Master Class: Kako šivati ​​lambrene za zavjese

Anonim

LabReken je konačni detalj u dizajnu prozora. Daje potpunost cijelog sastava, nadopunjuje zavjese i zavjese. Prilikom stvaranja interijera u palače stilu nemojte činiti bez luksuznih zavjesa s lambrenom. Izmislite skicu i sami zašiti nije tako teško kao što se čini na prvi pogled.

Master Class: Kako šivati ​​lambrene za zavjese

Ukras iznad prozora ili vrata

Vrste LabRekena

Postoje mnoge vrste lambrekina. Njihov izgled je ograničen samo fantazija dizajnera. Nema identične zavjese, jer svaka ljubavnica bira vlastitu tkaninu, stvara svoj dizajn, a također odabire poseban završetak.

Svi lambrekvini mogu se podijeliti u dvije vrste:

  • Teška šiva iz gustog tkiva, ne dramatično;
  • Mekana - može imati različite nabore, labudove, drapery.

Prvi pogled ne podrazumijeva prisutnost neobičnog dizajna. Obično je to samo traka gustog tkiva koja zatvara vrh zavjesa. Prozor ima prekrasan pažljivog izgleda na fotografiji.

Master Class: Kako šivati ​​lambrene za zavjese

Drugi tip je više popularan. Postoje mnoge vrste draperije koje možete ukrasiti prozor. Također možete koristiti skupštine, prikazivanje, bantle nabora, Falda.

Uloga dodatnih postupaka može biti:

  • četka
  • resice,
  • upregnuti
  • Appliques,
  • Otvorene obrasce
  • Rubovi slika.

Master Class: Kako šivati ​​lambrene za zavjese

Prilikom odabira dizajna, zapamtite: više nabori i dodatne završne obrade na sastava zavjese, to je teže briga za to. Neizbježno, prašina će se neizbježno smjestiti na tkaninu, pa će zavjese i lambrene morati pucati i oprati.

Master Class: Kako šivati ​​lambrene za zavjese

Najlakši lambren čak i započevačanica može ušiti vlastite ruke. Na videu možete vidjeti kako šivati ​​zavjese s lambrequinima na uzorcima.

Master Class: Kako šivati ​​lambrene za zavjese

Izračun tkanine

Za šivanje lambrena vlastitim rukama, morate odlučiti za tkaninu. To može biti ista tkanina kao i za zavjese, kontrastne ili isto kao i obloge namještaja u prostoriji. Lijepo izgleda kombinaciju svjetlosnih zraka zavjesa i teških lambrekina.

Članak o temi: Dekorativne zavjese za vrata - novi trendovi u unutrašnjosti

Master Class: Kako šivati ​​lambrene za zavjese

Duljina tkanine za lambrekin je 1/6 dio od visine stropova u sobi. Ovo je najlakši izračun za standardni tvrdi tip. Ako planirate napraviti draperiju, pomnožite ovu vrijednost do 2., ali je najbolje napraviti izračun pojedinačno, na temelju vaše skice. Konzultant možete kontaktirati u trgovini tkanina, pomoći će vam s izračunom.

Master Class: Kako šivati ​​lambrene za zavjese

Za dnevnu sobu

Najjednostavniji mekani lambren je vodoravna traka tkanine, zaprepaštena na dva mjesta, s horizontalnim naborima. Kako jevati s vlastitim rukama:

  1. Izračunajte širinu i duljinu gotove draperije. Razmislite o broju i veličini nabora, onda možete shvatiti širinu potrebno tkivo. Duljina gotovog proizvoda je širina prozora. Možete potrošiti te izračune, polaganje nabora na tkaninu.
  2. Izrežite željeni komad tkanine, ostavljajući dodatak na svakoj strani od 1,5 cm.
  3. Podijelite rez u dužini na tri jednaka dijela s kredom, dva traka trebala bi ispasti. Na ovim prugama pokrenite linije širokim šavovima na šivaćem stroju. Ostavite krajeve niti od 10 cm.
  4. Teme čine sklop, pričvrstite krajeve.
  5. Na gornjem rubu, traka zavjese.
  6. Donji rub ukrasite resa ili četke (izborno).
  7. Bocle i ostavite ravno ili drape, kao u sredini.

Šivati ​​takav lambrektin nije težak. Moguće je to komplicirati s dodatnim trakama prekrasne tkanine na stranama koje će pasti duž zavjesa. Zakrpe za tako jednostavan dizajn nisu potrebni. Ali ako želite šivati ​​ukras za prozor složeniji, možete ih samostalno privući na papir. Da biste smislili najljepši dizajn, pogledajte fotografiju za inspiraciju.

Master Class: Kako šivati ​​lambrene za zavjese

Za kuhinju

Jednostavni lambrekvini i svjetlosne zavjese obično se odlučuju u kuhinji. Na primjer, možete šivati ​​prekrasan sastav tila od dvije boje. Za to se uzima jedna boja za zavjese, gornji sloj lambrekina, jabota (ukrasne trake koje izgledaju dolje). Druga boja je odabrana za podizanje zavjesa, donji sloj lambrekin i jabot završava. Možete vidjeti opcije na fotografiji.

Članak na temu: Zanimljive ideje zidnog dekoracije Učinite to sami: praktični savjeti

Master Class: Kako šivati ​​lambrene za zavjese

Kako šivati ​​zavjese s lambrequinima na kuhinji korak po korak:

  1. Izvući uzorke za jabot. Duljina treba biti približno 1/4 od duljine zavjesa. Mogu biti polukružni ili s oštrim kutovima.
  2. Pretpostavimo da ste odabrali dvije boje - bijelo glavno i zeleno dodatno. Od bijelog tila izrezati zavjese, uski traku za lambrequin i jabot. Od zelenih - pickupa za zavjese i niži širok sloj lambrekina. Ne zaboravite napustiti bateriju i na savijanje šavova.
  3. Izvrsnost i šivanje vertikalnih zavjesa. Na vrh trake zavjese.
  4. Lambrequin pruge se tretiraju s niskim nitima u tonu, razbijaju bočne dijelove.
  5. Jabage tretiraju zelenu traku.
  6. Sub zajedno dva dijela lambrekina i jabota duž gornjeg ruba uđite u traku zavjese.
  7. Most s pickup zavjese.

Master Class: Kako šivati ​​lambrene za zavjese

Sastav za kuhinju je spreman.

Izvođenje svih radnji korak po korak, možete sami nacrtati uzorke i zašiti sve dijelove za sastav prozora. Čak će se i početnici nositi s ovim radom. Čim završite i objesite sve na prozoru, možete se diviti najljepšim sastavom svaki dan, što su to učinili sami.

Master Class: Kako šivati ​​lambrene za zavjese

Sada znate kako šivati ​​lambrekin za zavjese s vlastitim rukama. Lako je to učiniti sami ako imate šivaću stroj. Možete izvući uzorke ili pronaći gotove. Također možete pogledati videozapis, kako šivati ​​lijepe zavjese s lambrequinima i učiniti to sami.

Čitaj više