Kako koristiti električni bojler

Anonim

Kako koristiti električni bojler

Kotao se naziva jedinicom za grijanje vode u lokalnom hidrauličkom sustavu vodoopskrbe. Postoje dvije vrste grijača vode: protok i akumulativno. Većina stanovnika višekatnih kuća, čak i ako postoji osnovna vodoopskrba, pokušajte kupiti bojler, jer u ljetnim mjesecima najčešće vruća voda nije isporučena. Prisutnost vruće vode kod kuće je vrlo važna za svaku osobu. Kako bi se osigurali ugodni uvjeti, ovaj uređaj mora nužno trebaju stanovnike privatnih kuća.

Kako koristiti električni bojler

Primjer 1 Povezivanje električnog bojlera.

Dakle, korištenje bojlera vrlo često postaje potrebno.

Međutim, mnogi ljudi ne znaju kako koristiti kotao.

Osnovni uvjeti korištenja bojler

Kako koristiti električni bojler

Dijagram uređaja za električnu bojler.

  1. Prije uporabe treba instalirati instrument. Od ispravnosti instalacije u velikoj mjeri ovisi o vijek trajanja agregata. Tijekom instalacije se pridržavaju uputa priključenih na uređaj. Ako je potreban tlo, to mora biti učinjeno. Raditi dugo vremena, ne preporučuje se isključivanje i uključite ga. Ako je vruća voda potrebna svaki dan, ne biste trebali odspajati uređaj s mreže. S čestim inkluzijama i isključivanjem, automatizacija može brzo propasti.
  2. Prije nego što se uključite kotla, trebali biste zatvoriti tople vode kroz koju se poslužuje u apartmanu. Nakon toga, možete otvoriti dvije dizalice na bojleru i uključiti snagu. Da bi ga isključili, sve treba učiniti. Ako u stanu ne postoji topla voda, nije potrebno ništa zatvoriti. Tijekom kupanja, nema potrebe često uključiti tople vode.
  3. Ako dugo odlazite, kotao mora biti isključen iz mreže. Nakon godinu dana, korištenje uređaja treba provesti preventivni rad. Što je viša temperatura vode izložena, to se više mora razrijediti. Ako samo jedna osoba živi u stanu, onda možete odmah postaviti potrebnu temperaturu tako da nema potrebe za razrjeđivanjem vode. To će uštedjeti novac. Ako živi veliki broj ljudi, onda biste trebali postaviti maksimalnu temperaturu tako da je voda dovoljno za svakoga.

Članak o temi: Kako napraviti stolić za kavu iz drva s vlastitim rukama

Kako koristiti novi kotao?

Kako koristiti električni bojler

Primjer 2 Priključivanje električnog bojlera.

Kotao je veliki spremnik za vodu. Unutar jedinice je element za grijanje tekućine. Grijanje vode se izvodi zbog uređaja za izmjenu topline (voda ili pare). U izmjenjivaču topline, grijana voda stalno teče u zatvorenom vodovodnom lancu. Ti se grijači vode ponekad nazivaju grijačima za indirektno grijanje. Ponekad se grijanje provodi pomoću plinskog plamenika. Da biste pravilno koristili novi uređaj, provjerite upute.

Uređaj mora instalirati stručnjake, a prvi put se mora održati u njihovoj prisutnosti. S druge strane, morate biti sigurni da je uređaj instaliran u stručnjacima kvalitativno. Da biste to učinili, pobrinite se da nema propuštanja. U početku, kotao treba isključiti s električne mreže i samo ga ispuniti hladnom vodom.

Da biste shvatili da je kumulativni bojler potpuno ispunjen, najprije je potrebno otvoriti dizalicu za vruću vodu na kotlu. To se može provjeriti nakon što je voda razmažena iz slavine. Tada bi dizalica trebala biti zatvorena i ispituje vanjsku stranu agregata. Ako se ne otkriju nikakvi problemi, možete ga sigurno uključiti u mrežu i postaviti instrument potreban način rada.

