Redukcija jednog spavaće sobe

Anonim

Redukcija jednog spavaće sobe

Upućivanje na mali jednosobni apartman - zadatak kojim se suočavaju mnogi vlasnici kućišta male veličine. Ovaj problem je posebno relevantan za obiteljske parove i obitelji s djecom. Glavni zadatak redevelopment je da je za svaki član obitelji bio njegov skroviti kutak. Pogledajmo kako možete napraviti različite opcije pražnjenja, uključujući i ono što izvodi obnovu jednosobnog stana u dvosobnoj jednoj sobi.

Studio apartman

S obzirom na opcije za obnovu jednosobnog stana, svakako zabilježite opciju s apartmanskim studioom. Ovo je prekrasno rješenje za malen veličine stana. Osim toga, ova vrsta kućišta u našem vremenu je vrlo popularna. Da bi se takva obnova provedena, trebale bi se izvršiti sljedeće promjene.

Redukcija jednog spavaće sobe

Prije svega, morate potpuno srušiti particiju između sobe i kuhinje. Dakle, iz stana malih veličine, dobili ćemo ogroman slobodan prostor, na kojem shvaćamo ne samo dnevnu sobu, već i ured, dječju zonu.

Od sada hodnik kao takav nemamo, moramo organizirati udobno mjesto na ulazu u smjeru cipele i vanjsku odjeću. U te svrhe blizu vrata možete staviti garderobu. Pokušajte odabrati najprostraniji i funkcionalni kabinet, u kojem ćete pohraniti ne samo cipele i gornju odjeću, već i sve ostale stvari. Tako možete uštedjeti prostor u stambenom dijelu sobe.

Redukcija jednog spavaće sobe

Kupaonica i kupaonica ne moraju dodirivati. U jednosobni apartmani nisu previše prostrani, pa krade dodatni prostor iz kupaonice neće raditi, a vi nemate nikakve veze s prijenosom vodovoda. Dakle, vodovod ostaje na Svyjevima mjesta blizu ustanova. Preporučuje se dodavanje funkcionalne konzole za pribor za kupanje u udubljenje u blizini kupke.

Članak o toj temi: Domaća radionica: dječji obrti s papira do 1. rujna (23 fotografije)

Za dijeljenje kuhinje i dnevnog boravka koristimo, prvo, podne obloge (u kuhinjskoj pločici, u stambenom području - bilo koji drugi, na vašem izboru), drugo, bar stalak i nekoliko prekrasnih stolica visoke bar. U kuhinjskom području postavljamo sve što je potrebno - hladnjak, štednjak, sudoper, radna ploča. Pod stolom, planiramo kućanske aparate, kao što je perilica rublja.

S druge strane, iz bar regala imamo kauč i nekoliko regala s knjigama, časopisima i priborom. U presavijenom obliku, kauč će poslužiti kao prostor za goste, u odvijanju - spavanje.

Odmah blizu prozora, opremit ćemo na radnom mjestu. Da biste to učinili, koristite Windowsill. Ako često radite kod kuće, a tijekom posla trebate punopravnu samoću, odvojite radno područje pomoću klizne particije. U dalekom kutu imamo mjesto za dječju zonu. Tamo ćemo instalirati dječji krevetić i promjenjivu tablicu. Dakle, da se dijete može opustiti mirno, krevetić je odvojen od ukupne sobe uz pomoć tekstilne zavjese.

Redukcija jednog spavaće sobe

Dvosobni stan

Upućivanje na jednosobni stan u dvosobni obično uključuje banalno razdvajanje prostorije na pola. Pogledajmo kako možete napraviti originalniju opciju. Činjenica je da sa standardnim razdvajanjem prostorije, na primjer, zid od gipsa, jedan od soba će ostati bez prozora. Takvo obnovu jednosobnog stana u dvosobni nije u potpunosti uspješan.

U tom slučaju, mi također trebamo srušiti sve zidove, ali kasnije ćemo morati graditi nove zidove, tako da je kuhinja u središtu cijelog prostora. Neka bude lako ako koristite električnu štednjak umjesto plina. Bit će teško zaključiti u rasporedu normalne ventilacije. Razmislite o ovo pitanje vrlo pažljivo.

Kupaonica i kupaonica će se malo povećati na štetu hodnika. Trebat ćemo ga kako bismo instalirali perilicu rublja u kupaonicu i općenito, učinite ga ugodnijim.

Članak o toj temi: Kakav plin stupac je bolji: recenzije stručnjaka

Redukcija jednog spavaće sobe

U bivšim kuhinjskim prostorijama možete organizirati dječju sobu u kombinaciji s uredom, to jest, instalirati krevetić, računalo stol, police za knjige i druge stvari potrebne. Kada dijete raste, ova soba se može posvetiti na raspolaganju. Zapravo, formiranje takve udobne i skrovite sobe, koji će imati vlastiti prozor, i bio je cilj redevelopcije jednosobnog stana u dvosobni.

Redukcija jednog spavaće sobe

U preostaloj sobi možete opremiti puni dnevni boravak i blagovaonicu. Osim toga, kompaktna kauč instalirana ovdje će poslužiti kao puni prostor za spavanje za roditelje. Kao što možete vidjeti, obnovu jednosobnog stana u dvosobni - prilično naporan proces, ali se u potpunosti opravdava.

Savjeti za popravak

Kada postoji vrlo malo mjesta, svaka je nijansa važna.

U nastavku su najrelevantniji savjeti za popravak, koji se provode tijekom gore opisanog redevelopcije:

  1. Blagovaonica treba biti udobna i svjetla. Ako je moguće, organizirajte ga što bliže prozoru. Boje blagovaonice trebaju biti meke i tople. Takvi tonovi doprinose dobrom apetitu.

    Redukcija jednog spavaće sobe

  2. Pod radnog područja kuhinje trebao bi biti prekriven najpraktičnijim materijalom - pločicama. Paul blagovaonica - laminat ili parket. Također je praktičan materijal koji će biti dobro u suprotnosti s pločicama.
  3. Strop u jednosobnom stanu bolje je napraviti višerazinski. Preko blagovaona, dobro će izgledati dobro s zanimljivim sastavom svjetiljki.

    Redukcija jednog spavaće sobe

  4. U kuhinji je najbolje koristiti lagane, prozirne zavjese. U spavaćoj sobi i dječjim zonama - guste zavjese.
  5. Radno područje kuhinje trebalo bi razmotriti najmanji detalj. Savršena kuhinja je minijaturna, ali multifunkcionalna.
  6. Za zidove radnog područja kuhinje, bolje je kombinirati perive pozadine i pločice. Lijepa je i praktična.
  7. Kauč, koji ćete koristiti za spavanje, bolje je imati u najudaljenijem i najutjeli kut sobe.
  8. Nemojte koristiti tamne tonove na cijelom području. Vizualno smanjuju sobu. Dajte prednost svjetlama i nijansama.

Članak o temi: Popravak kupaonice: Fotografija male sobe

Čitaj više