Soda kalcinirana - učinkovita čistač kupelji

Anonim

Kalcinirana soda je bijeli prah - brand B. Također se može proizvesti u granulama - Mark A. znanstveni naziv - natrijev karbonat. Ovo je natrijeva sol koštane kiseline. Ovaj proizvod proizvodi različite metode, od kojih je glasova metoda amonijevog soda i složena obrada nebelina. Unatoč činjenici da je soda zajednički naziv takvih soli, to se događa nekoliko vrsta.

Soda kalcinirana - učinkovita čistač kupelji

Uz pomoć kalcinirane sode možete očistiti: pločice u kupaonici, emajlirane jela, kupka, sudoper.

Najčešći tipovi su kalcinirane i dijetalne ude koje se značajno razlikuju među sobom.

Ovaj proizvod je poznat još od davnina.

Obično se koristi za čišćenje bilo kakvih površina, a nakon toga, s razvojem kemije - za proizvodnju stakla.

Prije toga, glavna supstanca iz koje je soda minirana bila je pepeo dobiven od morskih biljaka i algi. Korištene su biljke koje rastu na obalama mora. Što se tiče sode sode, nalazi se u prirodi u ogromnim količinama, uglavnom su podzemna otopina tla ili soda jezera. Sirovine za ovu tvar su također minerali. Danas je poznato gotovo 70 soda depozita. U Rusiji se nalaze u zapadnom Sibiru i Transaikalia. Međutim, kako Rusija ne posjeduje velika polja, kalcinirana soda proizvodi industrijska metoda.

Razlike kalcinirane i sode hrane

Soda kalcinirana - učinkovita čistač kupelji

Shema veličine kupke.

Ova dva proizvoda se značajno razlikuju. Uostalom, prvi je jak alkalni, koji ima pH-11, a drugi je slab alkalij s pH - 8.1. Soda hrane se obično koristi u kuhanju. Igra ulogu praha za pecivo. Protivnici kemije ga koriste u liječenju raznih bolesti i kozmetike. Da biste očistili površine, ovaj proizvod se rijetko koristi, jer ima vrlo slabu akciju. Zaposleni s jakim zagađenjem ili neće biti u stanju u potpunosti, ili za to morate potrošiti veliku količinu vremena i vremena.

Članak o temi: crno-bijeli pozadini za kuhinju: kako odabrati što se kombinirati u unutrašnjosti, pogledi, širokog zaslona, ​​fotografije, dizajner savjete

To je sasvim drugo - korištenje kalcinirane sode. Savršeno se popisuje s masnoćom, a koristi se na farmi za različite svrhe. Takva se soda može očistiti pločicom u kupaonici, emajliranoj jela, kupelji, sudoper.

Koristi se za ublažavanje vode pri ispiranju ručnog i strojnog postupka. Usput, kao glavna komponenta, to je dio tvari koje se koriste za sprečavanje formiranja skale u perilicama.

Mjere predostrožnosti

Soda kalcinirana - učinkovita čistač kupelji

Svi radovi moraju se provoditi u rukavicama.

Kada koristite kalcidirane sode, morate biti posebno pažljivi i slijedite sigurnosne mjere. Ipak, to je proizvod kemije, dakle, kao i bilo koji lijek, treba pohraniti na mjestima, odvojeno od skladištenja hrane, kao i nedostupne za djecu i životinje.

Prije čišćenja površine morate kupiti gumene rukavice i raditi samo u njima. Konkretno, to se odnosi na one koji imaju osjetljive ruke. Ako se koristi za pranje, ne smijete zaboraviti da ova tvar može zamrznuti tkaninu, tako da je potrebno strogo promatrati vremenski način rada. Ako radite s sodom, pala je u oči, onda je potrebno brzo isprati s mnogo vode, a uz snažnu iritaciju za savjetovanje s liječnikom.

Kupite ovu tvar u kućanskim trgovinama - kemikalija za kućanstvo. U pravilu se nalazi u blizini prašaka i drugih deterdženata.

Kapljica za čišćenje kaptane sode

Kalcinirana soda je izvrstan alat koji čisti gotovo sve površine u kući. Posebno je učinkovit prilikom čišćenja kupke. A kada je domaćica misleći: "Hajde da se kupamo", prednost je najbolje dati ne sredstvo za kemiju, već kalcidiranu sodu. Poznato je da emajlirana vodovod površina ima značajku s vremenom do žute, au nekim mjestima biti pokriveni vapnenim cvatom. U isto vrijeme, pojava gubi privlačnost i dolazi trenutak kada je potrebno pažljivo očistiti površinu.

Članak o toj temi: Kako napraviti skup na zavjesama: uz pomoć vrpce zavjese i ručno

Da biste očistili kupku, prvo je potrebno kupiti potrebne komponente iz koje je pripravljen pripravak za čišćenje. Da biste to učinili, trebat će vam: soda soda, pijenja soda, industrijski izbjeljivač i ocat. Prvo pripremite prvi dio kompozicije. Dvije vrste sode se uzimaju u jednakim omjerima. Obično su dvije žlice dovoljno. Potrebno je dodati malo vode u ovu mješavinu tako da postane stanje Casczyce. Zatim je vlažna kupka podigla ovu smjesu i ostavi 15 minuta.

U ovom trenutku priprema se sljedeći sastav. Za svoju proizvodnju, uzmite četvrtinu čaše octa i izbjeljivača. Smjesa se nanosi na prvi sloj sode i ostavite još pola sata. Tada se alat ispere kroz četku ili spužvu i velike količine vode. Za korištenje metalnih objekata prilikom čišćenja površine kupelji, ni u kojem slučaju ne može, inače se može izgrebati. Dakle, bez korištenja kućanskih kemikalija, kupka stječe sjajnu bjelinu!

Rabljeni alati

Za posao će vam trebati:

  • Sposobnost pripreme pripravka za čišćenje;
  • lateks rukavice;
  • Mekana četka

Ostali kalcinirani recepti s sodom

Unatoč činjenici da se prvi recept smatra najčešćim, postoje i druge metode. Na primjer, kupelj od lijevanog željeza dobro je očišćena upotrebom kompozicije kalcinirane sode i kućnog sapuna za kućanstvo, nasuprot velikom grateru. Te se tvari uzimaju u jednakim omjerima. Rezultirajuća smjesa je navlažena malom količinom vode i nanesena na površinu kupelji 1 sat. Zatim - ispere s vodom.

Ako je kupka snažno kontaminirana, kako bi se to očistilo, ovaj sastav dodaje malo amonijaka alkohola i povećava vrijeme ekspozicije.

Ponekad se hostese suočavaju s onim što se događa vrlo teško riješiti se plaketa, koji se nakuplja u sifon. To može pomoći takvom sredstvima. 3 žlice kalcinirane sode zaspavaju u ispusni otvor. Zatim tu je octa ili razrijeđena octena bit u količini od 100 g. To je prilično doslovno 5 minuta tako da je odvod čist.

Članak o temi: Zavjese za malu sobu: Kako odabrati odgovarajuću opciju?

Čitaj više