Kako uskladiti zidove u kupaonici s vlastitim rukama

Anonim

Često se događa da kada se kreće u novi apartman nalazimo goli neravni zidovi, ponekad čak i s pukotinama. Jasno je da prije nego što završite, potrebno je poravnati u cilju kvalitativno pozadinu ili zaglavljene pločice. Za obloge zidova, PVC paneli ili mozaik također je potrebno savršeno glatka površina.

Često se popravite u vlastitom apartmanu. Članak će govoriti o tome kako sami razina zidova u kupaonici, koji se materijali i tehnologije primjenjuju na popravak, koje značajke treba uzeti u obzir pri obavljanju popravka.

Odabirom metode usklađivanja ovisno o zidu

Kako se zidovi mogu uskladiti? Izgradnja Koristite nekoliko opcija. Jedan od njih je usklađen s pomoći žbuke (građevinske smjese), drugi - koristeći suhozid.

Kako uskladiti zidove u kupaonici s vlastitim rukama

Izbor tehnologije poravnanja ovisi o tim materijalima koji će se koristiti za završnu obradu. I gips i žbuka su prikladni ako su zidovi obojani ili završeni s mozaičnim ili PVC pločama. I samo je žbuka pogodna za obrubne pločice tako da se ovaj materijal čvrsto drži na površini.

Ako postoje samo na odvojenim mjestima na zidnoj površini pogreške, to je najbolje popraviti ih s gipsanim mješavinama zgrade za poravnanje. Ova metoda poravnanja površina je najjeftinija i jednostavna, ali ne može uvijek riješiti problem.

Stucco poravnanje

Ovo je klasična verzija poravnanja zida. To je izvanredno u tome ispod površine dobivene uz njegovu pomoć, nema praznina. Ako se sve učini ispravno, uočeni su svi zahtjevi tehnologije, ispada glatku čvrstu površinu koja služi za dugo vremena.

Da biste obavili gipsane radove, potrebne su određene vještine i vještine. Ali ne imati dovoljno kvalifikacija, možete sami izvesti takve radove.

Članak o temi: topli kat iz polipropilenskih cijevi

Cijeli proces poravnanja zidova treba podijeliti u nekoliko faza.

  1. Uspostavljamo svjetiljke - vodiče, koji će osigurati ravnu površinu. Od ispravnosti instalacije rasvjete ovisi o našem radu. Svjetionici su instalirani pomoću pauk vodovodnog sustava. Spuštam dva vina duž rubova zida, poravnajte, čvrsto se zatežu, donji dio je ojačan na dnu. Tako ćemo pružiti glatku vertikalnu. Sada donose horizontalne vodilice na plundes - imamomo mjesto za instalaciju svjetiljki, koji će se popraviti na zidu u ravnini, koji je ograničen na horizontalne vodilice. Za instaliranje svjetiljki, koristimo alabaster.

Kako uskladiti zidove u kupaonici s vlastitim rukama

  1. Primjenjujemo obvezujući sloj. Nakon instalacije signala, primjenjujemo sloj tekuće otopine na površini zida. Potrebno je uz pomoć žbuke. Sloj veziva je potreban kako bi se apsolutno popunio sve, čak i najmanji pukotine, rupe, pore i pore u zidnom materijalu. Kao rezultat prskanja otopine, osigurano je dobro lijepljenje žbuke na zid.
  2. Nanesite žbuku. Da biste to učinili, koristite vapnenačku ili cementnu otopinu. Bacimo ga između svjetionika i podsjetiti se pravilo, čiji se ciljevi temelje na svjetionicima. Očekujemo žbukanje sloj i utrljajte ga plastikom ili drvenim graterom namijenjenim za te svrhe.

Kako uskladiti zidove u kupaonici s vlastitim rukama

Ponekad u početnoj fazi rada na poravnanju zidova u kupaonici morate instalirati armaturna mrežu. To je potrebno u slučaju kada je sloj žbuke deblji 2 cm i kada postoji loše prianjanje na ravnoteži površine.

