Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Anonim

Slikani zidovi postaju sve popularniji. Ali ponekad njihova monotonci želi nešto razrijediti. Najlakši, brz, najjeftiniji i spektakularniji način je korištenje šablona za zidove pod slikanjem. Crtež je grafički, jasan i svijetao. Takvi se objekti mogu unijeti u svaku atmosferu. Ali najugodnija stvar je da posao traje od nekoliko minuta do nekoliko sati.

Ono što čini

Stencile za dekoraciju zidova pod slikanjem podijeljeni su u višekratnu upotrebu i jednokratnu uporabu. Ovisno o svrsi, koriste se različiti materijali. Jednokratno, uglavnom - papir. Iz gustog bijelog ili obojenog papira. Maptenice za višekratnu uporabu za zidove pod slikanjem su:

  • Iz vinilnog filma. Film može biti različite gustoće, prozirne ili boje. Praktična opcija, ako se prilagode - na glatkoj površini boje lako se širi. Nema vještine lako zamutiti uzorak ili susjedni zid. Povremeno šablon iz PVC filma mora se očistiti boje.

    Matrice za zid dekor (55 fotografija)

    Obojen je vinil film, ali može biti prozirno ili bijelo

  • Poliklorvinil debljina nekoliko milimetara. Obično se koristi za primjenu uzoraka žbuke. Rupe su ispunjene rupama. Nakon što je grappling pripravak (nekoliko minuta), uklonjeno je i očišćeno.

    Matrice za zid dekor (55 fotografija)

    Od listova debljine do 4 mm čine šablone za rasute crteže

  • Karton. Od kartona čine šablone za zidove pod slikanjem vlastitim rukama. To je najpogodniji materijal za neovisno rezanje.

Nekoliko riječi o vinilnim šablonima za slikanje zidova. Oni mogu biti u obliku listova ili u rolama. Ako ćete pokriti s jednim uzorkom veliku površinu zida, preporučljivo je uzeti nekoliko identičnih uzoraka. Mogu se nositi jedni s drugima. Dakle, rad se kreće brže - veliko područje se obrađuje u isto vrijeme.

Sorte šablona

Maptenice za zidove pod slikanjem razlikuju ne samo materijalom iz kojeg su napravljeni. Razlikuju se u vrsti crteža:

  • Jednostavno ili jednokratno. Cijeli crtež je obojen u jednoj boji. Ako želite, možete napraviti gradijent - od tamnije nijanse do lakša. Ali to je sve. Pojedinosti druge boje nisu dostupne.

    Matrice za zid dekor (55 fotografija)

    Od papira možete napraviti jednostavnu jednokratnu matricu

  • Kombinirani ili raznobojni. Ovo je čitav niz uzoraka, od kojih je svaki izgreban s bojom boje. Da bi se pojedinosti crteža podudarali, na njih se primjenjuju oznake. Kada se matrica nalazi na zidu, te se naljepnice kombiniraju.

    Matrice za zid dekor (55 fotografija)

    Za ovu sliku, dosadne su dvije šablone - pod crnim i crvenim

  • Obrnuti ili anti-pefe. Ovaj uzorak je izrezan na suprotnom principu, to jest, što se izreže u konvencionalne predloške, ostaje i to su ti dijelovi koji su pričvršćeni na zid. Tada se nanosi boja, ali mrlje je skrivena zona matrica. Ispada halo od druge boje oko njega, a sama crtež ostaje osnovna boja.

    Matrice za zid dekor (55 fotografija)

    To je ono što se događa kada se koristi anti-frkarstvo

  • Za rasute crteže. Sada postoje na prodaju dekorativnih flastera i kita. Oni se također mogu koristiti za primjenu pozadine na zidovima. Stencile za njih čine posebnu - debelu, od polivinil debljine do 4 mm. Prilikom primjene uzorka, prorezi su ispunjeni kitom, ostaju do sušenja. Ispada volumetrijskog uzorka.

    Matrice za zid dekor (55 fotografija)

    Takvi ili slični crteži mogu raditi pri radu s volumetrijskim šablonima

Najlakše je raditi s jednostavnim predlošcima za početak, možete isprobati ovu vrstu crteža. Ako ste sigurni u svoje sposobnosti, možete raditi s složenijim kombiniranim. Kada radite s njima, zapamtite da možete ukloniti film tek nakon što se boja vozi.

