Metode za pričvršćivanje izolacije na zid

Anonim

Zidna izolacija je važna faza izgradnje svake zgrade, bilo da je to vaš dom ili, na primjer, kupka. Dobra toplinska izolacija, to je zalog ne samo topline u kući, već i za uštedu novca. Ali to nije dovoljno samo kupiti izolaciju i gurati pod oblogom, morate napraviti ispravnu montažu izolacije na zid. Tako da je sigurno zadržao u svom mjestu cijeli životni vijek usluge.

A izraz je prilično velik, od 70 godina, ovisno o pravilnoj instalaciji u skladu sa svim tehnološkim pravilima. Danas ću ispričati o ovim Pravilima, s naglaskom na metode pričvršćivanja toplinske izolacije na površinu zida.

Mogućnosti instalacije Izolacija

U ovom trenutku postoje dvije mogućnosti za pričvršćivanje bilo kakve izolacije i nekoliko dodatnih, što također spominjem. Usput, ovi načini zatvarača mogu se instalirati kao labava izolacija i gusti peći.

Osnovni načini za pričvršćivanje izolacije na zid:

  • Pomoću ljepila;
  • Mehanički, zahvaljujući posebnim tipovima.

Razmotrite svaku izvedbu odvojeno.

Na ljepilo

Ljepljivi pripravci za montažu izolacije su dvije vrste. Na cementnoj osnovi, popularniji i pristupačniji sastav, i ljepila u obliku pjenastih poliuretana, takve pripravke, imaju najbolje karakteristike, ali i troškovi je mnogo veći.

Tipične ploče toplinske izolacije obično sjede na ljepilo, kao što je polistirek (u pjena) penoplex i drugi grijači sa sličnim svojstvima.

Kompozicije na bazi cementa, morate se mijesiti u kapacitetima s hladnom vodom prije uporabe. Promiješajte suhi pripravak u vodi je potrebno da se dobije debela homogena masa, koja podsjeća na dosljednost masne kiselo vrhnje. Važno je osigurati da se tijekom razrjeđivanja ljepljivog praha ne formira kvrge, jer može smanjiti kvalitetu pripravka.

Metode za pričvršćivanje izolacije na zid

Ljepilo se miješa, prirodno, ne ručno, za to morate koristiti posebnu mješalicu mlaznice, koja se stavlja na bušilicu ili perforator, a na malim brzinama, miješajte suhu smjesu s tekućinom.

Nanesite ljepilo, trebate na unutarnjoj strani izolacijske pločice, dok ljepilo pričvršćuje izolaciju s zidom što je više moguće sa zidom, vanjskom stranom toplinske izolacije, morate napraviti grubu. Da biste to postigli, preporučujem korištenje posebnog valjka ili četke za rad s pjenom.

Osim toga, morate povećati adheziju, zidove. Ne, to ne mora to učiniti, obično je već izvorno. Površina, dovoljno, visoke kvalitete pokriva s prajmerom i dajte ga suhim. Nakon toga možete instalirati izolaciju na zidove.

Članak na temu: niša u zidu: ukrasni produbljivanje ili praktičan tečaj u unutrašnjosti sobe

Na dlaku

Druga metoda prevalencije fiksiranja izolacije na zidovima. Ponekad je instalacija toplinske izolacije na tiple, djeluje kao glavna metoda, ali češće je dodatak instalaciji na ljepilo, za pouzdanije pričvršćivanje.

Na posebnim tipovima, koje izvana nalikuju gljivicama s šeširom, pričvrstite sve vrste izolacije u rasponu od pjene i završavaju mineralnom vunom. Na primjer, tanjur pjene, najprije pričvršćena na zid s ljepilom i nakon fiksiranja s nekoliko kišobrana.

Metode za pričvršćivanje izolacije na zid

Minvatu, obično se samo nanosi na površinu i napravi pet rupa kroz njega u zidu, jedan u središtu i četiri u kutovima ploče. Slično tome, rupe se izrađuju i u pjeni.

