Savjeti za korištenje pjene za izolaciju zidova

Anonim

Moderna izolacija za zidove predstavljene su takvim "divovima" građevinskog materijala kao mineralne vune s različitim karakteristikama u sastavu i svojstvima toplinske izolacije, a polifoamske ploče izoliraju se između izolacije. Obje opcije su izvrsni materijali kako bi se izolirali zidovi. No, postoji im nedostatak, oni su skupi, a proces njihove instalacije je tehnološki kompliciran, bilo da je slučaj pjena za izolaciju zidova, ima gotovo nerazlučive karakteristike i istovremeno njegova uporaba je mnogo jednostavnije, i cijena je mnogo pristupačnija.

Naravno, cijena pjene mogu se spojiti na potrebu korištenja posebnih strojeva za pjenjenje koje je potrebno koristiti pri radu s velikim područjima obrađene površine. No, čak i s obzirom na to, cijena je poravnana, ali ostaje praktičnost primjene ove vrste toplinske izolacije.

Osim praktičnosti primjene, izolacija s pjenom ima mnogo više prednosti, što je karakteristično za svaku vrstu izolacije koja se razmatra. Idemo okolo za svaku od njih i saznajte što je pjena za izolaciju zidova.

Vrste pjene i njihove prednosti

Zajedničke prednosti za svaku vrstu pjene izolacije:

  1. Toplinska izolacija je ponekad deset puta više od pokazatelja mineralne vune i pjene, isto vrijedi i za karakteristike apsorpcije buke;
  2. Pjenice za bilo koji materijal "čvrsto", površine površine i njegov materijal praktički ne važan, iznimka je osim s polietilenom;
  3. Ova izolacija je gotovo vječna. Uz odgovarajuću aplikacijsku tehnologiju, mnogo godina može poslužiti bez potrebe za zamjenom;
  4. Ekologija. Nakon skrućivanja, materijal ne dodjeljuje štetne komponente u zrak koji bi mogao oštetiti ljudsko zdravlje;
  5. Štiti metal od oksidacije, zbog potpunog brtvljenja površine;
  6. Ako koristite pjenastu izolaciju na drvenim površinama, oni će ga zaštititi od pojave gljivica i sprječavaju truljenje;
  7. Može se primijeniti i koristiti s ekstremno niskim i visokim temperaturama.

Uz prednosti shvatili, ali ne može biti tako da nema nedostataka? Tako je, ne može. Osobno, ima na pamet samo jedan nedostatak pjenaste izolacije, to je loša tolerancija ultraljubičastog. Pod njegovim utjecajem materijala, prvo mijenja boju od žućkaste do svijetle narančaste, a zatim, potpuno uništena. Da bi se spriječilo, materijal mora biti izoliran s izravnog sunčevog svjetla.

Članak o temi: Dekorativna traka za zavjese: Kako šivati

Savjeti za korištenje pjene za izolaciju zidova

Također, izolacija nakon učvršćivanja mora biti osigurana od ulaska vlage, jer se njegova pjena vrlo dobro apsorbira. Jednom riječju, izolacija pjene ne može ostati nepokrivena, treba dodatno obloge.

Prema sastavu pjene, to je jedno i dvokomponentno i podijeljeno u tri glavne vrste:

  • Skupština;
  • Foamizol;
  • Poliuretan.

Montaža

Izolacija zidova montažne pjene proizvedena je u malim područjima, jer je ekonomski neprofitabilno korištenje na velikim područjima. Sve zato što se montažna pjena prodaje u ograničenoj količini u cilindrima od 200, 350 i 750 ml. Jedan čak i najveći balon je jeftin, ali ga samo zgrabi za 1 četvorni metar. m. izolirana površina, ako je debljina sloja do 8 centimetara.

Zid izoliran montažnom pjenom ima toplinsku izolaciju znatno niža nego kada koristite foamizol i poliuretansku pjenu, budući da je ovaj materijal, kada je zamrznut, ima omjer zatvorenih i otvorenih stanica 5050, dok se poliuretanska izolacija može pohvaliti za 90% zatvorenih pora.

Savjeti za korištenje pjene za izolaciju zidova

Pjenanjem montažne pjene pojavljuje se zbog opskrbe na površini pod tlakom, kao i zbog reakcije s vlagom, koja se nalazi u zraku. Primijenite montažnu pjenu uglavnom za brtvljenje, padine u okvirima prozora i prilikom instaliranja metalnih vrata. Zidna izolacija također se može izolirati, ali samo ako je područje malo, na primjer, na balkonu ili loggiji.

Penasop

Ovaj sastav je već složeniji montažnom pjenom. Dostupan, neobično dovoljno, u obliku ploča i vrlo kao redovita pjena, ali nije to. U tekućem stanju, ovaj materijal je već doveden izravno na mjesto gdje se obavlja rad. To se radi pomoću posebnog automobila, koji pod tlakom topi materijal i miješa ga s smolom.

Zidna izolacija foamezolom je napravljena primjenom na površinu s građevinskim pištoljem. Foaming se već u automobilu događa u automobilu, nakon primjene zidnog stvrdnjavanja za 15 minuta, puni mraz javlja se za dva do tri dana. Ovaj sastav bi brže udahnuo ako je smola nije uključena u nju.

