Kako napraviti idealan polukružni zid gipsane ploče

Anonim

Mnogi dizajneri koriste polukružnu zidu gipsboarda u studijama interijera stana. Slika 1. Da biste to učinili sami, morat ćete malo raditi. Da biste olakšali proces stvaranja takve septum vlastitim rukama, prije početka rada, morate se upoznati s preporukama i procesom proizvodnje radova, koji će se dati u nastavku.

Kako napraviti idealan polukružni zid gipsane ploče

Polukružni zid izgleda neobično i zanimljivo, moguće je napraviti ga od suhozida.

Što trebate znati kako biste napravili polukružnu zidu gipsane ploče

Glavna složenost u stvaranju i instaliranju takvog dizajna uključena je u sljedeće:

Kako napraviti idealan polukružni zid gipsane ploče

Mark zidne linije napravljen je olovkom pomoću kabela poput kruga.

  1. Za snagu izgradnje treba koristiti samo čelični profil.
  2. Bolsterboard ima prilično nisku vlačnu čvrstoću, pa je potrebno koristiti posebne predloške za svoj zavoj.
  3. Ako je zatvoreni zid ima mali radijus zavijanja, a zatim prije instaliranja gipsane ploče potrebno je mokro - to će biti moguće saviti ga pod bilo kojim kutom.
  4. Poželjno je da je visina zida na strop, lakše je montirati.

Ako to ne dosegne, onda za povećanje stabilnosti bit će potrebno primijeniti metalne profile kako bi se učvrstio polukrug odozgo.

Tehnologija proizvodnje radne snage

Leži u sljedećim radnji:

Kako napraviti idealan polukružni zid gipsane ploče

Baza okvira je izrađena od U-profila, nakon čega je odrezao i savijanjem željenog promjera.

  1. Na podu nacrtati crtu na kojoj će se napraviti zid. Za to vam je potreban uže i marker (olovka). Jedan kraj kabela (početna referentna točka) se pritisne na pod, a drugi se povlači duljinom jednakom radijusu budućeg dizajna. Na ovom mjestu marker je fiksiran i, držeći uže u rasteženom stanju, provedite polukrug na podu.
  2. Za sljedeću operaciju, metalik U je potreban profil iz seta za montažu suhozida. To čini smanjenje škarama za metal. U mnogim vrstama takvih profila nalaze se proizvođač izreza, tako da se mogu nastaviti do željene razine.
  3. Gotovi element treba fiksirati na podu s dugim vijcima ili metalnim kolicama.
  4. Sada moramo napraviti projekciju početne točke na strop. Da biste to učinili, koristite tipku ili dugi glatki stalak. Znajući da je oznaka dobivena koordinatom, provedite na stropu s užetom i olovkom (kao u prvom odlomku) polukrug.
  5. Da biste instalirali vertikalne potpore, za suhozid se koristi još jedan tip metalnog profila, naime, njegova C-modifikacija koja mora biti spojena na U-Roby vijke s odbačenim na podu. Da biste provjerili ispravan položaj vertikalne police, visak ili metalni kvadrat je 90 stupnjeva.
  6. Pripremite U-profil za strop, nakon što ga izrežete na desna mjesta. Pridružuje se vijcima do okomitog staka, ali nisu fiksirani na stropu, povezuju ga drugi kraj na klin. Prema takvoj shemi, potrebno je konsolidirati još jedan U-željeznicu u sredini vertikalnog staka.
  7. Rupa je izbušena u profilu poluvodiča na stropu i pričvršćuje ga metalnim toplom.
  8. Koristeći C-profile, morate montirati vertikalne polu-lančane police. Korak je odabran u rasponu od 18-25 cm. Oni su spojeni vijcima na sve u obliku trake na podu, stropu i usred dizajna.
  9. Rezultirajući okvir se koristi kao osnova za pričvršćivanje listova materijala. Rad bi trebao biti učinjen s konveksnom strani polukruga. Vijci trebaju biti unutar 12-16 cm.
  10. Nakon toga, plahte se mogu pričvrstiti na zid iznutra. Ako je potrebno, tako da ne provodi buku, a zatim između slojeva materijala možete popraviti mineralnu vunu na profilima ili bilo kojem drugom apsorberu zvuka. Kada instalirate unutra, rad počinje iz središta polukruga na rubove.
  11. Svi izbočeni dijelovi su rezani i mljeveni.
  12. Krajnji dio dizajna je u blizini GCL pruga.
  13. Spojevi na trima treba uzorkovati posebnom rešetkom.
  14. Putt se izrađuje na svim kutnim dijelovima dizajna i instaliran je perforirani kut. Nakon toga svatko je usklađen s kutnom lopaticom. Isti rad se obavlja ispod stropa, na spoju. Na građeviziji zid se primjenjuje sastav kit, a nakon spaljivanja, sve je polirano s nula brojem brusnog papira.
  15. Posljednja faza je površina dizajna i mrlja u željenoj boji.

Članak o temi: Premaz za trijem na ulici. Odabiremo prikladne materijale.

Koristi se materijali i alati

Kako napraviti idealan polukružni zid gipsane ploče

Vrste profila potrebne za ugradnju zidnog okvira.

  1. GLKL listova.
  2. Profili metala.
  3. Vijci i tiple.
  4. Kit.
  5. Prajmer.
  6. Boja.
  7. Električna bušilica.
  8. Škare za metal.
  9. Spatulas - običan i kutak.
  10. Valjak ili četka.
  11. Građevinski nož.
  12. Čekić.
  13. Plumb, razina izgradnje.
  14. Odvijač.
  15. Rulet, ravnalo, olovka.
  16. Uže i marker.

Nezavisna proizvodnja polukružnih dizajna od GLC listova - zadatak je vrlo riješen ako ispravno primijenite sve gore navedene preporuke i savjete, a ne povlačenje iz tehnologije okupljanja takvih proizvoda.

Dizajn će poslužiti za mnogo godina.

Čitaj više