Kako rasti tulipani na balkonu

Anonim

Nakon oštre zime, kada balkoni izgledaju prazno i ​​tužno, želite ih brže ukrasiti svojim cvatnje biljaka. Najlakše je moguća tulipana na proljetnom balkonu, kao i drugim melligertnim, koji se ne boje niskih temperatura.

Odabir vrsta i sorti

Uzgoj na balkonu tulipana, crokusa, zuhpova i drugih gomoljastih biljaka moguće je upravo u to vrijeme kada druge toplinske cvjetljene biljke još uvijek ne cvate, kao i zbog niske temperature, uopće nisu moguće pasti Balkon kutije.

Uzgoj gomolja na balkonu je, u stvari, izvanredne boje, stoga je potrebno izvršiti cijeli tehnološki ciklus o sadnji i rastućih cvjetnih biljaka. Tek u ovom slučaju tulipani i zupci oduševit će nasilnim cvjetovima.

Kako rasti tulipani na balkonu

Kutije za ispadanje cvijeća, možete kupiti u trgovini, tako da i sami

Prilikom odabira žarulja za slijetanje u balkonskim kutijama, neka pravila trebala bi biti vođena nekim:

  • Za izobličenje treba odabrati velike žarulje ekstra klase, ispravan oblik, s cjelovitim pokrivačama. Na tijelu i dnu žarulje ne smiju biti oštećeni dijelovi, trulež i mehanička oštećenja.
  • Žarulje moraju biti pune, teške.
  • Alternativno, samo niske žile žarulje u balkonskim kutijama treba odabrati - to je zbog činjenice da rastežene biljke vrlo lagano gledaju u cvjetne kutije. Maksimalna prikladna za slijetanje narcisa i tulipana, do 30 cm visoke. Meltulukic biljke imaju nisku visinu, tako da izgledaju u loncima i kaše vrlo dekorativnom.

Više o kulturama

Da bi balkon bio dekorativan od ranog proljeća, možete sletjeti sljedeće cvjetne kulture koje cvjetaju u proljeće:

  • Tulipani - favoriti od proljetnih cvjetnih kreveta. Biljke se razlikuju po različitim bojama ne samo boja, već i lišće. Odabir ocjena tulipana za slijetanje u jednu kutiju, trebali biste pažljivo odabrati boju skalu, ali raznobojne sorte zasađene su također vrlo dekorativne.

Članak o temi: Brtvljenje šavova za pojačanje vrpce za suhozidom

Kako rasti tulipani na balkonu

Izvorni Kaufman Tulips uvelike će ukrasiti balkon

Idealno za pašnjake u kutijama Kaufmana tulipana, koje imaju cvjetno staklo obojene u svijetlim, čistim tonovima s crveno-žutim kontrastnim sredinom. Veliki cvjetovi tulipana ove vrste sjede na izdržljivim debelim cvjetovima, čiji duljina ne prelazi 20 cm.

Latice obično 6, u otvorenom stanju tulipana izgledaju poput sjajnih zvijezda. Kaufman Tulipani pripadaju ranim razredima, njihov cvjetnicu može se postići do sredine ožujka (ako je balkon izoliran).

Idealno za slijetanje u balkonskim kutijama i sivim tulipanima, Terry rano, prirodne vrste. Terry Tulipani u punom gutljaju podsjećaju na raznobojne lotoze.

  • Narcisa - cvjetanje s prekrasnim bijelim ili žutim cvjetovima s kontrastnom krunom, cvijeće ima nevjerojatnu tanku aromu. Da biste se destilirali, vrijedi odabrati prirodne vrste niskih visina ili sortnih biljaka čija visina ne prelazi 30-35 cm.
  • Kako rasti tulipani na balkonu

    Crocusi su lijepi i nepretenciozni u skrbi

    Crocuses su najstarije gomoljaste biljke proljetnog cvatnje. Visina biljke ne prelazi 10-15 cm, tako da ih sadnju u niske ladice ili opremu. Boje kroka zadivljuju čistoće i svijetle boje, postoje biljke s ljubičastim, žutim, plavim, bijelim, ljubičastim i dvobojnim bojama. Svijetle mrlje cvatnje cvjetovi u prirodi pojavljuju se u vrtovima i parkovima već u ožujku, tako da su ti cvijeće savršeno pogodne za uređenje balkona u ranim proljetnim mjesecima.