Nakon toga, rupe su začepljene šeširom sa šeširom, na razinu dok se šešir ne stao na ploču na zid, zatim u tišini, ekspanzijski plastični nokte, koji, uz pomoć čekića, popravlja dowel u Zid i, kao rezultat toga, izolacija se pouzdano čuva na svom mjestu.

Ostale tehnologije

Ako se izolacija provodi pomoću iverica ili OSB panela, ploče ovog materijala su pričvršćene na površinu s posebnim zagradama. Neke valjane izolacije, kao što je folija, ponekad se proizvode s ljepilom koji se već primjenjuje na unutarnju stranu toplinske izolacije.

Ponekad, zatvarači, kao takve, ne trebaju uopće. To se događa kada se izolacija, obično labava, kao što je mineralna vuna, naslagana je versiparom u poseban drveni okvir.

Metode za pričvršćivanje izolacije na zid

Neka izolacija su zalijepljena na zid, kao i pozadinu, kao primjer, možete donijeti pluće izolacije. Tu je i toplinska izolacijska boja koja se primjenjuje na površinu koristeći običnu četku ili valjak.

Učvršćivanje pjenjenja

Zagrijte zidove pjene, ovo je prilično popularna metoda. Kao što smo već saznali, njegovi su pričvršćivači obično napravljeni uz pomoć ljepila, ali se tikvici često koriste za dodatnu fiksaciju. Analiziramo dvije mogućnosti instalacije.

Ljepilo za pjenjenje

Prva stvar koju treba učiniti je saznati koliko je glatka zid koji će se zagrijati, mnogo ovisi o tome, na primjer, metodu primjene ljepila. Ako je površina glatka, tada se ljepilo nanosi na izolaciju, ako površina ima diferencijal, tada se ljepljiva smjesa nanosi na sam zid s lopaticom. U slučaju da je površina nosača vrlo puhana, onda mora biti poravnati s žbukanjem.

Ako to ne učinite, a ne ili Tritirajte, preporučujem promjenu izolacije na mineralnu vunu, u ovom slučaju površinska ravnost ne igra ulogu.

Dakle, recimo, zid ima više hipotetički dom ili manje glatka, možete pokrenuti instalaciju. Čistimo zid od prašine i smeća, zatvorite pukotine i čips, lijepi čađu.

Članak o toj temi: Kako zamijeniti električni metar

Metode za pričvršćivanje izolacije na zid

Dok se temeljni prajmer treba osigurati s dna zida, traka za podršku, koja je debljina jednaka veličini ploče. Potrebno je tako da ploče pod vlastitim slikom. Nakon sušenog premaza, miješajte ljepilo, kao što je gore spomenuto, uz poštivanje upute koje je napisano na pakiranju.

Valjak igle, hoda po pregledu izolacije i nanesite ljepilo. Mora biti ostavljen na pet bodova, u središtu i u kutovima, ne štedite ljepilo, točke bi trebalo biti dovoljno masivna. Nakon toga nastavite do montaže pjene, od dna prema gore, držeći svaku ploču oko minutu, tako da ljepilo zgrabite.

Dodatni pričvršćivanje tikla

Ako se montaža izolacije na zid javlja izvan kuće i planira se dodatno napraviti zidove teških materijala, zatim pjenu, dodatno, morate pritisnuti zid s kišobranom.

Ne postoji ništa komplicirano ovdje, odmah nakon što je pjena malo zgrabio, izbušite 5 rupa u zidu na istom mjestu gdje ste primijenili ljepilo. To jest, u središtu i u kutovima. Zatim, tukli u njih "suncobrani" i postići bojnik učvrstiti plastične nokte u njima.

Montaža MINVATI

Kao što je ranije spomenuto, mineralna vuna je pričvršćena uz pomoć timozne kišobrane, ali to nije dovoljno, jer ova vrsta izolacije ima manju krutost u usporedbi s istom pjenom. Da bi se Minvat dobro držao na zidu, morate izgraditi sanduk.

