Zavjese na prozoru s balkonskim vratima

Anonim

Ukrasne zavjese na prozorima naglašavaju udobnost i odabrani stil sobe. Zavjese za prozor s balkonskim vratima moraju imati prikladan oblik za razbijaju poklopac vrata, koji obično otvaraju nekoliko desetak puta dnevno, osobito u toploj sezoni. Ovaj članak je pregled zavjesa za prozore u kombinaciji s blok vrata.

Prozor s balkonskim vratima: kako odabrati zavjese

Zavjese na prozoru s balkonskim vratima

Za prostorije različitih namjena odaberite različite zavjese

Balkoni ili loggia pričvršćene su u skladu s projektima u različitim prostorijama: vrlo često pristup balkonu je osiguran iz kuhinje. Često dolazi do lože iz dnevnog boravka (hodnika), rjeđe - iz spavaće sobe ili hodnika.

U svakom slučaju koriste se specifična verzija zavjesa prozora ili roleta od tkanina ili lamela.

U svakom slučaju, dizajn tkanina zavjesa za prozore je predviđen od dvije tkanine, tako da su vrata balkona kada krila nema prepreka u obliku visećih lambrequina, gluhe tkanine koje ometaju izlaz.

Svrha prostorija u apartmanu u velikoj mjeri određuje koji će se materijal koristiti za proizvodnju zavjesa.

Dizajn zavjesa za dvorani bit će različit od zavjese na kuhinjskom prozoru. U nastavku će se riješiti opcije za izradu balkona iz raznih soba.

Izrađujemo prozor s balkonom u dnevnoj sobi.

Zavjese na prozoru s balkonskim vratima

Svjetlosne zavjese i zavjese boje kave korisno namještaja

Zavjese za dnevni boravak s balkonom moraju ispunjavati nekoliko zahtjeva:

  • Snaga - S obzirom na to da se često koriste balkona vrata, vješalice se stalno dodiruju, tako da materijal za njihovu proizvodnju treba imati visoku gustoću. Ukrasite prozor s balkonom, okomite rolete s trakama napravljenim od gustih materijala ili valjanih zavjesa.
  • Praktičnost - zavjese u dnevnom boravku s balkonom moraju biti savršeno u kombinaciji s unutrašnjosti sobe, naglašavajući njegovu stilu odluku, istovremeno zavjese trebaju osigurati slobodan pristup prolazu kroz vrata balkona i leđa.
  • Ukrasni stil - zavjese u dnevnom boravku s balkonskim vratima moraju biti savršeno u kombinaciji s atmosferom sobe.
  • Sigurnost okoliša - zavjese za dvoranu s balkonskim vratima dopušteno je samo od sigurnih materijala koji ne uzrokuju zdravstvene poremećaje kod ljudi i životinja.

Članak o temi: luk u zidu

Vrste zavjesa u dnevnom boravku

Zavjese na prozoru s balkonskim vratima

Lane zavjese savršeno se uklapaju u eko dekor

Različite zavjese u hodniku s balkonom često se stvaraju u klasičnom stilu koristeći tul, organzu, taft, svilu i druge moderne tkanine.

Oblik zavjese trebao bi osigurati besplatno prskanje balkonskih zaklopka, tako da je najpogodnije za korištenje zavjesa dizajniranih iz dva platna.

Modebri Lambrequini s četkima, rubovima i teškim zavjesama savršeno naglašavaju dekoratljivost sobe. U hodniku, uobičajeni dizajn sustava Windows podrazumijeva dekoraciju otvaranja s zavjesama iz gustih i transparentnih tkiva koji obavljaju različite funkcije - guste zavjese sjenu sobu od sunca i znatiželjnih pogleda, tanku pomoć kako bi se naglasio stil sobe.

