Kako funkcionira glatkog plina

Anonim

Kako funkcionira glatkog plina

Udobni životni uvjeti u većini ljudi povezani su s stalnom dostupnosti tople vode. Pitanje odabira najoptilalnijih i učinkovitijih sustava grijanja vode za seoske kuće i urbani stanove uvijek je relevantan. Jednostavnost korištenja plinskog stupca ovisi o tome kako upravo zadovoljava sve dostupne potrebe i preferencije. U nekim slučajevima, najbolja opcija će biti akumulativni grijač vode za plin, u drugim situacijama postoji više grijača vode. Jedno od najzanimljivijih i praktičnih rješenja je plinski stupac koji ne zahtijeva dimnjak (turbopunjaci).

Kako funkcionira glatkog plina

Shema plinske kolone bez dimnjaka.

Značajke rada plinskog stupca bez dimnjaka

Plinski stupac koji ne zahtijeva dimnjak namijenjen je za grijanje vode korištenjem energije izgaranja plina kako bi se dodatno koristio u ekonomskim, tehnološkim, domaćim ili higijenskim i higijenskim namjenama. Pozivatelj (ukapljeni) i prirodni plin mogu se koristiti kao gorivo.

Kolona bezdimnog plina razlikuje se od uobičajene (dimnjačke) opreme uklanjanjem ispušnih plinova. U takvim stupcima, komora za izgaranje je hermetički zatvorena i koristi se koaksijalni dimnjak, koji ide vani kroz zid. Ispušni plinovi se uklanjaju pomoću ventilatora ugrađenog u jedinicu. Dobro besplatna plinska kolona savršena je za prostorije koje nemaju tradicionalni dimnjak, jer se proizvodi izgaranja u ovom slučaju prikazuju se pomoću posebnog koaksijalnog dimnjaka za koji treba napraviti samo rupu u zidu.

Na unutarnjoj cijevi ovog dimnjaka, produkti izgaranja su izvedeni na ulicu s ventilatorom, a zrak se isporučuje duž vanjske. Osim toga, stupovi za plin bez pameta ne spaljuju zrak u sobu, ne trebaju dodatni protok hladnog zraka u sobu s ulice za održavanje izgaranja, omogućuju smanjenje financijskih troškova prilikom instaliranja, jer jest Nije potrebno urediti tradicionalni i prilično skupi dimnjak, umjesto koji se može uspješno koristiti jeftino i kratko koaksijalno.

Članak o temi: Kako staviti staru bateriju u red?

Kako funkcionira glatkog plina

Shema gasa.

Prilikom odabira plinske stupca bez dimnjaka, potrebno je uzeti u obzir brojne karakteristike, naime: koncept snage plinske opreme, značajke odabira napajanja plinske stupce, produktivnost jedinice za grijanje vode, a također zna Razlike između vertikalnih i horizontalnih sustava za uklanjanje dimnih plinova, odaberite vrstu plamenika i paljenje vrste, znaju razinu sigurnosti.

Snaga i produktivnost plinskog stupca bez dimnjaka

Razina snage je najvažniji parametar, od ispravnosti odabira čiji ovisi o udobnosti i izvedivosti korištenja opreme za plin.

Što je viša razina snage, veći je volumen tople vode u načinu protoka može se pripremiti pomoću stroja.

Razina snage svih uređaja za grijanje se mjeri u W ili KW, bez obzira na to koja se energija koristi za upravljanje instrumentom: strujom, plinom, krutom ili dizelskom gorivom.

Kako funkcionira glatkog plina

Tablica kapaciteta dobro slobodnog plina.

Za praktičnost korisnika proizvođači plinske opreme ukazuju na izvedbu agregata na vrućoj vodi. Ova oznaka pokazuje koliko litara vode može zagrijati bojler za 1 minutu na određenoj temperaturi.

Jednostavan primjer: Proizvođač označava da je trošak HSV na temperaturi od 25 stupnjeva 13 litara na 1 minutu. To znači da je ovaj plinski stupac sposoban za 1 minutu za zagrijavanje 13 litara vode za 25 stupnjeva više od temperature vode od vodovoda. Ako je temperatura dolazne vode jednaka 10 stupnjeva, potrošač će dobiti 10 + 25 = 35 stupnjeva.

Ako proizvođač označava da je cijena HSV na temperaturi od 50 stupnjeva 6 litara na 1 minutu, tada to znači da je u 1 minutu stupac sposoban za zagrijavanje 6 litara vode za 50 stupnjeva, veći od temperature vode dolaze iz vodovodnog plinovoda. Ako je temperatura dolazne vode 15 stupnjeva, zatim na izlaz stupca, potrošač će dobiti 15 + 50 = 65 stupnjeva.

