Kako napraviti prvi (1) pod preklapanje vlastitim rukama

Anonim

Iskreno preklapanja prema konstruktivnom principu gotovo su isti. Je li to preklapanje podruma u garaži ili preklapanju posljednjeg kata.

Međutim, tehnologija uređaja svakog od njih će se razlikovati, a operativne karakteristike ovisit će o ispravnosti proizvodnje.

Konstruktivnom principu stropnog uređaja podijeljeno je na 4 glavne vrste:

  • preklapaju monolitni armirani beton;
  • udaranje klaonica od preragnog betona;
  • Preklapajući specijatori (monolitna sklopa);
  • Drveni preklapanje.

Razmotrite dva najčešća načina za organiziranje preklapanja - drvene i monolitne

Drveni preklapanja na prvom katu to čine sami

Drvo, za razliku od drugih temelja (armiranobetonskih ploča, monolit) koji se koriste za preklapanje, ekološki prihvatljivi materijal. Osim toga, drveni strop ili pod je pričvršćen na sobu neku vrstu izgleda i dobro zadržati toplinu. Prije toga, stablo se koristilo u te svrhe. Sada se među-kata kata s drveta obično rade samo u

Drvene kuće, iako postoje iznimke.

Kako napraviti prvi (1) pod preklapanje vlastitim rukama

Uređaj drvenog preklapanja

Uređaj drvenog preklapanja

Ugradnja drvenih podova između podova počinje instalacija potpornih greda. Dio greda ovisi o nekoliko razloga, osobito iz duljine raspona, opterećenje na podu je iznad poda. Također velika uloga u odabiru dijela greda igra drvo drva. Najčešće se koristi bor, ali ponekad - hrast.

Faktor definiranja je cijena drva, prirodno, hrast je skuplji. U tom slučaju može se smanjiti debljina greda, a dizajn je donekle promijenjen.

Dizajn i ugradnja drvenog preklapanja

Proces izgradnje preklapanja iz stabla je da su unaprijed pripremljeni utori u zidnim gredama. Dio grede je jednak visini i širini. To se događa da se visina odabrala nešto više. U svakom slučaju, snopovi su složene na

Hidroizolacija, s jazom u oba ravnina od oko 1-2 cm. To se radi kako bi se uklonilo rezanje zidova tijekom vlaženja ili sušenja takvog preklapanja.

Članak o toj temi: Boja reflektirajućeg aerosola i učinjeno rukom

Nadalje na zraku na razini njihove niže ravnine su punjene duž cijele dužine tračnice, koji služe za pričvršćivanje toplinske izolacije i stropne obloge. Dodatni sloj hidroizolacije je složen na vrhu toplinske izolacije, na kraju se prolivena na kraju.

U slučaju hrasta, kako bi strop na donjem katu izgledao "pod drevnim", barovi prije instaliranja su ožbukani. Daljnje preklapanje se provodi na vrhu greda. U svakom slučaju, duljina raspona za drveno preklapanje ne smije prelaziti 5 m. Optimalno se smatra duljinom raspona u 4 m.

Kako napraviti prvi (1) pod preklapanje vlastitim rukama

Drveni preklapanja na prvom katu to čine sami

Monolitni preklapanje preko prvog kata s vlastitim rukama

Preklapanje monolitnog armiranog betona koristi se, naravno, u slučajevima kada kuća nije izgrađena iz drva. Iako je, preklapanje podruma, ako je temelj napravljen beton ili cigla, čak i dobrodošla.

Uređaj monolitnog ojačanog betona preklapanja

Takvo preklapanje je proizveden, kao i bilo koji armiranobetonski proizvod, koristeći oplate. Razlika je u tome što će se oplata osloniti na "noge" koje će se rasti izravno s poda od prethodnog kata ili podrum. Debljina monolitnog preklapanja, u pravilu, je 20 cm, minimalno 15 cm, sve ovisi o snazi ​​zidova. Suptilniju preklapanje pada na manje trajnom zidu. Ako je debljina monolitne ploče 20 cm, razmak između nosača treba biti najmanje 1 m. S debljinom od 15 cm, ova udaljenost može biti

Povećati do jednog i pol metara.

Ugradnja monolitnog preklapanja

Kako napraviti prvi (1) pod preklapanje vlastitim rukama

Izvodi se prema uobičajenoj shemi: LAGS pada na nosače, one su poprečne grede, korak je oko pola metra. Na vrhu su štitovi. Oplata je spremna odbiti monolitno preklapanje.

Ojačanje je izrađena od šipke promjera 10-12 mm, koja se slaga s mrežom sa stanicama s veličinom od približno 20x20 cm. Kutići Coperat.

Sve. Možete nastaviti s lijevanjem betona. Punjenje se provodi u jednom prijemu, duboki vibrator se koristi za zatvaranje smjese i uklanjanje mjehurića zraka. Nakon ispune, oplata ne razumije najmanje tri tjedna (prema zapadnim tehnologijama 30 dana) do potpunog sušenja. Ispada da smo sami napravili monolitnu ploču. Snaga takvog preklapanja je značajno veća od drvene ili čak preklapanja od armiranobetonskih ploča.

Članak o temi: Božićne igračke i novogodišnje dekoracije s vlastitim rukama (40 fotografija)

Ugradnja monolitnih ploča

Kako napraviti prvi (1) pod preklapanje vlastitim rukama

Primjena ploče preklapanja je nemoguća bez uporabe teške građevinske opreme, osobito, dizalica za kamione. To komplicira zadatak. S druge strane, to je najviši pogled na preklapanje. Samo trebate biti na umu da štednjak mora pasti na kraju na otopinu prethodno primijeniti na zidu.

Širina monolitnog preklapanja na zid od opeke s

Svaki kraj ploče trebao bi biti najmanje 10-15 cm.

Ne zaboravite da prije instaliranja ploča, zidna površina treba izjednačiti i

Rastavljen. Praznine između ploča trebaju biti zapečaćene cementnim mortom.

Čitaj više