Hranilica za ptice s vlastitim rukama

Anonim

Hranilica za ptice s vlastitim rukama

Fueder za ptice je relevantan u bilo koje doba godine. Ova korisna stvar može biti instalirana u vrtu ili na balkonu apartmana, sve ovisi o terenu u kojem živite.

Veliki hranilice najbolje se instaliraju na velikoj visini, jer se isporučuju mnoge velike ptice. Nije potrebno misliti da je velika ptica sposobna pronaći hranu zimi, također im je teško izvući hranu, poput malih ptica.

Srednji hranilice su pogodni za smještaj na vrhuncu ljudskog rasta, a malo bolje staviti na tlo, jer neke vrste ptica u drugom hranilju neće letjeti.

Hranilice za ptice

Što možete napraviti hranilo:

  • iz boca;
  • iz šalice;
  • Hranilica za ptice iz kutije.

Hranilice napravljeni vlastitim rukama su vrlo lijepi i moderni. Mnogi materijali mogu biti poslani za dobar uzrok, pogotovo kada ovaj posao donosi ne samo koristi, već i zadovoljstvo.

Hranilica za ptice iz boce s vlastitim rukama

Da biste napravili hranjenje za bocu, ne morate primijeniti mnogo truda. Plastika vas mnogo dugo traje nego, na primjer, drvo ili kutiju. Međutim, s oštrim kapi temperature kada dođe zima, plastični hranitelj mora biti zamijenjen, ali sve to vrijeme nećete morati brinuti.

Korištenje boca u stvaranju hranilica ne zahtijeva posebne vještine, dovoljno je imati takve materijale s vama:

  • plastična boca bilo koje veličine i oblika;
  • Nož za izradu hranilica za ptice;
  • škare;
  • šilo;
  • Nešto za dekor.

Kako napraviti jednostavan hraniljuč ptica iz boce

Dakle, sve je jednostavno: uz pomoć noža, počinjemo napraviti rez, a zatim škare kako bi se zaštitili od ozljeda, nastavljamo pažljivo smanjiti krug. Sam izrezbareno područje treba biti na takvom mjestu, tako da hrana, koju ste stavili u bocu, nisu ispali iz njega.

Članak na temu: Tekuće pozadine u kuhinji Foto: Recenzije, interijer, nedostaci, mogu li koristiti crteže iz pozadine, ljepilo, video

Sada o dekor ... Ako želite postaviti balkon uz pomoć plastičnog hranilice, sasvim je moguće ukrasiti ga. Na primjer, uzmite uobičajene lakovi za nokte nekoliko boja i snimite slike ili ukrase na površini plastične površine.

Savjet: Ako izrežete rupu i ima nehomogene rubove, kako biste ga koristili, možete ga spremiti s trakom ili vrpcom. To će vas zaštititi prije svega, jer su ptice na nogama vrlo gusta koža, ali možete biti ozlijeđeni u hrani.

Hranilica za ptice s vlastitim rukama

Hranilica ptica od plastične boce vlastitim rukama

Kao dekor za vrt, možete napraviti originalniju verziju hranilice iz boce. Da biste to učinili, trebat će vam:

  • Boca u boji za hranilice;
  • Prehrambena ili građevinska mješavina;
  • šilo;
  • škare;
  • Sponi za jednokratnu upotrebu (2 kom).

Kako napraviti originalni hranitelj s vlastitom plastičnom bocom

Prvo, trebali biste napraviti male rupe u boci, gdje će biti obavljena žlica. Za svaku žlicu trebate dvije rupe tako da su potpuno prolazili kroz bocu. Jedna rupa će se nalazi odmah iznad druge, a spone sami na različitim udaljenosti jedni od drugih i na različitim stranama boce.

