Kako napraviti Vortex toplinski generator Potapov s vlastitim rukama

Anonim

Kako napraviti Vortex toplinski generator Potapov s vlastitim rukama

Imenovanje Vortex Generatora topline Potapov (VTG) izrađen vlastitim rukama je da se toplo uz pomoć električnog motora i pumpe. Uglavnom se ovaj uređaj koristi kao ekonomski grijač.

Dijagram uređaja Vortex toplinskog sustava.

Budući da ne postoje studije za određivanje parametara proizvoda, ovisno o snazi ​​pumpe, približne dimenzije će biti osvijetljene.

Najlakši način da napravite vrtlog toplinski generator iz standardnih dijelova. Za to će odgovarati bilo koji električni motor. Što će biti moćno, veća količina vode zagrijava se do određene temperature.

Glavna stvar je motor

Morate odabrati motor, ovisno o tome koji je napon dostupan. Postoje mnoge sheme s kojima se možete povezati s mrežom 220 volt motora za 380 volti i obrnuto. Ali ovo je još jedna tema.

Pokrenite sklop generatora topline s električnog motora. Morat će biti fiksiran na krevetu. Dizajn ovog uređaja je metalni okvir koji je najlakši od trga. Dimenzije će se morati odabrati na mjestu za one uređaje koji će biti dostupni.

Kako napraviti Vortex toplinski generator Potapov s vlastitim rukama

Crtanje generatora topline vrtlog.

Popis alata i materijala:

  • Kutni stroj za brušenje;
  • Stroj za zavarivanje;
  • električna bušilica;
  • set vježbi;
  • Rozhkovy ili ključevi ulova u 12 i 13;
  • vijci, orašasti plodovi, podloške;
  • metalni kutak;
  • Prajmer, boja, četkica za boju.
  1. Rezati uz pomoć kutnih strojeva za brušenje. Koristeći stroj za zavarivanje, prikupite pravokutni dizajn. Kao opcija - možete napraviti sklop s vijcima i maticama. Na završnoj verziji dizajna neće utjecati. Pokupite duljinu i širinu tako da su svi detalji optimalno postavljeni.
  2. Izrežite još jedan komad trga. Pričvrstite ga kako prijeći s takvim izračunom tako da se motor može osigurati.
  3. Napraviti okvir za slikanje.
  4. Izbušite rupe u okviru ispod vijaka i ugradite motor.

Instaliranje crpke

Sada će biti potrebno odabrati pumpu za vodu. Sada u specijaliziranim prodavaonicama možete kupiti agregat bilo koje izmjene i snage. Na što bih trebao obratiti pozornost?

  1. Crpka mora biti centrifugalna.
  2. Vaš motor će ga moći promovirati.

Ugradite crpku na okvir ako je potrebno učiniti još, onda ih napravite iz ugla ili iz žlijezde za zavoj iste debljine kao i kutak. Spojnica je vjerojatno da će biti napravljena bez tokare. Stoga će ga morati naručiti negdje.

Kako napraviti Vortex toplinski generator Potapov s vlastitim rukama

Dijagram generatora topline hidrocičaranja.

Vortex Generator topline Potapova se sastoji od kućišta izrađenog u obliku zatvorenog cilindra. Na svojim ciljevima mora postojati kroz rupe i mlaznice za povezivanje s sustavom grijanja. Izlučivanje dizajna je unutar cilindra. Jigger bi trebao biti smješten iza ulaza. Njegova rupa je odabrana za ovaj uređaj pojedinačno, ali je poželjno da je dvostruko četvrti dio promjera cijevi. Ako učinite manje, crpka neće moći preskočiti vodu kroz ovu rupu i počinje se zagrijati. Osim toga, on će početi intenzivno na račun fenomena kavitacije kako bi se srušio unutarnje pojedinosti.

Članak na temu: Ball Crane: Zamjena starog proizvoda i instaliranje novog

Alati: Ugao brusilice ili ručni kotač za metal, stroj za zavarivanje, električna bušilica, podesivi ključ.

Materijali: debela metalna cijev, elektrode, bušilice, 2 spremnika, spojnice.