Kako koristiti već grijač radne vode?

Kako koristiti električni bojler

Primjer 3 Povezivanje električnog bojlera.

Trebali biste znati da se kotao tijekom rada ne može isključiti iz električne struje. Ako vruća voda privremeno nije potrebna, uređaj se može isključiti iz utičnice. Time ćete uštedjeti struju.

Međutim, mnogi stručnjaci tvrde da ako je kotao stalno ispunjen grijanom vodom, nije podvrgnuta razaranju (koroziji). Osim toga, uređaj je mnogo lakši za utvrđivanje potrebne temperature nego za početak grijanja od nule. Da biste upozorili nastanka vatre, svakako se pobrinite da je uređaj uzemljen.

Tekleći kotlovi nemaju ograničenja u volumenu grijane vode. Obično ih koristimo istovremeno samo na jednom mjestu (gdje peru jela ili se okupaju). Ako u potpunosti otvorite dizalicu, onda voda u bojleru neće imati vremena da se zagrije. Kako bi se smanjio gubitak topline, kotao mora biti ugrađen što je moguće bliže mjestu korištenja tople vode.

Članak o temi: Visina umivaonika u podu kupaonice: standardi

Ako se u kući isporučuje kruta voda, potrebno je instalirati uređaj za pročišćavanje vode, jer inače vodni grijač neće uspjeti vrlo brzo. Ako je uređaj instaliran u sauni ili kupku, onda morate osigurati da tekuće kapi ne padne na njega. Nemoguće je koristiti tekući električni kotla u onim kućama gdje temperatura zraka često pada na nulu.

Koliko često i kako čistiti bojler?

Potrebno je čistiti kotao barem jednom svake dvije godine. Proizvođači preporučuju čišćenje jednom godišnje. Učestalost postupaka čišćenja izravno ovisi o stupnju rigidnosti vode. Ako je voda dobro, kruta ili ne u skladu sa standardima, kotao će se postići mnogo brže. U praksi postoje takve slučajeve kada je kotao začepljen u samo dva mjeseca uporabe. Tu su i suprotni slučajevi kada kotlovi služe 15 godina bez jednog čišćenja i održavanja performansi.

Nema potrebe pasti u krajnosti. Nakon kupnje i instaliranja bojlera u oko godinu dana ili pol, potrebno je provesti preventivno čišćenje. Ako tijekom postupka ćete otkriti da ne postoji mnogo ljestvica, onda se ponovno čistite mogu se provoditi u dvije godine. Ako primijetite da kotler zagrijava vodu duže i zagrijava manju količinu vode, tijekom rada daje glasno šištanje, to znači da je potrebno hitno čišćenje. Ako je potrebno, zajedno s čišćenjem kotla, potrebno je zamijeniti magnezij anodu.

Prije nego što počnete čistiti, uređaj treba biti isključen iz električne mreže. Nakon toga morate otvoriti dno spremnika i odspojiti žice. Tada je potrebno preklapati hladnu vodu, pričvrstiti posebnu cijev prikladnog promjera na ispusni ventil i potpuno odspojite cijev koja opskrbljuje hladnu vodu. Drenanje vode može trajati više od 30 minuta. Nakon toga, potrebno je dobiti grijaći element. Da biste montirali ljestvicu, trebat će vam kantu. Nemojte čistiti kotao na savršeno stanje, jer možete oštetiti stavke. Prilikom čišćenja spremnika, fenjer će pomoći. Nakon završetka mehaničkog uklanjanja skale, spremnik se treba ispirati i presušiti grijaći element. Tada možete početi sastaviti bojler. Neki savjetuju ulijte oko jedne litre octa u spremnik kako bi bolje očistili površinu. Nakon montaže potrebno je osigurati da nema propuštanja. Ako niste sigurni u svoje sposobnosti, bolje je vjerovati održavanju i čišćenju agregatnih profesionalaca.

Članak na temu: Različite pozadine za slikanje, prednosti i mane svake opcije

Čitaj više