Ugradnja ulaznih vrata u drvenoj kući

Anonim

Drvena kuća, dnevnik ili bar - ne tako rijetkost. Prednosti ovog materijala teško je precijeniti. To je toplinska izolacija i cirkulacija zraka i ljepota i ekološka prijateljstvo i još mnogo toga. Međutim, kao i bilo koje drugo stanovanje, log kuća trebaju sustave zaštite.

Ugradnja ulaznih vrata u drvenoj kući

Instaliranje vrata

Ulazna vrata: Značajke i poteškoće

Stručnjak za sigurnosna pitanja sigurno će savjetovati da instaliraju ulazna vrata od metala, jer je to razina provale, ako je riječ o visokokvalitetnom proizvodu, značajno više. Međutim, zgrada za dnevnik ima vlastite karakteristike koje će morati računati.

  • Građevinski materijal s drveta, bez obzira na to koliko dobro uspio, nakon instalacije daje skupljanje. Ako na malim proizvodima drva, na primjer, na istim vratima bljeskuju, taj proces je manjina, zatim za takav tako veliki i masivni dizajn kao zgrada, učinak skupljanja ima vrlo opipljivu vrijednost. Stoga, u izgradnji zgrade loga, vlasnici se savjetuje da se suzdrže od preseljenja najmanje godinu dana.

U vezi s ovim okolnostima, instalacija dvostruko staklenih prozora i vrata također se savjetuje da odbije, inače se prozori i vrata blokovi neizbježno deformiraju. Iznimka je zgrada iz bara, budući da tehnologija obrade potonje smanjuje učinak skupljanja na minimum.

  • Druga značajka je složenost instalacije. Pouzdanost metalnih vrata u velikoj mjeri se određuje čvrstoćom pričvršćivanja bloka na zidove. A ako konkretni i zidovi od opeke u ovom slučaju ne uzrokuju nikakve sumnje, onda drveni, čak i masivni, nisu materijal koji vam omogućuje da radite s tako barbarskim metodama. Pin Clogging 15 cm dugo u baru ili log iznimno negativno utječe na stanje stabla. U tom smislu, ulazni blok u drvenoj kući montiran je na posebno kućište.

Članak o temi: Fibro-cementne ploče: njihove značajke, karakteristike i pravila instalacije

Ugradnja ulaznih vrata u drvenoj kući

  • Međusobni utjecaj - svi elementi dnevnika moraju održavati određenu slobodu raseljavanja. Stablo se mijenja pod djelovanjem vremenskih čimbenika, a zatim piti vlagu, a zatim ga izgubiti, a kruta fiksacija će dovesti do najnegatije posljedice. S druge strane, metalni blok vrata ne podnosi slične fenomene, dakle, u zgradi loga, osobito nove zgrade, opasnost od oštrice uvijek spašava.
  • Pitanje sigurnosti je, za razliku od čeličnog dizajna zida drva, ima manje otpor na hakiranje. Što ponekad dovodi do tužnih incidenata: lopov prodire u stan, nakon što se otvori otvor u zidu pokraj vrata.

Ugradnja ulaznih vrata u drvenoj kući

Priprema otvaranja

Unatoč gore navedenim poteškoćama, u pravilu, vlasnici seoskih kuća jednostavno nedostaju alternativa. Ono što na kraju odabire metalna vrata i instalirajte ga vlastitim rukama.

Ugradnja ulaznih vrata u drvenoj kući

Kako bi se smanjio učinak premještanja trupaca ili šipki na blok vrata, kućište je izgrađeno prije instalacije. On služi kao neka vrsta Quatection, i omogućuje vam da montirajte vrata s dovoljnim stupnjem krutosti.

  1. Zid pokriva vrata, prekoračenje dimenzija bloka vrata za 5-7 cm oko perimetra.
  2. Na krajnjoj strani trupaca - ako govorimo o logotici, vertikalne rupe su smanjene i palali se popunjavaju. Tada se klizači stavljaju u udubljenje. Broj žljebova jednak je broju točaka fiksacije.
  3. Ispuštanje se instalira u otvor i pričvršćen sa samozaprezema na basu klizna. Gornji razmak - između horizontalnih preskrivača kutije i otvaranja, treba biti 7-8 cm, a sa strane stavova 1-2 cm. To je zbog činjenice da se dnevnici sedimenta godišnje oko centimetra, i U nedostatku odgovarajućeg jaza, nakon godinu dana platno će početi zaglaviti.

Ugradnja ulaznih vrata u drvenoj kući

Fotografija prikazuje spremno kućište.

Dodatni zahtjevi

Prije nego što odaberete i instalirate čelične vrata vlastitim rukama, trebate obratiti pozornost na neke nijanse.

Članak o temi: Reaktivna otpornost ili impedancija transformatora

Ugradnja ulaznih vrata u drvenoj kući

  • Okvir vrata za kuću za dnevnik mora se razlikovati veća masivnost i trajnost od okvira za zgradu cigle. To je zbog činjenice da će okvir vrata doživjeti teret i sam platnu i zidove.
  • Pričvršćivanje točaka u zidu treba biti veće nego pričvršćivanje na beton. To vam omogućuje ravnomjernije raspoređivanje većeg opterećenja.

Ugradnja ulaznih vrata u drvenoj kući

Postoji pojednostavljena metoda pričvršćivanja, koja uključuje zavarivanje kutije na čelične igle, uronjene u drvenu stijenku. Ova metoda nije samo za ogrjev, već je i izravno suprotan svim gore navedenim zahtjevima.

Instaliranje ulaznih vrata

Ovisno o strukturi određenog modela, uređaj se može u potpunosti postaviti, to jest, kutija s krilom ili zauzvrat. Ni u svakom slučaju ne može bez asistenta: težina proizvoda je prevelika.

  1. Okvir je smješten u otvor - u kućištu i poravnati okomito. Podešavanje položaja se izvodi pomoću razmaknih klinova koji su začepljeni u jaz između kutija kućišta i vrata.
  2. Položaj se provjerava pomoću razine zgrade s vanjskim i unutarnjim stalkom. Preporučuje se pokretanje poravnanja s postolja s šarkama vrata.
  3. Okvir je montiran pomoću sidrenih vijaka promjera 10 mm i duljine 15 cm. Za to se rupice unaprijed napuste unaprijed. Nemoguće je dopustiti da sidra padnu u zidove.
  4. Vrata topova visi na petlji, ako je uklonjena, provjerava se sloboda kretanja krila i rada brave i zatvor. Ako su kršenja dopuštena u vertikalnosti, rad uređaja bit će teško. U fotografiji - gotov dizajn čelika.
  5. Praznine su valjane, nakon sušenja, ostaci pjene su mogući, a platforma ili drugi dekorativni elementi su pričvršćeni.

U videu je detaljnije prikazan proces montaže ulaznog bloka.

Članak o toj temi: Što će zavjese odgovarati sivoj pozadini: značajke kombinacije nijansi

Čitaj više