Kako montirati sporedni kolosijek na zid. Montaja tehnologija

Anonim

Pričvršćivanje je dobar dekorativni tečaj za dizajn verande, kuća, rezanja i drugih dizajna. Osim izvrsnog izgleda, profil ima veliki broj pozitivnih kvaliteta, od kojih je moguće dodijeliti visoku razinu:

  • niske temperature;
  • otpornost na vlagu;
  • Izdržljivost.

Montaža kolosijek na zidu

Ako je bila ljepota vašeg doma, izgubljen je rez ili veranda, a vi ne znate kako se vratiti u izgradnju bivše ljepote, izolaciju i obloge zidova kuće, izrezane ili verande, sami Ruke - prekrasan izlaz iz ove situacije. Bit ćete ugodno iznenađeni činjenicom da će obloge i izolacija biti za vas pod moć i ne morate zaposliti iskusne finišeri, svi radovi ćete lako učiniti sami.

Nadalje u članku ćemo detaljnije opisati kako ispravno popraviti spojenje i kako vidjeti vikendica za sjećanje s vlastitim rukama.

U čišćenju, sporedni kolosijek nije hitno - nema slika i korištenja specijaliziranih impregnacija. Za skrb, možete jednostavno povremeno očistiti profil od onečišćenja vodom.

Pričvršćivanje se može napraviti iz drugog materijala, ali najviša kvaliteta i popularna se smatra metalnim. Metalni sporedni kolosijek je izrađen od pocinčanog čelika i obrađuje se posebnim polimerom. To je metalni sporedni kolosjek smatra se najtrajnijim materijalom koji se može koristiti na različitim temperaturama.

Tehničke značajke ploče prikazane su u tablici.

Duljina 1 limOd 50 cm
Limit600 cm
Ukupna širina22,5 cm
Širina montaže22,8 cm
Visina ploče1,4 cm
Metalni sporedni kolosijek ima debljinu

Metal

0,5 mm.
Težina 1 ploča5kg

Što trebate znati prije početka rada?

Kako popraviti sporedni kolosijek na zidu?

Prije popravljanja profila morate ga kupiti prikladnu veličinu i boju. Da biste posijali zid vlastitim rukama, sporedni kolosijek je najprikladniji, čija je duljina 6m. Takva duljina platna je najpopularnija, jer nakon rada s njom ostaje manje od svih otpada.

Želio bih skrenuti vašu pažnju da se boja sporednika igra daleko od posljednje uloge, a cijena od 1m2 platna varira unutar 150-200 rubalja.

Što se tiče boja i tekstura, profil nema ograničenja. Danas, na tržištu, sporedni kolosijek je zastupljen u svim vrstama sheme boja iu različitim fakturama, koje možete simulirati drvo, opeku, kamen i tako dalje.

Mnogi newbies su vrlo zainteresirani za montažu sporednjaka, koje se mogu izvoditi vlastitim rukama u dvije varijacije. Ako je materijal fiksiran, kao što se tehnologija čita, prije nego počne instalacija, morat ćete instalirati i poravnati vodilice. U drugom slučaju, sporednjaka se može pričvrstiti na staru trim, a u takvoj situaciji neće biti potrebe za instalacijom vodilica.

Kako ispravno izračunati količinu materijala i fronte?

Samoreža na zidu

Kada konačno odlučite o vrsti sporeda, morat ćete napraviti izračun njegove količine. Najlakši način izrade izračuna pomoću crteža. Da biste to učinili, možete shematski prikazati konstrukciju i izmjeriti sve zidove pomoću formule S = Axb, gdje je A horizontalna duljina zida, B je vertikalna duljina. Područje se izračunava za svaki zid zasebno, a nađena je zbroj površina svih površina. Tako jednostavno, ispravno ćete izračunati ukupnu površinu površina cijele kuće, izrezati ili verande.

Obratite posebnu pozornost na činjenicu da se zidovi zidova izračunavaju minus sve prozore i vrata. Također trebate oduzeti sve ukrasne elemente. Ne planirate ih položiti sporedno, zar ne?

Ako ste zainteresirani kako skloniti frontotskog sporednjaka, za to morate ispravno izračunati njegovo područje. Da biste to učinili, moguće je podnijeti fron u obliku jednakostanog trokuta, u kojem su stranke A i B jednake, a baza može biti označena slovom C. Sada slijedi sljedeća formula: p = (A + B + c) / 2, u kojem je p pola metra.

Nakon toga, bit će potrebno koristiti drugu formulu koja izgleda ovako: s = p (p-a) (p-b) (p-c).

Ako zamijenite podatke za perimetar, onda će sljedeće biti:

  • a i b = 8m;
  • c = 6m;
  • Prema prvoj formuli, ispada: p = (8 + 8 + 6) / 2 = 11m (ovo je polu-verzija);
  • Područje očekuje: s = 11 (11-8) (11-8) (11-6);
  • Kao rezultat toga, dobivamo sljedeće podatke: s = 495 = 22,25m2.

Tako, unatoč činjenici da postoji nekoliko matematičkog računalstva, dobili smo željeno područje. Takve jednostavne akcije mogu značajno spasiti materijal i neće dopustiti njegovo preračunavanje kada se odlučite zatrpavanje frontotskog sporednjaka.

