Kako napraviti pofrahin preko kreveta

Anonim

Kako napraviti pofrahin preko kreveta

Mnogi bedlchin preko kreveta je san o djetinjstvu. Međutim, nisu svi odlučili napraviti nadstrešnica za svoju spavaću sobu. I potpuno uzalud. Ako vam se sviđaju klasični i romantični interijeri, onda će se ovaj element dekor uklopiti u njih samo divan. Osim činjenice da je postelji iznad kreveta vrlo lijepa stvar, ne obavlja ne samo dekorativne, već i praktične funkcije.

Prednosti i nedostaci baldakhine preko kreveta

Koristi na baldakhini preko kreveta jako puno:

  1. Tkanina koja okružuje krevet skriva spavanje iz oka drugih kućanstava. To čini san opuštenim, a odmor je udoban. U takvom "skloništu", osoba se smatra psihološki zaštićenim.
  2. S praktične točke gledišta, gusto tkivo štiti od nacrta i jutarnjih zraka, tako da možete potpuno napustiti zavjese u spavaćoj sobi.
  3. Uz pomoć krošnje, možete vizualno smanjiti pretjerano visoke stropove. U spavaćoj sobi, takvi stropovi nisu plus, već, naprotiv, minus, dok krše udobnost ove sobe.
  4. Sada mnogi dizajni sugeriraju nedostatak ulaznih vrata. S jedne strane, luk je originalno i elegantno rješenje koje ima mnogo prednosti, ali s druge strane, takav luk jedva promiču opuštajući odmor. U takvom dizajnu, baldakhin, koji stvara skroviti kut, jednostavno ne zamjenjujte.
  5. Tkanina oko kreveta savršeno štiti od dosadnih kukaca, koje se ne smiju opustiti u ljeto.
  6. Također, takva tkanina je izvrstan filter. Ona filtrira zrak, koji opet doprinosi snažnom sna (naravno, ova prednost je relevantna samo kada je tkanina čista).
  7. Pa, konačno, nadstrešnica stvarnog tkiva preko kreveta bit će šarmantno vrhunac bilo koje spavaće sobe.

Članak o temi: Salata pozadina u unutrašnjosti dječje sobe

Kako napraviti pofrahin preko kreveta

Međutim, nedostaci baldakhina također imaju, iako su malo. Prvo, ova vrsta dekor spavaće sobe doslovno je kontraindicirana alergijama, jer tkivo prikuplja veliku količinu prašine na svojoj površini. Ako patite alergije, ali još uvijek odlučili ukrasiti svoj krevet krpom, morat ćete ga vrlo često oprati. Čak i ako ne trpite alergije, tkanina će se i dalje morati dobro oprati - 1-2 puta mjesečno, inače će jednostavno izgubiti atraktivan izgled.

Sorte baldakhinova

Postoje tri glavne vrste ovog dekoracije. Prvi tip primjenjuje jednostavan dizajn bez okvira, u kojem je tkanina jednostavno pričvršćena na strop i bez njega. Drugi pogled naziva se "kruna", jer je tkanina pričvršćena na obruč, koji se nalazi ispod stropa i stvara osjećaj lijepe krune tkanine.

Kako napraviti pofrahin preko kreveta

O trećem obliku želim razgovarati odvojeno. Ovo je okvir za kupanje koji je pričvršćen na četiri stupa. Kreveti su uređeni na sličan način, u pravilu, već se prodaju u gotovom obliku, jer ih je vrlo teško napraviti s vlastitim rukama. To je posljednji oblik koji je najgmpozniji, veličanstven i luksuzan. Nije prikladno za minijaturne spavaće sobe. Ova opcija će se uklopiti samo u prostranu spavaću sobu, koja će je ispravno uskladiti.

Kako napraviti pofrahin preko kreveta

Kako napraviti jednostavne balade preko kreveta

Najlakši način da se baldahin sa svojim vlastitim rukama je konsolidirati na posebnom stubištu s kojim će slobodno objesiti. Učiniti je mnogo lakšim nego što mislite. Pitamo se cijeli radni proces na koracima.

  1. Pripremite sve što trebate raditi. Naime: metalna cijev (cijev za prozore za zavjese), pričvršćivanje za šipku, hacksaw za metal, bušilica i sve potrebne elemente, mjerenje trake, komad tkiva (oko 150 cm), komad krede, centimetra Traka, niti i, naravno, šivaći stroj. Kada je sve spremno, možete nastaviti izravno na posao.
  2. Izrežite iz metalne cijevi komad od 45 cm. Pričvrstite ga strogo iznad središta kreveta na visini od 180-200 cm iznad kreveta.
  3. Izrežite željeni komad tkanine, bez zaborava da dodate neke stvari na šavove. Rastegnite tkaninu na pisaćem stroju i otkrijte ga. Nakon što je sagnuo dio tkanine, napravite "džepove".
  4. Brusiti uteku u tkaninu. To je sve, sada znate koliko je vrlo lako napraviti dijetalni krevet preko kreveta.

Članak na temu: Povezivanje internetske utičnice vlastitim rukama

Kako napraviti pofrahin preko kreveta

Čitaj više