Samoproizvodni brod iz šperploče

Anonim

Samoproizvodni brod iz šperploče

Mnogi vole provoditi svoje slobodno vrijeme na rijeci ili na jezeru. Takav ostatak će biti mnogo zanimljiviji, atraktivniji ako razmišljate o potopljenoj i gradili unaprijed. Na primjer, brod je vaše ruke.

Predloženi brod je vrlo jednostavan i svaki obrtnici to može učiniti. Namijenjen je za 2-3 osobe, bez mnogo poteškoća može se prenijeti u kuću za pohranu.

Vlastiti masa opisanog broda približava se težini kajaka i kanue, ali za razliku od potonjeg, može se stajati u njemu, da se promijeni na nekim mjestima. Možete hodati pod jedrom i motorom, uloviti ribu i lov. Brod ima oblik običnih folklornih Volga brodova, iako je zahrđao nepristojan, ali prilično brzi i siguran.

Dizajn brodova i materijala za njegovu izgradnju

Brod, koji smo nazvali "Volzhanka", ima duljinu od 4,5 m, širinu od oko 1.05 i dubine od 0,4 m. Sastoji se od drvenog okvira (biranja) i šperploča.

Šperploča je zalijepljena boli mušica tankih traka od drva (furnira) naširoko se koristi u brodogradnji zbog velike mehaničke čvrstoće, visoke homogenosti i komparativne jeftine.

Baza seta je kobilica, koja je pričvršćena na nos u nosu, formirajući konturu nosa, au krmi - ahterstevin. Kiel zavojnice čine uzdužnu povezanost kućišta poprečne čvrstoće predmeta, a stabilnost njegovog oblika osigurava rubovi udlagi s drvenim rebrima koje igraju ulogu okvira, otoka. Donji dio površine se naziva fluortometri, dva bočna dijela (grane) su letoksini.

Gornji vrh variva i swarthhuma nakon sranja njihovog šperploča vezan je parom bočnih ploča, koji osiguravaju dovoljnu uzdužnu čvrstoću i krutost posude. U budućnosti ćemo nazvati ove ploče.

Oblak šperploča je savijen iz cijelih listova, a time i tijelo ima vrlo malo šavova: dvije poprečne veze u mjestima od 2. i 4. Swinger, na koje je pričvršćena, a dijelom u Kielu. Oblik čamca određen je oblikom žbica, koji su prisiljeni udariti fanera. U isto vrijeme, dovoljno glatki krugovi se dobivaju na stranama i quilleu i samo na spangling 2 i 4 (na mjestima šperploča) ostaju mali lom vodene linije.

Zahvaljujući obrascu luka, tanko kućište je vrlo jaka i izdrži tlak vode na kućište broda. Kako bi zaštitili dno kućišta od šokova oko dna rijeke na malim mjestima na vrhu kože šperploča, priključeno je nekoliko lažnih planova.

Phanneur na trim je najbolje uzeti brezu, bez kuja, troslojne, 4-5 mm debljine, impregnirane s ljepilom s smolom

Za izgradnju broda, treba pripremiti sljedeće materijale: 1) Fanoire od 1500 × 1500 mm - 3 listova; 2) borove ploče s debljinom od 15 mm standardne duljine 6,5 m- 3 računala; 3) Debljice debljine 25 mm: 2 - 6,5 m duga po kobilici i falsi, 1 - 2 m duga po feed veslo; 4) Debljica od 40 mm i 6,5 m duga po spline - 1 kom. 5) ploče s debljinom od 55 mm i duljine 2 m na dungered i vesla - 2 kom.; 6) goli tkanina za premazivanje kućišta - 9-10 m; 7) Željezan vapno - 1 kg;

Samoproizvodni brod iz šperploče
Drvo smole - 7 kg; 9) OlifA prirodna - 4 kg; 10) uljana boja - 2 kg; 11) nokti s duljinom 75 mm - 0,3 kg, duljine 50 mm - 0,5 kg, duljine 30 mm - 0,7 kg, duljine 20 mm - 0,5 kg; 12) više akumulirajuće, njihove privitke i vijke.

