Dodajte balkon na prvom katu

Anonim

Proširenje balkona na prvom katu je izvrsno rješenje za povećanje korisnog područja malih stanova. Kuće ploče izgrađene u prošlom stoljeću u cijeloj Rusiji su obično osigurane bez balkona na prvom katu.

Blokirani balkon: rad, dozvole, materijali

Konstrukcija balkona na prvom katu pomoći će proširiti cjelokupno stanovanje, obično se balkonske strukture postavljaju izolacija, tako da postoji prava prilika za dodavanje male prostorije u apartman ili značajno proširiti kuhinju.

Dodajte balkon na prvom katu

Proces proširenja balkona nije tako jednostavan kao što se može činiti

Stručnjaci mogu obavljati rad na izgradnji, ali vrlo često dizajn je uzdignut vlastitim rukama ako vlasnik ima građevinske vještine. Pričvršćen balkon na 1. katu nije mnogo težak, ali ponekad planiraju instalirati strukture za 2, pa čak i na 5. katu.

Moguće je tehnički ostvariti ovaj rad, ali bez posebne opreme i profesionalnih graditelja ne može učiniti, jer vlasnik nema dozvole za instalacijski rad na visini i druge građevinske tolerancije. Razina građevinskog rada na visini je vrlo složena, tako da specijalizirane organizacije trebaju privući za takav rad. Balkon na drugom katu također se odnosi na objekte koji se mogu instalirati samo.

Svaka rekonstrukcija i rekonstrukcija na pročelju stambene zgrade može se izvršiti tek nakon primitka dozvola za građevinske radove, za koje postoji poseban postupak. Najbolje je početi privitak nakon nekoliko odobrenja i dobivanje dopuštenja.

Vrlo često rad na izgradnji priloženog balkona nastavite bez registracije odgovarajućih dokumenata (ne postoji dopuštenje), dakle, na kraju rada je potrebno uređenje izgradnje.

Postupak za dobivanje dopuštenja

Dodajte balkon na prvom katu

Dizajn aditiva mora nužno legitimirati i dodati u Tekland

Za početak, projekt balkona treba naručiti u specijaliziranoj organizaciji, jer će se ova tehnička dokumentacija morati podnijeti na odobrenje različitim zainteresiranim slučajevima.

Moguće je izgraditi balkon na prvom katu (kao i na drugim podovima) nakon završetka postupka koordinacije i pribaviti dopuštenje za izgradnju objekta, tako da je gotov projekt trebao biti dostupan lokalnoj upravi zajedno s izjavom o ponovnom razvoju , Za odgovor i primitak dopuštenja može biti potrebna dovoljno dugotrajna, obično se takva pitanja smatraju najmanje 1 mjesec.

Članak o toj temi: Za ono što je potrebno i kako primijeniti kamper traku

U skladu s normama LCD RF (članak 25. stavak 2.), budući da će rekonstrukcija promijeniti pojavu zgrade, promjena u području unutarnjih poslova će imati koordinirati rad u odjelu arhitekture.

Dodajte balkon na prvom katu

Tehnički plan zgrade je dokument na kojem se grafički prikaže informacije o položaju.

Na zahtjev se primjenjuju sljedeće dokumente:

  • Dokumenti o pravu vlasništva nad stambenim stanom u visokoj zgradi.
  • Pristanak susjeda susjednih stanova, uređenih u pisanom obliku.
  • Tehnička putovnica za stan i paket strukture (prve ili druge podove kuće na kojoj je planiran balkon).
  • Zahtjev za obnovu (građevina) balkona s primjenom fotografija fasade stambene zgrade, posebno, njegov dio, gdje se planira izgraditi priključene strukture.
  • Dopuštenje upravnih tijela.
  • Projekt balkona. Projektna dokumentacija treba naručiti u specijaliziranim organizacijama koje imaju dozvolu za projektiranje.
  • Koordinacija s nadzornim organizacijama (održava se na vrijeme prije podnošenja projekta na odobrenje s upravom): Rospotrebnadzor; Nadzor državnog vatrogasaca; Odjel za arhitekturu; Operativne organizacije; Odbor za zaštitu spomenika arhitekture (ako se kuća pripisuje popisu zgrada, koji su spomenici arhitektonskog baštine).

Neuspjeh izdavanja dopuštenja

Dodajte balkon na prvom katu

Nije dopušteno proširenje balkona u kućama srednje i visoke vjetrone

Montirani balkon na prvom katu (kao i bilo koji drugi) neće se dopustiti da se grade u sljedećim slučajevima:

  • Stambena zgrada nalazi se na središnjim ulicama grada, pa će atraktivna strana balkona ili lože pokvariti fasadni dio zgrade.
  • Zgrada u kojoj je planiran balkon ili loggia je spomenik arhitekture, čiji je povijesni izgled trebao biti očuvan nepromijenjen.
  • Ako se izgradnja balkona planira na raspoređenim dizajnu koji neće podnijeti teret tijekom građevinskog rada, uključujući uništenje vanjskih zidova ležaja.
  • Instalacija balkona nije dopušteno u slučaju primjene zastarjelih tehnologija građevinskih radova ili materijala ne-razdoblja.
  • Ako su glavne linije vodovoda ili kanalizacijskih linija bliže stambenoj kući, kao i druge komunikacije koje se mogu oštetiti tijekom izgradnje balkona.

