Eurosalizacija - Značajke proizvodnje i ugradnje, veličine i cijene

Anonim

Eurosalizacija - Značajke proizvodnje i ugradnje, veličine i cijene

Izum skupa ograda iz betona ne odnosi se na epohijske spoznaje ljudskog uma, kao što je vatra, prah ili kotač.

Nepoznato svijetu, tvorac Europecle jednostavno i pouzdano riješio problem pristajanja betonskih stupova s ​​pločama za ograde. Možda, u ovom trenutku, sjetio se dječje igračke "piramida", u kojoj se razbojnici na središnjoj šipci prikrivaju.

Ili je jednostavno inventivna osoba i shvatila da je najbolja zamjena s hipotekarnim dijelovima i zavarenim za pričvršćivanje betonske ploče je pravokutni utor u mjestu.

Što god to bilo, ali betonska eurofakulacija brzo stekao popularnost od programera i postao jedan od najčešćih startupa vlastitog posla.

Načelo podizanja takvog ograde može se lako razumjeti gledanjem sheme njezine instalacije.

Eurosalizacija - Značajke proizvodnje i ugradnje, veličine i cijene

Jutarnji krug

U betonskim stupovima, od kojih svaki ima dva uzdužnog pravokutnog žljebova, paneli se umeću od vrha do vrha. Da bi se eliminirala prevrtanje, regali ograde stavljaju u jamu i izliveni beton.

Vrste eurofacija, veličina panela i stupaca

Bez promjene načela instalacije, proizvođači nude dvije vrste eurofacija:

  1. Jednostrano.
  2. Dvostran.

Ova sekcija odnosi se na mjesto uzorka teksture. Na jednosmjerni paneli utiskivanje, oponašanje cigle, kamena, drva ili sporednjaka se primjenjuje samo na jednoj strani. Dvostrane ploče su ukrašene teksturiranim uzorkom na obje strane. Nakon što su ih kupili, ne morate rješavati tešku dilemu: "Ograda izgleda sjajno od ulice, ali ne estetski ne izgleda kao iz dvorišta" i obrnuto.

Eurosalizacija - Značajke proizvodnje i ugradnje, veličine i cijene

Druga uvjetna podjela Europeale povezana je s pojavom. Mogu biti glatke ili s površinom za reljef.

Značajka treće klasifikacije odnosi se na veličinu strukturnih elemenata. Paneli imaju jedan osnovni standard: širinu od 50 cm s duljinom 2-2,05 metara. Debljina kvalitetnih unilateralnih ploča je 4 cm, bilateralni - od 5 do 6 cm.

Eurosalizacija - Značajke proizvodnje i ugradnje, veličine i cijene

Zajednička veličina strukturnih elemenata eura

Slučaj je složeniji s stupovima. Većina proizvođača je određena njihovom debljinom (12x12 cm, 12x14 cm ili 14x14 cm). Nema niti jedan standard za duljinu. U nekim tvrtkama je 135, 230 i 280 cm. Drugi čine stupove visinom od 145, 210 i 260 cm. Zbunjenost se događa zbog različite duljine montažnog kraja (dio stupa koji nema žljebove - za Standardna ograda najčešće 70-80 cm) betonira u tlu.

Članak o temi: Usklađivanje Pavla pod laminat šperploča

Stoga, kada kupujete, savjetujemo vam da se navigirate do visine ograde (dva panela - 100 cm, tri ploča - 150 cm, četiri panela - 200 cm, pet panela - 250 cm) i kupuju stupove koji imaju duljinu Montaža više. Također je vrijedno spomenuti da možete pronaći proširene varijante stupca (do 4,1 m - 6 dijelova) i paneli (do 2,55 m) na prodaju.

Tehnologija proizvodnje

Proces proizvodnih dijelova i stupova eura karakterizira jednostavnost i minimalna oprema.

Za organiziranje proizvodnje unilateralnih ploča i stupova, vibracija, vibracija, mješalica za beton i oblik stakloplastike su obavezni. Početna sirovina za pripravu injekcijskog oblikovanja smjese je cement brand 500, fino drobljenje (frakcija 5-10 mm) i oprao pijesak rijeke.