Detalji radnog računala

Izgradnja broda se izrađuje na jednostavnom stamelu (sl. 1). Kako bi se napravio stapel, potrebno je nositi tri stupca na istoj razini, staviti ploču na njih, pričvrstiti ga noktima. Jedan stupac mora biti gurnut, a za drugu zaustavljanje možete koristiti najbliži zid.

Samoproizvodni brod iz šperploče

Prvo morate pripremiti dijelove. Da biste to učinili, na listu šperploča, izvučeni su spluni (za te svrhe, može se koristiti milimetarski papir).

Na primjer, razmislite o tome kako je udlaga 2.

Da biste to učinili, to su devet paralelnih linija svakih 50 mm i strogo okomito na njih - jedan vertikalni. Potonje je os spline katu koja se nalazi na dijametralnoj ravnini (DP), tj. Longitudinalna vertikalna ravnina u odnosu na koju je brod simetrično simetrično. Od DP postavljanja u oba smjera, segmenti prema Sl. 2. Prilikom povezivanja tih točaka s glatkom krivuljom (najbolje je s fleksibilnom željeznicom), dobiva se vanjska kontura podzemnog poda.

Samoproizvodni brod iz šperploče

Da biste izvukli unutarnju konturu fluorts, dvije paralelne linije su 75 i 60 mm od glavne linije (sl. 3). Odgodimo sa svake strane vanjskog kruga u smjeru PP 130 mm (za dijeljenje 2. 3 "4 - 130 mm, za dijeljenje 1 i 5 - 100 mm). To će biti unutarnja točka flortmberry plime, obavljamo nagnutu liniju dolje, do gornjeg dijela florts.

Da biste izgradili unutarnju konturu Futoxona, uplaćujemo paralelnu liniju za 40 mm iznutra iz vanjskog kruga. U mjestima povezanosti s fluortometri, potrebno je proširiti (vidi sliku 3). Preostali dijelovi su izgrađeni slično navedenim. Konture svih spangling, osim II, prikazane su na Sl. četiri.

Samoproizvodni brod iz šperploče

Uzimamo list struka ili drugog prozirnog papira ove vrijednosti za pokrivanje cijelog spline. Stavili smo ga na crtež površine i kopirajte ga. Nakon toga, papir se savija na DP. Ako se oba dijela spanglinga podudaraju, rad se izvodi ispravno. Ako to nije, trebate provjeriti crtež. I polovica spline mora biti strogo simetrična o DP.

Članak o temi: Glavni razred na svijećama s niti i čačkalica s vlastitim rukama

Samoproizvodni brod iz šperploče

Od struka, svaki dio izvučenog spline mora se prenijeti na karton i izrezati obrasce uzoraka za flortmere i letoksiste.

Kada se konture predložaka prenose u ploču (debljina ploče je 40 mm; ploča mora biti pećnica na obje strane), predlošci trebaju biti postavljeni uz vlakna tako da se zatim rezani slojevi drva.

Uzorci za letoksiste i fooksi sami je poželjno crtati i odrezati rezervom u dužini, koji na Sl. 3 i 4 su naneseni od svih letoksista s isprekidanim linijama. Te će zalihe biti! Potrebno prilikom sastavljanja okvira.

Olakšani su i iscrpljeni letoksoni i flortm pogoni za montažu se stavljaju na crtež (sl. 5).

Napominjemo olovku ili oštar izbor mjesta preklapanja za povezivanje flortmara i letoksista. Zatim plačući i odaberite lokacije veza, kao što je prikazano na Sl. 5. Pjevanje nacrtanih mjesta za siguran do sredine ne bi trebao, potrebno je ostaviti zalihe od 0,5-1 mm, koji zatim uklanja dlijeto ili rashpil kada se spoji.

Samoproizvodni brod iz šperploče

Čvrsto se kreće prema drugome sve detalje udlog set i pazeći da je vanjska kontura udvostručica točno podudara s crtežom, potrebno je nositi nokte. Nokti trebaju biti zakačeni ili podijeljeni. Za ukočenost do kraja letoksista, privremeni bar se hrani - medvjedi, na koje se prenosi! DP liniju (vidi sl. 5).

