Zavjese od dvije boje u modernom dizajnu interijera

Anonim

U unutrašnjosti, bilo koja dnevna soba je važna uloga zavjesa, koji istovremeno obavljaju i zaštitnu, dekorativnu funkciju, stvarajući atmosferu ljepote i udobnosti. Vrlo spektakularna opcija su zavjese koje kombiniraju dvije boje. Izgledaju vrlo neobično i privlačno, a također pomažu vizualno promijeniti veličinu i neke druge značajke sobe. Možete kupiti gotov proizvod ili ga zašiti vlastitim rukama - riješiti vas.

Zavjese od dvije boje u modernom dizajnu interijera

Što trebate uzeti u obzir pri odabiru zavjese za dvije boje

Uspješno odabrane zavjese prekrasni su nalaze u unutrašnjosti modernih stambenih prostora. Oni će pružiti zaštitu od prekomjerne rasvjete i grijanja, anketirane znatiželjne poglede, i, naravno, ukrasiti sobu i učiniti ga ugodnijim. Razmislite o tome kako zavjese izgledaju iz dvije boje, na fotografiji možete detaljno.

Zavjese od dvije boje u modernom dizajnu interijera

Prilikom odabira ovog dodatka treba uzeti u obzir različite čimbenike. Prije svega, opći stil rješenje u kojem se izvodi unutrašnjost prostorije. U idealnom slučaju, tekstura i boja takvih zavjesa moraju se uskladiti s tekstilom, od kojih se izrađuju presvlake namještaja, jastuci i drugi pribor.

Zavjese od dvije boje u modernom dizajnu interijera

Postoje određena pravila za odabir različitih boja koje se moraju slijediti. Dakle, kombinacija između njih može biti:

  • utančanost;
  • kontrast;
  • skladan i delikatan.

Zavjese od dvije boje u modernom dizajnu interijera

Za različite slučajeve treba primijeniti različite opcije.

Kombinacija izgrađena na nijansima podrazumijeva uporabu dvije nijanse iste boje, zbog čega je jedan i holistički prostor vizualno stvoren. Kombinacije zasićenih zelenih i maslinovih nijansi, ljubičasta i nježna-lila, tamnoplava i kukuruza izgledaju implicitno. U tandemu s takvim nijansama, bijele, pješčane i nježne pastelne boje su prekrasne, prisutne u završnu obradu namještaja, kao i zidne, pod i stropni premaz.

Članak o temi: Kako učinkovito eliminirati škripav parket

Zavjese od dvije boje u modernom dizajnu interijera

Ljubitelji nestandardnih i svijetle odluke o dizajnu će cijeniti kombinaciju kontrastnih boja. U tom slučaju, jedna od nijansi treba biti više zasićena i sjajna kako bi se odredila ukupno raspoloženje unutarnjeg prostora. Klasična opcija je delikatna i skladna nijansa, koja uglavnom ovise o ukupnom dizajnu interijera boja.

Zavjese od dvije boje u modernom dizajnu interijera

Prilikom odabira najbolje zavjese za dvije boje zasigurno razmislite o značajkama nijanse i njihovom utjecaju na percepciju prostora. Topli tonovi pomoći će u domaćoj atmosferi. Ako soba ima male dimenzije i želite vizualno učiniti ga prostranim - zaustaviti odabir na hladnim bojama. To je vrijednost i položaj bendova. Horizontalni smjer vizualno će proširiti prostor, a okomita će napraviti niske gornje stropove.

Elegantan ukras prozora

Da bi prozor napravio elegantnim i zrakom, treba koristiti zavjese od dvije boje. Oni su uglavnom transparentni ili prozirni tkanine, kao što je organza. Postoji mnogo zanimljivih zavjesa u obliku prikrivenog, međutim, ako želite dobiti nešto stvarno jedinstveno, pokušajte šivati ​​ovaj kombinirani proizvod s vlastitim rukama. To će vam pomoći s fotografijama i videozapisima.

Zavjese od dvije boje u modernom dizajnu interijera

Za šivanje grafikona na jednom prozoru, morate odlučiti o stilu i preciznoj veličini proizvoda. Kada prelaze tkiva različitih boja, ni u kojem slučaju ne bi trebale biti preglede, tako da je važno koristiti vrlo tanke igle i niti. Sekvini se mogu koristiti sekvin ili laurex.

Zavjese od dvije boje u modernom dizajnu interijera

Dvije zavjese za različite prostorije

Lijepe i kvalitetne zavjese od dvije tkanine boje predivno gledaju u različitim sobama apartmana ili kod kuće. Odaberite boje i tkanine moraju uzeti u obzir funkcionalne značajke i svrhu određene sobe. Takve zavjese možete napraviti vlastitim rukama koristeći jednostavne i pristupačne sheme.

Članak o temi: Duljina grijanog podnog kruga: Optimalne vrijednosti cijevi

Zavjese od dvije boje u modernom dizajnu interijera

Dvije zavjese različitih boja savršene su u dnevnoj sobi, gdje će biti tamnije, a drugi je lakši. Možete promijeniti tako kombinirane zavjese prilikom mijenjanja godišnjih doba. Tkanine treba odabrati guste i kvalitetne, koje istovremeno izgledaju svečane i udobne.

Zavjese od dvije boje u modernom dizajnu interijera

Prilikom stvaranja zavjesa spavaće sobe kombinirati dvije nijanse koje stvaraju maksimalni sklad i uvjete za najbolje opuštanje. Meke i nježne pastelne boje prikladne su za ovu dobro. Tkanine za šivanje zavjesa od dvije boje u spavaćoj sobi preporučljivo je odabrati prirodne i ekološki prihvatljive. Zavjesa Veil iz Organe pomoći će stvoriti izuzetnu romantičnu atmosferu.

Svijetle, zasićene zavjese od dvije boje su savršeno rješenje za dječje sobe. Ovdje su kombinacije bijele s:

  • ružičasta
  • žuta boja
  • čokolada,
  • Zelene i druge nijanse.

Jednom riječju, možete koristiti bilo koji prirodni ton.

Zavjese od dvije boje u modernom dizajnu interijera

Ako želite šivati ​​zavjese na jednom kuhinjskom prozoru, odaberite ispravnu duljinu. Najbolja opcija je na prozorskoj dasci. Što se tiče sheme boja, ovdje će biti prikladna gotovo svaka pastelna nijansa. Ova opcija izgleda posebno učinkovito kada postoji obvezni uzorak graška, stanica, boja ili voća na istom platnu tkanina. Koristeći jednostavne sheme, možete šivati ​​zavjese od dvije boje s vlastitim rukama.

Zavjese za dvije boje su spektakularni element modernog interijera. Minimalne vještine šivanja, osjećaj okusa i bogate fantazije pomoći će vam u stvaranju ekskluzivnih proizvoda.

Čitaj više