Eurosalizacija - Značajke proizvodnje i ugradnje, veličine i cijene

Rubbank se nalazi u betonskoj smjesi, izlivena s vodom i uključuje nekoliko minuta za ispiranje. Uklanjanje onečišćenja zajedno s vodom, pijeskom, cementom i čistom vodom u određenom udjelu se dodaju u ruševinu. Plastifikator se uvodi u otopinu tijekom flastera - tvar koja povećava praktičnost betona. Pigmenti otporni na alkaliju se dodaju u otopinu za ploče i stupce u boji.

Eurosalizacija - Značajke proizvodnje i ugradnje, veličine i cijene

Obrasce prije punjenja podmazuju se s posebnim poliesterskim mazivom ili mješavinom motornog ulja i benzina (1:10). Postavljanjem oblikovanja ubrizgavanja u tvrdog okvira nosio je na vibrotol, čvrsto je ispunjen svježim betonom i postavljen čelična mesh armature (promjer šipke je 4-5 mm).

U procesu vibracija, skuplja se skupljanje smjese i njegovog brtve. Obrasci se nastavljaju sve dok se beton uspoređuje s rubovima i mjehurićima zraka će se zaustaviti iz nje. Nakon toga, površina buduće ploče ili posta prolivena je po pravilu, a kostur-nosilac je reformiranje.

Neki proizvođači izvlače ploče i stupove iz oblika ne odmah nakon apsorpcije vibracija, ali daju beton nekoliko dana za "sazrijevanje". Ova metoda poboljšava kvalitetu gotovih elemenata, ali zahtijeva više plastičnih oblika za rad.

Vrijeme potrebno je konkretno za skup različitih čvrstoće ovisi o temperaturi zraka i u prosjeku u rasponu od 3 do 4 tjedna.

Tehnologija izrade Eurofakares s dvosmjernom teksturiranom površinom se ne razlikuje od razmatranja. Razlika leži u dizajnu vanjskog okvira. To je hermetička vertikalna oplata, unutra koja su dva oblika. Punjenje betonom također se provodi na vibracijama. U ovom slučaju, izlije se na vrh u uski prorez između zidova oplate.

Članak na temu: Kako odabrati lamelu za vertikalne rolete?

Za lakše ekstrakciju panela, oblici se isporučuju s malim otvorima za zrak. Ne daje vakuum da se formira između površine svježeg betona i oblika zida. Prije početka vibracija, rupe su zatvorene, a nakon završetka završetka.

Jednostavnost tehnologije i dostupnost radne opreme temelje se na ideji mogućnosti samoprocjene Eurobor. Odgovor na to je dvosmislen i ovisi o broju ploča i stupova koji vam je potreban. Ako govorimo o nekoliko desetaka strukturnih elemenata, bolje je kupiti ih od proizvođača. Ako je potrebno nekoliko stotina računa i odjeljaka za ograde stranice, to jest, ima smisla kupiti opremu, obrasce za euro i sve to učiniti vlastitim rukama.

Bilješka! Video prikazuje primjer nevažeće ekonomije na armaturu, kada se umjesto mreže u betonu postavljaju pojedinačni komadi žice. To značajno smanjuje otpor panela na udarce i deformacijske opterećenja.

Značajke instalacije i instalacije eura

Eurosalizacija - Značajke proizvodnje i ugradnje, veličine i cijene

Korak-po-korak upute za pridošlice na instalaciji eurofating izgleda ovako:

  1. Postoji linija instalacije buduće ograde. Za to, u kutovima mjesta, ulozi su začepljen i rastegnut između njih.
  2. Na mjestu ugradnje kutnog stupa, jama kopa ili je rupa rupa s dubinom od 70-80 cm (ovisi o duljini montažnog kraja stupa).
  3. Mješavina zdrobljenog kamena s pijeskom izlije u bušotinu kako bi se stvorilo unos odvodnje s debljinom od 5-7 cm.
  4. Prvi post se stavlja na podmapu, nakon čega se njegova vertikalnost provjerava u smislu razine, a prema ruletu - visinu iznad tla. Privremena montaža kutnog stupa izvodi se slomljena cigla ili kamen.
  5. Beton se izlije u bunar s stupom i dajte mu nekoliko sati.
  6. 206 centimetara odgođeno je iz središta stupa i u nastalim točkom na liniji kabela, druga jama je gotova i postoji podtip.
  7. Uzimajući donju ploču euro-feeder, stavlja se u žlijeb prvog opljačkanog posta. (Dubina žlijeba 4 cm, štednjak treba ići na dubinu od ne više od 3 cm).
  8. Usklađivanje betonske ploče na kabelu, stup se stavlja u drugu jamu i stavljaju ga na ploču tako da uđe u 3 cm.
  9. Stup je fiksiran slomljenim ciglama, ali se beton ne izlije.
  10. Iz središta drugog stupca ponovno je izmjerio 206 cm i izbušite jamu.

