Pregrade od aeriranih betonskih blokova vlastitim rukama

Anonim

Često, u procesu popravka, potrebno je staviti particije, i sve češće, aerirano beton (plinski silikat) se koristi za to. To je svjetlo - ponekad manje teži od cigle, zidovi se brzo presavijaju. Stoga su particije iz aeriranog betona stavljene u apartmane i kuće, bez obzira na zidove nosača.

Debljina particija iz aeriranog betona

Za izgradnju particija u zatvorenom prostoru, proizvode se posebni plinski limljivi blokovi koji imaju manju debljinu. Standardna debljina particijskih blokova 100-150 mm. Možete pronaći ne-standardne 75 mm i 175 mm. Širina i visina ostaju standardni:

  • širina 600 mm i 625 mm;
  • Visina 200 mm, 250 mm, 300 mm.

Brand aeriranih betonskih blokova ne smije biti niža od d 400. Ovo je minimalna gustoća koja se može koristiti za izgradnju particija do visoke 3 metra. Optimalno - D500. Također možete uzeti i više gustih brandova d 600, ali njihov trošak će biti veći, ali imaju bolji kapacitet za nošenje: bit će moguće objesiti predmete na zidu koristeći posebne sidre.

Bez iskustva, brand aeriranog betona praktički je nemoguće odrediti. Možete vidjeti razliku između toplinske izolacijske blokove gustoće. D300 i zid D600, ali teško je uhvatiti između 500 i 600.

Pregrade od aeriranih betonskih blokova vlastitim rukama

Manja gustoća, što su veći "mjehurići"

Jedina dostupna metoda kontrole je vaganje. Podaci u veličini, volumenu i masi podijeljenim blokovima iz aerid betona prikazani su u tablici.

Pregrade od aeriranih betonskih blokova vlastitim rukama

Parametri blokova aeriranog betona za pregrade

Debljina aeriranih betonskih particija odabrana je nekoliko čimbenika. Prvi je nositelj ovog zida ili ne. Ako je ležaj zid, u dobrom, zahtijeva izračun nosivog kapaciteta. U stvarnom životu čine istu širinu kao i vanjski ležaj. U osnovi - od zidnih blokova širine 200 mm s armaturom, poput vanjskih zidova. Ako particija nije nosač, upotrijebite drugi parametar: visina.

  • Na nadmorskoj visini do 3 metra blokira 100 mm širine;
  • Od 3 m do 5 m - debljina bloka je već uzeta 200 mm.

Točnije, odaberite debljinu bloka na tablici. Potrebno je uzeti u obzir takve čimbenike kao prisutnost uparivanja s gornje preklapanjem i dugom pregradom.

Članak o toj temi: Kako se solinirati tuš kabinu?

Pregrade od aeriranih betonskih blokova vlastitim rukama

Odabir debljine particija iz aeriranih betonskih blokova

Uređaj i značajke

Ako se aerificirane betonske particije stavljaju u popravak i obnovu apartmana ili kuća, prvo morate staviti oznaku. Linija je okružena tijekom cijelog perimetra: na podu, strop, zidove. Najlakši način da učinite je da imate graditelj lasera. Ako nije, bolje je početi s potokom:
  • Strop je označen crtom (dvije točke na suprotnim zidovima). Između njih protežu se kabel za bojenje plavom ili drugom suhom tvari za slikanje. Uz to, beat off line.
  • Linije na stropu s vodovodom na pod.
  • Tada su linije na podu i strop povezane, trošeći vertikale na zidovima. Ako se sve učini ispravno, moraju biti strogo vertikalni.

Sljedeći korak izgradnje particije od aeriranog betona - hidroizolacija baze. Pod je očišćen od smeća i prašine, položene hidroizolaciju valjani materijal (bilo koji: film, vreće, vodootporan, itd.) Ili obrišite bitumen mastiks.

Vibrirajuće trake

Da bi se smanjila mogućnost formiranja stabala i povećala karakteristike zvučne izolacije, vibracijska traka se širi odozgo. To su materijali s različitim malim mjehurićima zraka:

  • rigidna mineralna vuna - mineralna kartona;
  • Polistiren pjena visoke gustoće, ali mala debljina;
  • Mekana vlaknasta ploča.

Prvi red blokova je složen na ovoj traci. Debljina ljepila je 2-5 mm, potrošnja s debljinom od 1 mm 30 kg / m3. Dalje, izgradnja pregrada se događa na istoj tehnologiji kao i noseći zidovi. Pročitajte više o tehnologiji polaganja zida iz aeriranog betona.

Na kratkim rasponima - do 3 metra - ojačanje ne čine uopće. Dulje, polimerna mreža za pojačanje, perforirana metalna traka, kao na fotografiji i slično.

Pregrade od aeriranih betonskih blokova vlastitim rukama

Pregrade izrađene od aeriranog betona, ako želite, možete pojačati

Dodaje zid

Kako bi komunicirali s susjednim zidovima na polaganju polaganja u šavovima, postavljene su fleksibilne veze - to su tanke metalne perforirane ploče ili t-u obliku sidra. Oni su instalirani u svakom trećem redu.

Pregrade od aeriranih betonskih blokova vlastitim rukama

Povezivanje zidova i particija s T-oblika sidra

Ako se particija iz plinskog silikata stavi na zgradu u kojoj se takve veze ne pružaju, mogu se pričvrstiti na zid, savijen u obliku slova "G", počevši jedan dio u šav.