Gdje dobiti uzorke

Ima spremnih predložaka za ukrašavanje zidova. Svi su napravljeni od vinilnog filma, jer je fleksibilan, izdržljiv i jednostavan. Ako vam se ne sviđaju spremnici, postoje dvije opcije:

  • Naručivanje proizvodnje u kampanji koja se bavi vanjskim oglašavanjem ili tiskanim knjižicama (često je to ista kampanja). Oni imaju posebnu opremu - ploteri koji se nalaze u vinil potrebne obrise. Štoviše, neki od njih mogu razviti matricu u fotografiji.

    Matrice za zid dekor (55 fotografija)

    Japanski stil biljnih motiva će ići na interijere u mirnim bojama

    Matrice za zid dekor (55 fotografija)

    Neutralni crteži na šablicama su univerzalni

    Matrice za zid dekor (55 fotografija)

    Prekrasne ptice i životinje - ovo je još jedna verzija Win-win

    Matrice za zid dekor (55 fotografija)

    Matrica plesnih dizalica - vjerujući na sreću

  • Napravite sebe. Ako imate umjetničke sposobnosti, vjerojatno možete slikati uzorak sami. Ako ne, svidjelo vam se mogućnost preuzimanja, povećati željenu veličinu i ispis. Uzmite gustu (ne pakiranje) kartona, stavite kopiju, vrhunski crtež. Sve mora biti dovoljno dobro da se ne može pomaknuti. Pokretanje crteža, prenesite svoje konture na karton. Zatim oštri nož. Izrezati ga lakše, stavite nešto meko ispod kartona (komad osjetljivog, na primjer). Tako će rubovi biti čak i. Općenito, kada je neovisno, potrebno je biti uredno - svaka bursavar ili nepravilnost kvari ukupni dojam.

    Matrice za zid dekor (55 fotografija)

    Šablone za zidove pod slikanjem: CATICKS - Verzija Win-Win-Win

    Matrice za zid dekor (55 fotografija)

    Takve šablone mogu se napraviti vlastitim rukama: nekoliko detalja

    Matrice za zid dekor (55 fotografija)

    Jednostavno izvedeno, ali vrlo šareno

    Matrice za zid dekor (55 fotografija)

    Oni čine kompliciraniji - više tankih detalja

Nezavisna proizvodnja matrica je mukotrpno poslovanje. Ako ga ne plašite, možete ga zadržati. Možete pokušati raditi s filmom. Za to je potrebno vrlo suptilno i oštro, ali neizvozna oštrica. Ako postoje i mali nedostaci - Burr, neravni rubovi - sve se mora ispraviti. Općenito, sretno vama.

Kako raditi s matricama

Možete primijeniti crtež ne samo na obojene zidove, već i na pozadine, plastike, stakla itd. To jest, šablone za zidove pod slikanjem mogu se koristiti ne samo za ukrašavanje zidova, već i za dekoraciju fasada namještaja, na primjer. Nemojte odgovarati da snažno reljefne površine na njima se obično ne primjenjuju. Svi ostali su prikladni. Štoviše, gotovo svatko je kompatibilna akrilna boja. Mogu biti u banci ili aerosolima. Prednosti akrila poznate su svima: boja padne i na glatke i porozne površine, brzo će se osušiti, ne blijedi dugo vremena, gotovo bez mirisa. Zato se šablone za slikanje zidova obično prelaze akrilnim bojama.

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Matrica na zidovima može biti bilo koji predmet

Nego raditi

Ako se koristi anti-neatfaret, boja se primjenjuje samo iz cilindra. Drugi implementi takvog učinka neće dosegnuti (osim da je slika). Prilikom prskanja boje, balon je 25-35 cm od površine površine. Bolje je pokupiti "uzorak olovke" na komadići stare pozadine. Tako ćete definitivno odabrati i trajanje izdavanja boje i kretanja i udaljenosti. Također: kada radite s limenkom, potrebno je dodatno zaštititi teritorij uz matricu - tako da nepotreban dio zida nije obojen od nepažljivog pokreta.

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

S bojom u kanktsu, potrebno je pažljivo raditi - njegova količina je teško kontrolirati

Kada radite sa svim drugim predlošcima, možete se prijaviti:

  • komad pjene
  • četka s kratkom i debelom hrpom;
  • Valjak s spužvom.

    Matrice za zid dekor (55 fotografija)

    Boja na matrici može se primijeniti četkom, valjkom ili spužvom

U svakom slučaju, boje uzeti ograničene količine. Ako je puno, to će trčati pod matricu, puknuti svu rad. Stoga, uranjanjem četkom / pjenom / valjkom u boji, dobro ga pritisne. Broj boje može se pratiti trošeći nekoliko puta na nepotrebnom listu papira / komada pozadine.