Preostale udlaže se na isti način. Od 1, 3 i 5 šperploča u šperploču, mogu biti lagane od ploča s debljinom od 25-30 mm.

Stentveve i Ahterstevin su najbolji izrađeni od čvrstog zakrivljenog komada drva, bolje od brijesta ili hrasta. U odsutnosti njih mogu biti izabrani od strane bilo koje vrste drva, ali poželjno je da slojevi drva budu krivulje i ta zakrivljenost trebaju približno odgovarati zavoju variva.

Ako zakrivljeno drvo ne izlučuje, pojas se može izraditi kompozitom od dva dijela, kao što je prikazano na Sl. 6.

Samoproizvodni brod iz šperploče

Konturs variva su nacrtane na šperploče, a zatim prebačeni u materijal. Prvo morate izrezati spavač duž konture, a zatim stisnuti rub gomile i otpasti 25 do DP, a zatim iskreno.

Za kobilicu odabiru ravno, bez jezgre, ploča s debljinom od 25 mm, duljine od 3,5 m. Na izvanrednoj površini, dvije paralelne linije se gledaju na udaljenosti od 70 mm jedan od drugog. Na tim linijama ploča je oštra na takav način da ima točno pravokutni oblik bez iskrivljenja duž cijele duljine.

Na brodu moraju biti ošišane i zureći tako da dobiju istu širinu (150 mm) duž cijele duljine (oko 5 m). Ako na skladištu ima 25 mm debljine, one se moraju tretirati na 15 mm debljine.

Debljina obje ploče trebala bi biti ista tako da su ispravno požurili i nisu dali izobličenje. U središnjem dijelu, gdje je potrebno priložiti struje, posebno je važno izdržati debljinu.

Vozač ploča, formirajući hranom broda, priprema se od ploča s debljinom od 25 mm. Trauma ima oblik ekvilibriranog trokuta, u kojem su dvije strane blago konkavne, a treći, gornji - konveksni. Na gornji rub krpe za čvrstoću, vodoravna traka je fiksirana (vidi sliku 4).

Montažnim brodom

Skupština dijelova broda počinje na radnom stolu i završiti na Zemlji. Na radnom stolu stavite kobilicu, na jedan kraj koji je Ahterstevin s pričvršćenim na tranzit fiksiran u dvorcu, a drugi - stabljika. Kiel s shames i Swarthhumi su povezani noktima, malih vijaka, zakovica ili velikih vijaka (05-6 mm).

Moramo vrlo pažljivo provjeriti ima li izobličenja. Oni se uklanjaju. Da biste provjerili DP kabel i TranSm, morate postići na karanfiju i povući konopac između njih. Samo se uvjerite da su centri kobilice i zaliha jedna ravna linija, konačno ih možete pričvrstiti.

U svim spojevima, poroznim papirom ili finom tkaninom, impregnirana smolom ili debelom bojom. Napravite ga, čini ga probijati kroz gornji dio tako da su na 3 4 mm da bi se produžili u dno, nakon čega se gornji dio uklanja, stavlja se na nokte impregnirane s smolom ili jastučićem boje, a stavka se stavlja na mjesto ,

Ako se nokti koriste za pričvršćivanje, onda bi trebali biti takve duljine tako da mogu djelovati izvan spojenih dijelova. Najbolje od svih noktiju (zakovice) pobijediti van i savijati (ili roll) iz unutrašnjosti broda. Kada je rob potrebno nositi pak od 08-10 mm na oštrom kraju nokta. Rupe za nokte najbolje su izbušene za 1 mm bušilice manje od promjera nokta.

Nakon što su variji stavili dijelovi. Na DP liniji na pjenima pod pravim kutom, potrebno je napraviti izrez ispod kobilice. Dakle, da je udlaž čvrst i pouzdaniji na kobilici, izrez treba smanjiti oko 0,5 mm već spline. Ako je širina kobilice velika i udlagu se ne može zasaditi, kobilica se može lagano usmjeriti. Slijetanje treba provjeriti na rastegnutom blizancu, koji bi se trebao podudarati s DP Bimovima. Ako je treći spline napravljen s debljinom od 25 mm, prije pokrivanja za veće zaustavljanja, potrebno je staviti šperploča širinu od 100 mm i smanjiti debljinu šperploča.

