Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Anonim

Odluka o izgradnji kuće iz bara nije odmah prihvaćena, a ne iznenada. Samo ta tehnologija, s jednostavnijim montažom zidova, omogućuje vam da dobijete izvrsne karakteristike za stanovanje: za Moskovsku regiju ima dovoljno drva u 195 mm debljine. S ovom debljinom vanjskih zidova, bit će topla, ali bolje je to zagrijati za spremanje na grijanju (izvan 10 mm MINVATI) i napravite domjertu fasadu. Tada će biti i ušteda na grijanju.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Plastičnost u obradi - jedna od prednosti drva

Koje drvo izabere

Za izgradnju kuće koristi obično drvene crnogorične stijene. Postoji nekoliko razloga. Prvo, povećani sadržaj smole, koji su prirodni konzervansi i antiseptici. Zahvaljujući svojoj prisutnosti, drva je duže uništeno. Drugo, pristupačna cijena. Možete, naravno, izgraditi kuću od bukve ili hrastove trake, ali cijena će biti jednostavno prevedena. Treće, drvo je mekano, lako se obrađuje.

Od svih crnogoričnih stijena najčešće stavljaju kuću iz borove trake. Uz dobre karakteristike, to je relativno jeftin. Kuće iz Arške i Cedar rijetko stavljaju: preskupo. Od jele čak i rjeđe, ali iz još jednog razloga: to je brže od svih kolapsa, pa čak i teških u obradi. Tako je u odnosu na pasminu drva, izbora, zapravo, a ne. U 95% je bor. Ali s vrstom drveta potrebno je razumjeti.

Metodom obrade, traka se događa:

  • Normalno ili cjelokupno, nestažntan bar. Grijani iz čvrstog dnevnika, presjek - četverokut (kvadrat ili pravokutnik).
  • Profilirano drvo. Također je ispumpana iz čvrstog dnevnika, ali nakon što se obrađuje: Stubs se formiraju šiljcima i žljebovima - profilima, s kojima je jedan bar usidren s drugim. Također se obrađuju bočna lica. Iz stroja koji se već izlaze. Odjeljak - složeni oblik. Bočna lica može biti glatka, zaobljena, kovrčava - s cjedilom, oblik "zaključavanja" - brojnih brada i udubljenja.
  • Zalijepljen bar. Izvana slična profiliranom, ali okupljenom (zalijepljeno) iz nekoliko odbora.

Analizirat ćemo značajke svake od vrsta drveta, u odnosu na izgradnju kuće.

Kuća iz redovnog bara

Ako je ranije rečeno da su odlučili izgraditi kuću iz bara, oni su definitivno razumjeli uobičajeno pravokutno drvo. Drugo jednostavno nije bilo ili je bilo preskupo: donio je iz inozemstva. Uobičajeni bar je najprihvatljivije vrijeme ako preuzmete trošak po kubičnom metru. No, kao rezultat svih potrebnih događaja, troškovi izgradnje mogu biti veći nego od profiliranih. Sve je u značajkama materijala. Oni dovode do značajnih dodatnih troškova na fazi izgradnje: prilikom podizanja kuće iz nepritske trake, nužno se koristi interventna izolacija. On ima neadeal geometriju, i, ako to ne učini, puhanje kroz pukotine između krunica bit će sooooo snažno. Druga značajka je površina zidova, ispada neujednačena i bez završetka unutar i izvan ne može učiniti.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Izgleda ovako uobičajeno drvo

Osim polaganja efterntentvatnog sloja, prikrivena log kuća isporučena, dodatno brtvljenje šavova. Canopat nije sam, ali barem dva, ponekad i više. I sve zato što je napravljen od drva prirodne vlažnosti. U praksi, to ima sljedeće posljedice:

  • Presavijena kuća trebala bi dugo imati stajati bez završetka. Željeno vrijeme izlaganja je oko dvije godine. I prva godina, krov ne stavlja ili straga Rafter sustav, pokriva membranu i ostaviti u ovom obliku. U drugoj godini, krovni materijal je položen. Za to vrijeme drva suši, zidovi "sjesti" i mogu se tražiti za završni rad.
  • Prilikom sušenja, prirodna vlažna traka ozbiljno je pucala. Ponekad se formira vrlo duboke i široke pukotine, koje također moraju biti uhvaćene. U najgorem slučaju može se pojaviti kraj do kraja. Postoje još nevolja: bar može "voditi": odvrnite se u neku vrstu strane. Svi ovi procesi su prirodni za drvo, ali moraju se snositi.

    Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

    Pukotine mogu biti duboke

  • Drvar prirodne vlažnosti snažno je osjetljiv na truljenje i plavu. Tijekom isporuke može početi proces zamračenja drva. Dakle, bar mora biti presavijen u ventilirane hrpe i ispod donjih redaka za postavljanje obloge. Osim toga, potrebno je obraditi drvo sa zaštitnim impregnacijama (antiseptici) i antipijce prije polaganja u okvir. Potrebno je za sve drvo, jednostavno na visokoj vlažnosti postoje visoki zahtjevi za kvalitetu obrade.

Još jedna značajka kuće iz uobičajenog drveta: zidovi su nepravilni. Da biste im dali "pristojne" vrste, oni su ili obrubljene s završnim materijalima ili mljevenjem. No, mljevenje je kontroverzni pristup: međulijedni pečat čini gotovo nemogućim. Čak i ako uspijete polirati bar, gdje dati šavovima?

Ispada da je cijena kuće kao rezultat može biti veći: na trošak bara, dodavanje intervenpentalne izolacije, materijal za cacopu i sam radni (i to nije dostupan), trošak vanjskog i interijera ukras. Razmislite i dovođenje na rad za vas, šipke naručene duljine. Zdjele se ljuštuju na mjestu. To znači da kvalifikacije stolara moraju biti visoke. Iz toga, kako postoji riječ, to ovisi kao topli kutovi će biti. I u Brudarskoj kući to je uglovima i najproblematičnije mjesto.

O tehničkoj osobine dekoracije drvene kuće pročitajte ovdje.

Značajke profiliranog bara

S obzirom na profiliranu šipku, prva stvar koja juri u oči je gotovo savršena geometrija i glatke površine. U svakom slučaju, to bi trebalo biti. Uz dobro izvršenje kvalitete, završna obrada nije potrebna: zid se odmah ispostavlja da je gladak i gladak, čak i barem pod slikanjem.

Drugi, također i prilično očigledna značajka, - zbog činjenice da se rubovi koji su dva profilirana drva pridružuju, uklanjaju i izbočine (brave) kroz slotove ne mogu biti. Proizvođači profiliranog drveta kažu da se zidovi mogu postaviti bez interventerske izolacije: također će biti tako topla. Ali malo njih sluša. Stavite barem tanku, ali izolaciju. Netko koristi tanku podlogu ispod laminata, netko samoprocjene trake za montažu plastičnih prozora, kao i jute traku i slične materijale.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Između bara, podloge za laminat

Na fotografiji, usput, najčešće je nedavno u programerima - "češalj". Može imati "zub" različitih visina i širine, i ljubav svima zbog činjenice da je nemoguće raznijeti. Ipak, i ovdje je prilagođena, polaganje izolacije.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Nekoliko tipičnih bar profila (dva ekstremna na desnoj strani)

Općenito, profili su mnogo. Neki od njih - na fotografiji. Prilikom odabira dobavljača, potrebno je obratiti pozornost ne samo na oblik brave, već i kako su dovršeni. Slučajnost u bilo kojem paru mora biti maksimalna.

Nakon donošenja odluke o izgradnji kuće iz trake s profilom, morate odlučiti o njegovoj vlažnosti. Profilska traka je prirodna vlažnost (jeftinije), tu je i sušenje komore s vlagom ne više od 14-16%. Posebnosti globalne prirodne vlažnosti već su razmotreni, sada ćemo razgovarati o sušenju komore. Tvrtka uspostavlja velike ormare za sušenje u kojima je učitano gotove profilirano drvo. Tamo, u uvjetima povišenih temperatura, gubi prekomjernu vlagu. U isto vrijeme, svi procesi se javljaju u komori, koja se obično prate sušenje drva: puca, okreće se. Sukladno tome, dio se oženio, a preostali prodani po višoj cijeni. Uzroci, čini se jasnim.

Ako odlučite izgraditi kuću iz komore za sušenje komora, možete početi prije. Kuća za log bi se trebala istaknuti, ali to će biti potrebno za to 9-12 mjeseci. U isto vrijeme, nove pukotine se rijetko formiraju, samo postojeće se šire. No, treba imati na umu da je zbog visokih troškova sušenja, najčešće samo smanjenje vlažnosti za operativno - 16-18%, dok se sušenje komore smatra 8-12%.

