Nekoliko tajni dizajna svetog sobe

Anonim

Sol soba prilično neobično dizajn opcija. A to nije samo dizajn, već i korisna svojstva soli, što omogućuje obnovu zdravlja. Osim jedinstvenog dizajna, koji kombinira dizajn u obliku slane špilje ili špilje, u sobi iz soli će naći svoje mjesto i namještaj od prirodnog drva.

To je nešto potpuno novo u eko-stilu - sol vam omogućuje stvaranje istinski jedinstvenih elemenata dekora koji se savršeno uklapaju u moderan interijer. Metoda završnih zidova s ​​mineralima mogu dodati Hightec ili postati osnovica klasika. Čak i prskanje soli ili obrađenih kristala omogućit će vam da diverzificirate bilo koji stil.

Nekoliko tajni dizajna svetog sobe

Korištenje blokova ili raznobojnih slanih ploča, možete stvoriti neobična dizajnerska rješenja u stambenim prostorijama. U isto vrijeme, takav interijer, osim estetskog užitka, blagotvoran je učinak na ljudsko tijelo.

Koji se materijali koriste za stvaranje "Saint Design"

Za dekoraciju se mogu primijeniti tri načina rada zida:
  • Nanošenje solnih mrvica raspršivanjem. Najlakši način, nedostatak takvog premaza, jest da se mora ažurirati najmanje jednom svake tri godine;
  • Suočavanje s površinskim površinama sa slanim pločama i blokovima. Takav cilj trajat će oko deset godina;
  • Upotreba kamene soli, Galita. Ovaj premaz može se smatrati vječnim, ima gotovo nula trošenje. Štoviše, ako je idealna mikroklima stvorena u prostoriji, onda se prirodni rast slanih kristala javlja na površini Galita.

Kako i gdje koristiti soli interijera

Dizajn soli je dobro korišten iu cijeloj sobi i fragmentarno. To može biti futuristički mozaik obojenih hidrostila na zidu u dnevnom boravku. Ili panele u spavaćoj sobi iznad uzglavlja, napravljene od tretiranih blokova od kamenih soli, stvarajući učinak svjetlucavih planinskih vrhova. Saunu ili bazen je sasvim oslobođen kako bi opremio "špilju soli" u kompleksu sa saunom ili bazenom. Kombinacija zidova iz Galita i bazena s morskim vodama ponovno stvara pozitivne učinke mora, dok ako pružate odgovarajuću mikroklimu, možete dobiti učinak jedinstvenih podzemnih soli.

Članak o temi: Ažuriranje kupke Akril

Nekoliko tajni dizajna svetog sobe

Slana cigla se može koristiti i za uređenje i izgradnju unutarnjih zidova, budući da je materijal otporan na vanjske utjecaje, oštećenja, onečišćenja i opterećenja. U prirodi nema dva identična slana bloka, jer se ručno miniraju i obrađuju. Ova varijabilnost omogućuje stvaranje jedinstvenog uzorka i zid dizajna, optičkih učinaka. Korištenje višeboja vrsta soli pruža još bogatiju sliku.

Prirodna gama nijansi bloka ili pločica iz Galite je univerzalno kombinirana s bilo kojom paletom boja. Stoga nije teško odabrati odgovarajuće dizajnersko odredište. Za ukrašavanje prostorije, brojke, panele, bas-reljefi iz soli i, naravno, se koriste slane svjetiljke. Također će ukrasiti unutrašnjost fosilnih školjki, trilobita, imitacije stalaktita ili stalagmita. To jest, sve što donosi blizu unutrašnjosti na prirodnu, prirodnu stilistiku - imitacija špilje ili raspon boja oceanskih dubina, morskih krajolika i tako dalje.

Soba za rasvjetu

Jedan od obveznih uvjeta izvornog saint dizajna je rasvjeta. Kao pozadinsko osvjetljenje koriste se konvencionalne LED vrpce LED, koji se postavljaju, na primjer, za transparentne kristale soli ili unutar soli. U kombinaciji s raznobojnim ili čak crno soli, možete stvoriti jedinstveni dizajn sobe. Za obradu soli savršeno se kombinira s različitim scenarijima rasvjete. Ući, poseban jedinstveni način glatkog treperenja izgleda kada kristali soli u dekoraciji uroni prostor u čarobnom sjaju.

