Kako odabrati luster za malu spavaću sobu

Anonim

Svjetiljke

Kako odabrati luster za malu spavaću sobu

Pravi izbor svjetiljki za sobu je iznimno važan za stvaranje jednodijelne sobe. Dakle, lusteri za malu spavaću sobu obavljaju ne samo vlastitu izravnu funkciju - rasvjetu prostorije, ali i služe kao element dekor, uređenje i stvaranje posebnog raspoloženja u sobi. Tako da se svjetiljka skladno uklapa u smjer općeg stila i nije u suprotnosti s dizajnom, a također nije izgledao previše glomazan, proces njezina izbora treba približiti se vrlo nježno i zamišljeno.

Moderni lusteri u unutrašnjosti male spavaće sobe

Često tako jednostavan proces kao izbor lustera postaje kamen spoticanja na kraju slike male prostorije. To je povezano ne samo sa širokim rasponom opreme za rasvjetu u specijaliziranim prodavaonicama, već i uz potrebu da se pridržavaju određenih pravila za odabir lustera za malu spavaću sobu.

Kako odabrati luster za malu spavaću sobu

Prije svega, potrebno je obratiti pozornost na veličinu prostorije i visinu stropova: za male prostorije, masivne i niske utege su kategorički nisu prikladne. Oni ne samo da kradu prostor, već i stvaraju osjećaj opterećenja i brušenje u spavaćoj sobi.

Savjet! Premalo lustera također izgleda smiješno, kao previše masivan: pri odabiru svjetiljke, važno je zadržati ravnotežu i pokupiti savršenu veličinu.

Izvrstan izbor za skromnu veličinu sobe je luster s prozirnim ili mat pločama koje neće objesiti i vršiti pritisak na stanovnike. Osim toga, matični zidovi plafona moći će raspršiti svjetlo i učiniti ga ugodnijim za oči.

Kako odabrati luster za malu spavaću sobu

Potrebno je uzeti u obzir stil sobe. U unutrašnjosti u stilu minimalizma, masivni model s kristalnim suspenzijama bit će neprikladan, au klasičnom stilu, futuristička lampa plastike neće se uklopiti u klasični stil.

Članak o temi: Otpustite vrata za ormare i vrata u zahodu

Važno je zapamtiti da je glavna svrha lustera rasvjeta, tako da se broj svjetlosnih žarulja nalazi u njemu treba biti dovoljan za normalnu rasvjetu prostorije. Previše svijetlo svjetlo, kao i previše dosadno, može pokvariti svu dojam koju proizvodi soba. Osim toga, biti u nepismeno osvijetljenoj sobi je neugodno za osobu.

Kako odabrati luster za malu spavaću sobu

Vrste lustara za spavaće sobe i njihove razlike

Govoreći o problemu odabira svjetiljki za spavaću sobu, trebala bi biti posebno istaknuta na odabiru njihove vrste:

  • Suspendirani lusteri su idealni za visoke stropove. Čak iu skromnoj sobi s visokim stropovima, takva svjetiljka s nekoliko rogova izgledat će vrlo izvrsno i elegantno;
  • Modeli strop su prikladniji za niske prostorije. Stan i pritisnute stropne svjetiljke idealne su za udobne male spavaće sobe - stvaraju atmosferu mira i udobnosti.

Kako odabrati luster za malu spavaću sobu

Druga složenost je izbor materijala za luster: ako klasično staklo može odražavati odsjaj i ljutiti, onda će mat biti savršen za spavaću sobu. Upotreba tekstila u nekim modelima svjetiljki za spavaću sobu je još jedna popularna opcija, koja ne samo da savršeno kombinira svjetiljku s ostatkom dekor, ali i dodavanje prostorije na coziness i čini atmosferu opuštajuće opuštanje.

Boja lustera je jednako važna: dizajneri ga nazivaju drugom vrijednošću s nijansom u spavaćoj sobi, tako da se treba odabrati s posebnom pažnjom. Primijećeno je da tople svijetle boje ovdje nisu prikladne, jer izazivaju uzbuđenje i gume. Ali hladne mirne nijanse plave ili zelene se smatraju idealno rješenje za odmor: takve se nijanse opuštaju, pomažu pojednostaviti misli i podesiti na željeni način.

Kako odabrati luster za malu spavaću sobu

Kako odabrati savršenu svjetiljku: dizajner savjete

Handelier stil utakmicu s zajedničkim stilom prostorije jamči harmoničnost atmosfere: istočni interijer može biti ukrašen svjetiljkom s lampom s tkivom, a metalna baza s drvenim elementima i tekstilnim stropom bit će izvrstan rub zemlje spavaće sobe ,

Članak o temi: Svjetlo u podrumu stambene zgrade i garaža s vlastitim rukama

Izbor lustera trebao bi se temeljiti ne samo na svojim vanjskim kvalitetama, već i na funkcionalne karakteristike: koje su svjetiljke logično za korištenje koji je sustav uključivanja prikladan.

Kako odabrati luster za malu spavaću sobu

Glavni luster u spavaćoj sobi mora biti nadopunjen zidnim ušinama ili stolnim svjetiljkama: samo u ovom slučaju, bit će stvorena puna rasvjeta za sobu.

Prisutnost lustera nije razlog za napuštanje dodatne rasvjete u obliku točke točke ili LED pozadinskog osvjetljenja. Luster mora biti skladan element cjelokupnog sustava rasvjete spavaće sobe.

Čitaj više