  • Hyacinths - plavi, ružičasti i bijeli zumci, ne samo lijepi, ovi cvjetovi se odlikuju neopisivim sjajem. Ljepota nije jedini plus tih boja, veličanstveni miris prati cvjetanje hijacinta od raspada prve latice.

Ako postoje alergije u obitelji, od sadnje hijacinti na balkonu se najbolje napusti. Osim gore navedenih boja, drugi Meltelukovic, niske boje tutnjava mogu se posaditi u kutije; Bright Erantis; dekorativne lukove; proless; Muscari (miša zum); Anemone i snowdrops.

Datumi slijetanja

Kako rasti tulipani na balkonu

Žarulje različitih vrsta će se razviti za snimanje

Bukusne biljke raste lako i jednostavno, moguće je samo posaditi žarulje u tlu, ali postoje neke suptilnosti koje su u vremenu slijetanja i sadržaja kutije s žaruljem u odgovarajućim uvjetima.

Važno je napomenuti da se albujutne kulture mogu procvjetati u bilo koje vrijeme, za koje bi trebalo stvoriti rastuće žarulje.

Ako trebate dobiti cvatnje tulipana do početka ožujka, potrebno je posaditi ih u kutije krajem studenog, a onda će se uoči 8. ožujka otvoriti svijetle cvjetove.

U isto vrijeme će biti potrebno za destiliranje hyacinths i narcisa, ali crocuses i egrantis počinju cvjetati u 2-2,5 mjeseci nakon slijetanja, tako da se dobije cvijeće do 8. ožujka, ove biljke biljke u kutija sredinom prosinca. Prebacivanje datuma sadnje gomoljastih usjeva za uređenje balkona, možete postići kontinuirano cvjetanje tijekom proljeća.

Preporučujemo da se pobrinite kako se pravilno brinuti za dekorativne boje.

Uzgoj agrotehnologije

Agrotehničko uzgoj tulipana i drugih gomoljastih usjeva u balkonskim kutijama se ne razlikuje složenošću. Za početak, trebali biste pripremiti kutije, otkriti drenažne rupe u njima. Sloj debljine gline-a od debljine od 3 do 5 cm, odvodnja će pomoći brzo olakšanje viška vlage iz kutije.

Tada hranjiva tla, pomiješana s pijeskom, vermikulitisom ili perlittom, zaspi u kutiju. Kako bi zaštitili sadnju od širenja infekcija, žarulje su prethodno tretirane s maksime s otopinom i natopljenom upinom za brzo stvaranje korijena.

Ukraćenost cvatnje molarcičnih usjeva se povećava s gustim slijetanjem žarulja, koje, kada rastu lišće, tvore gustu zavjesu.

Pogledajte videozapis, kako staviti cvijeće za takeaway na balkon.

Žarulje biljka u zemlji, i nije potrebno uroniti ih teško. Ladice s posađenim tulipanima ne mogu ostati u hladnoći - žarulje se lako zamrzne sa značajnim smanjenjem temperatura. Stoga bi kutije s gomoljima trebale biti pohranjene s sakrinjem od dnevnog svjetla (u mraku), na temperaturi od 0 do + 5c.

Ovo mjesto se može naći u podrumu, garaži, na zatvorenoj, ali nepogodnoj loggiji. Za zimu je potrebno nekoliko puta provjeriti stanje žarulja, ako je potrebno, voda je tlo. Objašnjene kutije s tulipanima ili hyacinths na svjetlu samo kada će se pojaviti prvi pupoljci među abnormalnim listovima.

Članak o toj temi: Kako odabrati horizontalne zavjese

Čitaj više