topla, grubo govoreći, žuto svjetlo učinit će vaše blago breskve s svijetlim ili čak narančastim. Hladno svjetlo, naprotiv, smanjit će zasićenje breskve. Zato bi se uvijek trebale izabrale nijanse, s obzirom na rasvjetu.

Članak o toj temi: Projektiranje soba s pozadinom i baguettes: dizajn rekreacije

U svakom slučaju, ako ste kupili posudu boja breskve, ukrali zidove i shvatili da su se ispalili ružičasti i uopće ne opravdavaju vaša očekivanja, nemojte se obeshrabriti. Pokušajte eksperimentirati s različitim žaruljama. Najvjerojatnije, u određenom svjetlu, boja vašeg zida će se igrati kako želite.

Čitaj više