Spajanje utičnice telefona

Anonim

Ovo je još jedan članak iz naslova oko utičnice. Do danas, gotovo svaka osoba ima kućni telefon u svom domu. Mora biti spojen na telefonsku utičnicu i kako to učiniti, mi ćemo reći u ovom članku. Imajte na umu da u tome ne postoji ništa teško, trebate slijediti određena pravila i pridržavati se preporuka.

Spajanje utičnice telefona

Kako povezati telefon utičnicu kod kuće

Pogled na telefonske utičnice

Telefonske utičnice mogu imati nekoliko vrsta. Glavne vrste mogu se pripisati:

  1. Ugrađeni euro utičnice.
  2. Vanjski telefonske utičnice.
  3. Telefonske utičnice starog uzorka.

Ovaj se proizvod može razlikovati samo u izgledu. Povezivanje telefonske utičnice u ovom slučaju praktički se ne razlikuje. Sada naučite telefonske utičnice mogu biti jasno:

Spajanje utičnice telefona

Telefonska utičnica s 4 kontakata

Na ovoj fotografiji možete vidjeti da ova utičnica ima 4 kontakta. Ovim žicama trebate povezati kontakt telefona. Povezivanje telefonske utičnice ovog tipa treba izvesti na zidu. I danas možete zadovoljiti ugrađene telefonske utičnice. Ova vrsta uređaja možete vidjeti na slici ispod:

Spajanje utičnice telefona

Ugrađena telefonska utičnica ozbiljno štedi vrijeme tijekom instalacije

Kao što možete vidjeti, ovaj je dizajn složen. Ovdje možete vidjeti ne samo složenost dizajna, već i složenosti veze. Ako trebate, možete pročitati o instalaciji utičnice u gipsanu ploču.

Značajke priključka telefonske utičnice

Instalacija telefonske utičnice neovisno podrazumijeva usklađenost s određenim značajkama. Ako instalirate Langardovu telefonsku utičnicu, onda više nećete imati potrebu za čišćenjem žica. Ovaj proizvod ima posebnu funkciju za punjenje. Spajanje kabela u ovom slučaju proći će se metodom rotacije mehanizma za pola okreta. Ovaj proces možete vidjeti na fotografiji ispod:

Članak na temu: Opcije za završetak prozora s vlastitim rukama

Spajanje utičnice telefona

Dijagram povezivanja telefonske utičnice Lengrand

Nakon završetka ove faze možete podići cijev i provjeriti dostupnost zvučnog signala. Ako se zvučni signal ne pojavi, onda biste trebali provjeriti polaritet. Ako telefon i dalje ne radi, provjerite integritet kontakata.

Zapamtiti! Tijekom ugradnje, shema treba promatrati i ne napraviti nikakve promjene.

Povezivanje telefonske utičnice prema shemi

Većina telefonskih utičnice su samo dva kontakti. Telefonski kabel će imati onoliko kontakata. Obična telefonska utičnica sadrži samo dva kontakta, odnosno 3 i 4. Ponekad telefonska utičnica može imati ne-dimne kontakte. U svakom slučaju, morate biti vođeni oznakom boje, koja je prikazana u nastavku:

Spajanje utičnice telefona

Označavanje boja žica koje treba uzeti u obzir pri spajanju utičnice

Kao što se može vidjeti u dijagramu, telefonska utičnica može imati tri vrste priključaka:

Razlika između njih bit će samo u broju žica. Za običan kućni telefon imat ćete dovoljno dva kontakata. Povezivanje telefonske utičnice u ovom slučaju neće biti teško. Ako vidite 4 kontakta, ostatak se može uključiti za povezivanje druge telefonske linije. Ako je potrebno, možete čitati o rozeti s timera.

Spajanje utičnice telefona

Priključak za spajanje žica tijekom spajanja utičnice

Također, prilikom spajanja ovog uređaja morate uzeti u obzir njegov polaritet. U nekim slučajevima uređaj neće raditi. Ako imate sličnu situaciju, onda se polaritet mora mijenjati na mjestima. Ako trebate usporediti više telefonske utičnice paralelno, onda jednostavno napravite skakač između njegovih kontakata.

Video na temu

Na webu pronašli smo neke zanimljive videozapise kako bi pomogli u instalaciji telefonske utičnice u kući.

Nadamo se da će naše informacije pomoći izvršiti kvalitetnu vezu utičnice s vlastitim rukama.

Članak o toj temi: Zimsko slijetanje crnogorični najveći: Pažljivo i sigurno

Preporučujemo čitanje: ulica.

Čitaj više