Članak o temi: Kukičane zavjese: Upute i programi korak po korak

Kada koristite sidra, veza sa zidom je kruta, koja u ovom slučaju nije jako dobra: tvrda šipka od vibracija (na primjer vjetar) može uništiti susjedni ljepilo i body blok. Kao rezultat snage susjedne bit će nula. Kada koristite fleksibilne veze, svi ovi fenomeni neće toliko utjecati na blokove. Kao rezultat toga, snaga veze će biti veća.

Pregrade od aeriranih betonskih blokova vlastitim rukama

Fleksibilne veze u šavovima, ako nema, ploče su jednostavno pričvršćene u vijke

Da bi se spriječilo stvaranje pukotina u kutovima, između zida i particije, oni čine prigušivač šavova. Može biti tanka pjena, mineralna vuna, posebna kamper traka koja se koristi prilikom postavljanja toplog kat i drugih materijala. Da bi se uklonili "opskrba" vlage kroz ove šavove, oni se tretiraju Paro nakon zidarstva ne propusni brtvilo.

Operacije u plinskim silikatnim particijama

Budući da particije ne nose, opterećenje na njih neće se prenositi. Stoga, preko vrata nema potrebe postaviti standardne armiranobetonske grede ili napraviti puni skakač, kao u zidovima ležaja. Za standardni ulaz u 60-80 cm, možete položiti dva ugla koja će poslužiti kao podrška za nadmašivanje blokova. Još jedna stvar je da se kutak treba pojaviti za 30-50 cm. Ako smo širi, trebate trebati kanal.

Na fotografiji kako bi se poboljšao otvor standardnih vrata, koriste se dva metalna kutova (desno), u otvaranju, kanal je zatvoren, pod kojim su odabrani žljebovi u blokovima.

Ako otvorimo neznanja, a blok se pridružio samo dva, poželjno je pokupiti ih tako da je šav gotovo u sredini otvora. Tako ćete dobiti stabilnije otvaranje. Iako, kada se pošalje na uglovima ili kanalu, to nije tablica. Važno je: sposobnost ležaja je više nego dovoljno.

Pregrade od aeriranih betonskih blokova vlastitim rukama

Otvori vrata u aeriranim betonskim particijama

Da bi metal osušio ljepilo, ne blijedi, otvori se poboljšavaju. U neugodnim otvorima, dovoljno je za navigaciju pločama, može uzeti potporni dizajn koji počiva na podu (presavijeni kolonu iz blokova ispod sredine otvora).

Još jedna mogućnost kako poboljšati otvor vrata u particiji iz aeriranog betona je da napravi pojačanu vrpcu od armature i ljepila / morta. U otvaranju strogo horizontalno stisnite ravnu ploču, kretanje s noktima na zidove. Bocames se hrani / vijak bočne stijene koje će zadržati rješenje.

Članak o temi: Cuttings Kineski: iznimne značajke i suptilnosti

Rješenje je složeno na ploči odozgo, to je tri šipke za ventile klase A-III s promjerom od 12 mm. Na vrhu se nalaze particijski blokovi, kao i obično, slijedeći premještanje šavova. Uklonite oplatu u 3-4 dana kada cement "zgrabi".

Pregrade od aeriranih betonskih blokova vlastitim rukama

Otvaranje u particiji iz blokova

Posljednji redak - gnječenje na strop

Budući da se tijekom opterećenja stropne ploče može se hraniti, visina particije se izračunava tako da ne dostigne preklapanje za 20 mm. Ako je potrebno, blokovi gornjeg reda su vidjeli. Dobiveni razmak kompenzacije može se vidjeti materijalom za prigušivač: isti mineralni karton, na primjer. Uz ovu opciju čut će se zvukovi s gornjeg kata. Lakše je opcija navlažiti šav s vodom i izliti ga s montažnom pjenom.

Zvučna izolacija betona

Iako su prodavači plina u silikatu blokova i govore o visokoj zvučnoj izolaciji, oni uvelike pretjeruju. Čak je i standardni blok debljine 200 mm dobro utrošen zvuk i zvukovi, i više tankih particijskih blokova i potisnutih.

Pregrade od aeriranih betonskih blokova vlastitim rukama

Usporedne karakteristike za prirodne particije iz različitih materijala

Prema standardima, zvuk otpor particija ne smije biti ispod 43 dB, i bolje ako je iznad 50 dB. To će vam pružiti tišinu.

Pregrade od aeriranih betonskih blokova vlastitim rukama

Standardi zvučne izolacije za različite prostorije

Imati ideju kako "bučni" plin-silikatni blokovi, mi dajemo tablicu normativnim pokazateljima zvuka otpora blokova različite gustoće i različite debljine.

Pregrade od aeriranih betonskih blokova vlastitim rukama

Koeficijent apsorpcije zvuka aeriranih betonskih blokova

Kao što možete vidjeti blok, debljine 100 mm ne doseže najniži zahtjev. Stoga, kada završavate beton, možete povećati debljinu završnog sloja na "doseći" do standarda. Ako je potrebna normalna zvučna izolacija, zidovi su dodatno stisnute mineralnom vunom. Ovaj materijal nije zvučna izolacija, ali oko 50% smanjuje buku. Kao rezultat toga, zvukovi se gotovo ne čuju. Najbolji pokazatelji imaju specijalizirane zvučne izolacijske materijale, ali ih odaberu, morate pogledati, karakteristike propusnosti pare, kako ne biste zaključali vlagu unutar plinskog silikata.

Ako trebate apsolutno "tihe" zidove, stručnjaci savjetuju dvije tanke particije s udaljenosti od 60-90 mm, koji je ispunjen materijalom koji apsorbira zvuk.

Čitaj više