Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Anonim

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova
Površina zida je glavni element uređenja soba, koji čini najveći broj radova tijekom popravka i dizajna prostorije. Stoga se posebna pozornost treba posvetiti odabiru materijala za projektiranje zidova u svakoj sobi, na temelju njegovih funkcionalnih značajki. Pa ipak, kako odvojiti zidove? Koji su najpopularniji načini za završetak zidova? Saznat ćete o tome čitanjem članka do kraja.

Wall Pandpy Wallpaper

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Pozadine su savršeno pogodne za zidove zidova koji ljepilo na površini drva, gipsa, vlaknastih ploča i žbuke. Za stambene sobe, papirnate pozadine su najprikladnije, koji su dobro prošao zrak. Film pozadine služe za lijepljenje zidova u sobama s visokom vlažnošću, kao što je u kupaonici ili kuhinji, jer ne apsorbiraju vlagu. Ali to je najbolje za takve prostore koristiti Viniliosk, Polynešane ili film za beskućnike.

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

U malim sobama pozadina se koristi s malim uzorkom, koji vizualno povećava područje prostorije. Pozadina s okomitim uzorom stvara dojam visokih stropova, a rubnik čini zidove ispod.

U južnim sobama morate koristiti pozadinu u hladnim bojama, a na sjeveru, naprotiv, u toplim bojama. Također, hladni tonovi su prikladni za lijepljenje spavaćih soba, a bolje je koristiti toplo, kao što su narančasti nijanse za dnevni boravak.

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Prije lijepljenja pozadinskih zidova treba biti dobro pripremljena. Poređeni su s kitom, mljevenjem brusnog papira i prekrivene temeljem. Površina zidova treba biti suha i čista, tako da je pozadina dobro držati se na površinu i nije iskopana. Da biste provjerili zid, možete lijepiti komad ljepljive trake i oštro ga izrezati. Ako ima puno prajmera i kita na vrpcu, zid mora biti dobro očišćen i ponovno prekriven temeljem.

Postoje neugodni slučajevi kada se mrlje pojavljuju na pozadini s metalizirani uzorak. To sugerira da se oksidacijska reakcija dogodila između zida i uzorka zbog povećane alkalnosti betona. Da bi se izbjegli takve nevolje, potrebno je unaprijed testirati kiselost zidova s ​​litnemus papirom.

Osnovna pravila flaških pahuljica

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Vrlo često, nakon što se naljepšavaju pozadine na zidovima, manifestiraju se sve vrste nedostataka, mane, neravnih šavova, mjehurića ili čak mrlja. Sve to ukazuje na neusklađenost s osnovnim pravilima kada su prekrivene zidovima pozadinom.

Odmah morate pripremiti dobar zid. Pažljivo vidite da li postoje pukotine, nepravilnosti, izbočine. Svi mane su podvrgnuti temeljitom kit, a zatim je glatko zid očišćen s brusnim papirom, nakon čega su tlo s ljepilom, razrijeđeni s vodom.

Važno je da su šavovi strogo vertikalni. Da biste to učinili, prvi list pozadina je zalijepljen pomoću vina. Ako je prvi list zalijepljen kao Kosovo, ostatak listova također će biti paralelno s njom i bit će moguće ispraviti tu pogrešku samo prelaskom pozadine. Plahte listova bit će nevidljive, ako razmislite o osvjetljenju sobe, to jest, pozadinu treba pokrenuti iz prozora.

Prije lijepljenja pozadinskih zidova, zidovi bi trebali biti potpuno suhi, inače pozadinu neće se držati na vlažnom zidu. Da se to ne dogodi da provjeri je li prajmer suši na zidu. U tu svrhu, komad filma je lijepljen na zid s trakom. Ako će se ujutro naći ispod filma za vlagu, a zatim zidovi još nisu spremni za potresne pozadine.