To je dovoljno dugog procesa koji zahtijeva točnost u izračunima. Budući da je potrebno ispravno izračunati, udaljenost između šipki, iz koje će se stvoriti okvir. Ova udaljenost ovisi o tome koji obrazac planira koristiti MINVATU. U obliku više ili manje gustih peći, u valjcima ili se koristi labava izolacija.

Metode za pričvršćivanje izolacije na zid

Ako se okvir kompetentno sastavio, može se položiti mineralna vuna, čak i bez dodatne fiksacije, zadržat će se u odnosu na trake. U slučaju, ako stanice u okviru prelaze veličinu izolacije, onda može pasti. Da bi se to spriječilo, Minvatu se dodatno mora pričvrstiti na zidu kišobrana.

Proces pričvršćivanja je isti kao u primjeru pjene. Cretting Minvatu do zida u potrebi, uzeti perforator s smeđem od potrebnog promjera i duljine i izbušiti pet rupa u središtu iu kutovima izolacije. Pijte dowel i zaključajte ih u zid s plastičnim noktima.

Članak o temi: Instalacija snimljenih vrata: Trošak

Instalacija PENPLEX

Koristi se za izolaciju zidova unutar i izvan kuće. Što se tiče svojih svojstava, to je ista pjena, samo pjenasta i potpuno nepropusna. Njegovo pričvršćivanje, apsolutno se ne razlikuje od instalacije svog starijeg brata (pjene).

Metode za pričvršćivanje izolacije na zid

Penoplex se može montirati kao ljepilo i suncobrani, također možete kombinirati ove dvije metode. Ono što je vrijedno posvetiti pozornost na to je ono što su obično ploče iz ovog materijala velike veličine, pa ih trebaju priložiti savjesti, ne štete ljepilo ili tiple.

Ugradnja žbuke

Kao grijač, mogu se koristiti posebne "tople" gipsane mješavine. Mora se reći da nema prednosti na toplinskoj izolaciji s drugom izolacijom. Ali još uvijek se zagrijava žbuka.

Kako bi se povećala svojstva toplinske izolacije zida uz pomoć žbuke, mora se nanijeti na površinu u tri sloja. Za to, zid bi trebao biti očišćen od starog obloga, ako postoji, čini se da zatvara sve štete poput pukotina i žetona. Postavite razinu ravnine pomoću svjetionika, pluća i vodoravne razine.

Zatim morate primijeniti sloj prajmera na zid i pričekati dok se ne osuši. Nakon toga morate pustiti prvi dio rješenja, koji će ići na prvi sloj. Sastav otopine za prvi sloj ne smije sadržavati ne više od 30% vode.

Metode za pričvršćivanje izolacije na zid

Nanesite rješenje na alat nazvan pravilo preko cijele duljine i pomičite kretanje od dna prema gore žbuku. U isto vrijeme morate ići ispod svjetionika kako biste stvorili glatku površinu zida.

Nakon prvog sloja morate primijeniti druga dva, drugi se primjenjuje, samo je samo rješenje već više tekućine, do 65% vode. Treći sloj finala, sadrži malo vlage i primjenjuje se s tankim slojem, kako bi se dobio zid idealne ravnine. Naravno, to će biti savršen ako je sve učinjeno ispravno. Više o nanošenju žbuke na zidu možete čitati u drugim člancima na našoj web stranici.

Dakle, uz pomoć žbuke, možete "ubiti dva zečeva odjednom" i poravnati zidove i dodati ih više toplinske izolacije. Također je važno zapamtiti da sljedeći sloj žbuke mora čekati do prethodnog - neće se osušiti. Također, svaki sloj, za pouzdanost, trebate dodatno obraditi mješavinu prajmera.

Video "Primjena pjene za pjenu"

Video o tome kako pravilno nanositi ljepilo na ploču od pjene. Ovo je isto pjenasto ljepilo, koje sam razgovarao na početku članka.

Čitaj više