Priprema površine

Montaža sa svojim vlastitim rukama

Ako ste još uvijek riješili vlastitim rukama kako biste posijali površinu kuće, rezanje ili veranda sporedni kolosijek, morate znati na što možete biti priključeni i koji alati i materijali će biti korisni za to. Također trebate znati koja će vam instalacija tehnologija pomoći.

I tako, ovdje je popis alata koje trebate dobiti prije početka rada:

  • Kružni jag;
  • metalna linija;
  • rulet;
  • čekić, kliješta i prolaz;
  • Kvadrat (bolje od metala ili drva);
  • Mali drveni hack;
  • odvijač s ravnom i križnoj tkanini;
  • rezač noža;
  • Tanki uže;
  • komad krede;
  • razina;
  • odvijač.

Prije svega, potrebno je ukloniti sve vrste biljaka i korova iz zidova. Ako postoji odvodnja ili drugi dekorativni elementi na izgradnji, morat će se rastaviti. Općenito, morate ukloniti sve elemente koji će moći spriječiti kvalitetan rad.

Ako na zidu postoje pokvareni elementi, morat će ili izbrisati ili zamijeniti novo, jer deformacije ponavljanja i promjene na stablu neće raditi. Ostatak površine je bolje da se liječi antiseptičkim sredstvima.

Nakon uklanjanja dekorativnih elemenata, preuzmite razinu i provjerite jesu li zidovi fiksirani.

Zidna izolacija i svjetiljka

Samostalni zidni sporedni kolosijek

Prije nego što imate razgovor o sporednim pričvršćivačima, razgovarajmo o konceptu sanduka. Nova struktura strukture može se izbjeći samo kada su stari zidovi zidova u pristojnom stanju.

Ako planirate suočiti s starom kućom, izrezati ili verande, a zatim raditi ovdje malo komplicira činjenicu da se u vrijeme zidina može deformirati ili "plovidba". U takvoj situaciji morat ćete kupiti potrebne alate i instalirati šume, jer ako to učinite s vlastitim rukama bez pomoći treće strane - bez njih nećete povrijediti.

"Plutajući" ili betonski zidovi zahtijevaju ugradnju sanduka ploča ili tračnica. Tračnice su pričvršćene na površinu zidova uobičajenim noktima, čija je duljina 10 cm. Reiki je vrijedan navigacije širine koraka u 30-40 cm. Imajte na umu da moraju biti instalirani oko prozora ili vrata, kao i sve uglove verande, kuće ili rezanja.

Tijekom konstrukcija strukture, također je moguće uključiti se u izolaciju, za koje možete odabrati pjenu, mineralnu vunu, staklenu kockanje ili običan polietilen.

Sada će biti najvažnije pitanje: kako možete konsolidirati profil što je više moguće kako biste osigurali naknadnu izolaciju? Svi proizvođači ukazuju na upute koje se profil može popraviti s galvaniziranim ili aluminijskim noktima. Ali, ako razmišljate o tome, postat će jasno da je najlakši način konsolidiranja promišljanja profila samoizgradom. Pitajte zašto? Zamislite da izvodite izolaciju vlastitim rukama, balansiranjem na stubama, držeći spojnicu profil u jednoj ruci, iu drugom - čekić i nokte. U takvom "pozu" morat ćete uspjeti postići nokat. Nije baš prikladno, zar ne? A vijak za samo-tapkanje ima magnetski šešir, lako se drži na bušenju odvijača i lako ulazi u tkaninu.

Tehnologija Montage

Proizvodimo instalaciju samih ploča

I tako kako popraviti sporedni kolosjek koji smo razgovarali, sada možete pokrenuti instalaciju platna vlastitim rukama i započeti izolaciju strukture.

Prije svega, morate razgovarati o popravljanju početne trake:

  • Pronaći donju točku starog obloga;
  • Nacrtajte glatku vertikalnu, koja će biti veća od najnižeg oznake za 3-4 cm;
  • Popravite početnu traku na takav način da je gornji rub bio na razini fascinirane linije, pričvrstite ga samoizvladi.

Imajte na umu da je vrlo važno ne pokrenuti montažu sporedni kolosijek prije početne tračnice će biti instaliran na cijelom području verande, rez ili kod kuće, ili na određenom mjestu koje ste željeli organizirati.

Kada instalirate rad, morate slijediti nekoliko pravila, naime:

  1. Suočavanje i izolacijski sporedni kolosijek mora se provoditi vlastitim rukama, tako da ne postoji prepreka njegovom toplinskoj ekspanziji i kompresiji;
  2. Nemojte instalirati ploču vrlo blizu površine zidova verande, kod kuće ili izrezati.
  3. Ne zajebavajte vijke previše duboko. To neće dopustiti da se površina deformira s oštrim temperaturnim fluktuacijama.
  4. Vozite nokte ili vijke u sredini duguljaste rupe za pričvršćivanje, ali ne u kutovima. Korak s kojim je najbolje voziti nokte - 30-40 cm.
  5. Suočavanje i izolacija zidova kuće, rez ili veranda treba početi od dna, a onda morate malo gurnuti ploču, dok ne čujete klik "Castle".

Nadamo se da nakon čitanja članka nemate više pitanja u vezi pričvršćivača sporednjaka s vlastitim rukama.

Članak o temi: Kako zatvoriti jaz između poda i zida ispod postolja

Čitaj više