Članak o temi: Mastery Crafts za vrt i davanje to učiniti sami

Velika važnost u dobivanju dozvole za izgradnju balkona ima suglasnost susjeda. Ako se barem jedna osoba protiv nedovoljne izgradnje, dopuštenje ne može izdati.

Nakon što je projekt odobren i dobivanje građevinske dozvole, možete početi s obavljanjem rada na balkonu uređaja. Na kraju rada sastavljen je čin prihvaćanja prihvaćanja, što je pričvršćeno potpisima svih članova Odbora za upis.

Komisija uključuje predstavnike uprave, projektnu organizaciju i predstavnike drugih zainteresiranih organizacija. Na temelju Zakona Komisije za upis, promjene su izvršene državnim računovodstvenim tijelima nekretnina.

Kako legalizirati uništavanje

Dodajte balkon na prvom katu

Da ne bi riskirali, nemojte početi graditi prije dobivanja dopuštenja

Vodeći balkon na prvom katu trebat će je li građevinski rad proveden bez dozvola. Neki dom prostorije najprije grade balkon strukture, a tek tada počinju izraditi dizajn odgovarajućih dokumenata.

Takva shema može dovesti do žalosnih rezultata - vlasnik će biti potreban za njegovo sredstvo za rastavljanje struktura (čl. 29 LCD RF).

Možda će se neko vrijeme balkon koristiti bez papirologije, ali neće biti moguće prodati nekretnine. Nema mogućnosti dati stan s nerektivnom rekonstrukcijom drugoj osobi, raspolagati stanom za prijenos u nasljeđivanje, dogovorio ugovor o kolateralu u banci.

Kako legitimirati balkon u skladu s važećim zakonodavstvom? Postupak je gotovo identičan dizajnu dopuštenje za izgradnju, ali je vrijedno napomenuti da je najbolje da ne legalizirati gotovu zgradu, nego dobiti dopuštenje prije početka izgradnje radova.

Pogledajte videozapis o svim pravnim zamršenjima postupka za legalizaciju balkona dizajna.

Izgradnju vlastitih ruku

Kako izgraditi balkon s vlastitim rukama? Ovo se pitanje pojavljuje prije svakog vlasnika koji želi uštedjeti novac. Hingirani balkoni na prvom katu mogu se provoditi vlastitim.

Kada instalirate dizajne s vlastitim rukama na znatnoj visini, na primjer na 5. katu, treba reći da je čvrsto "ne" samostroja. U slučaju nepoštivanja građevinskih normi, mogu utjecati na dizajn na 5. katu, što je opasno za održivost stambene zgrade i života njezinih stanovnika.

Članak o temi: Guste zavjese: Osnovni modeli i tkanine za šivanje

Kolica lože ili druge strukture, na bilo kojem katu s vlastitim rukama, treba podići tek nakon što je crtež balkona razvijen. Trebalo bi pružiti glavne dimenzije dizajna, pogotovo ako se planira povećati njegovo područje.

Je li moguće pričvrstiti balkon s vlastitim rukama u zgradu koja je podložna remonta? Odgovor je "ne", jer ova rekonstrukcija može uzrokovati kolaps struktura, osobito ako se planira balkon ovjes.

Kako priložiti balkon na prvom katu, povećavajući njegovo područje? U tom slučaju postoji jasna prednost, jer se dizajn može podići na zasebnoj temeljima, zasigurno će značajno povećati područje. Balkon će biti, zapravo, zasebna soba vezana za zgradu, u kojoj su skrivene određene prednosti: produžena funkcionalnost korisnog područja; snagu; trajnost struktura; Smanjen rizik od kolapsa.

Preporučujemo da gledamo videozapis koji prikazuje proces instaliranja balkona od strane profesionalaca.

Postoje dvije metode uređaja balkonskih struktura koje se razlikuju od tehnologije instalacije:

  • Suspendiran - dizajn se podiže na podovima iznad prvog, kao i na 1. katu s postojanjem visokog remena s tehnikama. Na 5. katu, balkon s vlastitim rukama da bi samo graditelji s posebnim tolerancijama za proizvodnju visokog složenosti. Obično je metalni okvir zavaren za suspendirane konstrukcije, koji služi kao osnova za izgradnju balkonskih struktura.

Još jednom želim odgovoriti na pitanje: "Kako napraviti balkon na 5. katu sa svojim" - morate se odnositi na stručnjake.

  • Pomotnica ili priloženi balkon - ova je opcija moguća kada je konstruirana na donjem katu stambene zgrade. Dizajn je izgrađen s klasičnim putem uz podršku za temelje koje prenose teret izravno na tlo.

Postupak obavljanja radova na uređaju priložene strukture: obilježje gradilišta s ugradnjom klinova oko perimetra i uglova buduće zgrade; kopanje rovova ili kopanje; Temeljni uređaj (monolitni ili prefab, od vijaka); hidroizolacija; zidani zidovi izdržljivih materijala (obično koriste cigle ili velike blokove); Uređaj za oblaganje.

Nakon izvršavanja radova na izgradnji kutije, možete početi ostakljenjem, unutarnjem i vanjskom završnom obradom i polaganjem interne komunikacije.

Čitaj više