  1. Izrežite komad guste cijevi promjera od 100 mm i duljine 500-600 mm. Napravite vanjsko protocanje na oko 20-25 mm i pola debljine cijevi. Izrežite nit.
  2. Napraviti iz istog promjera cijevi dva prstena 50 mm duga. Izrežite unutarnju nit na jednoj strani svakog seminara.
  3. Iz iste debljine ravnog metala kao cijevi, napravite poklopce i uzgajaju ih sa strane prstenova gdje nema niti.
  4. Napravite središnju rupu u poklopcima: jedan po promjeru Giblera, a drugi u promjeru mlaznice. S unutarnjeg dijela poklopca, gdje se nalazi busker, veća bušilica promjera. Kao rezultat toga, mlaznica bi trebala biti.
  5. Spojite generator topline u sustav. Mlaznica gdje je mlaznica vrijedna, pričvrstite pumpu u rupu, iz koje se voda hrani pod tlakom. Spojite ulaz sustava grijanja na drugu mlaznicu. Usporedite od sustava s ulazom crpke.

Voda pod tlakom, koja će stvoriti pumpu, proći će kroz mlaznicu Vortex topline generatora, koji ste napravili vlastitim rukama. U komori će se početi zagrijavati zbog intenzivnog miješanja. Zatim ga dajte sustavu za grijanje. Za podešavanje temperature stavite uređaj za zaključavanje lopte iza cijevi. Prazno, a Vortex toplinski generator će voditi vodu dulje unutar kućišta, i stoga će se temperatura u njoj početi penjati. Tako radi ovaj grijač.

Načini poboljšanja produktivnosti

Kako napraviti Vortex toplinski generator Potapov s vlastitim rukama

Shema toplinske crpke.

U pumpi se javljaju toplinski gubici. Dakle, Vortex toplinski generator Potapov u ovoj verziji ima značajan nedostatak. Stoga je logička uronjena crpka okružena plodnom jaknom tako da njegova toplina ide na korisno grijanje.

Vanjski tijelo cijelog uređaja čini malo duže od promjera dostupne pumpe. Može biti gotova cijev, koja je poželjna ili izrađena od paralelopiped lima. Njegove veličine trebaju biti takve da crpka, spojnica i sam generator. Debljina stijenke mora izdržati tlak u sustavu.

Kako bi se gubitak topline smanjio, napravite toplinsku izolaciju oko tijela. Može se zaštititi kućištem od kositra. Kao izolator, koristite bilo koji toplinski izolacijski materijal koji održava točku vrenja tekućine.

  1. Prikupite kompaktni uređaj koji se sastoji od potopne pumpe, spojke i generatora topline koji ste prikupili vlastitim rukama.
  2. Odlučite u svojim dimenzijama i pokupite cijev ovog promjera, unutar koje bi svi ovi mehanizmi bili lako smješteni.
  3. Napravite poklopce s jedne i druge strane.
  4. Osigurati ukočenost pričvršćivanja unutarnjih mehanizama i sposobnost da ispustite vodu iz dobivenog spremnika.
  5. Napravite ulaz i pričvrstite mlaznicu na njemu. Crpka mora biti smještena unutar vodene ograde što je moguće bliže ovoj rupi.

Članak o temi: Popravak kupaonice u Hruščekvi

Na suprotnom kraju prirubnice brežuljke. S tim će se montirati kroz gumenu pokrovu. Da biste jednostavno montirali unutrašnjost, napravite jednostavan svjetlosni okvir ili kostur. Unutar njega prikupite uređaj. Provjerite prikladnost i nepropusnost svih čvorova. Umetnite u kućište i zatvorite poklopac.

Povežite se s potrošačima i provjerite sve za nepropusnost. Ako nema propuštanja, uključite pumpu. Otvaranje i zatvaranje dizalice, koja se nalazi na izlazu generatora, podesite temperaturu.

Izolacija generatora

Kako napraviti Vortex toplinski generator Potapov s vlastitim rukama

Priključni dijagram toplinskog generatora na sustav grijanja.

Prvo morate napraviti grijač izolacije. Uzmite list pocinčanog kositra ili finog aluminija za to. Izrežite iz njega dva pravokutnika ako napravite kućište dvije polovice. Ili jedan pravokutnik, ali s takvim izračunom da je u njemu nakon proizvodnje u potpunosti postavio vrtlog generatora topline Potapov, koji je prikupljen vlastitim rukama.

Savijanje lista je najbolje na cijevi za promjer ili koristiti prijelaz. Stavite cut list na njega i pritisnite drvenu šipku na vrhu ruke. Druga ruka kliknite na list frustera tako da se formira mali zavoj u cijeloj dužini. Promovirajte malo prazno i ​​ponovite operaciju. Učinite to dok ne radi cilindar.