Što i kako popraviti

Tako da se šablone za zidove za slikanje nisu pomaknule, treba ih pričvrstiti na zid. Za to postoji poseban ljepilo. Nanosi se s tankim slojem na suprotnoj strani matrice, nakon čega je pričvršćen na zid. Nakon završetka posla, to nije problem. Štoviše, ne oštećuje površinu.

Postoji još jedna opcija - bilateralna malarijalna traka. Bilješka! Nužno sirovu traku. Ne obični. Ako koristite uobičajeno, on će oštetiti zid - najvjerojatnije, komad boje će ostati na ljepljivoj vrpci. Ili obrnuto, dio ljepljive kompozicije će biti na zidu. Što nije bolje. Ali zlovoljna traka djeluje otprilike kao što je gore opisano ljepilo: drži dobro, ali ne ostavlja tragove nakon iskopavanja.

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Kašene šablone treba pouzdano, ali tako da kada kopaju, ne oštećuju zid

Scotch Kupi ga lakše i on je jeftiniji, tako da je većina koristi. Izrežite ga na male komadiće, uklonite zaštitni film s jedne strane i zalijepljen na matricu. U kutovima trebate dijelove - to je sigurno, ali možda će vam trebati u sredini duge strane lista ili negdje drugdje. Važno je da se matrica dobro drži i ne postoji mogućnost da ga pomaknete.

Nalog za crtanje zida

Potrebno je raditi s matricom pod slikanjem zidova:

  • Kuhanje površine. Trebalo bi biti suho i čisto. Idealno ako su zidovi nedavno naslikali. Ako to nije tako, pažljivo ih očistite. Ne bi trebalo biti masti ili drugih mrlja. Ako morate oprati zid, mora biti oštro suha. Ako trebate ukloniti prašinu, možete to učiniti s usisivačem i četkama s dugim hrpom. Zatim uzmite malo vlažne krpe i skupljajte ravnoteže. Odlazimo za sušenje. Zatim možete raditi samo nakon sušenja zidova.

    Matrice za zid dekor (55 fotografija)

    Vertikalni ili horizontalni crtež - bez obzira. Važno je da se "uklapa" u unutrašnjosti

  • Primjenjujemo matricu na zid, označite kontrolne točke za koje ćemo provjeriti položaj matrice.
  • Uklonite zaštitni film iz viskija, kombiniramo kontrolne točke, ljepilo.
  • Mi uzimamo spužvu / četkicu / valjak, umočite u boju, pritisnite, bodovni dijelovi.
  • Odlazimo nekoliko minuta tako da se boja osuši. Lagano uklonite mastinicu iz zida, razmislite o boji.

Nadalje, ako je potrebno, ponavljamo postupak. Sljedeći put kada trebate provjeriti je li boja ostala iz prethodnog vremena. Koristite samo nakon potpunog sušenja. Oblaka nekoliko puta boje tvori čvrstu debljinu kore. Može doprinijeti činjenici da će se povećati između matrice i zida, ili će se oblik slike promijeniti. Stoga, nakon nekoliko aplikacija, izbrišite boju.

Značajke rada s rasutom matricom

Da biste stvorili surround sliku, možete koristiti teksturu boju, kit, dekorativne žbuke, tekuće pozadine i druge slične kompozicije. U trgovinama možete pronaći posebne kompozicije, ali su vrlo skupi. U ovom dijelu možete odabrati sve gore navedene pripravke.

Svi gore navedeni materijali imaju dosljednost pastila. Nema smisla primijeniti ih s tasselom ili valjkom. Trebate malu lopaticu, po mogućnosti plastiku, fleksibilno. Ako nije, možete koristiti komad bilo koje plastike. Čak je i stara plastična kartica prikladna.

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Rad s masovnom matricom

Za lopaticu uzimamo određenu količinu kompozicije, ispunite ih šupljine, odmah uklanjanjem viška sve iste kartice. U ovoj fazi potrebno je osigurati da nema zračnih šupljina, a površina ispunjena gipsom / kitom bila je glatka. Ako ste ikada radili s žbukom, neće biti problema. Sve je točno.

Nakon što je pripravak uhvati, ali čak i prije njegovog konačnog sušenja uklonite mastinicu. U isto vrijeme, rubovi uzorka su poderani, neujednačeni. Nemojte se obeshrabriti, to je normalan fenomen. Nemojte ništa poduzeti, samo čekati konačno sušenje. Sada uzimamo brusni papir sa srednjim ili malim zrnom (ovisi o kompoziciji koji je korišten) i dirkaify svu nervoznost. Općenito, sve. Nadalje, ako želite, možete obojiti ornament, ali ovo je još jedna priča.