Stavljanje dijelova na pravom kutu na kobilicu, možete započeti njihov konačni priključak s noktima s duljinom od 75 mm. Nakon toga trebam dati bum bum. Uzmite okrugli ili pravokutni čudan bar, privremeno ga vežite na krajeve kobilice iznutra, na mjestima pričvršćivanja s upravljačem, a u sredini između drva i ubojica, bar je visina 110 mm (sl. 7 , a). Da bi se uklonile bočne destilacije, bims, dunges i trauma također treba privremeno kombinirati međusobno pomoću DP bilo kojim trakom (na primjer, preostali nakon rezanja kobilice).

Članak o temi: Roses iz valovitog papira. Glavni razred

Samoproizvodni brod iz šperploče

Ploče na ploči se nanose na obje strane okvira, a krajevi su čvrsto povezani s konopcem na jugu. Zatim, oprezno rebbing na brodu oko bljesaka, primijeniti ih na trannt i vezati. Višak krajeva treba obrezati. Objavljeno na mjestu strane privremeno je prikovano. Ispruži se težak leđa broda, koji je obrubljen od šperploča. Okvir pripremljen za trim prikazan je na Sl. 7.6, a privremene trake prikazane su isprekidanom linijom.

Okvir za uštedu

Kada je okvir sastavljen, potrebno ga je pretvoriti s kobilice, staviti tako da predlaže Zemlju ne uz strane, ali izduženi krajevi letoksista i započeti najteže i odgovorno vrijeme zgrada Brod - obrezivanje šperploča.

Prije stavljanja trim, morate "smalle" dijelovi, tj. Uklonite crmicu na njihovim rubovima, što će osigurati gustu prilagodbu trima. Na sl. 8 prikazuje primjerne kutove mapiranja. Međutim, bolje je kretati se ne u kutovima, ali stavite tanku željeznicu na PIN i uklonite cmAmfer, dok se željeznica na svim mjestima ne može dobro uklopiti u spline.

Samoproizvodni brod iz šperploče

Za nazalne i krmne dijelove, phaneer je izrezan u obliku trapeza. Na vrhu njegovih baza, oni čine zaobljeni dekolte u sredini i trljaju do blizu. Oni su nužni kako bi se šperploča, počela postupno savijati od horizontalnog položaja u Kielu, glatko savijena na Forstevnu.

Ako šperploča će ispasti i jebati loše, mora se navlažiti iznutra. Najbolje je podijeliti ga, za koje su ulij strme kipuće vode u korito i čvrsto pokrivene usamljenom listom od šperploče posude 10-15 minuta. Ako je moguće, moguće je zagrijati korito od dna tako da voda kuha.

Samoproizvodni brod iz šperploče

Na sl. Star prikazuje samo primjer rezanje šperploča, što može biti prikladno za okvir. Točne dimenzije se određuju na licu mjesta, a oni ovise o otporim šperploča otklona i o tome kako će se odbor raspravljati.

Vlakna vanjskih slojeva šperploča postavljaju duž duljine strane (a ne preko nje), a plahte se režu prema povratku s rezervom od 30-40 mm. Da biste to učinili, morate staviti centar u centar za kobilicu i široku bazu za spline 2. Objavio Phaneru tako da se ne pomiče, morate početi nježno savijati ga od kobilice na strane. Kada šperploča dotakne strane, potrebno je vezati s užetom ili žicom zajedno sa stranama, a na mjestima gdje šperploča napusti iz sobnih ploča, staviti klinove ispod užeta. Mjesta kontakta šperploča s lurthhum mora biti pričvršćena na nokte s oblogom, postupno završavajući zvonjenje na oblicima i stranama.

Kada je šperploča savijena, morate čitati linije na njemu uz rubove spline, klevete i strane na njemu. Nakon toga, Phaneru treba ukloniti, čitati paralelne linije, povlačeći se iz prethodno izvučenih crta na bočnim stranama od 50 mm, prema eterskom - za 30 mm, i na spangling - za 20 mm.

