Tkanina, vrste i korištenje materijala

Anonim

Tehnika tkanja mreža raznih svrha bila je poznata u najsjnijem vremenima, a tisućljećima ih je napravio ručno. S vremenom se pojavile tehnike tkanja, u kojima se formira uvijanje u sjecištu glavne i rafinirajuće niti, kao rezultat toga tkanina stječe karakterističnu strukturu "rupe".

Prvi spominja ove proizvodnje su XV stoljeće, kada su majstori grada Tulle napravili prozirnu svilenu mrežu. Ovaj materijal je korišten za vezenje, zašijene zavjese i zaštitne geste od insekata. Trenutno, obje sorte i metode za korištenje materijala "u rupi" su mnogo raznovrsniji.

Koje su rešetke?

Tkanina, vrste i korištenje materijala

Moderna mrežasti tkiva su uglavnom od poliestera i poliamida, ponekad s dodatkom drugih materijala (elastana, viskoza, itd.). Glavne karakteristike su:

  • krutost;
  • gustoća (debljina);
  • elastičnost;
  • Veličina i konfiguracija stanica;
  • Boja, prisutnost ispisa i završne obrade.

Imenovanje tvrde tkivne mreže ovisi o debljini njegovih niti i veličina stanica.

Materijali s gustoćom više od 100 g / četvornih metara koriste se za izradu različitih okvira, volumetrijskih dekorativnih i tehničkih struktura, u proizvodnji usjeva.

Canvas srednje gustoće se koristi za pakete, florističke, dizajne interijera, detalje odjeće, posebno posebne, ruksake i vrećice, kao i fiksiranje elemenata za pojedine pojedinosti odjeće. Ovi materijali su jeftini, vrlo izdržljivi i izdržljivi.

Tvrda rešetka

Posebno mjesto među tvrdim mrežama je u fazi. Ovaj poliester fini grid tkanina je mekša i lakša od tehničkih materijala, njegova gustoća je 15-40 g / četvornih metara. , Latin je nezamjenjiv za stvaranje skupnih elemenata odjeće i omogućuje vam da utjelovljuju najspektakularnije i kreativne ideje haljina, suknji, razne ukras.

Široko se koristi za baletne i kostime, donje suknje lopte i vjenčanice, dekorativne elemente (umjetne boje, rasutih zavjese, itd.), Kao i osnova za vezenje i različite obrta. Raspon ove jeftine, spektakularne i trajne tkivne mreže vrlo je raznolik.

Članak o temi: origami sheme iz salventi na stolu: master klasa s fotografijama i videozapisima

Latin može biti mat i briljantan, imaju najrazličitiju (obično monofonsku) boju, kao i razne završne obrade: šljokice, kamenje, šljokice, primjene iznad glave itd. Može se sigurno tvrditi da je mrežasti materijal ovog tipa vođa i potražnja i prijedloge.

Tkanina, vrste i korištenje materijala

Velika skupina mesh tkiva čine razne tkanine za zavjese. Oni su napravljeni s različitim i velikim i malim) i oblicima, često imaju uzorke kupona i fragmente čipke. Zajednička tehnološka metoda je ispreplitanje takve mreže s nitima druge teksture. Različiti asortiman mrežnih zavjesa omogućuje vam da ih učinite unutrašnjosti bilo kojeg stila i odredišta.

Mekana mreža

Mekana mreža pretežno je prilagođena ženskoj odjeći. Ova transparentna i lagana tkanina podsjeća na šifon, dobro je draped i lijepo se uklapa, iako je prilično komplicirano u šivanje. Koristi se za ženske bluze i golf, lake haljine, dekorativne umetke i zavjese na odjeću, osnove za čipke, kao i obloge.

Mekana mreža može imati razne boje, često ukrašene ispisima i ukrašene (ravne i volumetrijske primjene, iskre, itd.). Posebna raznolikost ovih materijala je gurište. Ova prekrasna mekana tkanina je reljefna ukrasa povezana transparentnom mrežom, a koristi se za elegantne bluze, haljine, završne obrade.

Elastična tkivna mreža

Elastična mreža sadrži u svom sastavu elastana, zahvaljujući kojem je dobro rastegnut u bilo kojem smjeru. Široko se koristi za posteljinu, posebno korektivno, za prozirne umetke za čvrste haljine.

Budući da ovaj materijal ne sjaji pokrete, mala mreža-rastegnuta mala, tjelesna boja se široko koristi u odijelima za sportske i plesne nastupe. Stretch tkanina je vidljiv samo s bliskim pregledom.

Neto briga

Mesh tkiva sintetičkih vlakana dugo zadržavaju svoj prekrasan izgled i vrlo nepretenciozan u skrbi. Mogu se izbrisati i pritisnuti u normalnom načinu rada, oni će se vrlo brzo sušiti i ne moraju željezo.

Članak o temi: Kako ukrasiti košulju ovratnika

Međutim, ako rešetka ima dekor, osobito u obliku kamenja, potrebno je dobro oprati vrlo pažljivo - samo ručno u toploj vodi, odabirom neutralnog deterdženta. Nakon pranja, proizvod se ne pritisne, ali je tako da je staklo vode, a zatim se osuši, najbolje u vodoravnom položaju.

Čitaj više