Brick balkon dizajn: tajne kompetentnih opeka završnih obrada

Anonim

Ljudi koji žive u urbanim stanovima sanjaju o udobnim balkonima i ložama. Prostor balkona je vrlo mali, ali može biti moderan - možete ostvariti zanimljive učinke dizajna na balkon. Sada postoji mnogo mogućnosti za stvaranje prekrasne cigle balkon dizajn. Najlakši i najučinkovitiji način dovršavanja opeke na loggiji je tradicionalna slika. Naravno, svaki završni rad ima smisla za obavljanje je li balkon ostaknut i bolje, ako je izoliran.

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Priprema zidanja od opeke

Najlakši način dekoracije je korištenje osnovnih opeka. U ovom slučaju, lako je bez običnog, a napori treba poslati kako bi se postigla glatkoća površine opeke. Za obradu opeke, trebat će vam metalna četka i brusni papir. Bolje je pripremiti dvije vrste OAMA - s malim i velikim zrnom.

Proces obrade:

1. Prvo, uz pomoć četke, čistimo zid kako bismo uklonili elemente otopine, što neminovno pada na površinu tijekom procesa zidanja.

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke
Čistimo zidnu četku

2. Nakon obrade četkice, zid se obrađuje grubi brusni papir, a zatim fino zrnate emery papir.

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke
Mljeti zid brusnog papira

3. Ako na zidu postoje rupe, trebali bi biti izoštreni. Kada je kit u potpunosti vožnja, ona se tretira s prodiranjem kompozicije "konkretnog kontakta" - ova smjesa bi također trebala biti potpuno suha.

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke
Iscijedite nepravilnosti i ispunite šavove

4. Osim toga, morate primijeniti spojeve prajmera. Treba imati na umu da je za svaku boju potrebno odabrati zasebni premaz. Ako se koristi lateks boja, prikladni su akrilni prajmeri duboke ili srednje penetracije. Trebalo bi pažljivo obraditi cijelu površinu zida od opeke i čekati potpuno sušenje.

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke
Primijeniti praj

Treba napomenuti da je praznik od posebne važnosti u procesu pripremnog rada na zidovima od opeke. Zbog prajmera, adhezija boja i lakova značajno se povećava. Bez prajmera, nije potrebno sudjelovati u bojanju - s vremenom boje će ispucati ili nestati. PRIMER se primjenjuje na površinu od opeke u dva ili tri sloja - možete koristiti valjak, četkicu, prskalicu ili bilo koje druge uređaje.

5. Dalje, ostaje samo slikati površinu zida od opeke. Stručnjaci preporučuju primjenu boja na raspršivanju vode - oni dodatno štite površine od formiranja gljivica i plijesni. Strop se može razdvojiti na isti način, ali nijansa bi trebala biti svjetlija.

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke
Molite se u željenoj boji

Ako je odlučeno slikati zid od opeke, ukloniti boju s njegove površine neće raditi. Terakotska boja cigle se više ne vraća - moguće je promijeniti boju samo prekid.

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke
Zanimljiva rješenja u boji

Pokupimo boju

Odabrana je boja za završnu zidu cigle, na temelju tri kriterija: mjesto lože, kvalitetu zida i zidanja, zahtjeve za završnu obradu. Ako je zid na otvorenom i nalazi se na otvorenom, odaberete fasadne boje za kamene zidove.

U ovom slučaju elastomernih kompozicija postoji aplikacija, ali morate znati da su te boje i lažni materijali prilično skupi, a ne samo da ih primjenjuju. Ali takva boja ima mnogo prednosti: savršeno blizu pukotine i čips, štiti zid od destruktivnog utjecaja vlage, još uvijek izdrži čak i ozbiljne temperaturne razlike. Elastomerni premazi uzrokovali su deblji sloj za razliku od tradicionalnih boja.

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

U slučaju unutarnjeg zida, bilo koje boje su savršene - to su polimerni pripravci i akril, cement ili silikat. Budući da je zid unutarnji, onda nema potrebe za nekretninama odbijanja vode i otpornim na smrzavanje. Možete koristiti tradicionalnu uljanu boju. Premaz na svojoj osnovi je prilično izdržljiva, boja je vrlo dobra i čvrsto pada na zid, sposoban zagladiti razne male nedostatke.

Ulje boje su brzo spojene pod utjecajem sunčeve svjetlosti. Stoga se ne preporučuju nanošenju otvorenih zidova. Vani možete primijeniti samo jednu boju - to je bijela.

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Dizajn stručnjaci se preporučuju za unutarnju uređenje balkona i lođe boje na bazi latex. Latex boje imaju jedinstvene karakteristike. Dakle, jedna od nekretnina je dobra sposobnost pokrivanja. Osim toga, kompozicije za bojenje lateksa imaju visoku elastičnost, savršeno izdržavaju učinke vlage i niskih temperatura. Dobiveni premaz bit će vrlo izdržljiv. Materijali za lateksa imaju visoke brzine prianjanja s bilo kakvim materijalima.

Kao što znate, cigla je porozni materijal, što znači da će "disati". U Snip za cigle, dugo je određeno za vrijeme trošenja i sušenja. Ako je novi zid obojen, onda je potrebno unaprijed pripremiti da se površine i mokra mjesta mogu pojaviti na površini, što će pokvariti teksturu.

Članak o toj temi: Kuhinjski aranžman na balkonu: Priprema i obnovu

Odabir alata

Slikanje zida opeke je bolji od obične četke - to je mnogo lakše osjetiti kontakt sa zidom, a razmazi će se ispasti kao više. Razmazi su bolji u horizontalnom smjeru - prema uzorku zidanja. Korištenje valjka kada je potreban učinak glavne opeke. Brick je odmah u stanju apsorbirati mnogo boje, tako da proces bojenja s valjkom može dugo odgoditi.

