Što bi trebalo biti veličina otvorenih otvora prema GOST-u

Anonim

Postoje slučajevi kada se veličina prozora u istoj kući mogu razlikovati za deset i petnaest centimetara. Zato u procesu mjerenja vjetra prije zamjene često je potrebno koristiti pomoć stručnjaka. U isto vrijeme, postoje standardizirane dimenzije otvora prozora prema gostu, koje se moraju slijediti u procesu dizajniranja kuće kako bi se onda ne kompliciraju živote tvrtki za proizvodnju prozora i ljudi koji se bave instalacijom. Na temelju standardnih dimenzija, otvori se mogu proširiti ili njihovo sužavanje ovisno o potrebi.

Dimenzije sustava Windows: Određivanje širine i visine

Poznavanje potrebnog minimalnog područja sustava Windows i stavite ih na fasadu zgrade, možete započeti proces izračuna veličine svakog otvora. Najprikladnije će biti, ako se ocijeni maksimalna moguća visina otvaranja prozora, dopuštena za određenu zgradu u ovom dijelu, što će osigurati poboljšanje kvalitete rasvjete.

Očito, maksimalna visina otvora prozora izračunava se jednostavno kada se visina skakača i odabrani prozor se oduzme od visine poda - od sedamdeset do devedeset centimetara iznad razine poda u zgradama bez grijanja, a od osamdeset do devedeset centimetara iznad razine poda u zgradama, gdje se pretpostavlja ugradnju radijatora. U isto vrijeme, mjesto prozora se provodi ispod stropa za dvadeset pet centimetara kako bi se osigurala sposobnost da se instalira vijenac za zavjese. Ne zaboravite i o uklapanju unutarnjih razmjera, jer prozor ne može premašiti visinu vrata.

Što bi trebalo biti veličina otvorenih otvora prema GOST-u

Nakon što je visina instalirana, možete izračunati širinu prozora. To koristi podatke o nužnom svjetlosnom području. Minimalna širina otvora prozora izračunatog na ovaj način može se rafinirati kako bi se dobila kao rezultat svih potrebnih što je moguće bliže idealnom omjeru, omogućujući vam da minimizirate broj prozora na zgradi s različitim širinama. Ako govorimo o korištenju standardnih prozora, minimalna širina otvora prozora omogućuje vam da odredite vrstu standardnog vezanja. Želim podsjetiti činjenicu da će u ovom slučaju širina biti strukturno ovisi o tome što će biti veličina veličina.

Članak o toj temi: Zavjeti za zavarivanje metalnih konstrukcija

Što bi trebalo biti veličina otvorenih otvora prema GOST-u

Vrlo važna točka u procesu veličine veličina je utvrđivanje udaljenosti između veza koje se mogu proširiti ako je potrebno. Najmanja opcija u trinaest centimetara pogodna je za vezanje bez tlaka ugrađenog s odvojenim kutijama koje su otvorene unutra. Očuvanje ove udaljenosti je potrebno tako da se posude mogu slobodno otvoriti, kao i osigurati ispravan rad framene uređaja. Da bi se dobilo željene parametre, mora postojati udaljenost jednaka jedanaest centimetara između kutija. Ako govorimo o vezama, ne postoji manje od četrnaest centimetara u kojima je udaljenost najmanje četrnaest centimetara.

Standardne veličine sustava Windows prema GOST-u

Što bi trebalo biti veličina otvorenih otvora prema GOST-u

Prozor mjerenja sheme prema GOST-u

Postoje standardne dimenzije otvorenih prozora utvrđenih od strane države na zakonodavnoj razini. Ovi parametri najviše odgovaraju dimenzijama tipičnih zgrada, ali ako je potrebno, može biti predmet podešavanja. Tipične veličine primjenjuju se na terasaste okvire, kao i blokove prozora s jednom, dvostrukom ili trostrukom razinom ostakljenja. Prema najvećem ciklusu, razina vlage je predviđena za normalno funkcioniranje prozora struktura - u rasponu od osam do dvanaest posto, kao i standardne dimenzije u visini i širini.

Kako dizajnirati ispravno

Dizajniran otvor prozora trebao bi biti u nekoliko uzastopnih faza.

U prvoj fazi određuje se potrebno područje prozora i veličina vezanja. U drugoj fazi preporučujem da se uključe u odabir vrste vezanja ili izračuna nove sheme, ako je korištenje standardnih dimenzija u konstrukciji određenog objekta nemoguće. U trećoj fazi, razvoj crteža rada nastaje kada se izračunaju detaljne dimenzije. Kao što je gore spomenuto, minimalno područje koje može posjedovati otvaranje bez odbitka brda i ventara, određuje se uzimajući u obzir normalne norme. Na primjer, u kuhinjama i stambenim prostorijama, svjetlo, svjetlo treba biti 1/5 kvadrat, koji je pokriven podom. Prema tome, svi pokazatelji se prilagođavaju ovisno o orijentaciji na stranama svjetlosti i geografske širine. Na temelju toga se stvara najprikladnija veličina.

Članak o temi: Lijevanje betona na tlu s vlastitim rukama

Ako se otvor vanjskog prozora koristi za osvjetljavanje pomoćnih nestambenih prostora s drugom svjetlom, tada se njegovo područje izračunava uzimajući u obzir sve osvijetljene prostorije. Rasvjeta se pojavljuje u takvim odvajanju particija naziva se izravno.

Što bi trebalo biti veličina otvorenih otvora prema GOST-u

Ako trebate osvijetliti hodnik sa sustavom Windows postavljenim u uzdužnom zidu, bilo koja točka na suprotnom zidu treba biti na maksimalnoj udaljenosti od sljedećeg. Idealno ako je ova udaljenost najmanje sedam i pol metara. Osvjetljenje hodnika na kojem se na kraju koristi otvor prozora, ali samo u slučaju kada će udaljenost do najudaljenijih prozora biti najmanje dvadeset metara. U isto vrijeme, duljina od strane hodnika, koji osvjetljava vanjski prozor otvor na dva suprotna zida, ne može biti više od pedeset metara.

Minimalno područje koje otvor prozora može zauzeti u javnim zgradama uspostavljen je u skladu s normama i svrhom prostora.

Video "Dimenzije prozora i otvorenih otvora"

Gledajući ovaj videozapis, naučit ćete što je instalacijski razmak prozora i odakle dolazi, a također kako možete samostalno napraviti prozor prema GOST-u.

Čitaj više