Balkon stropna hidroizolacija: materijali i proces

Anonim

Danas, balkoni i loggia više se ne koriste kao spremište, gdje je pohranjeno sve nepotrebno smeće. Danas je prostor balkona opremljen što je više moguće i smatra se rekreacijskim područjem ili kućanskim sesijama. U tom smislu, vrlo je važno da je unutarnji balkon prostor zaštićen od raznih neugodnih utjecaja izvana, na primjer, od sedimentne vlage, obnove, poplava. Osim toga, potrebno je da je loža topla i udobna.

Balkon stropna hidroizolacija: materijali i proces

Materijali za izolaciju lože odabrani su pojedinačno na temelju financijskih mogućnosti i značajki lože.

Takvi uvjeti su osigurani, posebno zbog pravovremene hidroizolacije i izolacije stropa balkona. Da bi se ove postupke u modernim uvjetima vrlo jednostavna, jer danas postoje materijali na prodaju, koristeći koji možete, vrlo brzo i jednostavno osigurati izolaciju i hidroizolaciju stropa na balkonu.

Korišteni materijali

Da bi svi posla bili savršeni, učinkovito i pouzdano, potrebno je odabrati najprikladnije materijale pogodne za određenu situaciju. Predložen je sljedeći popis materijala za hidroizolaciju i izolacijski rad na lođoj lođi. Takav popis može varirati s obzirom na složenost problema zbog prisutnosti, na primjer, velike praznine, praznine između stropnih betonskih ploča, itd. Dakle, preporučljivo je koristiti sljedeći skup materijala:
  • brtvila (silikon, akril, bitumetan, poliuretan) za ugrađivanje pukotina;

    Takvi brtvili su vrlo prikladni za upotrebu i pouzdane. Naravno, mogu se propisati pukotine i ispuniti instalacijsku pjenu, ali je prikladnije i najpouzdanije za primjenu točno zaptivača.

    Pogotovo jer ne trebaju mnogo zbog činjenice da je područje balkona i stropa nije tako sjajno;

  • Prodorni pripravak za hidroizolaciju betona je pouzdan način da se stropna ploča lože za 100% vodootpornog. Nakon primjene takve kompozicije, hidroizolacija stropa postaje što učinkovitije;
  • Foloizolone je materijal koji će obaviti i funkciju dodatne hidroizolacijske barijere i izolacije;
  • Plahte ekstrudirane polistirenske pjene su izvrsni materijal za toplinsku izolaciju malih soba. Vrlo je jednostavno pričvršćena na strop i ne u velikoj mjeri smanjuje prostor ograničen na veličinu balkona;
  • Građevinsko ljepilo, nož, škare i druge alate koji mogu biti korisni za rezanje i pričvršćivanje gore navedenih materijala. Brtva se primjenjuje pomoću posebne cijevi, u kojoj se prodaje.

Dakle, trebate mali skup materijala i alata, tako da hidroizolacija na loggiji je napravio visoku kvalitetu i pouzdano. Osim toga, s obzirom na malu površinu sobe, takvi materijali ne treba toliko, zbog čega će troškovi biti beznačajni.

Proces rada na izolaciji i hidroizolaciji stropa na loggiji

Balkon stropna hidroizolacija: materijali i proces

Sjedeći balkon s hidroizolacijom će se pouzdano zaštititi od prodiranja vlage i tekućine izvana, ovisno o ispravnoj uporabi svih materijala.

Strop balkona, čiji hidroizolacija provodi vlasnici stana, bit će pouzdano zaštićen od prodiranja vlage i tekućine izvana, ovisno o ispravnoj uporabi svih materijala. Slijed rada može biti sljedeći:

  1. U prisutnosti pukotina potrebno je zatvoriti ih s izolacijskim materijalom. To je prikladnije koristiti brtve koji se prodaju u posebnim cijevima za obavljanje ovog zadatka. Koristeći takvu tubu, ispunite pukotine brtvilom i očekujte da do Full Frost. Ovaj pripravak pouzdano štiti od prodiranja vlage kroz utore u betonskim pločama, između njih, kao i između stropnih ploča i zidova.
  2. Vodootaka balkona lože bit će što učinkovitije kada se koristi poseban prodoran sastav. Važno je ispravno koristiti. Najbolje je primijeniti ovaj alat u proljeće ili jesen, jer kada je suši, ne bi trebalo biti hladno ili vruće. Nakon nanošenja otopine prodiranja hidroizolacijskog pripravka na površini ploče, potrebno je dugo osigurati sušenje (oko 3 dana). Ako ploča će se brže osušiti, trebat će se roditi s vodom. Nakon dugog sušenja, prodoran sastav će stvoriti unutar betonske ploče tako kristalne strukture koja će pouzdano zaštititi granicu balkona od dimnjaka za mnogo desetljeća.
  3. Ako u budućnosti ne bi trebao koristiti dodatnu izolaciju balkona, onda kao još jedna razina hidroizolacije i mali izolacijski sloj, možete koristiti takav zanimljiv materijal kao što je folgikona. Hidroizolacija s njom bit će dovedena do savršenstva, a njegova montaža na strop može se provesti bilo kojim prikladnim načinima: s ljepilom, s montažom do drvenog okvira ili okvira s nosačem itd. Izreži istu hidroiziranu organ s običnim škarama.
  4. U slučaju ograničenja na hidroizolaciji s brtvilama i prodiranjem materijala, bit će vrlo prikladno za ljepilo strop s konstrukcijskim ljepilom tako univerzalnim izolacijskim materijalom, kao što su listovi ekstrudirane polistirenske pjene. Oni su zgodan jer možete pokupiti drugu debljinu lima, smanjiti potreban oblik i jednostavno zalijepiti na stropnu betonsku ploču. Osim toga, listovi od polistirena stvaraju minimalne neugodnosti nakon toga kada je instaliran stropni materijal za okretanje.

Dakle, suvremeni materijali koji se koriste za hidroizolaciju čine ga vrlo jednostavnim, brzo i, u isto vrijeme, sigurno štite strop balkona i sav balkon prostor od prodiranja vlage i od neželjene reference. Zahvaljujući tome, balkoni i loggia pretvaraju se u punopravne stambene prostore modernih apartmana koji se mogu koristiti s različitim namjenama.

Članak o temi: Pranje u zemlji vlastitim rukama: Potrebni alati i materijali

Čitaj više