Nakon suviška šperploča, koji se ispostavilo da je iznad druge letne linije, izrezana je, ponovno se primjenjuje na mjesto, ovaj put pokriva samo polovicu širine Swingera 2. U isto vrijeme, ne bi trebalo zaboraviti Ruska poslovica: "Nekoliko puta će još jednom umrijeti." Ako se i dalje događa da je odsječen suvišnim i izlazni list neće pokriti točno pola udlaga 2, onda to ne znači da je list razmažen. Da biste ga koristili, morate pomaknuti iskru u quilletu ili, kao posljednje utočište, skratiti kobilicu na mjestu omekšavanja. Preostali plahti su zarobljeni na sličan način.

U naborima 2 i 4, šperploča je spojena u rasutom stanju, tako da je potrebno za gustu rubnu vezu, lagano stroge listove listova, kako bi ih točno uklopili jedni prema drugima. Kada su sve tri plahte postavljene, mogu se napokon popraviti s noktima s duljinom od 30 mm. Udaljenost između noktiju - 25 mm. U isto vrijeme, kobilica je zatvorena s šperpločem i ostaje u kućištu, a prevlake na polovici njegove debljine su izloženi.

Stupovi su najbolje staviti u plunk, tj. U utoru, napravljen u debljini i konturu šperploča. Moguće je učiniti bez jezika, ali tada je ordaljni rub mora imati zabačeni oblik, i tako da se šperploča u ovom slučaju ne uzgaja, kao i za veću čvrstoću, prikovan je u shames i tranziona s krovom željezna traka. Na transduceru se Phanera uvodi u kalem (sl. 10, A i B). Prije pričvršćivanja vjetrobranskog stakla, dijelovi bi trebali biti prekriveni smolom ili uljnom bojom.

Samoproizvodni brod iz šperploče

Kada je kućište instalirano na oko 100 mm do bočne strane, potonji se uklanjaju, šperploča je pričvršćena na šplemne i prekobojna šperploča. Odbor je konačno pričvršćen za dijeljenje i uželjke s noktima s podložnim podlozima. Pod bočnim stranama, iznad ruba šperploča, između strana, šperploča i nažad umetnute komadići (sl. 10, b).

Ako je fanoire pričvršćen na sramotu i zakletvama za pričvršćivanje izvana, tada je fiksirano s unutarnjim noktima od 20 milimetara s bend šperploče ili širine od 30 milimetara (sl. 10, b). Udaljenost između noktiju je 40 mm. Nokti moraju biti stavljeni u dva reda - to je učinjeno kako se ne napukne na brodu.

Članak o temi: Round i Square Crochet motivi s shemama

Završiti i bojanje

Kako bi se osigurala veća snaga slučaja, obreza se zateže krpom. Pokrivanje se izreže iz borbija ili drugog tkiva s izračunom da pokrije cijelu površinu tijela na strane. Kada se napravi radni komad i ušivena slučaj, još uvijek morate napraviti dva bočna falsila i dodatni središnji falsil. Oni štite dno od obala od obale, i uglavnom eliminiraju bočni drift kada hodaju ispod jedro.

Falshable se proizvode kao što je prikazano na Sl. četiri.

Za lažni lažni na udaljenosti od 170 mm na obje strane DP iz unutarnje strane spangling 2, 3 i 4, dvije vertikalne rupe s promjerom na promjeru vijaka. Imajte na umu da je izlaz rupe na ugrađenim lažljivima, iste rupe su izbušene u njima. Prije nego što ste vijak Falekili, morate staviti brod. Za to se priprema kit iz Harees i smola. Limetajući kroz sito se izlije u mala jela ili na čistom phanneur, u sredini čine rupu u kojoj je smola izlivena, a ravnomjerno ga miješa s vapno od sredine do rubova. Putchal bi trebao biti poput tekućeg tijesta.

Lime se polako osuši i dobro se presavije s drvetom. Za primjenu kit napraviti malu lopaticu. Uz to, pažljivo trlja šavove, spojne dijelove, pukotine, rupe i utore između strana.