Članak o toj temi: Kako i od onoga što bi majmun učinio sami

Također, zidovi moraju biti čisti, inače tadana može ispasti. Zidovi ne smiju biti ostatke boje ili stare pozadine. Također je važno da se riješite gljivice ako iznenada otkrije na zidu, tapaka može patiti od njega. Za to postoji posebno rješenje za pokrivanje zida.

Ako zid ima povećanu alkalnu reakciju, pozadinu se može prekriti spotovima zbog kemijske reakcije, pod uvjetom da se primjenjuje metalni uzorak. Također, mrlje se mogu manifestirati na svijetle pozadine ako je zid prekriven žbukom. Stoga morate pokušati pripremiti zid tako da je to jedna boja bez mrlja.

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Pozadina ljepila treba nanijeti ravnomjerno na cijeloj površini pozadine, au njihovim rubovima - dvostrukim slojem. To će jamčiti da se pozadine neće iskopati na spojevima i postolja. Da biste dobili osloboditi od mjehurića na pozadini, koji se formiraju s neravnomjernom distribucijom ljepila, možete koristiti štrcaljku s kojom se višak ljepila lako uklanja.

Bio je to najčešći način da dovrši zidove, koji se koristi u 70% popravka bilo koje prostorije, s izuzetkom kuhinje i kupke. I što odvojiti zidove? I hoće li preostale metode biti tako jednostavne za korištenje?

Mletačka žbuka

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Mletačka žbuka je posebna ploča za zidove, s pogledom na prirodni kamen. Ovaj premaz može uključivati ​​mramor, granit kvarca ili malachitne prašine ili njihove spojeve.

Povezana veza mletačke žbuke služi hamorenom vapnom. Kao rezultat karbonizacije, koji se javlja između kamena vapna i kamena prašine, formira se žbuka. Također, žbuka uključuje posebne pigmente koji služe za davanje žbuke određenu nijansu. Oni mogu biti organski i anorganski podrijetli. Konačna komponenta mletačke žbuke je vosak koji se primjenjuje na posljednji sloj oblaganja kako bi se zaštitila površina od oštećenja i kontaminacije.

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Mletačka žbuka se nanosi na površinu zida u nekoliko slojeva. Što su više, to je bolji učinak materijala materijala, jer cijela ljepota mletačke žbuke leži upravo u refleksiju greda svjetlosti na njegovoj površini.

Postoje različite tehnike za provedbu mletačke žbuke, nekih njegovih pogleda samo profesionalci. Na primjer, kada se proizvodi umjetničko slikanje vlažne površine, zid dobiva svojstva akvarelora i apsorbira boje koje umjetnik čini slikarstvo.

Mletačka žbuka, koja se sastoji od mramornog brašna, vodene emulzije i vapna kose, primjenjuju se na gipsanu bazu ili kit, prije poravnavajući ga. Žbuka možete napraviti bilo koju nijansu s posebnim bojama, a ako pomiješate nekoliko nijansi jedni s drugima, možete dobiti sličnost mramorne površine.

Dekorativna žbuka

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Lijep materijal za dekoraciju zidova je dekorativna žbuka. Zid prekriven dekorativnom žbukom može se lako isprati vodom s deterdžentom. Ne boji se vode i zadržati ljepotu jako dugo.

Postoji nekoliko vrsta dekorativne žbuke ovisno o konačnom rezultatu. Ima dosljednost tjestenine koja se primjenjuje na zid. U trgovinama možete zadovoljiti takva imena: mozaik, olakšanje, "valjak", "hrđa", "pod krznenim kaputom".

Strukturna žbuka

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Takva žbuka ima strukturu žita s dodatkom peleta od šljunki ili drvenih vlakana. Strukturna žbuka je silikatna, mineralna ili na temelju sintetičkih laterala. Takva žbuka je vrlo plastična i ne zahtijeva nikakvu pripremu za primjenu na površinu, prodane u trgovinama u gotovom obliku. Može se primijeniti na beton, gipsanu ploču, metal ili drvo. Najčešće se konstrukcijska žbuka koristi za završetak dvorana, kupaonice i kupaonice.