Često su moderne dnevne sobe dizajnirane u stilu visoke tehnologije, za koje su neprikladne zavjese s drapesom i rufflima. U tom slučaju, otvori prozora mogu se izdati vertikalne ili valjane rolete, čiji su lamele izrađeni od različitih materijala i obojenih u prikladne tonove.

Zavjese na prozoru s balkonskim vratima

Zavjese kasete savršeno će se uklopiti u unutrašnjost dnevnog boravka

Valjane rolete (kaseta) mogu se napraviti u veličini otvora ili krila, njihovom fiksiranju izravno na prozorskom krilu, pomaže u izbjegavanju takve nevolje kao oštećenje vrteka s oštrim razbijanjem balkona vrata.

Zavjese kaseta za hodnik s balkonom izrađene su od tkanina s impregnacijom, štiteći materijal od prašine i prekomjerne vlažnosti, površina zavjese ne blijedi u sunce. Balkon zavjese trebaju biti usklađene s dnevnim boravkom koji završava jedan unutarnji prostor.

Ako je unutrašnjost dnevnog boravka dizajnirana u eko-stilu, zavjese na balkonu prozor s vratima izrađene su od prirodnih prirodnih materijala, bambusa, konoplje, lan, ne-grijanja platna su u tijeku. Zavjese od prirodnih tkiva imaju najviši stupanj sigurnosti i higijenstvenosti.

Tyule Cascade - ove zavjese savršeno se uklapaju u bilo koju sobu, stvarajući osjećaj zraka i prostora.

Oni mogu biti kratki ili dugi, sastoje se od odvojenih elemenata pravokutnog oblika, razlikovanje područja prozora i vrata balkona.

Zavjese za spavaću sobu

Ako je izlaz na balkon osiguran iz sobe spavaće sobe, nameće neki otisak na dizajnu Gardin. U tom slučaju, zavjese spavaće sobe s balkonskim vratima moraju istodobno obavljati funkcionalne zahtjeve (pouzdanu zaštitu prostorije od sunčevih zraka, prašine, znatiželjnih očiju) i zadovoljiti dekorativne zahtjeve u skladu s odabranim stilom prostora.

Članak o temi: Što se može učiniti od laminatnih ostataka vlastitim rukama

Zavjese na prozoru s vratima balkona u spavaću sobu karakteriziraju mekše zavjese, prigušene boje, ugađanje osobe za odmor i odmor. Naravno, vrata balkona kada se uvelike ljuljaju ometa ako su zavjese ušivene s jednog panela.

Preporučujemo gledanje videozapisa s odabirom ideja koje će vam pomoći da kreativno organizirate svoju spavaću sobu.

Najbolji dizajn prozor s balkonskim vratima u spavaćoj sobi je proizvodnja zavjesa od nekoliko ploča povezanih lambrenom, možete napraviti primjere zavjesa dizajna za dugo vremena, ali je najbolje odabrati opciju pogodnu za vašu spavaću sobu.

U sobi s prozorom na sjeveru (spavaća soba), trebali biste odabrati zavjese toplih nijansa, idealno prikladne narančaste, breskve, ružičaste, vrhnje i druge pastelne boje. Tamne zavjese vizualno suzile sobu i napunite ga hladnim.

Zavjese za kuhinju

Zavjese za vrata balkona u kuhinju, prije svega, moraju biti izrađene od materijala koji se lako izbrisaju i očisti, jer je kuhinja stalno izložena različitim vrstama onečišćenja. Na drugom mjestu, zavjese za kuhinju moraju u potpunosti nadopuniti unutrašnjost prostorije.

Provjerite videozapis kako odabrati pravi alat za kuhinju i instalirajte ih vlastitim rukama.

Najbolji output - valjane zavjese s izdržljivih modernih materijala (posjeduju opcije s povlačenjem, ispis fotografija koji se primjenjuje na tkaninu). Zavjese na vratima balkona u kuhinji ne mogu imati jednu traku, što vam omogućuje da razbijete list bez oštećenja tkanine.

Čitaj više