U svakom slučaju, brtvene praznine. Konopka je potrebna u vrlo ograničenim količinama: prije svega, morat ćete vidjeti sve kuteve i boriti se, ako postoji (tzv. Mjesta pričvršćivanja mjesta). Čak i dobro napravljena zdjela kada suha može biti neujednačena, zbog čega će se pojaviti jaz. Također, drvo se može ispasti što će dovesti do izgleda ili ekspanzije jaza. Stoga je potrebna i periodična revizija kutova tijekom rada. Drvo - živi materijal, a cijelo vrijeme će nešto promijeniti. Također, nakon godinu dana mulja, morat će napraviti prevelike pukotine u baru (bez fanatizma tako da ploča ne širi pukotinu).

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Kuća za prijavu se sastavljena od numeriranih praznina s oblikovanom posudom (brojevi su plavi na krajevima)

Može se lakše suočiti s montažom. Ako naručite rezanu drvo, rezanje kutova iz profiliranog drveta, kao i iz uobičajenog, može biti na parceli. Ali mnoga poduzeća, u nazočnosti projekta, nude dio posla koji će preuzeti. Uz pomoć posebnog programa, napravite izgled Brus: sastaviti popis "rezervnih dijelova" od kojih će se kući prikupiti. Tada se praznine režu na ovom popisu, a s oblikovanim palcima. Zrakoplovi su numerirani i spremni biti dovedeni na web-lokaciju, gdje kuća ostaje da se preklopi, kao što je dizajner: sklopivši trake označenim na planu.

To je prikladno, pogotovo ako ćete koštati kuću vlastitim rukama bez iskustva izgradnje. Jasno je da usluga nije besplatna, ali možete uštedjeti novac za plaćanje stolara: ne zahtijeva se prikupljanje takvog dizajnera visoke kvalifikacije. Samo je u ovom slučaju toplo ili neće biti vaš dom ovisi o tome kako će zdjele točno u proizvodnji. Ponekad postoje tvrtke koje čine vrlo loše kvalitete bubnjeve. Nekoliko njih vidite na fotografiji.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Loša kvaliteta zdjela - puhanje će biti nevjerojatno, a brtvljenje loše uštede

Općenito, postoje njegovi nedostaci i njezine prednosti, ali u usporedbi s uobičajenim barom, profilirali su prikladnije u izgradnji, a po cijeni također može biti jeftinije, ako računate s ciljem.

O značajkama ožičenja polaganja u drvenim kućama, pročitajte ovdje.

Zalijepljen

Prema naslovu je jasno da se sastoji od lijepljenih dijelova. Prvo, lamele se ljuštuju, tretiraju se s antisepticima, sušeni na određenu vlagu, a zatim ljepilo. Zbog kompleksnog proizvodnog procesa, cijena oznaka ima oko 2,5-3 puta veće od one uobičajenog i 80-90% profiliranih.

Koje su njegove prednosti? Pravilno proizvedeno, to ne ispušta, ne vodi ga: sušenje suhog materijala ne može biti, a zalijepljene ploče trebaju imati vlažnost ne viša od 12-15%. Stoga, proces završne obrade, s dovoljnim da se nadoknadi toplinski gubitak timera, može se dati samo na slikanje ili lakiranje, budući da se zaštitna impregnacija provodi u poduzeću (mora, u svakom slučaju).

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Kako izgledaju zalijepljeni bar i njegovi profili

Još jedna posljedica nedostatka sušenja je presavijena kuća za prijavu nakon nekoliko tjedana možete odmah staviti ispod krova, a za nekoliko tjedana možete početi završiti. Ovaj put je potrebno na skupljanje šalice, a geometrijske dimenzije lijepljene trake ne bi se trebale mijenjati. To jest, pojavljuje se značajna ušteda vremena - sve, uključujući i završni rad, može se napraviti u jednoj sezoni.

Ali je li dobro za ljepljene perle? Sa stajališta brzine izgradnje - da. Ali on ima ozbiljne nedostatke. Prvi: zalijepljen je. Što ispada jednu od glavnih prednosti drva - ekološka prijateljstvo. Druga je niska permeabilnost. Mnogi staviti drvene kuće točno zbog njihove sposobnosti da prirodno prilagođavaju vlažnost u sobi. Lijepni bar zbog prisutnosti slojeva ljepila je lišen. Od svih prednosti drva, ostaje samo atraktivan izgled, ali kuća aeriranog betona, uklesana oblogom odgovarajućeg profila ili blok kuće, izgleda isto tako. Stoga, koristeći lijep traku za izgradnju kuće - pitanje je vrlo kontroverzno.

