Kako odabrati zavjese za blagovaonicu u apartmanu

Anonim

Kombinirajući kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak sada se smatra normalnim. To vam omogućuje da stvorite višenamjenski prostor visokih kapaciteta. Uostalom, u jednoj sobi možete stvoriti mnogo korisnih zona za kuhanje i jelo, kao i za udobne razgovore s gostima. Osim toga, takav potez može pomoći da se riješite malih soba s vlasnicima Hruščov ili hotela, kada se na kuhinjskoj sobi dodijeli čitati četvorni metri, a ostatak soba malo je više.

Kako odabrati zavjese za blagovaonicu u apartmanu

Odaberite zavjese u blagovaonici

I u ovom ključu, dizajn sobe postaje važan. Na primjer, kompetentno pokupite zavjese u blagovaonici, možete stvoriti posebnu udobnost, omogućujući da se oslobodi gostima, a vlasnici ih uzimaju s otvorenom dušom.

Kako odabrati zavjese za blagovaonicu u apartmanu

Da biste to učinili, važno je odabrati, prije svega, visokokvalitetnih materijala koji će biti utjelovljeni u izvornom dizajnu. U isto vrijeme, oni moraju biti u skladu s određenim zahtjevima.

Kako odabrati zavjese za blagovaonicu u apartmanu

Zahtjevi

Ako govorimo o blagovaonici, vrijedi razmotriti da su posebni zahtjevi predstavljeni zavjese:

  • Materijal mora biti otporan na negativne temperature, vlažnost;
  • Dizajn se treba kombinirati s dizajnom interijera;
  • Materijal bi trebao biti lako natopljen, budući da će česta kontaminacija zahtijevati brzo čišćenje;
  • Ako zavjese trebaju zatvoriti sve što se događa u kući, mora biti napravljen od gustog materijala koji ne dopušta da vide čak i siluete s ulice; Može biti zavjese ili valjane zavjese ili rolete.

Kako odabrati zavjese za blagovaonicu u apartmanu

Budući da kuhinja može imati otvorenu vatru, onda postoje određeni zahtjevi za njihovu instalaciju. Oni moraju biti postavljeni na sigurnoj udaljenosti od tanjura i pećnice, kao i drugih sličnih kućanskih aparata. U prvom slučaju, može postojati otvorena vatra ili rizik od materijala na hombleru s električnim štednjakom, u drugom - valjani dijelovi mjedenog ormarića mogu uzrokovati vatru materijal, ako postoji kontakt s zavjesom.

Članak o toj temi: Kvaliteta popravak kauča s vlastitim rukama

Kako odabrati zavjese za blagovaonicu u apartmanu

Pogleda

Razmislite o dizajnu zavjesa za blagovaonicu na fotografiji, kao i postojeće prekrasne moderne modele:

  • Rimske zavjese. Naravno, za unutrašnjost u palače stilu, ova opcija nije prikladna. Međutim, inače je privlačna i praktična proizvoda. Ne uzimaju mnogo prostora, a savršeno se kombiniraju s nosačima. Rimske zavjese mogu se koristiti u klasičnoj i modernoj iu stilu hi-tech. Možete odabrati optimalnu veličinu, s obzirom na dimenzije prozora.

Kako odabrati zavjese za blagovaonicu u apartmanu

  • Klasik. Uključuje takve elemente: tkanina zatvaranja prozora i visi u prozorske prozorske, kao i dva platna visi na podu na pod. Pogodan za unutrašnjost u stilu Provance ili zemlje. Koristeći ovu opciju, možete dobiti vrlo originalni sastav.
  • Japanski paneli. U pravilu, širina platna ne prelazi 80 cm. Oni su izrađeni u japanskom stilu, stoga pretpostavljamo skromnost i konciznost. Naravno, takvi proizvodi su prikladni za dizajn interijera u stilu minimalizma ili orijentalne opcije. Oni su moderni i autentični. Štoviše, može se koristiti kao zaslon, razdvajajući, na primjer, kuhinju i blagovaonicu.
  • U stilu "kafić". Jedna vrsta je kratke zavjese s lambrekinom, na vrhu prozora. Dakle, rješenje vam omogućuje da napravite prozor, ali nemojte suzbiti ulazak sunčeve svjetlosti u sobu.