Nekoliko tajni dizajna svetog sobe

Unutrašnjost i zdravlje

Provođenje većine života u urbanim uvjetima zasićenim prijevozom i poduzećima, često nemamo vremena za posjet wellness procedure. Stoga, slana soba nije samo kreativni dizajn, već i zabrinutost za vlastito zdravlje. Galokamera (solne sobe) poznate su još od kraja 19. stoljeća, koriste se za liječenje hladnih i kožnih bolesti, alergija. Njihov posjet normalizira rad živčanog sustava, poboljšava aktivnost mozga. Spa u kompleksu s izlaganjem mikroklimatskom galokamerima pomaže u podešavanju težine.

Članak o toj temi: Kako instalirati dušu?

Osim toga, biti u atmosferi koja oponašanja slane špilje je sjajan način za opuštanje. Stoga, izvrsno i korisno je imati takvu sobu za odmor u uredu, budući da je ljudska razina povoljna za ljudsko tijelo doprinosi poboljšanju performansi. Ionski sastav zraka u soli ima izvrsnu baktericidno djelovanje, usporavajući ili u potpunosti zaustavlja proces uzgojnih bakterija. Udisanje čestica korisnih minerala, sprječavate prehlade.

U isto vrijeme, solna soba je pogodna za oporavak djece, tako da oni nisu dosadni, može biti opremljen dječjim kutom s pješčanikom iz soli.

Nekoliko tajni dizajna svetog sobe

Važno je napomenuti da se čak i jednostavno kuhanje sol može kontraindicirati u određenim bolestima. Kao i sauna, na primjer, solna soba također nije uvijek korisna. Morate se sjetiti toga.

Oprema "slane špilje"

Tako da je dizajn sobe nije bio samo lijep, ali je koristan i bliski u sastavu zraka u prirodnu atmosferu špilje, trebat će halogenerator. Ovo je uređaj za prskanje soli. Uz to, u zraku se poslužuju mikročestice soli. Soba u kojoj će se instalirati uređaj za prskanje sastava soli mora imati ventilator i filtriranje. Halogenerator spreji određeni sastav - aerogalit, koji se sastoji od visoko dispergiranog natrijevog klorida. Tu su i aerosolni pripravci u kojima drugi elementi u tragovima uključuju jod, magnezij, kalij, cink, selen, željezo, bakar, itd.

Neke tajne stvaranja solne sobe

Da biste stvorili "špilju soli", morate ispravno pokupiti i unaprijed pripremiti prostorije. Soba u kojoj će galokameri biti opremljena, trebala bi biti suha, imaju visoku kvalitetu hidroizolaciju. Klasično grijanje je bolje ne koristiti, preferirano s grijačima zraka napravljenim izvan sobe. Električno ožičenje mora biti skriveno. Veličina prostorije treba odabrati prema činjenici da jedna osoba treba barem 2 m.kv, tj. Veličina sobe treba biti od 8 m.kv, visina zidova je od 2,4 m.

Članak o temi: Loungeu na balkonu: mjesto odmora, bez napuštanja stana

Za suočavanje i izgradnju zidova u solapi, preporuča se koristiti sirovine od Solotvinskoga, Tyret naslage Ruske Federacije. Sol ovih područja ne sadrže štetne inkluzije i vanjske nečistoće. Himalajska sol ili druge stijene bolje je koristiti kao ukrasne dijelove.

Nekoliko tajni dizajna svetog sobe

Odmor, zdravlje i posao

Ako želite organizirati sol sobu, možete otvoriti salon wellness usluga, gdje svatko tko želi, za odgovarajuću naknadu, dobit će naknadu za zdravlje i dobro raspoloženje. Licenciranje takve aktivnosti ne zahtijeva, dakle, širi popis usluga i stjecanja osoblja, dobit ćete ne samo zdravlje i zadovoljstvo iz Galkamera, već i dobiti.

Čitaj više