Grid je pričvršćena na zid s tikovima ili samoizvlaštenjem, a zatim postavite svjetiljke i žbukali zidove. Ne zaboravite na prajmer, koji povećava adheziju između materijala.

Poravnavanje zidova s ​​žbukom, ponekad koristite metodu stroja. Od žbuke na svjetionicima, ova metoda je karakterizirana sastavom otopine, koja se koristi, i način na koji se primjenjuje: smjesa gipsa se nanosi na zid pomoću posebnog uređaja. S ovom metodom radne žbuke, rad se izvodi brže, a dobiva se visoka kvaliteta žbuka.

Članak o temi: Kako napraviti pergolu vlastitim rukama

Poravnanje gipsane ploče

Ako je razdoblje popravka ograničeno, zatim poravnajte zidove, koristimo posebnu vlagu otpornu gipsanu ploču. To košta više od uobičajenog, ali u zatvorenom prostoru s visokom razinom korištenja vlage je najbolja opcija.

Ovaj materijal omogućuje ispunjenje svih posla u kratkom vremenu. Nije teško ga montirati na zid, tako da je mnogo lakše poravnati zidove u kupaonici od žbuke. Poslanice gipsane ploče režu građevinskom ili konvencionalnom oštrom nožem.

U početku, izrežite gornji sloj kartona na liniji, pažljivo ga uzimamo na mjestu reza, a zatim izrežite sljedeći sloj kartona. To se brzo radi i ispada relativno glatka.

Kako uskladiti zidove u kupaonici s vlastitim rukama

Najvažnija stvar je ispravno montirati metalni okvir na koji će biti pričvršćene listove gipsane ploče. Ovaj postupak se također provodi u fazama.

  1. Određujemo okvir okvira na obrubljenom zidu. Na samom dnu pričvrstite profil vodiča. Zatim, upravo takav profil je pričvršćen na susjedne zidove - umetnite ga u podnim vodič i popravite gužve strogo okomito. Tako dobivamo dvije točke buduće površine. Sada ispod stropa montira stropni vodič, obje njegovi rubovi ubašaju u zidne profile.
  2. Sada instalirajte zatvarače. Na udaljenosti od 60 cm jedan od drugoga na zidu troši s poda do stropa paralelne vertikalne linije. (Dakle, da je okvir izdržljiviji, udaljenost između okomita može biti 40 cm). U tim linijama popravljamo zagrade u obliku slova P na udaljenosti od 60 cm - oni će zadržati profile ležaja.

Kako uskladiti zidove u kupaonici s vlastitim rukama

  1. Instalirajte okomite. CD profili umetnite u gornje i donje vodilice. Pričvrstite vijke na zagrade koje imaju oblik p-oblika. Da ne bi ometali ravninu sklopa okvira, morate povući konac vodoravno između profila vodiča na zidovima.
  2. Popunjavamo poravnanje zidova u kupaonici: Mi smo rezanje okvira gipsanih ploča. Ovaj proces nije potpuno složen. Ali morate obratiti pozornost na brd samo-crtežom: moraju biti sjebanje u sve bez iznimke profile u koraku do 150 mm. Ako postoji nekoliko listova suhozida, profil mora biti opremljen pod zglobom.

Članak o temi: Kako se riješiti dvosmjera u kući narodnih lijekova

Usklađivanje zidova gipsane ploče, morate se pobrinuti i sakriti neke komunikacije za ovaj "zid": ožičenje ili vodovodne cijevi.

Kako uskladiti zidove u kupaonici s vlastitim rukama

Shema montaže gipsana u kupaonici

Ovdje, u stvari, sve. Zid je pokriven. Sada čak i neprofesionalno je jasno kako razina zidova u kupaonici.

Moraš reći što. Kupaonica je posebna soba. Ovdje je povećana razina vlage, koja može dovesti do izgleda gljivica ili plijesni. Stoga, zidovi ne smiju položiti vlagu i biti zapečaćena, a u sobi trebala bi postojati dobra ventilacija.

Video "Stucco zidovi s vlastitim rukama. Poravnanje zidova »

Video o Phased poravnanju zidova vlastitim rukama pomoću žbuke.

Čitaj više