Članak o temi: Samostojeća kupka: Koliko košta?

Zbog dugog sušenja, uglavnom se koristi za izolaciju cigle, i stvaranje toplinskog izolacijskog sloja ispunjavanjem oplate kroz posebnu rupu. Zidna izolacija foamezolom se naširoko koristi u kućištem.

Savjeti za korištenje pjene za izolaciju zidova

Sastav ove toplinske izolacijske pjene uključuje karbamide i formaldehide. Zbog toga mnogi vjeruju da se ovaj materijal razlikuje štetnim tvarima nakon smrznutog. Odgovorno objašnjavam, to nije slučaj, ova imovina formaldehida u građevinskoj pjeni je u potpunosti zaustavljena i ne predstavlja prijetnju ljudskom zdravlju.

Poliuretan

Poliuretanska pjena za zidnu izolaciju je toplinski izolacijski materijal za profesionalce. Budući da je to dvokomponent i sastoji se od izocionata i poliola. Foaming se događa samo zbog reakcije ovih dviju komponenti. Zid prije nanošenja toplinske izolacije pjene praktički ne treba pripremu, trebate samo pravilno raspodijeliti količinu primjene pjene.

Savjeti za korištenje pjene za izolaciju zidova

Jednostavno je učiniti ako koristite poseban građevinski pulverizator i stroj koji pod pritiskom bit će doveden do gotovog rješenja na površini zida. Nakon nanošenja, poliuretanske pjene zamrzava u roku od nekoliko minuta, povećavajući se u volumenu u 40, pa čak i 120 puta, ispunjavajući sve dostupne prostore, čak i na najtežim dostupnim mjestima. Dana toplinska izolacija idealna je za korištenje na velikim područjima zbog visokog stupnja ekspanzije i punjenja.

Kada radite s velikim zidovima, imajte na umu da primijeniti poliuretansku pjenu, u ovom slučaju slijedi nekoliko slojeva. Ako sve učinite u jednom sloju, pjena može ležati neravnomjerno, a zbog velikog tlaka može razbiti bilo koji dizajn izgradnje, na primjer, okvir.

Punjenje pjene - upute

Do i veliki, izolirajte zidove pjene iznutra je lako, ali postoje vremena da obratite pozornost na. Prije svega, to je sigurnost rada. Bez obzira na vrstu pjene nije izolacija, morate biti zatvoreni u zaštitnom odijelu od polietilena, jer samo na ovaj materijal, pjena se ne drži.

Članak o temi: Kako napraviti staklenika: 8 dizajna i morskih ideja

Savjeti za korištenje pjene za izolaciju zidova

Kostim mora biti s poklopcem, jer, ako otopina padne u kosu, morat će se smanjiti. Također uključeni rukavice, naočale i respirator, kako bi zaštitili ruke, oči i respiratorni trakt.

Respirator je potreban, jer kod širenja i oslobađanja pjene, plin se razlikuje, koji ne bi trebao disati ako ne želite dobiti zdravstvene probleme, osim toga, male čestice materijala mogu biti prisutne u zraku.

Druga točka se odnosi na način primjene pjene između granica izoliranog područja, mogu djelovati kao dva zida i poseban okvir koji razdvaja zid do zone. Metode su dva, uz pomoć konstrukcijskog pištolja i tlačnog spreja. Druga opcija, kao što vjerojatno pretpostavljate da se odnosi na korištenje montažne pjene.

Savjeti za korištenje pjene za izolaciju zidova

Kada koristite građevinski pištolj, morate napuniti željeni sastav pjene, poliuretana ili pjene i nanesite jedini sloj na zid. Zid je izoliran, mora biti gore od dna, bit će mnogo lakše kontrolirati isteku prostora. Prema rezultatu, zid bi trebao formirati neku vrstu pjenaste kapute s blagim reljefnom površinom.

Radeći s montažnom pjenom, morate zapamtiti da je cilindar mora zadržati strogo dno i ne dopustiti njegovo zagrijavanje iznad +25 stupnjeva, inače mu eksplozija je moguća, neće biti u stanju zaštititi vas zaštitno odijelo.

Treći put se odnosi na debljinu primijenjenog sloja. Ako veličina izolacije prelazi 8 cm u debljini, njegova primjena mora biti podijeljena u dijelove. Svaki sloj pjene mora se potpuno osušiti prije primjene sljedećeg. Obično, za punu glazuru pjenu trebate do 24 sata.

Kao što je već spomenuto, pjena treba primijeniti u nekoliko slojeva, zbog činjenice da je tlak koji je izolacija tijekom ekspanzije može razbiti strukturu okvira, bez obzira na to je li napravljen od drva ili od aluminijskog profila.

Video "poliuretan. Prskanje i ispunjavanje »

Videozapis jasno pokazuje učinak poliuretanske pjene kada se nanosi na površinu. Može se vidjeti s golim okom, jer se širi i ispunjava sve potrebne prostore.

Čitaj više