Opisani montažni ciklus se ponavlja dok se ne postavi posljednji stup.

Eurosalizacija - Značajke proizvodnje i ugradnje, veličine i cijene

Nakon što je ugradnja donjeg retka završena i provjerite vertikalnu vertikalnost, instalacija erektor se nastavlja. Preostale ploče se stavljaju u raspone. Da će ovaj posao zahtijevati najmanje 3 osobe. Panel se podiže na visinu ograde i pažljivo očvrsnut u stupovima stupova. Nakon ispunjavanja svih raspona, obavite konačnu provjeru točnosti instalacije i ulijte beton stupova.

Članak na temu: prednosti i kotla za plin s jednim krugom i dvostrukom krugom

Eurosalizacija - Značajke proizvodnje i ugradnje, veličine i cijene

Na fotografiji, horizontalni spojevi su zaprepašteni ispravno, ali da bi se koristilo rješenje za implementaciju zglobova između stupova i panela

Što se tiče zatvaranja zglobova s ​​otopinom jednostranih panela, morate reći sljedeće:

  • Možete zatvoriti samo horizontalne zglobove panela.
  • Priključne ploče s stupovima ne smiju biti usitnjeno s otopinom. Težak kontakt otopine i betona krši proces jedinstvenog smanjenja deformacije temperature eura i može uzrokovati uništenje panela.

Ako postoji "leglost" između ploča i stupova, preporučuju se stručnjaci za uklanjanje na štetu drvenih klinova.

Eurosalizacija - Značajke proizvodnje i ugradnje, veličine i cijene

Budući da mnogi proizvođači proizvode neobojene konkretne dijelove i stupce, razvijatelji su zainteresirani za mogućnost njihove samostalne slike. Za ovaj rad, silikonske ili akrilne boje su optimalno prikladne, otporne na trošenje. Bojanje se najviše udovoljava uz pomoć pištolja za prskanje i kompresora.

Korisni savjeti prilikom kupnje bez eura

Eurosalizacija - Značajke proizvodnje i ugradnje, veličine i cijene

Pore ​​na ploči - bračni znak

  1. Visokokvalitetni paneli i stupci mogu se odlikovati homogenom sjajnom površinom. Ako su brojne pore vidljive na prednjoj strani, takav je takav beton neće dugo trajati.
  2. Težina ploče je još jedan znak da možete razlikovati dobar proizvod od lošeg. Visoka kvaliteta jednostrana ploča teži najmanje 60 kg. Mala težina ukazuje na to da je proizvođač spremio na ruševina i povećao udio jeftinog pada ili pijeska.
  3. Debljina panela (u razrjeđivaču) ne smije biti manja od 3,5 cm.

Približne cijene

Da bi se pojednostavio izračun vrijednosti strukturnih elemenata Europeale (dijelovi i stupci), proizvođači ukazuju na cijenu za 1m2 ograde. Pomnožite duljinu ograde na svojoj visini, odmah vidite ukupne troškove materijala.

Procijenjena cijena jednog kvadratnog metra jednosmjernog Eurobora je 650 rubalja. Cijena za 2019. godinu bilateralna ograda od 1300 rubalja.

Stope za ugradnju eurofacija početi s oznakom od 350 rubalja po m2. Konačni iznos se dogovara s kupcem pojedinačno (uzimajući u obzir vrstu tla, nagib stranice i drugih čimbenika koji utječu na intenzivnost rada).

Prosječni trošak standardnog formata stakloplastike (2x0.5x0,04 m) je 2500 rubalja.

Čitaj više