Članak o toj temi: Vrata za kabinet u WC-u - zavjese od kotrljanja

Stado

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Ovo je originalni premaz koji se koristi za unutarnje uređenje prostora. Flock-žbuka se sastoji od komada akrila na bazi vode, mat ili saten akril laka i tradicionalnih jata. Ovo je skupa i dugotrajna vrsta žbuke, ali vrlo lijepa.

Stucco "pod Starinom"

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Kada se na površini primijeni na takav žbuku, stvorena je vidljivost podizanja, što je njegov glavni dekorativni učinak. Ova žbuka uključuje sintetske latese.

Kao što vidimo, razdvojimo zidove može se razdvojiti nekoliko vrsta žbuke, ali je već naporan rad koji također zahtijeva određene vještine i iskustvo. Nije svaki starter graditelj moći se nositi s ovom vrstom završne obrade.

Keramička pločica

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Raditi s keramičkim pločicama, potrebne su neke vještine, iako, općenito, rad nije baš složen. Prije svega, morate odabrati pravu pločicu u trgovini, dok je važno uzeti u obzir ne samo njegovu boju, već i kvalitetu. Pločica mora imati istu boju, veličinu i crtanje, rubovi pločica ne bi trebali imati hrapavost.

Pločica se stavlja na čistu, glatku i izdržljivu površinu. Zid ispod pločice mora biti poravnat. Da biste to učinili, na zid se primjenjuje vertikalna tračnica, s kojima se određuju različita odstupanja od vertikala. Ako odstupanje prelazi 2 mm, mora biti fiksna. Ako zid ima svojstvo apsorbiranja prašine i prljavštine, ona mora biti primijenjena boljoj spojku s bazom.

Uz pomoć rješenja za usklađivanje, sve nepravilnosti u zidu su zatvorene. Debljina otopine ne smije prelaziti 2 cm. Nakon njegovog sušenja, slijedeći sloj se primjenjuje za konačnu poravnanje površine. Osušena žbuka je prekrivena impregnacijom.

U slučaju kada veličine pločica nisu višestruke površine zidova, pločica će se morati smanjiti. Ljepljiva otopina se pripravlja prema uputama na pakiranju. Otopina se nanosi na pločicu s posebnom lopaticom s nazubljenom površinom.

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Polaganje pločice najbolje su započete iz ugla. Za glatke zglobove koriste se posebni plastični križevi, kao i razina za kontrolu glatkog polaganja. Nakon završetka polaganja pločice, nakon jednog dana, kada se otopina vozi, šavovi su blizu posebnog razmaza.

Suočavanje s drvetom

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Zidovi sobe često su ukrašeni drvenim pločama različitih veličina, dok se ukupna površina sobe smanjuje za 40 mm od svakog zida. To je zbog grebena vezanih uz zid, na koje su ploče prikovane. Približno 5 horizontalnih tračnica je oblikovana za svaki zid na istoj udaljenosti, a umjesto donje željeznice, postolje je punjen. Suočavanje ploča mora imati uzorak s jedne strane kako bi ih spojila na kalem. Spojeni na ovaj način odbora, čak i ako dekreti, neće imati mjesta među sobom.

Ova vrsta dekoracije zida izgleda dobro, ako unutrašnjost sobe sugerira prisutnost kamina, masovne zavjese i namještaj u engleskom stilu. Odbori mogu biti od jeftinog stabla, ali obojene pod vrijednim stablom.

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Uz pomoć zidova kuća kod kuće s drvetom, možete dogovoriti sobu u određenom stilu. Na primjer, seoska kuća može se izdati u rustikalnom stilu ili stilu zemlje. U ovom slučaju, dekoracija zida će izgledati kao teksturiran i grubo. Za takav stil je bolje koristiti trešnju ili orah. Lijepo gleda u završetku morskog hrasta. High-tech stil se također kombinira s drvetom i stvara učinak površine monolita. U tom slučaju, bit će neophodna breza, orah, bor, trešnja ili bukva.