Izvana, brod je prekriven drvenom smolom, kao i većina brodova. Za to, smola treba kuhati 10-15 minuta i u vrućem stanju donijeti četkom sa strane, ne dopuštajući vanjskim vanjima. Ako se smola ohladi, mora se ponovno zagrijavati, jer je vruća smola bolja apsorbirana drvo. Kada se vriju, mora se uzeti oprez, jer se smola zaustavi lako. Nakon dvije ruke potrebno je nositi kućište (prije sušenja smola). Odmah se drži i čuva dobro na kućištu. Sva nabori i bore trebaju biti vraćeni, preostali ciljevi ispunjavanja jaza između bočne i šperploče. Nakon toga, konačno možete zaviti lažne vijke (dodatni falsecal može se staviti na nokte).

Nakon lažno instaliranje, oni su prekriveni smolom istovremeno s oblogom tijela predmeta treći put (do potpune zasićenja tkiva), tada se brod mora spustiti brod, ukloniti i privremeno drvo i odrezati višak Futoxona. Unutarnja i strana je prekrivena grijanom olifrom dva puta s pauzom od 35 sati, a nakon sušenja, boje ulja boje bilo koje boje.

Stvaranje veselo i nježno

Vesla se može napraviti iz trake, debele porgere ili ploče od 55 mm. Prvo, potrebno je označiti oznaku i gurati konture vesla (pozicija a), a zatim okretanjem lopatice 90 °, za obradu (položaj b). Nakon toga trebate učiniti sve kružne životne organizacije i očistiti veslo. VARE moraju biti učinjeni s ovim izračunom, tako da su vreteri zajedno s oštricom bio samo malo teži valjak. Ako to nije moguće postići, možete dodati metalnu protutežu u Valek. Završene veslanja mrzi kožu, dva puta maslina i prekrivena uljnom bojom. Feed Bašobran od ploče od 25 mm.

Samoproizvodni brod iz šperploče

Kada se isporučuju, oštrica mora ući u vodu okomito, a ručke lagano idu jedan preko drugog. Što je veći valjak ramena, lakše će biti red. Kada brzo veslate, naviku održavanja ručke jedan nad drugim.

Za izradu podrške čvrstim, na strani glavu koji se sastoje od čelične ploče na koju je zavarena metalna cijev željenog promjera. Stjecanje se zajebava na strane izvana (sl. 4), a preporučuje se da se jedna od epruvete s 20-25 mm viša od druge za ublažavanje veslanje jedne od epruveta.

Dakle, da bi u brodu mogao hodati, morate napraviti sleg. Izrađeni su od odvojenih presataka - nosa, hrane i dva medija. Za potporu štitova na dijeljenju, kvadratne tračnice 12 mm ispod gornje ravnine flortmara.

Položaj srednjih i stražnjih limenki zabilježena je na donjem rubu strana. Banke se proizvode od ploče od 15 milimetara. Pod bankama sa strane, morate ploviti tračnice od 20 × 20 mm. Banke pričvršćuju nokte ili boljim vijcima. Prednji dio se može instalirati na gornjem rubu strana. Može se sjediti na njemu, ali njegova je glavna svrha služiti kao podrška za jarbola.

Prije umora prednje obale, čini kvadratni otvor od 50 × 50 mm, a na kobilici - utor 10 × 15 mm dubine od 10 mm. Rupe u banci i gnijezdu trebaju biti na jednoj vertikalnoj liniji.

Isprva, brod bi trebao biti položen izravno na vodu, bez dodirivanja tla, tako da se pijesak i mali šljunak ne drže na smolu. Da bi se zaštitilo cjelokupno cjelokupno trebalo obaviti 30-40 dana dok se smola ne osuši.

Upravljač ne čini brod. Poput ribarskih brodova, zamijenjen je strojnom veslo, koji ima neke prednosti u usporedbi s obustavljenim upravljačem. Veslanje hrane može biti i veslanje i upravljač.

Ako postoje nasumične rupe, trebaju biti usitnjeni sa komadima šperploča iznutra. Zakrpe koje imaju dimenzije više uzoraka je prikovan s noktima od 12 mm i pažljivo ispružen.

Čuvajte brod bi trebao biti ispod krova. Tako da je potrebno manje prostora, može se suspendirati.

Čitaj više