Kako prikriti plinski kotao u kuhinji

Anonim

Kako prikriti plinski kotao u kuhinji

Ako trebate instalirati plinski kotao u kuhinju, to ne znači da morate razbiti cjelokupni dizajn sobe. Moderni uređaji za grijanje uopće nisu kao njihovi prethodnici.

Kako prikriti plinski kotao u kuhinji

Plinska shema kotla.

Imaju kompaktniji izgled, estetski dizajn i široku shemu boja. Zahvaljujući tome nema potrebe da ih sakriti. Međutim, ako je vlasnik kuće još odlučio prikriti grijanje i ventilacijske instrumente u svojoj kuhinji, sasvim je moguće učiniti čak i bez privlačenja stručnjaka.

Značajke Mjesto

Rad iz dizajna kuhinje, trebali biste ozbiljno razmisliti o tome kako će se u njega uklopiti novi uređaj za grijanje. Sasvim je moguće odabrati takav agregat, koji se u boji podudara s kuhinjskim glavom ili kućnim aparatima. U tom slučaju, plinski kotao će se organski uklopiti u cjelokupni stil. Može se instalirati između kuhinjskih ormara. Ova tehnika je dopuštena ne samo proizvođači uređaja za grijanje, već i plinske i požarne usluge.

Kako prikriti plinski kotao u kuhinji

Shema instalacije plinskog kotla plina.

Instaliranjem uređaja na sličan način vrijedi razmišljati ne samo o tome kako će se uklopiti u dizajn kuhinje, ali i o standardima predviđenim za ugradnju. Prema standardima, kako bi se osigurala potpuna ventilacija, na svakoj strani kotača treba ostati najmanje 3 cm slobodnog prostora. Osim toga, kako bi se zaštitili ormarići u blizini, bit će njihovi bočni zidovi za zatvaranje s ne-zapaljivim materijalima.

Ako kupnja novih uređaja za grijanje još nije planirana, moguće je ažurirati staro i dati im moderniji izgled. Prednja ploča uređaja mora biti pažljivo očišćena i pijeska. Površina je zatim prekrivena premazom za metal. Nakon što se suši, kotao može biti obojen emajlom otpornom na toplinu za metalne površine. Boja ekaliteta mora odgovarati boji kuhinjskog namještaja. Ako želite dobiti nešto ekskluzivno i ne slično običnim kućanskim aparata, onda s posebnim matricama, možete obojiti plinski kotao s najrazličitijim uzorcima.

Članak o temi: Pozadine vruće žigosanje: Kako ljepilo i što pozadinu odabrati?

Prerušavanje kućanskih aparata

Kako prikriti plinski kotao u kuhinji

Shema instalacije plinskog kotla.

Ako nema želje za nered s bojama i prajmerima, možete jednostavno sakriti uređaj za grijanje, na primjer, prikrivati ​​ispod kuhinjske kućice. Kada idete sakriti kotla na taj način, treba shvatiti da ovaj ormarić neće izgledati kao svi drugi. To će izvršiti samo dekorativnu funkciju.

Za proizvodnju ormarića, koji će pomoći sakriti plinske aparate, trebat će vam laminirana iverica, debljina od najmanje 16 mm. Sastavljanjem crteža budućeg ormarića, potrebno je uzeti u obzir da bi trebao biti širi od samog uređaja. To zahtijeva tehniku ​​sigurnosti od požara.

Općenito, da spomenemo ovaj dekorativni "zaslon", koji bi trebao sakriti kotla, vrlo je teško sakriti kabinet. Ovaj proizvod ima sve detalje samo bočne zidove. Stražnji zid, kao i gornji poklopac i dno ne bi trebalo biti u potpunosti.

Posebnu pozornost treba posvetiti proizvodnji vrata za kabinet, koji se planira sakriti plinski kotao. U pravilu, kotao je instaliran u jednom od kutova kuhinje. Ako je u blizini cijevi općeg grijanja, ometat će se otvaranje jednog od vrata. U ovom slučaju, pribjegava se takvom recepciji: postoje jednokratna vrata, to jest, jedan puni, a drugi je pola ili četvrti dio njega. Ove polovice vrata nazivaju se "džep". Potrebno je čvrsto pričvrstiti.

Takav "džep" je vrlo zgodan ako postoji potreba za prebacivanjem vrata na stranu tako da se normalno otvara.

Posebnu pozornost treba posvetiti visećim vratima. Ako se ispostavilo veliki i teški, onda je bolje instalirati dodatnu petlju za pouzdanost. Dakle, ormarić će biti pouzdaniji i traje duže. Iskusni majstori savjetuju na vratima, veličine više od 900 mm visoke za objesiti 3 petlje, ako je visina veća od 1200 mm, zatim 4 petlje. Veličina će ovisiti o veličini uređaja za grijanje da bude skrivena. Za montažu vrata na ormar s "džepom" morate koristiti posebne petlje - autoolete. Oni će pružiti pouzdano pričvršćivanje i jednostavno otvaranje.

Članak o temi: Mjerač električne energije izgorio je: što učiniti

Moramo sakriti komunikacije

Osim samih uređaja za grijanje, cjelokupni dizajn u kuhinji može pokvariti njihove komunikacije: cijevi, dimnjake, crijeva, dizalice koje se koriste tijekom instalacije i osiguravaju rad agregata. Prema trenutnim standardima, tijekom rada treba im biti slobodan pristup. Stoga ih je nemoguće sakriti u zid.

Međutim, mnogi proizvođači pomažu vlasnicima uređaja za grijanje kako bi riješili problem, kako sakriti komunikacije i istovremeno ne ometati dizajn njihove kuhinje. Uključeno u uređaje za grijanje, možete kupiti različite panele i kutije koje mogu lako pokriti cijevi i crijeva i lako je ukloniti ako je potrebno.

Koristeći gipsanu ploču ili phanel, željeni vlasnik kutije može to učiniti sami. Da biste to učinili, potrebno je smanjiti pojedinosti o bočnim i prednjim zidovima prikladnih veličina i povezati ih jedni drugima. Gotovni dizajn je pričvršćen na zid. Možete to popraviti uz pomoć vijaka za samo-tapkanje. Da bi se spašena cjelokupna dizajna prostorije, kutija mora biti obojana u boji namještaja ili kućanskih aparata ili se može odvojiti istim materijalom koji je korišten za dekoraciju zida.

Čitaj više