Stucco u modernom interijeru

Anonim

Stucco u modernom interijeru

Stucco u unutrašnjosti postao je prilično popularan alat za ukrašavanje unutrašnjosti među vlasnicima vikendica i skupih apartmana. Međutim, nije potrebno posjedovati luksuzne apartmane kako bi mogli ukrasiti Stucco sobu, samo trebate ispravno izračunati kako ponovno ujediniti sve elemente interijera, tako da izgled izgleda skladno.

Kalupni stropovi i zidovi daju luksuznu i aristokraciju unutrašnjost. Naravno, namještaj, atmosfera, pa čak i tepisi u unutrašnjosti moraju odgovarati stilskoj ideji s prisutnošću štukature.

Stucco u unutrašnjosti

Dakle, da je Štucco izgledao točno onako kako bi trebao gledati, to jest, uredno i nenametljivo, morate učiniti sve u redu. Za početak, shvatit ćemo što štukatura može biti:

  • žbuka iz otopine žbukanja;
  • Gipsa dekorativna štukatura u unutrašnjosti;
  • Poliuretanske štukature to učiniti sami.

Svaka vrsta odabrana u unutrašnjosti pojedinačno. Mnogi su sada napravljeni od strane štukature kako bi naručili ili stekli u trgovinama, jer je vrlo teško to učiniti s vlastitim rukama.

Štukatura

Metoda stvaranja štukature od žbuke je dugo zastarjela, ali je prilično pravo sjetiti se da ga se barem sjećate, jer je sve počelo s njim.

Stucco u modernom interijeru

Gips lepel

DIPSUM dekorativni štukatori pojavio se relativno nedavno, međutim, već je to već zamijenjeno poboljšanim materijalom.

Stucco u modernom interijeru

Poliuretanski lepunin

Posljednja riječ u razvoju vrsta žbuke iza poliuretana. Ima mnogo prednosti lakoće privrženosti na lakoću i niske cijene. Ali tu su i nedostaci takvog štukature, naime:

  • Loše smetnje za prašenje;
  • veliki šavovi između elemenata;
  • Unified Stucco.

Unatoč tome, poliuretanske žbuke nadilazi gips.

Stucco u modernom interijeru

U dekoru zidova često donose neke elemente štukature ili stavljaju na jedan od glavnih naglasaka u unutrašnjosti. Međutim, dekor je ono što bi trebalo žuriti u oči, jer ako se odlučite napraviti Stucco apartman, to bi trebalo učiniti, kao što bi trebalo biti.

Članak o toj temi: Značajka instalacije tkaninastih stropova s ​​vlastitim rukama

Stropna završna obrada je često bez štukature. Prekrasne uzorke pruge su pričvršćene pri obavljanju popravaka ravno do sirove žbuke. Postoje potpuno različite veličine bendova, od najmanjih i završavaju s vrlo širokim. Postoji mišljenje da su široki bendovi pogodni za velike prostorije, a tanke - za male. Međutim, sve je točnost suprotnog, ako je riječ o stropu, jer će široka traka na malu kvadraturu moći stvoriti učinak druge razine, a veliki uzorci će dati profinjenost i pobuditi mnogo pozornosti.

Stucco u modernom interijeru

U velikoj sobi, naprotiv, na stropu, veliki elementi mogu biti izgubljeni, stoga je poželjno uzeti manje, a na gornjim dijelovima zidova već je više ukupni uzorci, postupno ih sužavaju do sredine zid. Takvi manevri su prikladniji za apartmane, koje su sobe koje nisu podijeljene zidovima, jer se često nalazila u novim zgradama, kao i za pravokutne velike sobe.

Stucco to radiš sami

Stucco u modernom interijeru s vlastitim rukama je prilično kompliciran proces koji zahtijeva veliku točnost. Ako usporedimo sve vrste štukature, vrijedi boraviti samo na stvaranju gipsanog dekorata, koji neće trebati puno alata i dodatne profesionalne opreme.

Da biste sami napravili štukaciju, morate imati na prvom mjestu oblika uzorka. Nadalje, ako postoje takve, provodimo proizvodnju same kompozicije, koji će postati glavni prilikom stvaranja štukature. Ovo je rješenje gipsa u koju možete dodati poseban aditiv (prirodne ili sintetičke vlakno), što će povećati čvrstoću gotovog proizvoda na fazi njezine instalacije i rada. Općenito, vrlo korisna stvar.

Zatim se otopina gipsa izlije u posebno pripravljene oblike i ostaje u prostoriji s niskom razinom vlage. Nakon što se otopina potpuno zamrzne, gotova štukatura treba biti "dobivanje" iz oblika i procesa, uklanjajući sve dodatne nedostatke i oštrenje grubih prijelaza na mjestima gdje ne bi trebali biti.

Članak o toj temi: Kako priložiti ormar s pozadinom, jednostavnim metodama dekoracije

Stucco u modernom interijeru

Stucco u modernom interijeru

U modernom interijeru, Stucco se koristi za vizualno povećanje visine stropa. Posebno je važno za spavaće sobe izduženih oblika, gdje možete primijeniti Stucco kao stvaranje vrste "više razina strop". Nije teško lijepiti sve elemente štukature za to, au slučaju samo-pre-proizvodnja štukata, nećete morati misliti kako stvoriti obrasce, jer izravne prijelaze u obliku koraka ovdje kao i to je nemoguce.

Stucco u modernom interijeru

Za dnevni boravak savršeno djeluje na gornjim dijelovima zidova, kao i na mjestima koja su najbliže prozoru. Dakle, možete sakriti vijenac ako vas je njegova vrsta neugodno. Mišljenje je da Stucco može vizualno izostaviti strop, ali zapravo to nije tako ako koristite ukrašavanje stavki u umjerenim količinama.

Stucco u modernom interijeru

Ideje ukrasa sobe uz pomoć štukature mogu biti najrazličitije, među njima možete spomenuti i bojenje. Dakle, ako pozadina ili potok u vašoj sobi nema bijele boje, tada bijela štukatura nije prikladna za njih. Da biste to učinili, možete obojiti pruge u željenoj boji. Međutim, u slučaju korištenja boje, bit će izvrsna opcija i štukatura u obliku izduženog postolja, ako, naravno, nije u vašoj sobi.

Stucco u modernom interijeru

Nedavno, promet popularnosti također dobiva kalupljenje, što je relevantno za apartmane sa savršeno glatkim zidinama. I to, neka vrsta štukature, međutim, već je više komplicirana, dakle, to je vrlo teško proizvesti je vlastitim rukama zbog velikih veličina tematskih obrazaca.

Stucco u modernom interijeru

Stucco je pogodan za unutrašnjost klasičnih stilova. Nemojte oblikovati ono što je palo. Zapamtite, poprsje nisu uvijek lijepe!

Čitaj više