Ovdje je opisan dizajn dizajna drvene kuće.

Faze izgradnje kuće iz bara

Brusade kuća ima nekoliko prednosti:

  • Zidovi su dobiveni pluća, zbog čega je opterećenje na temelji nisko, što znači da će troškovi njegovog uređaja biti niži.
  • Drvo - materijal je elastičan i mali podrum temelja. Ona kompenzira ne dovodeći u pitanje integritet zgrade. A to je opet isto, to vam omogućuje da napravite temelje malih uzgoja na dobro iscrpljujuća tla.

Izbor tipa temelja ovisi u mnogim aspektima iz tla, ali najčešće napraviti temelj za vrpcu, ako nema potrebe za podrum, možete staviti stupac (za male grade privremene prebivališta - vikendice, kupku itd.) ili hrpa (s drvetom ili bez). Izbor je poželjan temeljiti se na rezultatima geoloških istraživanja. Više je ovdje opisan proces.

Dok je temelj "hvaljen", pripremite drvo. Cijeli drvo i drsko drvo tretiraju se s antisepticima i antipijem. Koristite pripravke koji ne tvore film na površini površine. Oni neće ometati proces sušenja. Nakon treninga, bar počinje ulazak kuće:

  • Odrezati hidroizolaciju. Dakle, da drvo iz temelja ne povlači vlagu, potrebno je otvoriti sloj hidrofobnog materijala. Prethodno su dva sloja vrećica položena ispod prve krune. Danas ima više modernih materijala - premaz i valjani. Možete ih koristiti i u kombinaciji: prevariti, stick roll.
  • Polaganje krune prepona. Drvo se bira bez znakova plave, s minimalnim brojem kuja. Poželjno je - od srednjeg dijela stabla - uz maksimalnu gustoću godišnjih prstena. Ona se liječi dodatnom impregnacijom, dizajniranom za drvo, koja je u izravnom kontaktu sa Zemljom. Kako bi se osiguralo najbolje očuvanje prve krune, postoji trik: široka ploča je složena za hidroizolaciju, impregniran s bitumenskom mastiku s radom. Još uvijek postavlja sloj hidroizolacije, i odozgo - već prva kruna. Svi ovi slojevi su povezani s temeljem klinova koji su ispunjeni temelj.
  • Gruban kat. Podne zaostaje su pričvršćene na prvu krunu - drveni dio s poprečnim presjekom od 150 * 100 mm. Od slaganja od najmanje 70 cm u koracima. Da bi bilo prikladnije za rad, nacrt podnih ploča se odvijaju zaostalim, bez navigacije.
  • Montaža zidova iz trake. Ako se zidni komplet ne naručuje s gotovim zdjelima, oni su "ubijeni". Smanjiti predložak. Od komada šperploča, uzorak je nacrtan, bit će pijan, a zatim sjeći. Češće koriste motorne pile, ali je potrebno prilično visok stupanj vlasništva alata: točnost izvršenja izvršenja ovisi o tome koliko će biti topla kuća. Oblici povezivanja drva - na slici.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Metode za povezivanje drva

Polaganje interventerske izolacije već je rečeno: kada se koristi obični drvo, to je obvezno, pod profiliranim - poželjno u zdjeli, ostatak je po volji. Između sebe, krune su povezane molekulama - dugim okruglim šipkama, obojenim od čvrstog komada drva, kanala - pravokutnog oblika ili šipke od stileta. U svakom slučaju, rupa je bušena rupom u kojoj je spojni element začepljen.

  • Skupština sustava Rafter. Redoslijed rada ovisi o vrsti odabranog krova. Kada je instaliran jednostavan krov za koga je instaliran, instalirane su vrhunske noge, kada je zatvoreni kat redoslijed drugog. Membrana otporna na vjetru je valjana na sakupljeni rafter sustav. U ovom obliku, kuća je ostavljena dugom razdoblju uništenja.
  • Otvori vrata i prozora. Za brzu dermisku i skupljanje možete izrezati prozor i vrata, staviti lanac ili fiksiranje trake. Blokovi vrata i prozora dok ne stavi kraj glavnog skupljanja.