Članak o toj temi: Uzorak balkona popravak

Kako bi se približno izračunala potrebnu snagu bojlera, možete koristiti jednostavan izračun: podijeliti indeks napajanja (kW) na pola. Kao rezultat toga, dobit ćete prilično točnu količinu potrošnje vode kada se zagrijava za oko 25-30 stupnjeva. Na primjer, za uzimanje tuš jedinice s kapacitetom od 22 kW može osigurati potrošnju vode od 12 l / min.

Za samo-odabir plinskog stupca, u skladu s individualnim potrebama potrošača, moguće je nastaviti s činjenicom da je potrošnja tople vode za pranje, umivaonik ili tuš kabinu oko 5,4 litre vruće vode na 1 uređaj na 1 minutu.

Stupac za uklanjanje dimnih plinova bez dimnjaka

Kako funkcionira glatkog plina

Shema uklanjanja dimnih plinova kolone bez dimnjaka.

U plinskim stupovima bez dimnjaka koristi se zatvorena komora za izgaranje. Uklanjanje otpadnih plinova i protoka zraka provode se s koaksijalnim dimnjakom (takozvana cijev u cijevi) koja izlazi iz sobe kroz zid.

Kolona bezdimnog plina je izvrsna za prostorije koje nemaju tradicionalni dimnjak. Spaljivanje proizvoda izgaranja u ovom slučaju provodi se pomoću posebnog koaksijalnog dimnjaka za koji je dovoljno da napravite rupu u zidu. Korištenje dobrodobnog plinskog bojlera omogućit će korištenje različitih modifikacija dimnjaka pri projektiranju raznih dimnjaka. Sustav za uklanjanje plina može se dizajnirati kao horizontalni dimnjak i kao vertikalni dimnjak.

Metoda paljenja prometni plinske stupce

Sustav stupca paljenja je, prije svega, ne samo praktičnost instrumenta, već i sigurnosti njegove uporabe. Moderni glatki plinski stupovi prikazani su 3 vrste paljenja: elektroničko paljenje, piezorozhig i paljenje iz hidro turbine.

Kako funkcionira glatkog plina

Tablica potrošnje vode za dobro besplatne plinske stupce

Značajka modela s elektroničkim paljenjem je da oni nemaju potrebu za stalno gori, a naplata za iskru stvara dva baterija prstiju. Proces paljenja je vrlo jednostavan i provodi se kada se otvori tapiva za vodu.

Članak o temi: Popravak pozadina s vlastitim rukama: nekoliko načina

Piezorozhig se temelji na piezoelektričnom učincima, kada se mehanički napori pretvaraju u iskru (električni naboj). Neugodnosti rada ovog plinskog stupca je potreba za stalnim spaljivanjem pečata, od kojih je plamenik uređaja postavljen na.

Žao nam je od mikrotuba (hidrodinamički generator) je moderan način za proizvodnju električne energije potrebne za osiguranje rada grijača plina. Neki proizvođači su instalirani u svojoj opremi realne minijaturne hidroelektrane. Minijaturni generator koji stvara električnu energiju ugrađen je u plinskom stupcu, koji prolazi kroz lopatice turbine. Kao rezultat toga, takvi plinski stupci imaju sve prednosti modela s električnim paljenjem i ne trebaju nikakve izvore električne energije (baterije, mreže itd.).

Vrsta stupca plamenika bez dimnjaka

Plamenici u dobro besplatnoj opremi za plin mogu biti varijable (automatsko podešavanje snage) i konstantnu (korak snage).

Kako funkcionira glatkog plina

Shema stupca plamenika bez dimnjaka.

Modeli s plamenicima za brzinu omogućuju korisniku samostalno postavljanje potrebne snage plamena kako bi se dobila željena temperatura vode. Međutim, to nije činjenica da će ostati konstantna u procesu daljnjeg rada uređaja. Temperatura dobivenog plina može snažno utjecati na tlak plina, temperaturu ulazne vode (na primjer, ako je kolona je podešena, dok je bila relativno topla voda iz usta, a zatim ohlađena voda s ulice), promjene u ulici tlak zraka. Nakon postavljanja potrebne snage, temperatura vode može se podesiti odvijati i pričvrstiti dizalicu. Nema potrebe da previše zajebali dizalica, pokušavajući dobiti vrlo vruću vodu: stupac se može jednostavno isključiti, a dobit ćete apsolutno suprotan željeni učinak. U agregatima s ručnom podešavanjem snage, ne preporučuje se da se dobije potrebna temperatura miješanjem na vruću vodu iz stupca hladne vode iz slavine.

Stupci s modulacijom plamena (automatsko podešavanje napajanja) su lišeni svih ovih nedostataka - nakon postavljanja potrebne temperature, automatski će se održavati bez obzira na vanjske čimbenike.

Čitaj više