Takav hranilica za ptice s rukama iz boce treba više vremena i pažnje, ali vrijedi to. Nakon što prodajete žlicu, oni moraju biti popravljeni dobrim ljepilom. Rupe trebale bi se početi napraviti izbor kako ne bi propustili i ne stvaraju cijele rupe. Spone bi se trebale čvrsto uklopiti na tijelo boce tako da se rasuti mješavina, koju želite izlijevati u posljednjoj fazi, nisu ispali kroz njih.

Ono što je također korisno za takav uređaj, to je činjenica da se ptice neće popeti u hranilice da odbijaju hranu, a oni će im biti lakše promatrati djecu koja, u pravilu doživljavaju neizmjernu radost od promatranja ptica.

Članak o toj temi: Kako napraviti idealan polukružnu zidu gipsboard

Hranilica za ptice s vlastitim rukama

Keramički hranitelj ptica

Ako vaša kuća ima lijepu, ali laganu šalicu s tanjurom, možete pozvati ptice na sebe "na čaj". Ova opcija je posebno relevantna u slučajevima u kojima je soba na potkrovlju potrebno estetsko uređenje interijera.

Da bi se hranilica za ptice s šalice s vlastitim rukama, dovoljno je zalijepiti s dobrim ljepilom, koji se nosi s keramikom, šalicom do tanjura, a zatim razmišljaju o opciji smještaja. Izgleda vrlo lijepo i izvorno hranilica šalice na čvrstoj kukci, koja je na mnogim potkrovlju.

Međutim, vrijedi pomoći pričvršćivanju tanjura, u kojem trebate izbušiti rupe i pričvrstiti suspenziju. To je lakše, naravno, samo stavite ulagač na prozorske prozore.

Hranilica za ptice s vlastitim rukama

Hranilica iz kutije s vlastitim rukama

Sada razmislite o tome kako napraviti hranitelj iz redovnog okvira. Trebat će vam:

  • Sama kutija (iz cipela, mlijeka, soka, kućanskih aparata itd.);
  • škare;
  • uže za hranilice;
  • Olovka ili glatki štapić.

Kako napraviti hranilica za ptice učiniti sami iz kutije

Izrada takvog hranilice je vrlo jednostavno: dovoljno je samo smanjiti rupu u kutiji tako da postoji strana visine od oko 3 cm. Zatim možete ukrasiti kutiju ili zupčanik izvorne naljepnice.

Za praktičnost ptica ispod rupa, možete pokriti olovku ili štapić, dobro ga igrati. Po završetku rada na vrhu hranilice, rupe se obavljaju na koje su utrope povezane s popravkom hranilice na grani.

Međutim, vrijedi se prisjetiti da takva mogućnost hranilice neće dugo trajati, jer karton ima nekretninu za ulazak u kišu. Ako vidite da je planirano oblačno vrijeme, donesite kutiju u sobu za vrijeme kiše tako da služi duže.

Hranilica za ptice s vlastitim rukama

Kako napraviti hranitelj od djevojke

Mnoge stvari koje su u vašoj ruci mogu spasiti ptice u gladnoj sezoni. Zimi je vrlo teško izdvojiti hranu, tako da ptice imaju svu nadu za nas.

Članak o toj temi: Instalacija tuš vlakova

Možete izgraditi hranicu od štapića ispod sladoleda. To zahtijeva samo ljepilo i štapiće. Tako brzo, jednostavno i lijepo.

Hranilica za ptice s vlastitim rukama

Također je neobično i jednostavno možete napraviti hranitelj za ptice od kokosa pomoću glodanja almel diska.

Hranilica za ptice s vlastitim rukama

Ako imate vještine navoja drveta, onda je potrebna samo vaša fantazija. Hranilice za ptice u obliku voća, životinja, cvijeća i drugih stvari ne samo da će pomoći preživjeti glad, već i postati pravi ukras vašeg dvorišta ili zemljišta.

Hranilica za ptice s vlastitim rukama

Vodite brigu o našim pticama, jer je priroda naše bogatstvo i baština!

Čitaj više