Kako najbolje napraviti strop sebe

Anonim

Vrijeme je odavno prošlo kada je strop pokriven samo paling ili bojom. Trenutno postoji mnogo opcija koje možete dobiti savršeno iu isto vrijeme lijepa površina.

Kako najbolje napraviti strop sebe

Treba pamtiti da su stropovi iz suhozida praktični i izdržljivi.

Naravno, pokretanje popravaka, svatko snova da su željni završiti. To je zbog činjenice da se u procesu popravka pojavljuje mnogo smeća i ne postoji vrlo ugodan uvjeti za život. Strop u ovom slučaju nije iznimka. Zbog toga je potrebno razmišljati o tome kako brzo napraviti strop.

Prije nego što pregledajte neku vrstu brze instalacije, morate uzeti u obzir takve čimbenike kao: veličinu sobe i njegove svrhe, stanje baze premaz, prisutnost nepravilnosti, itd.

Cool Pozadine: Nijanse i značajke

Kako najbolje napraviti strop sebe

Shema obrtanja pozadine na stropu.

Ako usporedite ovu opciju s depozitom na stropu, onda, naravno, lansiranje pozadine ne daje toliko smeća. Pozadina na stropu poslužit će kao jednogodišnje. To je moguće kada su ispravno djelovanje. Također, vijek trajanja ovisi o kvaliteti korištenog materijala.

Važno je napomenuti činjenicu da, držeći se na stropnoj pozadini, možete prikriti dostupne male pukotine i pogreške koje bi bile vidljive prilikom slikanja. Stropne tapete se razlikuju od uobičajene debljine. Oni su gusti. Zbog toga takav materijal ne treba unaprijed usklađenu površinu.

Ako govorimo o cijeni ove vrste pozadine, potpuno ovisi o proizvođaču. Pozadina na stropu savršeno će se pogleda u dječjoj sobi. Kid će zasigurno zadovoljiti vedar boje.

Kako najbolje napraviti strop sebe

Izračun broja pozadina.

Nemoguće je ne reći da miješanje pozadine na stropu ne pruža nikakve poteškoće. Ne morate ravnati površinu u savršenom stanju, nećete morati rastavljati stari premaz. Jedne vrste stropnih pozadina ne mogu se oprati. Dakle, ako se odlučite napraviti sličnu pokrivenost u dječjoj sobi, najbolje je dati prednost varijanti koja se može oprati.

Pozadina na stropu je zalijepljen tek nakon što je prajmer potpuno suh. Zaboravite na novine, koje su se zalijepile ispod pozadine. Inače, nakon male količine vremena, crtež primijenjen na novine će se držati preko pozadine.

Članak na temu: Mali dizajn kupaonica: rješavanje problema kompetentno

Kako bi prekršili pozadinu na stropu, potrebni su sljedeći alati: macy četka, nož za rezanje pozadine, valjak za nanošenje adhezivnog sastava, plastične lopatice, rulet i škare.

Vrlo je važno odabrati ljepilo. U svom sastavu, ljepilo za različite vrste pozadine ima značajne razlike. Kupite samo to ljepilo koje je posebno dizajnirano za lijepljenje stropnih pozadina.

Neka pravila procesa

Kako najbolje napraviti strop sebe

Koncept sklopa stropa napetosti.

  1. Prva stvar koju trebate učiniti je smanjiti platno. Koristite rulet za mjerenje stropa i izrežite pozadinu na potreban broj traka. Nakon toga, ovi bendovi će biti zalijepljeni na strop širinom ili duljinom prostorije. Ako izabrali pozadinu s uzorkom, morate biti sigurni da se pobrinite da se podudara s trakama.
  2. Nakon toga možete razmotriti ljepilo. Nanosi se tankim slojem na jednoj ili dvije trake u isto vrijeme pomoću valjka. Na rubovima platna dodatno su prekriveni ljepilom s četkom. Zatim morate čekati potpunu impregnaciju pozadine. Za te svrhe, pozadina s jednom, s druge strane se primjenjuje na sredinu.
  3. Najbolje je zalijepiti pozadinu, krećući se na prozor. Tako će formirani šavovi biti praktički nevidljivi.
  4. Naravno, to će biti mnogo prikladnije ako se spajanje stropnih pozadina će se održati u par. Dok ćete lijepiti jedan rub na površinu, vaš partner će otpustiti dno.
  5. Ovo je lijepljenje cijele površine stropa. Odvojeno, morate reći o zglobovima. Moraju platiti maksimalnu pozornost. Ako postoji potreba, spojevi se dodatno uzorkuju posebnim sastavom i valjani valjak. Kada formirate višak, moraju se ukloniti čistom krpom.
  6. Ako govorimo o Phlizelin Wallpaperu, tada je instalacijski proces čak jednostavniji. Ljepilo u ovoj izvedbi se ne nanosi na platnu, već na površinu stropa.
  7. Mjesta zaprašivanja pozadine i zidova trebaju biti zatvorene s posebnim stropnim pločicama.

Kako napraviti strop s pločicama?

Kako najbolje napraviti strop sebe

Shema izračuna za stropne pločice.

Ovdje ne govorimo o keramici ili pločici, već o pločici posebno stvorenoj za lijepljenje. Ova varijanta staza stropa daje lijep i izdržljiv rezultat. Takvi stropovi su napravljeni pomoću laminatnih panela, polistirena i čepova. Možete spremiti strop s posebnom pločicom keramike.

Najviše, preferira polistirenske pločice, koji, zauzvrat, imaju kvadratni ili pravokutni oblik.

Članak na temu: Odaberite garderobu za vašu odjeću: prostrani i funkcionalni

Trenutno su sve stropne pločice podijeljene u tri vrste:

  • ubrizgavanje;
  • pritisnuti;
  • Ekstrudiran.