Ako koristite spužvu, možete dobiti zanimljiv učinak starog zidarstva. Tako možete odabrati površinu, učiniti bojom prozirom.

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

O procesu slikanja

Treba razumjeti da proces slikanja zid opeke nije tako jednostavan. To je zbog činjenice da su takve površine teško nositi. Bez obzira na odabir boje, morate dodatno tretirati površinu zida s brtvilom. Zaptiva za prijavu potrebno je da boja ne dođe u dodir s prašinom.

Ako želite ostaviti boju cigle u njoj prirodno, potrebno je primijeniti posebne brtve dizajnirane da se brine za opeke površine.

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Prikupite opeku je najbolja četka, tako da možete učinkovitije i učinkovitije obraditi šavove. Boja za zidove od opeke zbog posebne teksture sposoban je skrivati ​​nedostatke - na površini neće biti vidljivi razvod, kapljice ili granice između soli. Ali ne biste ga trebali zloupotrijebiti. Bolje je odmah primijeniti boju i pažljivo.

Sva područja koja su u susjedstvu površine površine, kao i sve granice trebaju biti postavljene slikama. Prema obratku, papir je pun ili film. To se radi tako da onda ne gubite vrijeme na podnu boju s poda.

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Na zidu od opeke, boja se primjenjuje u nekoliko slojeva - češće su dva sloja. U isto vrijeme, drugi sloj se primjenjuje tek nakon što će se konačno osušiti. Time, ovaj proces može potrajati od 7 do 9 dana.

Članak o temi: Dekor otvorenog i zatvorenog balkona: izvanredne ideje

U većini slučajeva, boje se primjenjuju već na pripremljenim zidovima, ali postoji mnogo različitih situacija kada možete uštedjeti na pripremnim operacijama:

  • Proces bojenja počinje kutovima, gdje četkica izlazi trake - svaka širina je 2-3 cm.
  • Cijela površina je obojen valjkom ili drugim na prikladan način. Ako je za rad odabran mehanička metoda, potrebno je koristiti kompresor koji može stvoriti pritisak od oko 2-3 atm.
  • Boja se također primjenjuje u dva sloja - nakon 10-20 minuta. Opeka ne apsorbira uvijek ravnomjerno.
  • Da bi se slojevi primijenjenog premaza brže i miješali, preporuča se koristiti stvrdnjavače. To su jeftini, ali vrlo učinkovito sredstvo za ispuštanje bilo koje površine.

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Premaz koji će rezultirati maksimalnom mogućom, može se isprati s konvencionalnim vodama i neagresivnim deterdžentima. Boje na bazi akrila i lateksa neće mirisati i stajati će prenijeti bilo koji popravak. Ako je mala površina površine oštećena, onda možete ponovno primijeniti boju - nema potrebe za obojenjem zida. Nakon vremena, boja ovog područja spojit će se s bojom ostatka zida.

Na videu: Kako slikati opeka.

Koji se proteže

Ova metoda koristi kada je struktura cigala i zidanih šavova vrlo istaknuta tijekom završetka rada slika. Korištena je bakrena ili čelična cijev - promjer je najmanje 1 cm. Kada je zidarstvo završeno, zidar je u skladu s ovom cijevi za sve preostale šavove - moguće je biti konkavni ili konveksni reljefi, dodatni slojevi betona se uklanjaju i zadržava se svjetlina i ljepota slike.

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Ako opeka završiti na balkonu dizajna zahtijeva oslobađanje svake opeke, onda su šavovi između cigle obojeni s drugom nijansom odabrane boje. Ako se loža sastoji od silikatne ili završne opeke, tada za takvu površinu nema potrebe za preliminarnom pripremom, ali je relevantno za lateks boje.

Članak na temu: balkon dizajn s pozadinom: elegantne završne obrade i savjete o izboru materijala

Okvir

Sama cigla je izvrstan dekorativni materijal, na temelju kojih možete stvoriti zanimljive učinke na balkon. Ali ne voli svima. U tom slučaju možete primijeniti trim. Za ovu uporabu fasadnih flastera, plastičnih ili sporedni kolosijek.

Unutarnje dekoracije na temelju plastike - već klasično rješenje. Savršeno je za one koji nemaju dizajn, ali je praktičnost važna. Plastika je vrlo praktična. Materijal se ne boji učinaka vlage, ultraljubičastog zračenja, kapi temperature.

Što se tiče dizajna prostorije, željena atmosfera je stvorena na štetu panela različitih boja i raznih ukrasnih elemenata. Također plastika se može kombinirati s bilo kojim drugim materijalima.

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Ljubitelji prirodnih materijala mogu koristiti oblogu umjesto plastike - to je prilično estetski i udoban. Gledajući u članku: "Stvorite elegantan dizajn balkona od obloga: zidni dekoracija i opcije dizajna") ili prirodne drvene panele mogu se vidjeti površina zidova, stropa i poda. I za razrjeđivanje dizajna, potrebno je primijeniti različite stavke koje će privući pozornost.

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Ako pristupite uređenju ciglenih balkona na kompetentno i uzeti u obzir sve savjete, tada oslikana površina neće razočarati, ali će dati sobu moderan i udoban izgled.

Mogućnosti za završnu obradu balkona (2 video)

Dizajn balkona s zidom od opeke (38 fotografija)

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Mogućnosti dizajna ciglenih balkona: metode za dekoracije od opeke

Čitaj više