Kako odabrati zavjese za blagovaonicu u apartmanu

  • Gardina. Varijanta klasičnog dizajna prostora prozora. Materijal tila može se odabrati organza, veo, rešetke i druge opcije. Duljina proizvoda nije ograničena na: prije prozora ili na pod. U ovom slučaju, materijal vam omogućuje da prodrijeti u sunčevu svjetlost i cirkulira zrak.
  • Na izazovima. Takve zavjese za blagovaonicu su novi smjer dizajna. To je izravni materijal s posebnim prstenovima za pričvršćivanje na vrhu. Oni su jednostavni za kontrolu, mogu se postaviti na nekoliko razina, ako vam omogućuje da napravite vijence.

Članak na temu: Kako skloniti krevet vlastitim rukama: značajke

Kako odabrati zavjese za blagovaonicu u apartmanu

  • Jalousie. Prilično rasprostranjeno rješenje, karakterizirano visokom praktičnom i modernošću. Naravno, rolete su prikladne za dizajn poslovnih interijera, međutim, za kuhinju, dnevni boravak i blagovaonicu, mogu biti dobro rješenje. A materijal može biti najrazličitiji: od plastike do bambusa i aluminija. Drago mi je i razne boje, veličine i oblike. A postoje modeli na kojima se primjenjuje ispis fotografija, što omogućuje odabir trenutnog crteža za kuhinju ako omogućuje dizajn interijera.
  • Francuski. Oni daju sobu neobičan izgled, osjećaj proslave. Možete vidjeti kako privlačno zavjese za blagovaonicu gledaju, na fotografiji. Imaju nekoliko nabora, mogu imati različite duljine, šivati ​​iz sintetičkih materijala koji su sposobni stvarati poseban dojam savijanja tkanina.

Kako odabrati zavjese za blagovaonicu u apartmanu

  • Austrijski. To je simbioza svečanosti francuskog i funkcionalnosti rimskih proizvoda. Materijal se koristi kao atlas, pamuk, kao i sintetička vlakna, nadopunjena kabelima s elegantnim četkima na kraju. Ako koristite takvu web u razmaknutom obliku, to će biti strog izgled.

Kako odabrati zavjese za blagovaonicu u apartmanu

Izbor

Unatoč raznolikosti odabira zavjesa za kuhinju, dnevni boravak i blagovaonicu, morate nekako odlučiti. Prvo biste trebali shvatiti unutarnji stil. Na temelju tih podataka određuje se boja, oblik i vrsta proizvoda. Također je vrijedno obratiti pozornost na praktičnost odabrane opcije. Novi na tržištu savršeno su kombinirane i estetske i funkcionalne komponente.

Dakle, da je u unutrašnjosti bio udoban, udoban, vrijedi odabrati svjetlije uzorke. Oni će istovremeno učiniti sobu vizualno više. A ako koristite materijal s prugama, možete vizualno produljiti ili povećati otvor prozora.

Još nekoliko preporuka konačno, koje će zavjese u blagovaonici, kuhinja ili dnevna soba biti relevantna i lijepa:

  • Materijal se može odabrati u sjeni zidova ili namještaja;

Kako odabrati zavjese za blagovaonicu u apartmanu

  • Potrebno je zapamtiti stil: proizvodi u palači stilu su prikladni za barokno, na primjer, iu stilu Provanse - za rustikalnu ili zemlju;
  • Ako je teško odabrati, možete ostati na materijalu neutralnih tonova, onda definitivno ne gubite;
  • Ako želite nešto više, zavjese uvijek mogu biti dopunjene dodatnom opremom;
  • Na modernu platnu na prozorima, možete odabrati kombinirane salvete, čavle i druge stavke potrebne u kuhinji i blagovaonici;
  • Prilikom odabira je vrijedno razmotriti sigurnosne preporuke tako da proizvodi ne dolaze do peći ako je na prozoru.

Članak o toj temi: Rolete na sustavu Windows: Prednosti i nedostaci

Kako odabrati zavjese za blagovaonicu u apartmanu

Ako odabrani model podrazumijeva prisutnost vijenca, ostaje i odaberite ga, a onda je sve uspješno fiksno na licu mjesta. Izrada, sjetite se ljepote i praktičnosti, onda za takve uvjete, odabrana verzija će biti najrelevantnija.

Čitaj više