Članak o toj temi: Primer otporan na toplinu za peći: sorte materijala otpornih na toplinu

Izgleda originalan na zidovima rezbarenja drva, umetnutim, slikarstvu, kao i njihova kombinacija u koži ili metalu. Netretirano drvo također stvara jedinstveni živopisni učinak, koji se postiže na štetu kuja i pukotina, kao i na račun jama ispunjenih umjetnom prašinom.

Dekoracija zida tkanine

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Orkate i svečano gledajte zidove ukrašene tkaninom. Ova presvlaka stvara dojam da nije zalijepljen na zid, ali postoji sam u sebi. Iz teških tkiva stvaraju draper, koji u kombinaciji s tkanim panelima stvara bogat i svečani pogled na sobu.

Ova vrsta završne obrade je vrlo praktična, jer nije prljava i otporna na slučajno oštećenje. Neke tkanine mogu se čak odoliti mačka kandža, koji su slatki ljubimac kućni ljubimci poput njega da se ogrebe oko tkanina površine. Tkanina savršeno skriva nepravilnosti i zidne defekte, kao što se koristi jedno platno, za razliku od pozadine, na koje se treba odabrati crtež. Slučajna kontaminacija se lako prikazuje s prahom za pranje. Zahvaljujući ekologiji ovog materijala, zidovi imaju sposobnost "disanja".

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Moderne tehnologije korištene u stvaranju uzorka na tkivima omogućuju da ostanu svijetle, otporne na izgaranje dugo vremena. Površine fisure imaju svojstva odbijanja prašine.

Stručnjaci tvrde da je draperija tkanine manje naporno od zidova zidova pozadinom. Osim toga, tkanina se može lako obnoviti. Nedostatak ove vrste završne obrade je visoka cijena materijala i poteškoća koje se događaju prilikom instaliranja utičnica i prekidača.

Slikarstvo zidovi

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Najlakši i najčešći tip zidnog ukrasa je njihova slika. S razvojem suvremenih tehnologija, slikarstvo je počelo kombinirati s drugim vrstama završnih obrada, a proces je bio znatno složeniji, ali je rezultat bio mnogo ljepši i originalniji. Kod kuće je vrlo teško napraviti savršeno glatku površinu zida, jer je svaka mana vrlo vidljiva na monofonskoj površini. Stoga se boja sve više koristi u dekorativnim svrhama, na primjer, izrada crtež na matrici na spremnom i zažmirnom zidu. Zahvaljujući razvoju suvremenih tehnologija, postojala je potreba za obojenjem baterija koje su već prodane s gotovim polimernim premazom koji ne zahtijevaju dodatnu obradu. Također, postojala je i potreba u bijeloj boji, koje su druge vrste zidnih dekoracija adekvatno zamijenjene.

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Stare dobre naftne boje, koje je zauvijek ostalo u spomen na neopisiv miris, prilično uspješno raseljenu modernu vodenu razinu vode, vode i akril. Moderne uvezene boje mogu lako obojiti crnu površinu bez shriranja, dok ne napuštaju trake iz četke, brzo se osuše.

Moderno tržište može ponuditi širok izbor boja za metal, drvo, beton, žbuku. Boje mogu biti sve vrste boja, mat ili sjajnih.

Kako odvojiti zidove? Metode završnih zidova

Slikarstvo ne predstavljaju posebne poteškoće: zidovi su viši koristeći posebni valjak, četke ili pištolj za prskanje. Boja boja daje ujednačenu raspodjelu boje na površini, valjak se bolje koristi u kombinaciji s četkom, jer je nemoguće obojiti kutove s njim.

Sada znate nego odvojiti zidove u svojoj sobi! Želio bih reći da je najlakše od završetka slika zidova, a zatim držite pozadinu, a zatim sve ostale. Nemojte komplicirati popravke i primijeniti samo one metode s kojima se možete nositi. I želim vam brzo popraviti!

Čitaj više