Kako obojiti dekorativni kamen vlastitim rukama

Anonim

Ponekad postoji želja da nešto promijeni u dizajnu njihovog stanovanja. Počinjemo prelaziti pozadinu, promijeniti pločicu u kupaonici, kupiti novi namještaj. Građevinsko tržište je ispunjeno modernim materijalima i alatima koji pomažu u ostvarenju vlastitih ruku. Budući da sam htjela slikati dekorativni kamen, reći ću vam kako se taj proces dogodio. Uostalom, na prvi pogled, školarac se može nositi s zadatkom, ali u stvari, ta djela imaju podvodno kamenje koje svatko treba znati.

Kako obojiti dekorativni kamen vlastitim rukama

Krasya dekorativni kamen

Proces slikanja umjetnih materijala

Želim početi s činjenicom da možete obojiti pločicu iz žbuke i prije slaganja i poslije. Samo u slučaju bojenja "prije", morate slijediti čistoću umjetnog kamena. Ne smije se projektirati ljepljivim rješenjima ili punilama šavova. Možete se riješiti mogućih problema pokrivanjem materijala s lakom.

Kako obojiti dekorativni kamen vlastitim rukama

Kako obojiti dekorativni kamen?

Osim dekorativnog učinka, bojenje kamena iz gipsa nosi mnogo prednosti i korisnih svojstava:

  • Materijal za zaštitu od antikorozive
  • Zaštita od ultraljubičastih zraka
  • Ako postoji bojanje vanjskih završnih obrada, odvija se zaštita od atmosferske oborine
  • Smanjenje od oštrog pada temperature

No, samo ispravan odabir boje i temeljita priprema površine omogućit će svim tim svojstvima da učinkovito rade. Kao osoba koja je ispunila sve faze slikanja dekorativnog kamena od žbuke sami, želim dati nekoliko savjeta:

  1. Boja treba primijeniti samo na suhu površinu
  2. Ako je dekorativni kamen star, onda ga pre-mljeve. U suprotnom, taloženje će uskoro dotaknuti
  3. Za vanjski rad koriste se boje otporne na vodu. U smjesu se mogu dodati različiti stvrdnjaci.
  4. Završna prevlaka laka štiti sve premaz

Članak na temu: Boje pozadine

Kako bi se slikao umjetni kamen iz žbuke, odaberite formulacije za emulziju vode. I za visokokvalitetan rad, alate za čarape:

  • Boje za vanjski ili unutarnji rad
  • Valjci, četke, ako možete primijeniti airbrush
  • Flout za šavove
  • Rukavice, respirator

Odabir boje

Kako obojiti dekorativni kamen vlastitim rukama

Ukrasni kamen u apartmanu

Svi smo navikli donijeti naše interijere superiornosti. Da, i broj pomoćnih sitnica za to toliko da grijeh neće koristiti. Također, gipsa je široko u potražnji tijekom završetka radova. Morate obojiti dekorativni kamen iz gipsa gdje se izlazi iz cjelokupnog dizajna prostora i za to korištenje različitih načina.

Najjednostavnije se može nazvati lak, koji će pomoći izvući materijal. Ako kamen treba dati zasićenu boju, onda morate obojiti barem tri sloja. Izgleda vrlo impresivno kao zlatna praška, koja, nakon razrjeđenja s vodom, spremna za primjenu.

Akrilna boja također će omogućiti da se završi s potrebom koja vam je potrebna. Ona savršeno pada na materijal, pogotovo ako ima bas-olakšanje. U svakom slučaju, za umjetni materijal važno je koristiti samo visokokvalitetne kompozicije bojanja.

Učinak prirodnih materijala zbog boja

Kako obojiti dekorativni kamen vlastitim rukama

Obojeni dekorativni kamen

Ako vam se sviđa prirodni izgled kamena, ali korištenje prirodnih materijala je nemoguće, tada se gipsani kamen može naslikati bojama s kamenim učinkom. Smjesa s takvim učinkom savršeno se uklapa u proračunski način za obavljanje posla. Stjecanje ovog proizvoda neće udariti u džep, a pojava umjetnog materijala će biti koliko je dobro da ga svi ne razlikuju od prirodnog analoga.

Unatoč činjenici da su se boje za umjetni kamen iz gipsanog učinka prirodnog izgledao ne tako davno, postali su naširoko tražene među potrošačima. I ne iznenađuje, nakon svega, osim toga, možda s vlastitim rukama, oni također imaju mnogo prednosti:

  • Visoka pouzdanost, jer boja štiti površinu od mehaničke izloženosti i negativnog utjecaja na okoliš
  • Zbog toga je moguće koristiti za rad na otvorenom. S dizajnom vanjskih fasada i pojedinačnih mjesta iz žbuke, slika učinka kamena će se nositi s besprijekornim
  • Savršeno pada na različitu površinu zidova
  • Možete čak i slikati podove, budući da materijal s ovim učinkom može zadržati besprijekoran izgled dugi niz godina, čak i uz veliko opterećenje
  • S umrljanim stubištem
  • Mješavina s učinkom kamena je u stanju promijeniti vrstu dekorativnog premaza, zajedno s njim, umjetni kamen će postati eksterno
  • U vanjskom radu moguće je obojiti arke i cvijet, a za unutarnje radove - kamini i peći

Važno! Trebalo bi biti poznato da sunčeva svjetlost ne može nekako utjecati na izgled završne obrade, budući da je kompozicija bojenja zaštićen od štetnih zraka i izgaranja.

Rezultati

Kako obojiti dekorativni kamen vlastitim rukama

Kako obojiti dekorativni kamen?

Članak o temi: Pro i kontra plastičnih prozora

Zamrljano umjetni materijal neće biti nikakvih problema ako se boja za bojanje ispravno bira. Za kvalitetnu aplikaciju za kamen, morate pripremiti površinu i očistiti ga od prljavštine i prašine, pred-zakleti šavova. Ali ako cijeli završetak ima dugi vijek trajanja, mljevenje je podložno cijeloj površini. Ne zaboravite da se svi procesi moraju obaviti samo s čistom i suhom površinom, pa čekajte dok se kamen ne osuši. Ako planirate ažurirati u unutarnjem radu i morate napraviti sobu s svjetlijim i skupim, onda će vam pomoći zlatna i srebrna smjesa. Doista, da bi se dao plasman čvrstoće i sofisticiranosti, nije potrebno primijeniti samo skupe materijale, zahvaljujući ogromnom izboru robe, može se ograničiti na jeftine elemente. U isto vrijeme, cilj će samostalno biti mnogo lakši nego u slučaju prirodnih sastava. Osobno sam bio zadovoljan s radom koji sam učinio i želim reći da se ne biste trebali bojati započeti nešto novo, jer svi nekad ne znamo kako lijepiti pozadinu, ali sada su spremni dati savjete početnicima!

Čitaj više