Bacino željezo u litarima

Anonim

Kupka je obavezna detalj modernog apartmana ili kod kuće. U posljednjih nekoliko desetljeća proizvođači su široko proširili raspon ovog proizvoda ne samo u kvaliteti i veličinama, već i korištenim materijalima. No, kao što dokazuje vrijeme, popularnost kupelji za svinjsku željeznu, među potrošačima ostaje na istoj visini.

Bacino željezo u litarima

Ogromni plus kupelji od lijevanog željeza je njegova snaga i trajnost.

U procesu proizvodnje ove opreme, proizvođači strogo pridržavaju se zahtjevima GOST-a, u isto vrijeme dovodeći moderne dizajnerske kazne koje zadovoljavaju zahtjeve kupaca.

Kade od lijevanog željeza testiraju se vremenom, tako da mnogi potrošači preferiraju ovu vrstu vodovodne proizvode od ovog materijala.

U isto vrijeme, mnogi ljudi odabiru opremu za kupaonicu, orijentirali su ne na veličinu kupke, ali na svom volumenu.

Tipično, volumen spremnika lijevanog željeza je 100-120 litara, takve se dimenzije smatraju optimalnim za srednje klase kućište. Stoga, s pojavom sanitarne opreme na tržištu potrošača od drugih materijala, proizvodnja kupki iz lijevanog željeza nije se smanjila, ali se povećala. Nedostatak jedne - težine jednog takvog spremnika doseže 140 kg.

Prednosti lijevanog željeza

Bacino željezo u litarima

Kupke od lijevanog željeza.

  • snaga i trajnost;
  • Dobro je zagrijana i dugo zadržava potrebnu temperaturu vode;
  • Kada se voda u spremniku od lijevanog željeza ne pojavi buka.

U pravilu proizvođači proizvode kupke iz lijevanog željeza pravokutnog oblika, jer su takvi glomazni modeli teško dati neki drugi oblik. Iako na tržištu potrošača, ako želite, naći ove proizvode iz istih metala i drugih oblika. Glasnoća u litrama u kadu od lijevanog željeza ovisi o svakom modelu proizvoda. Standardni modeli imaju 150, 160, 170 i 180 cm, dok je širina 650, 700 i 750 cm. No, na građevinskom tržištu među predloženim vodovodnim proizvodima možete pronaći modele nestandardnih veličina - od 1200 do 2000 mm u duljina.

Članak o temi: Gdje početi popraviti u kupaonici: Foto slijed

Neki kupci biraju kupke, orijentirane ne dimenzije, nego na kapacitet. To jest, oni su prvenstveno zainteresirani koliko vode u litarima ima određeni model. To ima svoju logiku. Uostalom, danas se u svakom domu ili stanu instaliraju vodomjeri. Da bi jasno predstavljalo koliko će se vode potrošiti na postupke vode, izračunato je kapacitet spremnika. I znajući volumen spremnika, svaki domaćin će već biti spreman za određene mjesečne troškove i, eventualno, određene uštede u troškovima vode.

Izračun volumena kade iz lijevanog željeza

Bacino željezo u litarima

Moguće veličine kupelji od lijevanog željeza.

Izračunajte glasnoću kupelji od lijevanog željeza na dva načina:

  1. Uz pomoć kantice, ispunite spremnik vodom, dok se s obzirom na broj žlica. Ostatak se može izmjeriti s litrom. Nakon toga napravite jednostavan aritmetički dodatak. Ali ova metoda je preduga i prikladna je za već instalirane spremnike lijevanog željeza.
  2. Druga je opcija brže i ne tako dugotrajna. Kako bi se izračunao volumen kupelji za svinjsku željeznu kupelj, potrebne su samo dimenzije.

Na primjer, duljina je 150 cm, širina je 65 cm, a visina je 50 cm. Kao što je poznato, 1 litra vode odgovara 1 dm³, to jest, 1 l = 10 x 10 x 10. Koristeći ove podatke , možete zamijeniti zamjenu. Slijedi: 15 x 6,5 x 5 = 487,5 dm³ (L). Na taj način, znajući točne dimenzije bez uzimanja u obzir noge i okvir, možete izračunati kapacitet bilo kojeg spremnika.

Ovaj izračun volumena također je prikladan za nestandardne oblike, kao što je okrugla ili ovalna kupka. Ali u ovom slučaju treba biti poznat kapacitet kružnog ili ovalnog spremnika lijevanog željeza. To je, na početku, područje se izračunava duž već poznate formule, a zatim se dobivena vrijednost treba pomnožena na visinu ili dubinu spremnika.

Na primjer, duljina jedne polu-osi okrugle kupke je 50 cm, duljina sekunde je 60 cm, a visina je 40 cm. Područje se nalazi u takvoj formuli: 3.14 x 50 x 60 = 9420. \ T Rezultirajući broj pomnoženo na visinu: 9420 x 40 = 376800 cm³. Ako je taj broj preveden u litre, tada će se kapacitet kružnog lijevanog željeza 376,8 litara. S ovom formulom možete izračunati volumen bilo kojeg spremnika, čak i bazen.

Članak na temu: Uređaj stropa gipsana na jednoj razini

Čitaj više