Kako prilagoditi vrata skrožere kako ne biste zatvorili

Anonim

Tijekom popravka stana ili kod kuće, mnoštvo snage i energije troši se na izbor snimljenih vrata. Oni moraju ukrasiti sobu, osigurati pouzdanu izolaciju buke i zaštititi od nacrta. I ovdje - postavljena su prekrasna vrata, ali ovdje se nalaze da nisu zaštićeni od buke i vjetra, jer su loše zatvoreni, otvoreni i osim što se također škripaju, poput zapuštenih vrata.

Kako prilagoditi vrata skrožere kako ne biste zatvorili

Podešavanje vrata skroom

Osnovni nedostaci

Unutarnja vrata su podložna manje strogim zahtjevima nego do ulaza. Oni ne bi trebali biti jaki, toplinski izolirani, zvučnici. Malo je vjerojatno da će profesionalni haker živjeti u susjednoj sobi, pa štiti od neovlaštenog otvaranja, kao i ozbiljne brave također nije potrebno. Glavne funkcije snimljenih vrata su ukrašavanje stana, zaštitu od nacrte svjetla i prihvatljive izolacije buke.

Međutim, slabo podešena vrata ne mogu se nositi s tim minimalnim zahtjevima. Glavni nedostaci mogu biti loši ili nepravilni zatvaranje, otvaranje, škripanje i bučno udaranje. U borbi protiv tih nedostataka, potrebno je znati razloge koji ih uzrokuju, kao i odlučiti tko bi trebao obavljati rad na prilagodbi. Možete to učiniti sami, ali možete pozvati stručnjake.

Kako prilagoditi vrata skrožere kako ne biste zatvorili

Loše zatvaranje

Loše ili labavo zatvaranje unutarnjih vrata može biti uzrokovan sljedećim čimbenicima:
  1. Rasprostiranje okvira vrata - objašnjava se pogrešnom vezom Bruseva. Ispadanje gustim pričvršćivanjem svih komponenti kutije uz pomoć vijaka. Okvir za to mora biti unaprijed demontiran;
  2. Nedovoljna produbljivanje petlji u kutiji - eliminirano varanjem s vijcima koji pričvršćivanja petlje. Ako to nije pomoglo - potrebno je ukloniti kutiju i produbiti niše za petlje;
  3. Prekomjerno produbljivanje petlje na vratima - riješeno slabljenjem njihovih zatvarača.

Članak o temi: Glatka i reljef Flizelin Wallpaper

To je jednostavno, međutim, zahtijeva određene vještine za cirkuliranje odvijača za uvrtanje vijaka, plump za određivanje vertikalne površine, čekića, dlijeta i planera, produbiti nišu petlju. Kako podesiti petlju za vrata na vratima na videozapisu prikazana je u svim detaljima.

Loš otvaranje

Da ne bi došli do položaja inženjera Shhukina na stubište kada je "ostao jedna stvar - da nestane", sva vrata stana ne bi se trebala jednostavno otvoriti, već i blizu u pravom trenutku. To se također odnosi na unutarnja vrata ako se zatvara u nepotrebnom trenutku može uzrokovati neugodne posljedice, u obliku ozljeda i djelomičnog gubitka sluha.

Kako prilagoditi vrata skrožere kako ne biste zatvorili

Kako se prilagoditi ako se vrata zatvaraju, prikazane na fotografiji. Da biste to učinili, trebat će vam odvijač i vijci. Uzroci nedostatka na kojima vrata stalno nastoji zatvoriti ili zahtijevati primjenu određenih napora da ga otvori može biti:

  1. Nekompletni okvir za vrata - nedostatak se eliminira pooštravanjem labavo upletenih vijaka za samo-tapkanje, što dovodi do istezanja kutije. U kućištu kardinala, kutija je uklonjena i regulirana samo-crtanjem cijele kutije;
  2. Prekomjerna udubljenja petlje - eliminirane oštarnim zatvaračima;
  3. Neispravno ugradnja petlja - Uklonite preraspodjelu petlji unutar i podešavanje pričvršćivača.

Prilagodite petlju unutarnjih vrata tako da svatko tko želi biti zatvoren odvijačem i vijcima.

Nepredvidivi ponašanje vrata

Osim slabog otvaranja i zatvaranja, postoji još jedan nedostatak, koji je poželjan eliminirati na vrijeme. U nekim apartmanima, vlasnici radije zadržavaju vrata pola otvorena, osobito noću, na primjer, kako bi čuli kako dijete spava. U isto vrijeme, poželjno je da djeca ne spadaju u djecu iz susjedne sobe, a zvukovi su pomalo prigušeni s polu-zatvorenim vratima. Neispravno podešena vrata neće biti učvršćena u tom položaju i nastojat će ili otvoriti ili zatvoriti Sam i izraditi škripanje i rika.

Članak o temi: Popravak WC-a u kućištu kuće: Primjer dizajna interijera

Kako prilagoditi vrata skrožere kako ne biste zatvorili

Ovaj nedostatak je uzrokovan odstupanjem okvira vrata ili vertikalnog platna. Da bi se uklonilo, potrebno je uskladiti šipku na kojoj su petlje strogo vertikalno ojačane. To je učinjeno bez rastavljanja kutije. Nakon uklanjanja kose, korijen zatvaranja vrata na najneočekivaniji trenutak će zauvijek nestati. Možete se riješiti snimke zaslona pomoću uobičajene mazive petlje. Uklanjanje tkanine potrebno je pokriti šipke s petlji za podmazivanje, bazirano na solidolu.

Izvođenje

Radnici koji obavljaju popravke u stanu trebaju tijekom instalacije vrata da ih prilagode. Međutim, postoje slučajevi kada se vrata tijekom vremena deformiraju, geometrija zidova se mijenja. To posebno vrijedi za nove domove. U tim slučajevima vrata ponovno počinju zahtijevati dodatno podešavanje. Možete pokušati učiniti sami. Rad prikazan na videozapisu izgleda lako, kao i svaki posao koji je izveo majstor. Izvršite prilagodbu samog rada u prisutnosti alata i neke vještine nije teško.

Međutim, i za to vam je potrebno iskustvo u provođenju takvih djela, i vrijeme. Mnogi osjećaju kronični nedostatak, a drugi. Alati su također daleko od svih. To se ponajprije odnosi na ljude koji se bave intelektualnim radom. Ali oni koji su navikli na rad fizičkih, bez vještina neće biti lako. Danas ne postoji nedostatak stručnjaka bilo kojeg profila, uključujući i stolara.

Kako prilagoditi vrata skrožere kako ne biste zatvorili

Da biste obavili takvo djelo bolje je pozvati profesionalne stolare. Imaju odgovarajući alat. Iskustvo takvog rada obično su ogromne. Svatko ima posebno obrazovanje. Samo s takvim djelom vjerojatno neće se nositi s čak i specijalistom, tako da se brigada sastoji od dva ili više ljudi. Oni će raditi brzo i učinkovito.

Bolje je platiti dodatni novac i - ne baš veliko nego trošiti ogromnu količinu vremena i dobiti sumnjiv rezultat. Na udobnosti i ljepoti, kao i na hrani, ne možete uštedjeti.

Članak o temi: Interijer 3-sobni apartman 97 serije

Čitaj više