Povezivanje internetske utičnice DIY

Anonim

Ovo je još jedan članak iz izlazne rubrike. Računalne utičnice razlikuju se od uobičajenog u tome što imaju vrstu žica, poput upletene pare. To znači da utičnica ima 8 bakrenih žica, prodrla jedni s drugima u 4 pari. Zahvaljujući to, sve električne smetnje se distribuira i pruža visoku brzinu prijenosa podataka (oko 1000 Mbps). U ovom članku ćemo vam reći kako spojiti internetsku utičnicu.

Povezivanje internetske utičnice DIY

Kako korak zaobići povezati online utičnicu

Računalna utičnica ima prepoznatljiv dizajn i poseban priključak.

Povezivanje internetske utičnice DIY

Utikač i kabel za internetsku utičnicu

Pripremni rad

Prije svega, morate otvoriti električnu ožičenje za internet, ako to nije učinjeno tijekom izgradnje kuće. Ožičenje se mora popločati do jedne točke u stanu, a već je spojen na Wi-Fi usmjerivač.

Nakon što potrošite ožičenje, možete instalirati konverziju. Da biste to učinili, možete koristiti perforator i posebnu krunu. Zahvaljujući ovim uređajima možete obrisati prikladnu rupu u zidu. Završena niša mora nužno čistiti od prašine, a tek tada stavi penitor u nju. Moguće je pričvrstiti debelom smjesom alabaste. Ako ste zainteresirani, onda možete čitati o glavnim vrstama prodajnih mjesta.

Povezivanje internetske utičnice DIY

Priprema i stavite mjesto za krastavce

Nakon toga, već se možete pristupiti ožičenjem.

Povezivanje internetske utičnice

Svaka internetska utičnica ima Clermin na koji su spojeni upleteni parovi. Mora se odvojiti od mehanizma utičnice. Da biste to učinili, morate okrenuti utičnicu na sebe i pronaći bijeli držač tamo.

Povezivanje internetske utičnice DIY

Pripremamo zaključavanje, okrećući ga

Ovaj držač (ona se također naziva prsten za zaključavanje) mora se rotirati u smjeru kazaljke na satu tako da se izmjenjivi dio odspava iz kućišta utičnice.

Članak o toj temi: Kako napraviti ribnjak u zemlji, u vrtu, u blizini kuće

Povezivanje internetske utičnice DIY

Uklonite utičnicu Clermin

Ako imate stacionarni Clermet, nećete morati ništa ukloniti.

Sheme spajanja

Kada odspojite kabel iz utičnice, možete sigurno početi spajanje žica.

Prvo, kroz stražnju stranu Clermina, morate gurnuti internetsku žicu.

Povezivanje internetske utičnice DIY

Probudite dio Clermeta kroz žicu i obavite daljnje upute

Nakon toga, potrebno je pažljivo očistiti kurac s nožem i vering vene. Tada se vene moraju ponovno pojaviti i pripremiti za vezu.

Važno! Kada omotate upleteni par, učinite to vrlo pažljivo i ne pritiskajte nož na zaštitnoj ljusci previše, inače oštetite vene.

Zatim povezujemo vene upletenog para, ali prvo je potrebno shvatiti što su brojevi i boje označeni na Clerme. Postoje 2 standarda spajanja: a i V. Za razumijevanje koje bi trebalo koristiti shemu, potrebno je da duplicira krug vodljivih kanala na utičnicu.

Važno! Da ne bi pogriješili s izborom sheme veze, morate se konzultirati s dobavljačem koji će potaknuti koja je shema uključena tijekom instalacije.

Sada bi trebalo biti riješeno, što znači boje na Clerme. Svaki par žica označen je njegovom bojom.

Na primjer:

  • Bijelo-plava plava.
  • Bijela-narančasta-narančasta.
  • Itd

Zbog oznake boje možete spojiti 4 pari upletenih žica.

Za detaljnije objašnjenja možete koristiti ovu shemu:

Povezivanje internetske utičnice DIY

Kako uzgajati žičani par

T568B - Opcija. U T568A - Opcija A. Spajanje internetske utičnice je slično vrlo popularan.

Povezivanje žica

Kada shvatite shemu, možete početi spajati vene internetske žice, umetanje u odgovarajuće utore na kutiji.

Važno! Prije spajanja žica, njihovi ciljevi nisu zaštićeni. Budući da je ispravna veza osigurala mehanizam kontaktnog podloga.

Članak o temi: Zavjese za davanje vlastitim rukama - jednostavne opcije

Fotografija pokazuje da boja žice odgovara shemi boja i nalazi se nasuprot svakom utoru.

Možete produbiti žice u žljebovima s križnim nožem. To će osigurati visoku čvrstoću spojeva.

Povezivanje internetske utičnice DIY

Spojite žice u utičnicu, promatrajući oznaku

Platforme koje su napravljene u obliku šiljastih ploča, koje su razdvojene na kratkoj udaljenosti, tako da kada je poklopac pao na sjedalo, živjela izolacija bila je izrezana lopaticama. Nakon toga će dotaknuti jezgre koje provode električni signal. Ovaj spoj osigurava neprekidno djelovanje utičnice.

Instaliranje službenika u utičnicu

Nakon što su napravljene priključci žica, terminal se može vratiti natrag u utičnicu na isti način na koji je uklonjen odatle, a zatim čvrsto zategnite prsten za zaključavanje.

Provjerite jeste li sve u redu. Da biste to učinili, spojite bilo koji uređaj na utičnicu. Ako radi, sve je u redu. A ako uređaj ne radi, onda morate dvaput provjeriti ispravne žice.

Važno! Da biste se povezali s desne strane, napravite ga posebnim testerom kabela.

Nakon provjere performansi nove mreže, izrežite držače vene i nastavite do ugradnje utičnice u suprotnom. Ako ste zainteresirani, pročitajte o povezivanju telefonske utičnice.

Povezivanje internetske utičnice DIY

Uvrštamo prsten za zaključavanje i provjerite ispravnost veze

Utičnica

Ovaj proces je apsolutno sličan instalaciji konvencionalne električne utičnice. Ali morate provjeriti da je kabel uredno postavljen u kutiju. I samo zatim vijak utičnicu s vijcima.

Nakon postavljanja utičnice u zid, opremljen je dekorativnim slojem.

Povezivanje internetske utičnice DIY

Ugradnja ukrasne obloge je završna faza

Za sve vrste online utičnice mogu se koristiti za sve vrste online utičnice. Oni se mogu razlikovati od drugih samo oblik kontaktnih skupina i metode ugradnje, ali suština veze se ne mijenja od toga.

Povezivanje internetske utičnice s vlastitim rukama svima, ali je potrebno slijediti pravila za povezivanje upletenog para i slijedite digitalne i boje sheme. Inače, riskirate da napravite ozbiljnu pogrešku.

Članak o temi: Gumena boja

Video na temu

Također pogledajte neke valjke koji će vas potaknuti kako spojiti internetsku utičnicu kod kuće bez korištenja posebnog alata.

Priključak upletenog para:

Kao što možete vidjeti, gotovo svatko spojite internetsku utičnicu. Ovaj proces ne uzima mnogo vremena. Također, zahvaljujući tome možete spremiti svoja sredstva.

Preporučamo vašoj pozornosti: ugradnja utičnica u gipsanu ploču.

Čitaj više