Odabir mjesta za matricu

Izgleda najbolje od crteža na praznom ili gotovo praznom zidu. Ovdje izbor nije ograničen. Možete odabrati matricu koja će preuzeti pozornost na sebe. Takav zid postaje naglasak.

Ako zid nije previše učitan - u blizini je komad namještaja, ali velika površina je slobodna, pokupite takvu matricu koja će napraviti namještaj. Postoje crteži koji su tukli kauč ili ogledalo, okrećući sve u jedan sastav.

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Matrica za slikanje zidova postavljenih tamo gdje postoji prilično veliki dio slobodnog prostora

Visoke i uske šablone u blizini vrata i prozora dobro pristaju. To je obično biljni ukrasi. Prilikom odabira ih, usredotočite se na dizajn sobe. Ako je dekor boja, boja odaberite one koje se nalaze u unutrašnjosti.

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Najbolji način za skrivanje - obratite pozornost

Mali crteži, utičnice i prekidači izgledaju vrlo dobro. Ovo je jedna od tehnika ukrasa - ako nešto ne može biti skriveno, skrećemo pozornost na to. U ovom slučaju, dobro radi.

Vrsta matrice za prostorije različitih namjena

Ovisno o vrsti prostorije su matrice za zidove pod slikanjem ovisno o vrsti prostorije. Postoje univerzalni crteži: geometrijski, biljni ukrasi, pejzaži. Pogodni su za bilo koju sobu, hodniku, kuhinju itd. Možete pronaći mnogo njih, u raznim verzijama. I pod strogim minimalizmom, i pod chic classic ili romantičnoj provinciji. Štoviše, često ne samo na samom liku, već iu odabiru boja. Isti crtež će pogledati različite stvari u crnoj i ružičastoj boji. I vrijedi se sjetiti.

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

U spavaćoj sobi, crtež ne smije biti kao prkosan i svijetao

Postoje šablone za zidove pod slikanjem tematskim uzorcima koji su prikladni samo u određenim sobama. Na primjer, u kuhinji obično koriste tematske slike s hranom, proizvodima. U djece, heroji crtića često su oslikani za djecu manje, za tinejdžere - heroje igara ili anime.

Za spavaće sobe pokušavaju pronaći opuštenije crteže. Čak i ako je to muška spavaća soba. Ovdje je potrebno opustiti se i atmosfera mora biti prikladna.

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Za dječje šablone za specifične zidne boje

U drugim prostorijama - hodnicima, dnevnim boravcima, blagovaonicama - pokupite neutralne slike koje će pasti u okusu ljudi različite dobi. To su svi isti biljni motivi ili pejzaži.

Šablone za zidove pod slikanjem: fotografija

Broj mogućih slika nemoguće je ponovno izračunati. Različiti stilovi, elementi, dimenzije. Grafički, fantazija, od crtića, na temelju slika, fotografija, konceptualnih i realističnih slika boja, insekata, životinja, drveća ... općenito, postoji sve. Potrebno je samo pronaći. Neke zanimljive opcije prikupljene su u ovom odjeljku. Možda nešto što vam se sviđa.

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Zanimljive ideje: šablone da plaču iste boje koje postoji u unutrašnjosti ili čak staviti stavke na druge stavke dekoracije

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Stilizirane životinje i crtani likovi - šablone za zidove pod slikanjem u djece

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Uzorci povrća - nenametljivo i mirno

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Raznolikost prirode inspirira umjetnike

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Čak i jedan list - umjetnička djela

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Broj varijacija beskonačnih

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Linearne ili granične šablone, rastegnuti sastavi - sve na temelju biljnih motiva

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Šablone s Dragonfly ... i ako odaberete fluorescentnu boju, učinak će biti neočekivan

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Cvjetni stabla - simbol proljeća i vječnosti

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Drveće na matrici izrađuju se u različitim tehnikama. Ovo je stiliziran

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Leptiri u unutrašnjosti - vječna tema ... na šablicama također imaju

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Bambus, šipilice - različiti stilovi, ali ono što je lijepo ...

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Cvijeće - još jedna osvojiti temu za uređenje interijera

Matrice za zid dekor (55 fotografija)

Samo i obećavajuće ...

Članak o toj temi: Patchwork jastuci: patchwork oprema, šivanje sheme, fotografiju, patchwork stil s vlastitim rukama, ideje za jastučiće, dekorativne kauč jastuci, video

Čitaj više