Nakon isteka godine, dva se može pretraživati ​​za završni rad. Sve vrijeme do log kuće brani, potrebno je pratiti procese koji se pojavljuju u drvu. Odmah je potrebno pregledati uglove i, ako je potrebno, prijeći. Zatim pratite status, kao i drvene veze. Ako se hranite s puno truda, vrijeme se može objesiti na njih, zbog čega se formiraju utore. Problem možete riješiti s raščlambom: uzeti ogroman drveni čekić i kucati na zidove, uzrokujući brže skupljanje. Isti prijem se koristi ako je kuća prespora.

Video prikazuje glavne faze kako izgraditi kuću iz bara. Unatoč lirskim odstupanjima, mnogo vrijednih informacija.

Kako izgraditi kuću iz bara: foto izvješće

Izgrađena takva kuća.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Skoro spreman

Naručili smo zid na projektu, podnijet je zaklada pojasa.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Zaklada

Donijeli su praznine s punjenim zdjelima. Oni su bili uredno iskrcani, dok su ispitivali nedostatke. Jedan bar je bio problematičan - bio je usred snopa i ugušen - bio je prekriven gljivicom odgođeno na zasebnom "liječenju". Ostatak je bio prekriven impregnacijom (dolina ljubavi) i presavijena u stog.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Radite prikladnije za široku četku

Dakle, da nema problema s gljivama ispod svake položene brtve koje leže.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Drvo se presavija u ventilirane hrpe tako da

Također su kupili role izolacije i pletenice. Bakar je poslan plivati ​​u impregnaciji. U staroj kupelji natočio je impregnaciju i ostavio ih pola dana, a onda ga je dobio i osušio.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Izolacija u uvalama i pletenice

Na hidroizolaciji položenom na temelj, prva kruna je položena - pola pasmina. Nema žljebova na dnu.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Polaganje i poravnanje prve krune

To ju je privuklo temelj s sidrima do stileta ulije u beton.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Pod orasima izrezati plitke rupe

Stavite prvu krunu. Onaj koji je prethodno pričvršćen na temelji naziva se "nula".

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Na nulu je postavljena prva kruna

Mi smo dijagonalno. Kako bi se šalice uklopile bez problema i ne postoji nikakav košenje, oni bi trebali biti jednaki. Dopuštena kose - nekoliko milimetara.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Premjestimo dijagonalu, ako je potrebno, premjestiti

Usklađivanje dijagonala, buši rupe za kanalizaciju. Dakle, da nema rupa više / manje nego što je potrebno u dužini, od kožnog limitera planiran na bušilici.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Granica dužine dužine))

U baru je stavio izolaciju, ali na preporuku Finca svog ruba "nemojte dobiti" na rub bara. Tako neće povući vlagu s ulice.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Izolacija već od drveta

Zidovi postupno rastu. U redoslijedu za učenje, pričvršćuju ih s očekivanjem.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Presavimo zidove

Općenito, bar je više ili manje normalan, ali postoje problemi s nepravilno opranim šalicama. Kada stavljate bar, dobivamo ogroman jaz. Borite se - samo ručno prilagođavaju šalice za sve točno.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Ne bi trebalo biti pukotina. Jedan bar mora ići na drugi bez razmaka

Potrebno je mnogo vremena za uklanjanje tih nedosljednosti, ali svi zidovi postupno su postavljeni.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Zidovi izrađeni od profiliranog drveta

Nastavljamo sastavljanjem sustava RAfter. Prvo, kao što je uobičajeno, instalirane su dvije ekstremne farme, onda je sve ostalo, na projektu.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Montaža sustava RAFTS

Završeni sanduk je izabran za vrećicu. Napustite kuću da se osuši.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Skoro spreman

Unutra smo položili ploči ploča, hranjenje svake petine. Oni će se sušiti s kućom.

Kako izgraditi kuću iz bara: Tehnologija + Foto Report + Video

Crnog kat samo položen

Video na temu

Pogreške koje su dopuštene tijekom izgradnje kuća iz profiliranog traka opisane su detaljno i rastavljeni u ovom videozapisu. Vrlo korisno. Izgled.

Članak o toj temi: Kako napraviti vikend ugodno unutar i izvan: ideje za dom i vrt (50 fotografija)

Čitaj više