Možete napraviti strop s takvom pločicom u bilo kojoj sobi. Štoviše, ovaj cilj se proizvodi u različitim oblicima i bojama.

Što će se točno pločice držati, riješiti samo vi. Sve ovisi o individualnim preferencijama i značajkama sobe.

Laminirane pločice mogu se ispere.

Kako najbolje napraviti strop sebe

Trenutno su sve stropne pločice podijeljene u tri vrste: injekcija, ekstrudirana, ekstrudirana.

Ali ne-aluminacija treba ili obrisati suhu krpu ili očistiti usisivač.

Izračunajte strop s pločicama dovoljno jednostavnim. Stoga će se čak i neprofesionalno nositi s takvim radom.

Prva stvar koju trebate učiniti je da odlučite s kojeg ćete mjesto zalijepiti pločicu. Da ne bi imale nikakve poteškoće, najbolje je početi pušiti uz zid koji se nalazi nasuprot vrata. Ne zaboravite da morate locirati ispod pločice električnih žica.

Da bi svaki redak točno položio, potrebno je kroz suspenziju luster da provede dvije okomito ravne linije, koje će se zauzvrat biti paralelno sa zidovima. Duž tih linija, a prve pločice su zalijepljene. Nakon toga, sve će biti lako. Svaka naknadna pločica je zalijepljen pored prethodnog.

Posebno namijenjeni adhezivni pripravak nanosi se uz rubove pločice s malim intervalima. Na temelju primijenjene upute, pločica je ili odmah pričvršćena na strop ili čekajte neko vrijeme. Nakon toga, ploča se pritisne na površinu stropa suhom krpom.

Ova prilično jednostavna i ekonomična opcija zalijepite strop daje dobar rezultat. Strop u zatvorenom prostoru imat će atraktivan i moderan izgled.

Suspendirani strop: uređaj

Kako najbolje napraviti strop sebe

Dizajn suspendiranog stropa s pozadinskim osvjetljenjem.

Trenutno, u procesu popravka, ljudi često koriste spuštene stropove. Ovaj sustav, koji uključuje jednostavan glavni okvir i elemente za oblaganje. Okvir na njegov način podsjeća na mrežu, koja se naknadno pričvršćuje na strop pomoću specijaliziranih suspenzija. I tek nakon toga postoji ugradnja elemenata za oblaganje.

Suspendirani stropovi mogu se pohvaliti njihovom praktičnosti i trajnosti. Iz tog razloga moguće je montirati u bilo koju od soba. Štoviše, takav dizajn može biti skrivena komunikacija, ali u isto vrijeme ostavite pristup njima.

Suspendirani stropovi mogu se lako popraviti. Ako je neka stavka oštećena, bit će potrebno zamijeniti samo, a ne cijeli strop.

Članak o toj temi: Što zadržati umjesto zavjesa na prozorima?

Kako najbolje napraviti strop sebe

Montiranje suspendiranog stropa.

Ako odlučite instalirati suspendirani strop gipsane ploče, morate djelovati u skladu s sljedećom shemom:

  1. Prvo morate objaviti visinu na koju će se priključiti početni profil. U tu svrhu bit će potrebna laserska razina. Polazni profil mora biti fiksiran na udaljenosti od oko 100 mm od osnovne površine.
  2. Nakon toga, početni profil je fiksiran vijcima u cijelom području prostorije.
  3. Zatim morate postaviti i osigurati suspenzije. Od iste veličine ovisi o pliznim pločama, suspenzije će se popraviti s kojim korakom.
  4. Osigurajte vodilice u suspenziji.
  5. Sada možete nastaviti s profilima listova gipsanih ploča. Imajte na umu da je najbolje imati plahte u smjeru svjetla. Tako rezultirajući šavovi će biti manje vidljivi.
  6. Ne zaboravite da je potrebno ostaviti malu udaljenost između zida i listova. To je potrebno kako bi se izbjegla deformacija gipsana ploča zbog svoje ekspanzije.
  7. U procesu mogućeg sedimenta kuće na stropu može tvoriti pukotine. Da biste izbjegli takvu situaciju, morate pažljivo zatvoriti zglobove između stropa i zidova. Kako bi se dodatno ojačali zglobovi, bit će potrebna pojačana mreža. To je učinjeno ovako: šala treba malo popuniti s kitom, a zatim staviti mrežnu traku na njega i potpuno se tresti. Na isti način, kutovi složenih struktura rade.

Imajući preferirane spuštene stropove iz gipsane ploče, dobit ćete lijep i čak strop bez nedostataka. Nije potrebno da dizajn ima samo jedan oblik. Kupola može biti prisutna na stropu ili bilo kojoj ravnini krivulje. U svakom slučaju, ova verzija stropa izgleda privlačno. Stoga se suspendirani strop od suhozida može ugraditi u bilo koju prostoriju.

U ovoj vrsti stropova možete ugraditi razne vrste rasvjete. Da biste to učinili, u procesu instalacije u listovima suhozida čine posebne rupe, koje se u promjeru podudaraju sa žaruljama.

Sumiranje

Dakle, postoji nekoliko opcija za brze stropne završne obrade. Svaki od njih, naravno, je dobar na svoj način. Netko želi izgraditi složeni dizajn gipsanih ploča, a netko će organizirati ravnu površinu stropa, obložene pozadinom. U svakom slučaju, bez obzira na opciju koju želite, trebali biste to učiniti rezultat. Da bi se to postiglo, potrebno je odabrati materijale i alate, kao i imati želju.

Promatrajući sve gore navedene uvjete i preporuke, možete uskoro pretvoriti svoju sobu s brzim stropom.

Čitaj više