  1. Spojite ga s dvorcem koji koristi kratkospojke za drenažne cijevi.
  2. Napravite poklopce za kućište, pružajući u njima rupe za povezivanje generatora.
  3. Zamotajte uređaj s toplinskim izolacijskim materijalom. Korištenje žice ili tanke trake, izolaciju fisure.
  4. Stavite uređaj u kućište, zatvorite poklopce.

Postoji još jedan način za povećanje proizvodnje topline: za to morate shvatiti kako je Generator Generator Potapov radi, čija se učinkovitost može približiti 100% i više (nema konsenzusa, zašto se to događa).

Tijekom prolaska vode kroz mlaznicu ili se miješajte na izlaz, stvara se snažan nit, koji je domaćin u suprotnom kraju uređaja. Uvijen je i zbog trenja molekula, dođe do grijanja. Dakle, stavljanjem dodatne prepreke ovom potoku, moguće je povećati miješanje tekućine u uređaju.

Članak o temi: 50 fotografija svjetiljke industrijskih stila

Znajući kako funkcionira, možete početi dizajnirati dodatno poboljšanje. To će biti vrtlog prigušivača od uzdužnih ploča smještenih unutar dva prstena u obliku stabilizatora zrakoplovne bombe.

Kako napraviti Vortex toplinski generator Potapov s vlastitim rukama

Shema stacionarnog generatora topline.

Alati: stroj za zavarivanje, kutni stroj za brušenje.

Materijali: Metal ili trake željezo, debeli zid cijev.

Napravite manju promjer cijev od cijevi od vrtlog generatora topline Potapov, dva prstena s širinom od 4-5 cm. Od metala izreza, izrežite iste trake. Duljina treba biti jednaka četvrtom dijelu duljine tijela toplinskog generatora. Odaberite širinu s ovim izračunom, tako da nakon montaže ostala je labava rupa.

  1. Osigurajte ploču u porici. Objesiti na to s jedne i druge strane prstena. Dobro došli na njih.
  2. Uklonite radni komad iz isječke i okrenite ga preko 180 stupnjeva. Stavite ploču u prstenove i osigurajte u stezaljku tako da su ploče jedna prema suprotnoj strani. Sigurno tako na ravnopravnoj udaljenosti od 6 ploča.
  3. Prikupite generator topline vrtlog umetanjem opisanog uređaja nasuprot mlaznici.

Vjerojatno možete nastaviti poboljšavati ovaj proizvod. Na primjer, umjesto paralelnih ploča, koristite čeličnu žicu, namotajte ga u zračnu kuglu. Ili na pločama kako bi napravili rupe različitih promjera. Ništa se ne govori o ovom poboljšanju, ali to to ne znači.

Savjeti za bolje slušanje

Kako napraviti Vortex toplinski generator Potapov s vlastitim rukama

Shema uređaja za toplinu.

  1. Budite sigurni da zaštitite s bojanjem svih površina, vrtlog generatora topline Potapov.
  2. Njegovi unutarnji dijelovi tijekom rada bit će u vrlo agresivnom okruženju uzrokovane kavitacijskim procesima. Stoga je trup i sve što je u njemu, pokušajte napraviti debeli materijal. Nemojte uštedjeti na žlijezdu.
  3. Napravite nekoliko opcija za pokriće s različitim ulaznim rupama. Tada će biti lakše odabrati njihov promjer da biste dobili visoke performanse.
  4. Isto vrijedi i za bagraka oscilacija. Također se može modificirati.

Prikupite mali laboratorijski stalak, gdje ćete voditi sve karakteristike. Za to, nemojte povezati potrošače i cjevovoda na generator. Pojednostavit će svoj test i odabir potrebnih parametara. Budući da se složeni uređaji za određivanje koeficijenta korisnih aktivnosti kod kuće teško mogu naći, onda se predlaže sljedeći test.

Uključite generator topline Vortex i provjerite vrijeme kada rasprde vode na određenu temperaturu. Termometar je bolje imati elektroničko, to je točnije. Zatim promijenite dizajn i ponovno provodite iskustvo, gledajući povećanje temperature. Jaka voda će se zagrijati u isto vrijeme, više preferencija će biti potrebno dati konačnu verziju uspostavljenog poboljšanja u dizajnu.

Čitaj više